Στο ταμείο της ΤτΕ η δόση των 4,2 δισ. ευρώ

Στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να κατατεθούν τα 4,2 δισ. ευρώ της δόσης που εκταμίευσε την Παρασκευή… το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνέχεια της απόφασης που είχε λάβει το Διοικητικό του Συμβούλιο στις 15 Μαΐου.


Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κονδύλια μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα σε μετρητά και η περίοδος ωρίμανσης λήγει στις 17 Μαΐου 2043.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η σημερινή εκταμίευση αποτελεί την πρώτη υποδόση της δόσης του Ταμείου, η οποία ανέρχεται συνολικά στα 7,5 δισ. ευρώ. Η εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης ύψους 3,3 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2013, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών της τρόικας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέχρι τώρα 120 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τα συνολικά 144,6 δισ. που έχουν δεσμευθεί.

«Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, είναι εφικτή γιατί οι προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου, Κλάους Ρέκλινγκ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

e-go.gr

5 σκέψεις σχετικά με το “Στο ταμείο της ΤτΕ η δόση των 4,2 δισ. ευρώ

  1. H δόση των 4,2 δις καλύπτει ένα μέρος από τα “ακούρευτα” ελληνικά ομόλογα 5,6 δις που πρέπει να πληρωθούν στις 20/5 στιην ευρωπαική κεντρική τράπεζα ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΣΦΡΆΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ 50 ΜΕΧΡΙ 90%.Κουρεμένα θα άξιζαν 33% το πολύ δηλαδή μόνο 2 δις! Η ΕΚΤ τοκογλύφος και συνεργάτης αρπαχτικών μαζί με όλη την διαπλοκή ΕUROGROUP , COMISION ,ΔΝΤ και αρπαχτικά αγορών.ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΝΑΙΝΑΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΥΟ ΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.