Economist: «Η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι πίσω απο τη γωνία. Ναι δεν βγαίνει γιατί ντρέπεται..

20130525-152002.jpg«Η Ελλάδα παραμένει σε ύφεση, αλλά η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι πίσω από τη γωνία» σημειώνει δημοσίευμα του τελευταίου τεύχους περιοδικού Economist, το οποίο επισημαίνει τη θετική πορεία, που έχει ακολουθήσει η χώρα στη διάρκεια του τελευταίου έτους.

Σύμφωνα με αυτό, η χώρα εμφανίζει επιδόσεις καλύτερες του αναμενομένου, αλλά έχει ακόμη πολλά να κάνει.

«Οποία διαφορά με ένα χρόνο πριν» σημειώνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται: «Τον περασμένο Μάιο η Ελλάδα φαινόταν έτοιμη να βγει από το ευρώ. Καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, πολιτικές διαμάχες και βίαιες διαδηλώσεις είχαν φθείρει την υπομονή των πιστωτών. Μια εκλογική αναμέτρηση είχε αποτύχει στο να αναδείξει σαφή νικητή και οι Αθηναίοι έκρυβαν τα ευρώ τους σε τραπεζικές θυρίδες και κάτω από τα στρώματα εν μέσω φόβων αστάθειας και χαοτικής επιστροφής στη δραχμή».

Σήμερα -σημειώνεται- «η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση, αλλά η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι πίσω από τη γωνία. Η απειλή του «Grexit» από το ευρώ έχει υποχωρήσει. Τα hedge funds αρπάζουν κρατικά ομόλογα και τραπεζικές μετοχές, ένα εκ των οποίων εμφανίζει σημαντικές τοποθετήσεις σε ελληνική εταιρεία ενέργειας, κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ ρέουν προς τη χώρα και επιτυγχάνονται μεταρρυθμίσεις «ορόσημα»».

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, «η Ελλάδα αναμένει να καταγράψει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού (δηλαδή, προ τόκων) της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ (φέτος) και η οικονομία θα σημειώσει μικρή ανάκαμψη το 2014 και κατά τι περισσότερο από 2% το 2015».

4 σκέψεις σχετικά με το “Economist: «Η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι πίσω απο τη γωνία. Ναι δεν βγαίνει γιατί ντρέπεται..

  1. χα….χα….χα…. φοβερή ατάκα!!!!
    Ο εκόνομιστ είναι επιπέδου στουρνομ@λάκα έτσι; λέμε καμιά πίπα για να περάσει η ώρα! όπως ο μ@λάκας του τρομπαντώνη!

    Μου αρέσει!

  2. ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ!ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ!Η ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤ΄ΑΛΟΓΟ. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.