Αρχαιολογικός χώρος ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη. Μέσα και κομμάτι του «Αστέρα»

asteras-vouliagmenisΑρχαιολογικός χώρος κηρύσσεται ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη. Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ομόφωνα, γνωμοδότησαν χτες θετικά ως προς την εισήγηση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της αρμόδιας ΣΤ’ Εφορείας, που αφορούσε στα όρια του χώρου, αλλά και στις αρχαιότητες που περιλαμβάνει.

Συγκεκριμένα, εντός του νέου αρχαιολογικού χώρου, που καλύπτει όλη τη χερσόνησο του Λαιμού Βουλιαγμένης και την παραλία του Μεγάλου Καβουριού, έχουν εντοπιστεί αρχαία κατάλοιπα διαφόρων περιόδων που ξεκινούν από τα προϊστορικά χρόνια.

Γνωστά μνημεία της περιοχής, όπως η Ιερατική Οικία, η Δεξαμενή, καθώς και οι δύο κυκλικοί πύργοι των κλασικών χρόνων, που επόπτευαν τους θαλάσσιους δρόμους της περιοχής, αποκτούν την προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

Από τα όριά του δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, o οποίος πρόσφατα απασχόλησε τον Τύπο, καθώς περιλαμβάνεται μέσα στον «Αστέρα», ακίνητο που βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά και τα μέλη του Συμβουλίου που έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία για τον καθορισμό Α’ ζώνης προστασίας.

5 σκέψεις σχετικά με το “Αρχαιολογικός χώρος ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη. Μέσα και κομμάτι του «Αστέρα»

 1. Σωπατε!! Υπαρχουν Ελληνες που αντιστεκονται!!!Να ζησουν οι ενδοξοι Ελληνες Αρχαιολογοι που εμποδιζουν το ξεπουλημα του Αστερα!!και της Βουλιαγμενης!

  Μου αρέσει!

 2. αχαχαχαχ!! Ρε οτι και να κανουν αυτη την Ιστορια μας δεν μπορουν να την αλλαξουν!! Ασε που στην Ελλαδαοπου και να σκαψεις αρχαια βρισκεις!!Ειδικα στην Βουλιαγμενη αν την Πουλησουν θα βαλουν στο συμβολαιο Ρητρα αρχαιων ευρηματων για να την παρουμ πισω!!!
  Ελληνες Αρχαιολογοι ενωμενοι αντιστεκονται ολοι οι διορισμενοι στο Υπουργειο πολιτισμου απο Μεσσηνιο Πολιτικο Ειναι Ελληναρες!!!
  Αερα!!!!!!!Ο Πρωθυπουργος ετοιμαζεται να κανει αναγγελια στο συνεδρειο οτι τα μνμονια για την Ελλαδα Τελειωσαν!! Την αρχη την εκαναν οι πατριωτες διορισμενοι Αρχαιολογοι!!

  Μου αρέσει!

 3. πω πω γκίνια! τώρα δηλ. δε μπορούμε να πουλήσουμε?
  στα μαύρα θα ντυθεί ο Αντωνάκης με τους Τσεκουρομπουμπούκους!! κρίμαςςςςςς!!!

  Μου αρέσει!

 4. ΦΟΒΕΡΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΜΙΛΑΜΕ.
  ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΤΗΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΗΣ.
  ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.