Και «δια νόμου» υποχρεωτική η υποβολή μέσω ίντερνετ της δήλωσης Ε1

«Στο παρά ένα» της έναρξης υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης την απόφαση που υποχρεώνει όλους τους φορολογουμένους να χρησιμοποιήσουν… το διαδίκτυο για να καταθέσουν την φορολογική τους δήλωση.


Η απόφαση Μαυραγάνη ορίζει ότι όλες οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Αντιθέτως οι συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται χειρόγραφα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

Ωστόσο προβλέπει ότι κατ’ εξαίρεσιν θα μπορούν να υποβάλουν χειρόγραφη αρχική δήλωση
– εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία του υπόχρεου να υποβάλει την δήλωση με ηλεκτρονικό τρόπο (πχ αναλφάβητοι κλπ) ή
– σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ΓΓΠΣ.

Στις περιπτώσεις αυτές επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. αλλά όχι πλέον μέσω ΕΛΤΑ.

Ειδικά για φέτος, οι κωδικοί των χρηστών του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ μέχρι και την 30η Αυγούστου 2013 ώστε να μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.

Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή – φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, η οποία εξουσιοδότηση θα αφορά την διαχείριση των εντύπων Ε1,Ε2 (όπως έχουν ενημερωθεί από τα αρχεία της ΓΓΠΣ) και το Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxis net. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/1986 με γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου και της συζύγου του προς το λογιστή.

Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της Δ.Ο.Υ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.
newmoney.gr

12 σκέψεις σχετικά με το “Και «δια νόμου» υποχρεωτική η υποβολή μέσω ίντερνετ της δήλωσης Ε1

 1. ολεεεεε !!!!!!!! η δικαίωση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φόρο- διαφυγόντων, όχι οτι επειδή γίνεται δήλωση ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΙ ..κάθε άλλο…αλλά προσέξτε τι προβλέπουν διαβάστε καλά και προσεχτικά….οι απατεώνες άρχισαν τον χορό και τα πανηγύρια….παρακαλώ να μην συμβει τιποτα και γκρεμό-τσακιστούν οι άσχετοι…διοτι θέλω να δω…τι βλακείες θα λένε όταν τα έσοδα …αντίο και….
  καλά Χριστούγεννα.. …

  Μου αρέσει!

 2. Ξέρετε γιατί δεν μας «επιτρέπουν» να πηγαίνουμε στις εφορίες;;;;;;; γιατί σε λίγο, δεν θα πηγαίνουμε κρατώντας δηλώσεις, αλλά κάτι άλλο που το φοβούνται και πολύ μάλιστα, αν κρίνω από την πρεμούρα τους να «μαζέψουν» ακόμα και τα κυνηγετικά τυφέκια !!!!!!

  Μου αρέσει!

 3. Κατι παιζει που δεν φαινετε ακομα. Η μιση επαρχια δεν θα μπορει να υποβαλει δηλωση και το ξερουν.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.