Ομηροι 33.888 (!) απόστρατοι

Ομηροι της αδυναμίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εκτελέσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που το ίδιο έχει εκδώσει βρίσκονται σύμφωνα με υπολογισμούς 33.888 συνταξιούχοι στρατιωτικοί, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας αναπροσαρμογή των συντάξεών τους.

Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος επισήμαινε το τεράστιο πρόβλημα χιλιάδων συνταξιούχων στρατιωτικών λόγω της κωλυσιεργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ωστόσο, η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης όχι μόνο δεν έριξε φως στο τούνελ αλλά επέτεινε την αβεβαιότητα, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τις αποφάσεις του για τις συντάξεις των στρατιωτικών λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και προσωπικού.

Πάντως, τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο κ. Ρουπακιώτης καταδεικνύουν και το μέγεθος του τεράστιου προβλήματος των αποστράτων, αφού, όπως τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «η καθυστέρηση στην εκδίκαση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων οφείλεται στο γεγονός ότι ασκήθηκαν χιλιάδες εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους (30.000 περίπου), οι οποίοι ζητούσαν την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 2838/2000 και 3016/2002, με αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου προσδιορισμού των σχετικών δικασίμων των Τμημάτων». Πέρα όμως από αυτές, ο κ. Ρουπακιώτης ενημερώνει περαιτέρω ότι από 1.1.2013 μετά την ισχύ των διατάξεων του Μεσοπρόθεσμου και των περικοπών που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις αυτές στους συνταξιούχους έχουν ασκηθεί μέχρι σήμερα ενώπιον του ΙΙ Τμήματος περίπου 1.600 εφέσεις και ενώπιον του ΙΙΙ Τμήματος ακόμα 2.288 εφέσεις.

Εχει ασφαλώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι στην απάντησή του ο κ. Ρουπακιώτης δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την εκτέλεση των αποφάσεων, χαρακτηρίζοντάς την αδύνατη. «Η εκτέλεση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων των Τμημάτων και της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή ο κανονισμός της σχετικής σύνταξης των ως άνω αποφάσεων, είναι αδύνατον να γίνει στην παρούσα φάση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και προσωπικού» αναφέρει ο κ. Ρουπακιώτης και επισημαίνει ότι επί 1.078 οργανικών θέσεων υπηρετούν, βάσει στοιχείων του Μαρτίου, μόνο 614 δικαστικοί υπάλληλοι σε ολόκληρη την επικράτεια.

Γιώργος Λυκουρέντζος

 

78 σκέψεις σχετικά με το “Ομηροι 33.888 (!) απόστρατοι

 1. » ….ασκήθηκαν χιλιάδες εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους (30.000 περίπου), οι οποίοι ζητούσαν την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους, .»

  Οι ….»Έλληνες», καθ’ ότι καί πολύ ηρωϊκός «Λαός» , διαθέτουν :
  20.000 στρατηγούς τών τριών ….Στρατών, καί
  7.000 «στρατηγούς» τών Σωμάτων Ασφαλείας (οι ε.α. included).
  (Περισσότερους απ’ Όλες τίς χώρες τού ΝΑΤΟ).

  Καί πολύ ηρωϊσμός, νά -΄ούμ΄, ρέ παιδάκι μου,

  Η ΜΟΝΗ δουλειά πού ξέρουν νά κάνουν καλώς, είναι οι …αγωγές γιά τόν μισθουλάκο καί τήν συνταξούλα.

  Μου αρέσει!

  1. Λάθος, ξέρουν να κάνουν καλά κι΄ άλλα. Να τρώνε τζάμπα, να κάνουν τζάμπα διακοπές στα Κ.Α.Α.Υ., να μετακινούνται τζάμπα, να μένουν τζάμπα σε σπίτια του Δημοσίου, να παίρνουν εφάπαξ… τεράστια σε σχέση με τις κρατήσεις, να παίρνουν μισθούς και συντάξεις που αντιστοιχούν -στην Ελλάδα- σε εργαζόμενους Π.Ε. (μέγιστη αδικία για όσους σπούδασαν και επένδυσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ), να παίρνουν σύνταξη σε ηλικίες που χιλιάδες άλλοι παλεύουν για τα αυτονόητα (εργασία) κια πολλά άλλα. Να ξέρεις κάτι. Όσοι φωνάζουν.., είναι πάντα οι βολεμένοι.., όσοι πραγματικά υποφέρουν, δεν θα τους ακούσεις… ποτέ να κλαψουρίζουν…

   Μου αρέσει!

   1. ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΔΕΝ’ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ’ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΟΛΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΟΟΟ.5

    Μου αρέσει!

   2. Με μπέρδεψες με χρυσαυγουλάκια μάλλον, εκεί έχει αποφοίτους δημοτικού και γυμνασίου και μπάτσους και καραβανάδε, όχι στον δικό μου χώρο.

    Μου αρέσει!

  2. ΑΠΟ ΤΟ 1974 Η Π.Α ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ 180 ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΠΤΑ ΧΑΘΗΚΑΝ 3 ΑΞ/ΚΟΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ 1500ΕΥΡΟ ΕΑΝ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΟΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΜΑΛΑΚΑΣ

   Μου αρέσει!

   1. Δουλειά τους είναι. Αν δεν θέλουν/μπορούν, είναι ελεύθεροι να παραιτηθούν. Τα χρήματα εσείς πάντα τα βάζετε στην κουβέντα…

    Μου αρέσει!

   2. Για μένα είναι στρταιωτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, για σένα είναι αξ/κοί. Οι αξ/κοι είναι σύνολο βαθμών για εσωτερική… κατανάλωση, δική σας, δεν είναι επάγγελμα. Έτσι… για να μην μπερδευόμαστε… και νομίζεις ότι μιλάς στους χωρικούς ενός κατσάβραχου όπως κάνατε το ΄67 με τα λεφτα του κράτους και με την απειλή του ντουφεκιού. Τράβα στη λέσχη τώρα, έχει και ταρτάκι γλυκό, γύφτοι.

    Μου αρέσει!

   3. Και δεν είναι 1.500, είναι περισσότερα. Κορμί πουλάς φίλε, αναλώσιμος είσαι, γι΄ αυτό πληρώνεσαι. Αν δεν ήθελες, να μην πήγαινες. Τα 4/10 των Ελλήνων είναι στο όριο της φτώχειας και εσείς είστε στην κοσμάρα… σας. Γάιδαροι.

    Μου αρέσει!

   4. Δεν διαφωνώ και όλοι τιμούν τους ιπτάμενους διότι είναι οι μόνοι ήρωες σήμερα και όχι άκαπνοι στρατηγοί σε ένα γραφειάκι. Μια ερώτηση αν ξέρεις ΠΟΣΟΥΣ απόστρατους στρατηγούς και ταξίαρχους έχουμε; Μήπως ο αριθμός τους φτάνει για όλη την ήπειρο;

    Μου αρέσει!

   5. Και περιμένεις απάντηση; Χιλιάδες είναι οι καραβανάδες με σύνταξη στρατηγοαρχιδίου. Ιδιωτικός υπάλληλος είμαι (για το παραπάνω φλωράκι του Δημοσίου).

    Μου αρέσει!

   1. dragon σκουπίδι τουρκοσκοπιανέ πράκτορα, βαριόμουν μ@λάκα να ασχοληθώ μαζί σου και έχεις παρεκτραπεί, κεμαλικό @ρχίδι.
    Και αυτοί οι γκαγκαόυ διαχειριστές του Ολύμπια αφήνουν τον Τούρκο πράκτορα , να αλωνίζει και να κατηγορεί κάθε τί ελληνικό.
    Ο πισωγλέντης τούρκος δεν αφήνει κανέναν και τίποτα που να μην τον κατηγορήσει γιατί αυτή είναι η δουλειά του .Δείτε τα σχόλια του και αναρωτηθείτε ποιά ιδιωτική εταιρεία έχει υπάλληλο που όλες τις ώρες της ημέρας γράφει σχόλια στο ιντερνετ.
    Μα η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών.
    O μ@λάκας αυτός πέρσι που σκοτώθηκε παιδί της ομάδας ΔΙΑΣ με τη μηχανή , βγήκε και τον έβριζε.

    Μου αρέσει!

   2. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, ούτε η δική σου που κοροϊδεύεις τον λαό από μία καρέκλα στο δημόσιο, ούτε η δική μου του πράκτορα. Θες να σε κάνω κονέ..; Αν έρθεις στην τουρκία θα σου δώσουμε 10.000.000 ευρώ, θέλεις; Μην πεις όχι, θα είσαι **.

    Μου αρέσει!

  1. DRAGON ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ-ΟΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ- Ο ΟΠΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΝΑ/ΡΧΟΙ ΠΑΠΠΑΣ- ΛΥΜΠΕΡΗΣ Κ.Π.Α ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΞ/ΚΟΥΣ ΚΑΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑΣΕ Χ.Α

   Μου αρέσει!

   1. Οι παραπάνω έκαναν ότι θα έπρεπε να κάνει ο κάθε Έλληνας, να αντισταθεί δηλαδή σε ένα χουντικό αληταριό που ήρθε… από τα σπλάχνα… του στρατού.

    Μου αρέσει!

 2. Dragon το έχουμε ξαναγράψει.Ούτε με το μισό @χιδι ενός Ελληνα Αξιωματικού δεν συγκρίνεσαι.Το πιστεύεις ή όχι αυτή είναι η αλήθεια.
  Οσο και να σκούζεις.
  Συνέχισε έχεις πλάκα…

  Μου αρέσει!

  1. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΞ/ΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΣΤΑ ΑΝΤ/ΛΙΚΑ-ΤΠΚ Α/Γ-ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ

   Μου αρέσει!

   1. Αν μας έφερες για παράδειγμα τα βύσματα… τους ναύτες, όκευ… Και επειδή είσαι αγράμματος και δεν τα πας… καλά με τα φιλολογικά, δεν υπηρετούσες, δουλειά σου ήταν να είσαι εκεί, οι στρταιώτες -ένστολοι πολίτες δηλαδή που σε πληρώνουν- υπηρετούν δωρεάν τη θητία τους. Εσύ δεν υπηρετείς, δουλεύεις (λέμε τώρα), μην μπερδεύεσαι… ανθυποψαρά.

    Μου αρέσει!

  2. Φυσικά αλλά λίγη αυτοκριτική δεν έβλαψε κανέναν ξέρεις ειδικά αν είσαι στρατιωτικός. Είναι ψέμμα ότι μεγάλο κομμάτι τους είναι πατσοκοιλιές και δεν βγάζουν ούτε στίβο μάχης; Είναι ψέμμα ότι έχουμε περισσότερους στρατηγούς από όλη την Ευρώπη και την Αμερική μαζί ( ε.α. και εν ενεργεία); Είναι ψέμμα ότι μέχρι πρότινος μπορούσες να βγεις πριν τα 50 σου χρόνια στην σύνταξή; Είναι ψέμμα ότι πολλοί ενώ κόπτονται ότι γυρίζουν όλη την Ελλάδα με τις μεταθέσεις μένουν στον τόπο συμφερόντων τους πάνω από δεκαετία και βάλε και αποστρατεύονται από εκεί ενώ οι μεταθέσεις προβλέπονται για όλους κάθε τρία χρόνια;

   Μου αρέσει!

  3. Αν ************** να τα πεις αυτά κατάματα σε Έλληνα πολίτη που σε πληρώνει για να κάθεσαι, εγώ πάω πάσο… Ανθρωπάκι, έξω από την πύλη… είσαι ένα μηδενικό ανεπάγγελτο και φλωράκι που δεν έχεις κάνει ούτε ένα μεροκάματο στη ζωή σου. Είμαι μικρός… για να σου κλείσω το ανεδέστατο στόμα σου (πολιτικά μικρός), αλλά ευτυχώς η νέα τάξη των ευρωπαϊκών πραγμάτων θα στο κλείσει οριστικά, έμμισθε ανεπάγγελτε δημόσιε υπάλληλε.

   Μου αρέσει!

 3. οι πιο αχρηστη και παρασιτικη ταξη οι στρατιωτικοι ζουνρ στην κοσμαρα τους, εδω ο κοσμος αυτοκτονη απο την απελπισια της ανεργιας και αυτοι ζητουν αναδρομικα και εφαπαξ. οσο για τα 1500 θυματα που ανεφερε ο φιλος του λεω πως τοσα εχουμε εμεις οι οικοδομοι οταν ειχαμε δουλεια μονο σε 1 χρονο αλλα με του οικοδομους δεν ασχωλουνται γιατι δεν πουλανε ασχωλουνται μονο με τους ΗΡΩΕς κρατικοδιετους στρατιοτικους. Οταν ημουν φανταρος τους εβλεπα ολη μερα να ασχωλουνται με το ποσο συνταξη και ποσο εφαπαξ θα παρουνε χωρις αντικειμενο εργασιας δεν ξεραν πως θα σκοτωσουνε την ωρα . και ερχονται τωρα και ζητανε και τα ρεστα ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ευτηχως ηρθε το ΔΝΤ και τους βαζη σιγα σιγα στην θεση τους.Και μια ερωτηση αφου ειναι αδικημενοι γιατι δεν παρετουντε να ερθουν στον ιδιοτικο τομεα να παρουν περισοτερα και συνταξη στα 40, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Μου αρέσει!

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΑΤΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΒΓΑΖΑΤΕ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΟΣΑΣΤΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ 3,60 ΑΛΛΑ ΜΥΑΛΟ ΜΠΕΤΟΝΑΡΜΕ

   Μου αρέσει!

   1. ρε ξεφτ*λα ειδες κανεναν οικοδομο συνταξιουχο και αφαπαξιουχο κατω απο τα 60? ΟΣΟ για τα αυθερετα δεν τρωγαμε κρατικο χρημα απο ιδιοτες τα παιρναμε και ξημερωναμε και στα κρατητηρια ,ΕΛΑ ΔΟΥΛΕΨΕ 1 ΒΔΟΜΑΔΑ στην οικοδομη και μετα να μιλας παλιολ**

    Μου αρέσει!

  2. ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕ ΜΕ 3.60 ΔΕΝ ΠΑΣ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟ ΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙΣΟΥ ΤΑ ΓΕΜΙΖΕ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ1960 ΕΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΤΑΙΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΡΩΓΕΣ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΟΥΤ*ΝΕΣ 66 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛ….ΑΣ ΒΡΕΣ ΓΙΑΠΙ ΚΑ ΠΗΔΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΨΗΓΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

   Μου αρέσει!

   1. εγω ρε λ** δεν παραπονιεμε γιατι θα βγω στα 60 και βαλε στην συνταξη κατι που ειναι νορμαλ και φυσιολογικο ,γυρω στα 65 να συνταξιοδοτητε καπιος αλλα δεν γουσταρω να πληρωνο καποιες αδερφες που βγαινουνε στα 40 και κλαψουριζουνε και απο πανω λες και τους σχιστικε το καλτσον

    Μου αρέσει!

   2. ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑΣΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΣΟ ΓΙΑΤΑ ΚΑΛΤΣΟΝ -ΑΔΕΡΦΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 60 ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

    Μου αρέσει!

   3. ΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΕΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΤΕ ΟΥΔΕΙΣ ΦΩΝΑΞΕ Η ΕΚΑΝΕ ΑΙΔΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΒΓΕΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΩΣΤΑ»’

    Μου αρέσει!

  3. Φίλε μου, τα άτομα είναι «πάω κάπου, κάθομαι, βρίζω, γελάω, κοροϊδεύω, τρώω τζάμπα, αράζω σε ένα γραφείο και βρίζω στρταιώτες να το καθαρίσουν και μετά φεύγω», δεν έχουν βρει στο πεζοδρόμιο και το μεροκάματο να μάθουν τι σημαίνει δουλειά. Δημόσιοι υπάλληλοι, τι περιμένεις να σου απαντήσουν; Καραβανάδες είναι με μπόλικο τουπέ, κληρονομιά… της χούντας. Γύφτοι και τζαμπατζήδες ανεπάγγελτοι. 45 ετών στα καφενεία και με 150.000 ευρώ εφάπαξ… στην τσέπη.

   Μου αρέσει!

  4. Προφανώς όταν υπηρέτησες πέρασες πολύ καλά.
   Γιατί αν είχες 200 μέρες εν πλω (αν ξέρεις τι σημαίνει) τον χρόνο για 15 τουλάχιστον χρόνια,δεν θα άκουγες τέτοιες συζητήσεις…

   Μου αρέσει!

   1. ρε φίλε χωρίς να το θέλω θα με κάνεις να υπερασπιστώ τον ντράγκον.μια που είπες εν πλώ απάντησε μου σε κάτι.τα εν πλω δεν τα πληρώνεστε; και ειδικά τα εν πλω στο εξωτερικό; ερώτηση από πρώην ναύτη που πέρασε 20 από τους 21 μήνες θητείας του σε Α/Τ και ετυχε να ταξιδεψω και σε STANAVFORMED.εδώ είχαν φτάσει σε σημείο να καταδεχτούν να μας κλέψουν οι μονιμάδες που ήταν υπεύθυνοι για τις μισθοδοσίες ναυτών 4 μηνιατικα των ταλαιπωρων ναυτων.980δρχX4 μηνες απο 140 άτομα και να τα φάνε αυτοί….κατάντια και απληστία….δεν είναι όλοι οι στρατιωτικοί άχρηστοι αλλά οφείλετε να παραδεχτείτε ότι υπάρχουν άφθονα μπουμπούκια στο επάγγελμα σας,που την λαμογιά την έχουν κάνει επιστήμη….

    Μου αρέσει!

   2. Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΝ ΠΛΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΑΩΡΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑΩΡΗ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥΣ ΕΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΟΣΗ ΤΑΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΟΦΗ ΣΤΕΓΗ -ΕΙΣΗΡΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΤΥΠΟ

    Μου αρέσει!

  1. Εμ.., με τόσους χιλιάδες άχρηστους συνταξιούχους στρταηγόγιδους, βέγγος… έχω γίνει να τους φτάσω… και να τους πληρώσω.

   Μου αρέσει!

 4. Dragon….ειναι και dragonies λεει. Μην του δινεται….τροφη.Σε ρωτησανε τι δουλεια κανεις Α…..και που υπηρετησες ρε ΜΕΓΑΛΕ και τελος τοσα αποθημενα δεν ειναι μονο οικονομικα. ΄΄δεν ειμαι στο Στρατο απλως το αναφερω για να μη πεις καμμια….dragonia.

  Μου αρέσει!

  1. Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΞΕΤΑΣΤΕΟΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ,

   Μου αρέσει!

  2. Το έγραψα τι είμαι, υπάλληλος ιδιωτικός. Για τα άλλα που είπες, κάτσε πλήρωνε εσύ τις συντάξεις των κυρίων από τα 45, βλάκα.

   Μου αρέσει!

  1. Θες διασκέδαση; Κάτσε τότε να έρθει και το ΄14 για να ξαναμειωθούν οι ήδη μεγάλες για Δ.Ε. αμοιβές σας, εκεί… να δεις διασκέδαση.

   Μου αρέσει!

 5. Μόνο και μόνο τα αυτοκίνητα να δείτε που έχουν οι καραβανάδες από ταγματαρχίδη και πάνω, θα καταλάβετε για ποιούς κοπρόσκυλους ανεπάγγελτους φραγκάτους μιλάμε. Αυτοί κλαίγονται. Αυτά τα κομπλεξαριά. Οι 8 στους 10 με τουλάχιστον 2 δικά τους σπίτια, με αυτοκίνητα άπιαστα… για τον μέσο Έλληνα και με χιλιάρικα… μισθάρες και συνταξάρες, μέχρι και πριν 2 χρόνια τουλάχιστον. Και μία ερώστηση. Πρέπει λέει… να πάρουμε τις δόσεις για να καλυφθούν μισθοί και συντάξεις του δημοσίου. Εγώ γιατί να πληρώσω το μερίδιό μου στην αποπληωμή των δώσεων για να μην μειωθούν οι μισθοί των καραβανάδων που στην τελική… δεν κάνουν και τίποτε, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις (πιλότοι); Στον δι@ολο… ρεμάλια αμόρφωτα και άχρηστα κομματικά πιόνια. Παρτάλια. Καραβανάδες δημόσιοι υπάλληλοι. 1.000.000 όλοι οι Δ.Υ., έλεος…

  Μου αρέσει!

 6. ΡΕ ΣΥ DRAGON ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ Π@Π@ΡΙΕΣ; ΟΠΟΥ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ.ΡΕ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΣΟ;ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΨΕΥΔΩΣ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ.ΑΝΤΕ ΡΕ ΛΑΛΑΚΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΛΑΛΑΚΗ

  Μου αρέσει!

  1. Είμαι πράκτορας και θέλω να καταργήσω τον στρταό, δεν τα γράφω τζάμπα. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Εσείς για παράδειγμα παίρνετε τόσα λεφτά για να κάνετε δωρεάν διακοπές στα Κ.Α.Α.Υ. και να ψηφίζετε ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ., εγώ κάνω μία άλλη εξίσου κατάπτυστη δουλειά, είμαστε πάτσοι.

   Μου αρέσει!

  1. Σ΄ αυτό συμφωνούμε. Προτιμώ ποστάκια… για κοινωνικά θέματα και όχι για καλοπληρωμένα σκουπίδια του δημοσίου και των καραβανάδων.

   Μου αρέσει!

 7. Dragon, η δουλειά σου είναι, να δημιουργείς ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, όσον αφορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και είσαι ένας απο αυτούς που αδικούν-τιμωρούν αυτούς που σου επιτρέπουν με τίς θυσίες τους γάϊδαρε, να αναπνέεις εσύ και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας ελεύθερα. Τώρα άμα είσαι εκτός απο προπαγανδιστής, συκοφάντης, παπαγαλάκι της συμφοράς, και κοινωνιολόγος, να μας πείς ξεκάθαρα, άν χρειάζονται ή όχι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Πολύ σε ανεχθήκαμε, άντε ………… @ρχ@δι…!!!

  Μου αρέσει!

  1. Είμαι όλα όσα είπς, ναι, αλλά δεν με πληρώνεις, αντίθετα σε πληρώνω, οπότε θα δίνεις λόγο. Από όσα είδες, κατάλαβες ότι θέλω να καταργήσω τον στρατό; Καλά σας λέω εγώ μόγγολα καραβανάδες λοιπόν. Για αν έχουμε στρταό, πρέπει να έχουμε και όσους στρταηγούς έχουν οι Η.Π.Α.; Άντε… ρε νούμερο… τράβα στο καφιμί να φας σάνντουιτς με 1,20 ευρώ **. Αγράμματοι ** που άλλα λέμε και αλλού την… πάτε… την κουβέντα. *****

   Μου αρέσει!

   1. Είμαι ένας και είναι πολλοί και λογικό είναι τα αιτήματά… τους επειδή τους τσούζει… η αλήεθια να είναι πολλά. Βρισιές έχω αρκετούς μήνες να γράψω.

    Μου αρέσει!

   2. Κια κάτι άλλο. Εγώ είμαι ρίαλ… «αδέσμευτος», όχι υπάλληλος δημοσιοϋπαλληλικών συνδικάτων και συντεχνιών κλειστών… επαγγελμάτων συστημάτων. Άλλο ο ρίαλ… και άλλο οι φέικ… αδέσμευτοι…

    Μου αρέσει!

   3. Δηλαδή μας λές οτι φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι τα σχόλιά σου που προκαλούν αντιδράσεις; Γιατί δημιουργείς συνεχώς ιστορία με τα ανάλογα θέματα και με πλήρη έλλειψη
    τρόπων απέναντι στους συνομιλητές σου;

    Μου αρέσει!

   4. Dragon η σαπίλα που καταγγέλλεις έχει εισχωρήσει σχεδόν παντού στην πατρίδα μας και όχι μόνον στον στρατό!!!Άσε ρε φίλε δεν πάμε καλά!!!

    Μου αρέσει!

   5. Όκεϋ… αδέσμευτοι.., συνεχίστε να εθελοτυφλείται.., θα απέχω λοιπόν από δημοσιοϋπαλληλικά καραβανοπόστς… και θα τους αφήσω… να αλληλοψωνίζονται και να κλαψουρίζουν… Ιωάννη ήδη εχει έρθει το τέλος για πολλούς, αλλά χιλιάδες άλλοι ακόμα είναι στην κοσμάρα… τους. Σκ** και απόσκ** είναι η κατάσταση φίλε.

    Μου αρέσει!

 8. ξέρασε η σαύρα ξανά την χολή της ….. μα πως χωνεύει χωρείς χολή αυτή η σαύρα τελικά ….. αμάσητα τα καταπίνει ολόκληρα τα βγάζει ….. έχω ρίξει σύρμα σε εκατοντάδες καρντάσια να αναζητούν κυρίως τους – χημικούς μηχανικούς – τι στο διάολο transit περνάς απο την χώρα, κάπου θα σε τρακάρουν ……..

  Μου αρέσει!

  1. Kαλώς τον μηχανικό που δεν είναι μηχανικός αλλά είναι μηχανικός από τον στρατό χωρίς να είναι μηχανικός πτυχιούχος! Αυτά μόνο στο ελληνικό δημόσιο γίνονται.

   Μου αρέσει!

 9. μερικοι εχετε την εντυπωση οτι οι καραβαναδες μας ειναι κατι μεταξυ λεωνιδα, ηρακλη και αχιλλεα.. το μονο κοινο που εχει ο μεσος καραβανας με αυτους ειναι οτι ζυγιζει οσο κ οι τρεις μαζι..
  εξαιρω φυσικα καποια πολυ λιγα αξιομαχα και σεβασμια τμηματα οπως οι ουκ και οι πιλοτοι. αυτους τους σεβομαι κ μακαρι ο στρατος να ηταν αυστηρα επαγγελματικος κ να αποτελουνταν αποκλειστικα απο τετοια ατομα.

  dragon εισαι μυθος αλλα αδικεις τους δημοσιους κηφηνες οταν τους συγκρινεις με τους καραβαναδες. ο δημοσιος κηφηνας δεν εχει για σκλαβο ολοκληρο τον ελληνικο αντρικο πληθυσμο. ξυνεται, δουλευει 2 ωρες την ημερα, βγαζει τη δουλεια με δεκα μερες καθυστερηση αλλα τουλ τη βγαζει μονος του. οι καραβαναδες με τοσους σκλαβους να τρωνε τη ζωη τους καθαριζοντας σκ@τ@ κ πατατες, και παλι τα στρατοπεδα ειναι σε ελεεινη κατασταση. κ μαλιστα σε καιρο ειρηνης. κ με τεραστια κονδυλια για την αμυνα. τι αλλο να πει κανεις…

  Μου αρέσει!

 10. Μεγάλο φάρμακο η Ολυμπία ρε παιδί μου
  Να ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΥ!
  Και δεν κοστιζει και φράγκο τσακιστό!

  Εδώ μαζεύονται για δωρεάν ψυχοθεραπεία
  κάτι σαλταρισμένοι Δρακοι σε κατάσταση παροξυσμού με τους καραβανάδες και Δ.Υ.
  κατι Φαρσαλινής κατασκευής μπάζα της Ρηγίλλης που πήραν για τουβλα στην Συγγρού, σε κατάσταση ανηκέστου βλάβης να τρέμουν τους κατεδαφιστές κρυπτοσυριζαίους που βρίσκονται παντού και λοιπούς αριστερούς οξαποδώ γενικώς και αορίστως
  Κάτι Σαούλ εβραιοφάγοι να σου βγάζουν ραββίνο και την Παπαρήγα και να ψάχνουν και τις γάτες για εβραϊκό αίμα
  και ανάμεσα ένα σωρό άλλα ανθη και μπουμπούκια
  μαραμένα …αλλά και αμύριστα ….

  Α ρε Ολύμπω,
  από το πρόγραμμα αποσυμφόρησης των ψυχιατρείων τα πάιρνεις;

  Μου αρέσει!

  1. [και ανάμεσα ένα σωρό άλλα ανθη και μπουμπούκια
   μαραμένα …αλλά και αμύριστα ….]

   Μισή ώρα είσαι στον αέρα και δεν σε έχει πάρει … μυρωδιά κανένα !

   Μου αρέσει!

 11. Τα μαϊμού… πτητικά επιδόματα να μην ξεχάσετε… καραβαναραίοι Δ.Υ. και τα πέτσινα… Φ.Π.. Να πάτε… και για αυτά στο Ε.Σ. αν τολμάτε.

  Μου αρέσει!

 12. Dragon, είναι αναμενόμενο ότι προσβάλλονται πολλοί από το ύφος και το περιεχόμενο των σχολίων σου.

  Γνωρίζεις, υποθέτω, πως δεν είσαι ο μοναδικός μορφωμένος και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα εδώ μέσα. Ελπίζω, δε, να διαπιστώνεις από τις απαντήσεις που παίρνεις, ότι δεν έχουν όλοι όρεξη να διαβάζουν τις μονομανίες σου, τη μία με τους φαρμακοποιούς, την άλλη με τους φορτηγατζήδες, την παράλλη με τους δημοσίους υπαλλήλους και την τέταρτη με τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα Ασφαλείας!

  Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει ένας μορφωμένος άνθρωπος, όπως επαίρεσαι ότι είσαι, ότι δεν υπάρχει κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα που να έχει ταυτόσημα χαρακτηριστικά, είτε αρνητικά, είτε θετικά;

  Τόσο φοβερό είναι δηλαδή να καταλάβεις ότι, όπως δεν υπάρχουν μόνο κακοί γιατροί, παπάδες, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες ή ό,τι άλλο, έτσι δεν υπάρχουν και μόνο κακοί στρατιωτικοί, επομένως είναι φαιδρότητα να αποδίδεις τα υβριστικά χαρακτηριστικά που έχουν κολλήσει στο μυαλό σου, σε αυτούς ή σε όποιον άλλον σου καπνίσει;

  Ή μήπως έχεις κάνει κάποια επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι οι στρατιωτικοί σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη χώρα του κόσμου έχουν πολύ διαφορετικές συνθήκες εργασίας από τους δικούς μας; Ή το μένος σου στρέφεται συνολικά κατά του… παγκόσμιου στρατιωτικού κατεστημένου;

  Είναι φυσικά δικαίωμά σου να μη σου αρέσει το επάγγελμα του στρατιωτικού. Ούτε εμένα μου αρέσει, όπως δεν μου αρέσουν και πολλά άλλα.

  Όμως έχει συγκεκριμένους κανόνες και μπορεί να το ξεκινήσει οποιοσδήποτε Έλληνας, με τις ίδιες προϋποθέσεις για όλους. Με άλλα λόγια, κάθε άλλο παρά «κλειστό» επάγγελμα είναι.

  Επίσης, εάν δίνεις στον εαυτό σου το δικαίωμα να θεωρεί περίπου ως… αυτονόητο ό,τι δύσκολο ή επικίνδυνο κάνουν οι στρατιωτικοί, επειδή τάχα καλοπληρώνονται και περίπου σου το… χρωστάνε, υποχρεούσαι ταυτόχρονα να αποδέχεσαι και όσα θεωρείς «προνόμια» του επαγγέλματος, τα οποία τόσο ζηλεύεις.

  Προφανώς δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα συμπλέγματα που δείχνεις να σε διακατέχουν απέναντι σε συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας. Να θυμάσαι την μόρφωση και το επίπεδο για το οποίο επαίρεσαι, ώστε να μην εμφανίζεσαι τόσο θρασύς, γίνεται να το προσπαθήσεις;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.