ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΕΙΑ!!!

Ο παρακάτω διάλογος είναι από την πρωινή αναφορά σε ελληνικό στρατοπαίδειο, όπου ο στρατιώτης Φιλολογίδης ζητά διήμερη άδεια απ τον «διοικητή» του, για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία της προσφιλούς συγγενούς και φίλης του, κυρά-Παιδείας…

«Λαμβάνω την τιμή να σας αναφέρω, κύριε υπουργέ, ότι αιτούμαι αδείας προκειμένου να παραστώ στην κηδεία συγγενικού μου προσώπου».
«Ποιο συγγενικό σου πρόσωπο απεβίωσε, στρατιώτη- Φιλολογίδη και αιτείσαι διήμερης αδείας;»
«Χθες με ενημέρωσαν κύριε συνταγματάρχα- υπουργέ-πρωθυπουργέ ότι απεβίωσε μετά μακράς ασθενείας η προσφιλής Παιδεία»
«Από τι υπέφερε στρατιώτη –Φιλολογίδη η προσφιλής σου Παιδεία και απεβίωσε; Ήταν
άρρωστη ή ήταν ξαφνικό το συμβάν;»
«Συνταγματάρχα, υπουργέ, πρωθυπουργέ, η προσφιλής Παιδεία ήταν άρρωστη καιρό. Έπασχε από χρόνια κομματίτιδα, που εξελίχτηκε σε υψηλό πράσινο και γαλάζιο πυρετό, ώσπου δεν άντεξε και υπέκυψε στο τέλος.»
«Καλά ρε στρατιώτη Φιλολογίδη, γιατί δεν την εμβολιάσατε, αφού υπέφερε χρόνια τώρα και την αφήσατε να πεθάνει;»
«Δεν είχε βρεθεί κύριε συνταγματάρχα, υπουργέ, πρωθυπουργέ το εμβόλιο για τον πράσινο και γαλάζιο πυρετό. Μόνο για τον κίτρινο υπήρχε στο εμπόριο και δεν την προλάβαμε τη συγχωρεμένη την Παιδεία. Αφήστε δε, που ήταν και ανασφάλιστη.»
« Καλά ρε στρατιώτη Φιλολογίδη κοτζάμ Παιδεία και την είχατε ανασφάλιστη; Τόσο ανεύθυνοι είσαστε; Έτσι τινάξατε τα ταμεία στον αέρα. Να την ασφαλίσετε, έστω και τώρα νεκρή και θα πάρω το επιτελείο να σας κάνει ρύθμιση τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.»
«Μάλιστα κύριε συνταγματάρχα, υπουργέ, πρωθυπουργέ. Τελικά θα μου εγκρίνετε τη διήμερη άδεια για να παραστώ και να καταθέσω στεφάνι στη μνήμη της;»
«Στρατιώτη Φιλολογίδη δεν δικαιούσαι αδείας. Γνωρίζεις πολύ καλά πως είσαι υπότροπος για σειρά παραπτωμάτων. Ξεχνάς ότι είσαι επίορκος, κάνεις μόλις είκοσι πέντε υπηρεσίες την εβδομάδα και η αποψίλωση του στρατοπέδου δεν έχει ολοκληρωθεί. Απευθύνθηκες στον αξιωματικό υπηρεσίας; Οι άδειες γνωρίζεις δε δίνονται πλέον τόσο εύκολα, όσο στο παρελθόν, παρά μόνο αν συντρέχει σοβαρός λόγος».
«Μα κύριε συνταγματάρχα, υπουργέ, πρωθυπουργέ, δεν είναι σοβαρός λόγος ο θάνατος της Παιδείας;»
«Θα μπορούσε να είναι υπό προϋποθέσεις, στρατιώτη Φιλολογίδη. Αλλά πληροφορήθηκα ότι η συγχωρεμένη δεν ήταν ούτε φορολογικά, ούτε ασφαλιστικά ενήμερη. Ζούσε παρασιτικά τόσα χρόνια, χωρίς να είναι ανταγωνιστική και δε νομίζω να δικαιούται αντάξιου ενταφιασμού».
«Μα κύριε συνταγματάρχα, υπουργέ, πρωθυπουργέ προσπαθούσε. Έτρεχε παντού όπου τη φώναζαν, κρύωνε το χειμώνα, ίδρωνε το καλοκαίρι, διάβαζε βιβλία, φωτοτυπίες, σι-ντι, προσπαθούσε η καημένη όσο μπορούσε να βοηθήσει όλα τα νέα παιδιά. Ρωτήστε όλους τους στρατιώτες του στρατοπέδου κύριε συνταγματάρχα, υπουργέ, πρωθυπουργέ, την είχαν δασκάλα και την αγαπούσαν όλοι».
«Καλά ρε στρατιώτη Φιλολογίδη, εγώ δεν έχω ώρα ν’ ασχολούμαι τώρα με κηδείες της κάθε κυρίας Παιδείας που τα τίναξε απ’ τον πράσινο και γαλάζιο πυρετό. Επειδή εγώ έχω σοβαρότερες δουλειές να κάνω και πετάω αύριο για Πεκίνο, μετά τη βραδινή αναφορά του λόχου να βρεις το λοχία τον Ευάγγελο, τον υπασπιστή μου κι αν δεν ευκαιρεί ν’ απευθυνθείς στη δεκανέα τη Ρεπούση, τη σχιστομάτα και μπορεί να σου δώσουν αυτοί υπηρεσιακό σημείωμα να πεταχτείς στην κηδεία, αφού της έχεις τόση υποχρέωση της κυρίας Παιδείας.»
« Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας κύριε συνταγματάρχα, υπουργέ, πρωθυπουργέ. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη χάρη που μου κάνατε. Αν θέλετε θα μεταβιβάσω τα συλλυπητήρια στους οικείους της Παιδείας. Και είναι ξέρετε τόσοι πολλοί!!!»
« Δεν είναι ανάγκη στρατιώτη Φιλολογίδη. Άλλωστε όλοι θα πεθάνουν. Δεν είναι μόνη της η Παιδεία. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλες. Άλλωστε, ο ΕΕΟΠΥΥ δεν χορηγεί, ούτε γράφει εμβόλια του πράσινου και γαλάζιου πυρετού. Μόνο του κίτρινου πυρετού υπάρχει το εμβόλιο για όσους προλάβουν απ’ το στρατόπεδο να φύγουν για την υποσαχάρια Αφρική για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης».
«Εντάξει κύριε συνταγματάρχα, ό,τι διατάξετε!!!»

Η κηδεία της άτυχης κυρά-Παιδείας τελέστηκε με τους τεθλιμμένους συγγενείς, μηδέ της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και λοιπών εξαιρουμένων να εκφωνούν τον επικήδειο της, ενώ η σορός της ενταφιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.
ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΣ Η ΜΝΗΜΗ!!!
istor.tzanakis@gmail.com

9 σκέψεις σχετικά με το “ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΕΙΑ!!!

 1. Παράθεμα: ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΕΙΑ!!!
 2. ..ean moy epitrepetai, eicha gnorisi ton papoy filolo -gidi,o opoios mas elege na spoydasoyme gia na ,boithisoyme toys agramatoys sympatriotes mas ,kai giayto ton logo toys spoydase h patrida me dorean paidia, zoyse ypodigmatika, kai lita ,tapina,den ekane idietera gia na konomisi, kai diafilase thn gnosh os kori ofthalmoy,epsachne thn palia bibliografia, kai den htan katanaloths,ekane leitoyrgima kai ochi epaggelmak.t.l.-k.t.l.-kai antagonizontan thn paggosmia gnosh,ton endiefere h ygeia toy ypoyrgioy toy ,kai ths paidias, eno o eggonos ,epetrepse thn mpoyr-poihsh.-

  Μου αρέσει!

 3. Νομίζετε ότι οι πράσινοι οι κόκκινοι και οι σερνομενοι δεξιοι κρατικοδιαιτοι έχουν καταλάβει τίποτα; Το επόμενο αφεντικό που θα τους ταισει ψάχνουν. Πολλά τα φροντιστηρια Αρη.

  Μου αρέσει!

 4. Να σασταν βρε παιδιά τόσο επινοητικοί και με τα παιδιά και το λειτόυργημά σας, τι καλά που θα ταν.
  Ομως το Χρήμα είναι φοβερή πηγή έμπνευσης, στρατιώτη Φιλολογίδη…

  Υγ: Οντως ήταν εξαιρετικό το κείμενο.

  Μου αρέσει!

 5. Την παιδεία την σκότωσε , ο γαλαζιος , πρασινος , κοκκινος , κιτρινος και ροζ πυρετός των τελευταιων 30 χρόνων ,,,,, Τα κομματα σκοτωσαν την παιδεια όλα μαζί , από κοινού . Τριαντα χρονια δεν καταλήξαμε σε μια ιστορία , δεν καταλήξαμε , σε μια υλη φυσικής , σε μια υλη αρχαιων , σε ένα συστημα παιδειας το οποίο να είναι οριστικό και να το γνωρίζουν όλοι …. Τριαντα χρονια οι καθηγητες και οι συνδικαλιστικες τους οργανώσεις αποδεχόντουσαν αυτο το μπαχαλο γιατι τους βολευε . Τριαντα χρονια φερνουν τις κομματικες τους ταυτοτητες πολλοι από αυτούς και τις κολάνε στους πίνακες . Τωρα θρηνούν για ποιον ; Για την παιδεία ; Για ποια παιδεία ; Φτανει ποια η κοροιδια .
  Η Λογική πεθανε , οι αρχες πεθαναν , οι αξιες πέθαναν , η ηθική πέθανε . Αναστηστε όλα αυτά και μετά ας ασχοληθείτε ξανα με την παιδεια . Απεργια εν μεσω εξετασεων . Ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε το θαρρος να τους υποστηρίξει ανοιχτά . Μαθαινει βλέπεις τα πολιτικά τερτιπια . Ειναι αξιωματική αντιπολίτευση . Οταν κατεβαινουν στους δρομους οι αγροτες που είναι οι καθηγητές; οταν κατεβαινουν οι φορτηγατζηδες , που ειναι οι ναυτεργατες ; οταν κατεβαινουν οι οικοδόμοι που είναι οι μηχανικοί ; οταν κατεβαίνουν οι συνταξιουχοι …..που ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ; που είναι η ΕΛΛΑΔΑ ; Ατυχέστατη η ανάρτηση θεωρώ . Γεματη με υπερβολικό συναισθηματισμό . Φιλολογική περισσότερο . Καλήμερα σε όλους τους Ελληνες που φερουν την ιθαγενεια , σε ολους που φερνουν την υπηκοοτητα και σε ολους οσους Ελληνες ή μη αγαπούν αυτόν τον τόπο .

  Μου αρέσει!

  1. Πολύ σωστός Ιωάννη περισσότερο από όλους εδώ μέσα… Οι περισσότεροι αφορίζουν τους εκπαιδευτικούς χωρίς να ξέρουν στην ουσία τα προβλήματα τους , είναι όλοι έτοιμοι να κατασπαράξουν ο ένας τον άλλο .. Έλεος Ελληνες δε βλέπετε που έχετε καταντήσει με τη φαγωμάρα σας…..

   Μου αρέσει!

   1. Λάθος. Προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι τους μέμφομαι για το χρονικό διάστημα που διάλεξαν να απεργήσουν, ακριβώς πάνω στις εξετάσεις των παιδιών μας. Δηλαδή να τα χρησιμοποιήσουν σαν πολιορκητικό κλοιό για τα αιτήματά τους. Για την παιδεία γενικώτερα που θυμήθηκαν πάλι τώρα το αφήνω να το σχολιάσουν αρμοδιώτεροι εμού.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.