Στυλιανίδης: Η Κύπρος δεν είναι χώρα «ξεπλύματος»

Η Κύπρος δεν είναι χώρα «ξεπλύματος» χρήματος ξεκαθάρισαν σε σημερινές τους δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, αλλά και… η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

«Και έχουμε το πιστοποιητικό γι’ αυτό», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στο περιεχόμενο των εκθέσεων των οίκων Μάνιβαλ και Ντελόιτ.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι υπήρξε προσπάθεια συκοφάντησης της Κύπρου από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης με διαστρεβλωμένη παρουσίαση των εκθέσεων των δύο οίκων που ερεύνησαν τους σχετικούς ισχυρισμούς.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις πρόσφατες επαφές του με Ευρωπαίους αξιωματούχους, πήρε θετικές απαντήσεις όσον αφορά την εικόνα της Κύπρου μέσα από τη διαδικασία της Μάνιβαλ.

«Πιστεύω ότι έχουν αρθεί όλες οι αρνητικές εντυπώσεις για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου σε επίπεδο πολιτικών παραγόντων», είπε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμπληρώσει κάποιες ελλείψεις στο θέμα, είτε σε νομοθετικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής.

Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης τόνισε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι αυτές τις ελλείψεις ενδεχομένως να τις έχουν πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μη εξαιρουμένων και των μεγάλων. Εξάλλου, η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας με την οποία διαψεύδονταν δημοσιεύματα σε ξένες εφημερίδες ως διαστρεβλωμένα, τόνισε ότι η ανακοίνωση αποτελούσε μια απάντηση σε συκοφαντίες που έπρεπε να δοθεί.

dealnews.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Στυλιανίδης: Η Κύπρος δεν είναι χώρα «ξεπλύματος»

  1. ναι σιγουρα δεν ειναι, κ σεις τι κανατε,κυριε στυλιανιδη μονο μπλα μπλα, οδηγειται τη Κυπρο στην καταστροφη, θα μπορουσατε να πατε στο νομισμα σας, αλλα ερχεταο το σχεδιο Αναν , ξεπουλημα υδρογονανθρακων

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.