Η αξιοπρέπεια της χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από τη …μεσοκάθετο του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Μαγια

Η τρίχρωμη, τρι-αδη-κή, ομοούσια και αδιαίρετη συγκυβέρνηση, για να «βγάλει» τη χρονιά, κερδίζει πολιτικό χρόνο, εγκαθιστώντας τις δομές της ξένης κυριαρχίας σε κάθε επίπεδο: κρατικός μηχανισμός, τραπεζικό σύστημα, ιδιωτικοποιήσεις, ορυκτός πλούτος, υποδομές, τοπική αυτοδιοίκηση κ.λπ.

Το ολέθριο οικονομικό πρόγραμμα, που εφαρμόζεται κατά διαταγήν των ξένων δανειστών, δεν έχει στόχο μια
αναδιάταξη της οικονομίας σ’ έναν αναπτυξιακό ορίζοντα, αλλά μόνο τη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας της χώρας σε ιδιωτικά συμφέροντα και τη μετατροπής της σε χώρο φθηνής εργασίας.

Ήδη το τσάκισμα της πραγματικής οικονομίας, η καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας και η συστηματική αποδυνάμωση της μεσαίας αστικής τάξης δείχνουν ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι του «προγράμματος διάσωσης».

Ετσι, αποτελεί ύβρη απέναντι στους Έλληνες πολίτες η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα αισιοδοξίας, για την πορεία της χώρας, από το μνημονιακό στρατόπεδο, τους χρήσιμους ηλίθιους, τους σμπίρους και τα φερέφωνά τους. Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τρικ, με στόχο να καλύψει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο μέσος Έλληνας και να κρύψει κάτω από τη μάσκα της ευφορίας την πολιτική εξόντωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης και της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων για έξοδο από την κρίση, κάνει τους πολίτες να ξεχνούν το συλλογικό πρόβλημα, να διασπώνται και να υιοθετούν ατομικές λογικές αυτοπροστασίας και επαναφοράς στην προτέραν ατομική κατάσταση.

Δυστυχώς, τα κόμματα του δημοκρατικού αντι-μνημονιακού «τόξου» εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα στα κυβερνητικά δίχτυα του τρέχοντος κομματικού – κοινοβουλευτικού ανταγωνισμού, μη κατανοώντας τη σημασία του «πολιτικού χρόνου» που καταναλώνεται, ασκόπως, καθημερινά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στάσιμη, καθηλωμένη, αδύναμη να πολιτικοποιήσει και να «κεφαλαιοποιήσει» την ευρύτατη κοινωνική δυσφορία και την καταθλιπτική αμηχανία των πολιτών.

Δε θα κουρασθούμε να επαναλαμβάνουμε ότι, απαιτούνται σοβαρές πρωτοβουλίες τόσο σε προγραμματικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνικής παρέμβασης, ώστε η «ατζέντα» των εξελίξεων να μην καθορίζεται από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Η «διαχείριση του χρόνου» πρέπει ν’ αλλάξει χέρια.

Αποτελεί μονόδρομο η σύμπηξη μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, ώστε να ανακτηθεί η Πατρίδα και να ακυρωθούν τα ολέθρια σχέδια του Δ΄ Ράιχ, που αντιμετωπίζει την Ελληνική κοινωνία σα να είναι «πληθυσμός ατόμων» εγκλεισμένων σε αναμορφωτήριο.

Η αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού δεν μπορεί να εξαρτάται από το πότε θα αποφασίσουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να χαράξουν τη συνισταμένη ή τη …μεσοκάθετο, ούτε φυσικά από το πότε το ΚΚΕ θα νοιαστεί για την εγκόσμια ευδαιμονία.

Τώρα, προέχει η εκπόνηση της άλλης κυβερνητικής πρότασης, βασισμένης σε ένα ρεαλιστικό Εθνικό Πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, με κοινωνική δικαιοσύνη.

Υ.Γ. Οι Έλληνες κάμφθηκαν και δεν διαμαρτύρονται πλέον, γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ενώ δίνει συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για το …κατόρθωμά της. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι, μετά την σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα «είναι πλέον μια διαφορετική χώρα»!…

20 σκέψεις σχετικά με το “Η αξιοπρέπεια της χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από τη …μεσοκάθετο του ΣΥΡΙΖΑ

 1. Είναι εκπληκτικό ότι στο Ελληνικό κοινοβούλιο ….σύσσωμη η αντιπολίτευση δείχνει να είναι στην κοσμάρα της…..Σαν να μην χρεοκόπησε η χώρα . Σαν να πλέουμε στο χρήμα και απλώς κάποιος κακός δεν τα δίνει στο λαό Καλή η αντιμνημονιακή προπαγάνδα …ευχάριστη στο αυτί αλλά δυστυχώς ψεύτικη και η ψεύτικη προπαγάνδα όταν είσαι στο χείλος της καταστροφής είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη….είναι θανάσιμη !!!!

  Μου αρέσει!

  1. H Ελλάδα έχει πάνω από 200 τρις δολάρια στο όνομά της

   που μπορεί να τα πάρει μόνο όταν αποκτήσει πρωθυπουργό με @ρχίδι@

   http;//kiwi6.com/users/artfmradio

   1941 φορτώθηκε ένα πλοίο με το χρυσό της Ελλάδας

   πήγε στην Αμερική

   στην FED του γνωστού μας πλέον Rothschild

   με 3% / χρόνο

   ζητείται Έλληνας πρωθυπουργός με ΕΛΛΗΝΙΚΑ @ρχίδι@

   Μου αρέσει!

  2. βρισκεσαι σε συγχυση φιλε απο τα φαρσαλα. απο την μια παραδεχεσαι οτι η χωρα ειναι χρεοκοπημενη, αραγε ποιος την οδηγησε εκει; και απο την αλλη λες οτι το αντιμνημονιο ειναι προπαγανδα. εχεις καμια λυση να προτεινεις που θα μας βγαλει απο την χρεοκοπια που λες οτι ειμαστε;’η καλο ειναι το μνημονιο, και εχει ο θεος. αφου ζω ακομη .

   Μου αρέσει!

   1. Δημητρης 43100 Άραγε ποιος την οδήγησε εκεί ???είδες ποιος είναι σε σύγχυση???? Για 30 χρόνια τα Φυντάνια του Σύριζα που τότε στήριζαν το Πασόκ Ροκάνιζαν τον πλούτο της Ελλάδος και υποθήκευαν τα πάντα κι εσύ αναρωτιέσαι ….Ποιος μας οδήγησε στη χρεοκοπία???? Μόνο ο Σαμαράς θα μας βγάλει από την Χρεοκοπία γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να συμμαζέψει τα έξοδα και να πείσει τους άλλους Ευρωπαίους και ιδίως τους Γερμανούς ότι αξίζει τον κόπο να μας σώσουν…

    Μου αρέσει!

 2. Σαφώς και αξίζουν συγχαρητήρια από τους -επωφελούμενους από τη δυστυχία μας- «συμμάχους» και δανειστάς μας οι εγχώριοι αυτουργοί της λεηλασίας λαού και χώρας.
  Για την έλλειψη, όμως, γενικευμένων διαμαρτυριών ας μην είναι σίγουροι ότι οφείλεται στην παράδοση της κοινωνίας που τόσο επιθυμούν. Τη βουβή οργή θα πρέπει να τη φοβάται κανείς περισσότερο από την εκφραζόμενη.

  Μου αρέσει!

  1. Γιαγκούλας… Η ιδέα να κατάλαβε η κοινωνία μας ότι αυτοί που ήθελαν την χρεοκοπία μας ήταν αυτοί που ήθελαν να επωφεληθούν από τα υλικά κατεδάφισης τες Ελλάδας και της Ευρώπης εσένα ούτε που σου περνάει από το μυαλό !!!! Η σκέψη το να τους χάλασε την σούπα ο Σαμαράς και να καλλιεργούν αυτό το καταστροφολογικό κλίμα ….κι εσύ να είσαι θύμα αυτής της προπαγάνδας τουλάχιστον σου περνάει ??

   Μου αρέσει!

 3. το ζητημα ειναι πως με το αντιμνημονιακο μενος του λαου παιζουν ολοι κ κοματα κ κινηματα ο καθενας για τους δικους του ιδιοτελεις σκοπους!!!!!
  ομως ας μου εξηγησει καποιος αν οντως ο συριζα ή οι ανεξ ελληνες (για το κκε δεν μιλαω γιατι ειναι χαμενη περιπτωση )ειναι αντιμνημονιακα κοματα γιατι δεν εχουν συνενοηθει με τα κινηματα προκειμενου για ενα μπλοκ δυνατο που θα παρει αποφασεις απο τον ιδιο το λαο? να φυγουν αυτοι κ μετα τα βρισκουμε μεταξυ μας με δημοκρατικες διαδικασιες! μηπως γιατι τελλικα ολοι στο ιδιο παιχνιδι παιζουν? πως μπορεις να εισαι ευρωπαϊστης οταν οι ευρωπαιοι σε αντιμετωπιζουν σαν λερα οταν εχουν κανει σκουπιδοντενεκε τη χωρα με τους λαθρο οταν σε απομυζουν με τοκους κ σε εξευτελιζουν μεσα απο τις κωλοφυλλαδες? το παρον πολιτικο συστημα ειναι καταχρεωμενο κ ανεπαρκεστατο… ειναι ολοι δεσμιοι εκβιασμων ιδιοτελων σκοπων κ θα τολμησω να σκεφτω οτι παιζουν το ΔΙΑΙΡΕΙ Κ ΒΑΣΙΛΕΥΕ σε ολες τις μορφες του….

  αν ηταν πραγματι αντιμνημονιακοι θα ειχαν αποχωρησει απο τη βουλη προκειμενου να δημιουργησουν πολιτειακο ζητημα κατι που ειχε προτεινει ο καζακης αλλα δεν συμφερει κανενα τους γιατι ειναι πολα τα οφελη του βολευτη. οποτε τι κανουν? γκαριζουν αντιμνημονιακες γκαριξες κ εκαναν το χρεος τους.

  οσο για μας ας ειμαστε ακομα χωρισμενοι σε χρωματα κ αρωματα κ ας περιμενουμε το τιποτα

  Μου αρέσει!

  1. Τελικά οι πιο γραφικοί άνθρωποι σ’ αυτόν τον κόσμο είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο λαός μπορεί να πάρει αποφάσεις συλλογικές και ότι η συλλογική απόφαση θα είναι κατά κάποιο τρόπο η Συνισταμένη από τις γνώμες όλων. Ότι δηλαδή δεν θα υπάρξουν κακοπροαίρετοι που ύπουλα θα προσπαθήσουν να περάσουν τις ιδέες που τους ανέθεσαν να περάσουν τα αφεντικά τους η ότι και σε περίπτωση που θα υπάρξουν ο Κυρίαρχος λαός θα τους απομόνωνε . Τίποτα το πιο ψευδές. Ποτέ στην Ιστορία δεν έγινε αυτό. Οι κακοπροαίρετοι είναι προετοιμασμένοι να κακολογήσουν να απαξιώσουν μέχρι και να διασύρουν η και να εξοντώσουν τους ανεπιθύμητους συνομιλητές (Σκέψου τα πραξικοπήματα που έγιναν μέσα σε αυθόρμητες η υποκινούμενες επαναστάσεις Γαλλική ….Ρωσική ώστε να επικρατήσουν οι γνώμες των ακραίων… ) Τώρα αντιμνημονιακός ο Σύριζα είναι αφού κάθε τρεις και λίγο ο Τσίπρας επισκέπτεται την Αγγλία …..οι Τραπεζίτες της οποίας πολύ θα χαίρονταν αν η Ελλάδα χρεοκοπούσε και συμπαρέσυρε και τις άλλες χώρες και κατέστρεφε την Ευρώπη και το Ευρώ… Αμύθητα κέρδη θα έκαναν. Όσο για τον Καμμένο με 18μετρο Σκάφος σε Βρετανικό Φορολογικό παράδεισο ….μάλλον μία από τα ίδια.

   Μου αρέσει!

   1. Καλα πιο πανω μας λες η Ελλαδα χρεοκοπησε και εδω μας λες η Αγγλια θα χαιρονταν αν η Ελλαδα χρεοκοπουσε. Μπορεις να αποφασισεις τελικα? Το σκαφος του Καμμενου ειναι 20 μετρα.

    Μου αρέσει!

    1. Ιωάννης_Τ Στην Πραγματικότητα χρεοκόπησε …χάρις στη βοήθεια των εταίρων που ανέλαβαν τις τρέχουσες υποχρεώσεις μπορεί και συνεχίζει σαν να μην χρεοκόπησε . Ενώ οι υποχρεώσεις με τόκους και τοκοχρεολύσια δεν μας απασχολούν προς το παρών οι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι τόσο μεγάλο ποσό που ξεπερνά τα έσοδα του κράτους από φόρους χαράτσι κλπ και παλεύει η Κυβέρνηση με περικοπές να τους ισοσκελίσει.. Βέβαια αν συνέχιζε να τσαμπουκαλευεται όπως θα Ήθελαν ο Σύριζα η Χρύση Αυγή ο Καμμένος κλπ και να παριστάνει η Ελληνική κυβέρνηση τον τσάμπα μάγκα θα είχαμε ήδη πάει σε στάση πληρωμών και αυτό που ζουν στην Σουηδία θα ήταν παιδικό πάρτι μπροστά σ αυτό που θα ζούσαμε εμείς… Εγώ για 18μ Σκάφος άκουσα. Αν εσύ έχεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιο η το νηολόγιο στο χέρι μπορεί να ξέρεις καλύτερα…

     Μου αρέσει!

   2. Λες οι υποχρεωσεις σε τοκους και χρεολυσια δεν μας απασχολουν. Εισαι σιγουρος? Προσαφατα μας εδωσαν 4,3 δισ για να πληρωσουμε ομολογα 5,6 δισ. Αρα δεν δινουν ολο το ποσο. Το υπολοιπο καλυφθηκε απο το κρατος μεσω καποιων χρηματων που ειχε εξοικονομισει απο την σταση πλωρωμων προς ιδιωτες και αφου εχει κατακρεουργησει μισθους και συνταξεις. Δηλ οτι χρημα εξοικονομει το κρατος παει στους δανειστες. ΤΟ ιδιο ισχυει και με την φορολογια. Οτι και αν μαζεψουν εκει παει. ΤΟ ιδιο ισχυει με το προτογενες πλεονασμα, παει στους δανειστες. Ολα στους δανειστες πανε. Αυτο ειναι η χρεοκοπια μεσα στο ευρω. ΑΝ χρεοκοπουσαμε και βγαιναμε απο το ευρω τουλαχιστον θα διαγραφαμε πραγματικο χρεος.Τι αλλο θα γινοταν κανεις δεν μπορει να το ξερει με ακριβεια. Εδω μετα απο ΠΣΙ και αλλη μια διαγραφη το χρεος ειναι ιδιο με το 2010. Και οσο εφαρμοζουμε αυτα που λενε τοσο ιδιο θα παραμενει η και θα ανεβαινει και τοσο θα κοβονται μισθοι και συνταξεις. Και για μια τριτη διαγραφη χρεους που μιλανε θα ειναι εικονικη και αυτη και σιγουρα θα ζητανε και αλλα μετρα. Τελος αν εσυ πιστευεις οτι αυτη η υφεση και ανεργια αναστρεφετε με αυτο το προγραμμα τι να σου πω. Ο σκοπος αυτου του προγραματος ηταν να καταργηθουν ολα τα εργασιακα διακαιωματα με σκοπο την παμφθηνη εργασια και να μπει χερι στον δημοσιο και ιδιωτικο πλουτο της χωρας. Μεχρι εκει. Αλλος σκοπος δεν υπηρχε και δεν υπαρχει. ΤΟ ενα σκελος εχει δρομολογηθει. Το αλλο τωρα ξεκινησε. Οταν το πετυχουν αυτο θα σε πεταξουν σαν χωρα στο καλαθι.

    Μου αρέσει!

    1. Ιωάννης_Τ…..Από την παροιμιώδη φράση σου «….και αφού έχει κατακρεουργήσει μισθούς και συντάξεις.» Καταλαβαίνει κάποιος ,ότι θεωρείς την Ελλάδα μία χώρα παραγωγική σαν την Γερμανία και οικονομικά εύρωστη σαν την Ελβετία. Αλλιώς δεν εξηγείται πως με τα δεδομένα της σημερινής Ελλάδος θεωρείς ότι οι μισθοί και οι Συντάξεις είναι κατακρεουργημένες και όχι προσαρμοσμένοι στα οικονομικά δεδομένα και δυνατότητες. Στις Αρχές Ιουνίου θα δοθεί και η επόμενη δόση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είχε καθυστερήσει την πρώτη δόση για να μας δώσει τον χρόνο να εκτελέσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις. Η καλή προαίρεση της ΕΕ είναι ότι αφού οι δύο δόσεις είναι κοντά αποφεύγουν τον έλεγχο δεύτερη φορά. Τον Εθνικό πλούτο τον είχε υποθηκεύσει για να δώσει χουβαρνταδικους μισθούς ….αργομισθίες και κάτι «κωλόσπιτα» δωράκια στις αγαπητικιές ο Μέγας Ευεργέτης των Σοσιαλιστικών παρασίτων Ανδρέας Παπανδρέου. Χωρίς το PSI το χρέος θα ήταν 500 δις..εμείς θα είχαμε κάνει στάση πληρωμών ..η κοινωνία μας θα είχε ζήσει μια μεγάλη τραγωδία και πιθανόν η Χώρα μας να ήταν η μισή…. Έχετε διαψευστεί όλες τις καταστροφικές προφητείες σας…θα διαψευστούν και οι υπόλοιπες…

     Μου αρέσει!

   3. Θελω να μου εξηγησεις ποτε ο μεσος μισθος στην Ελλαδα ηταν υψηλος. Ποτε. Παντα οι μισθοι στην Ελλαδα ηταν απο τους χαμηλοτερους στην Ευρωπη ενω οι οι τιμες ηταν και ειναι πολυ υψηλες. Οποτε δεν καταλαβαινω τι λες. ΕΙδικα το οικομονικα δεδομενα και δυντατοτητες. Θα επρπε να ξερεις οτι δεκαετιες τωρα η Ελλαδα δανειζεται για να ξεχρεωσει παλια δανεικα οπου οι τοκοι ηταν ληστεια σκετη και οχι για να πληρωνει μισθους και συνταξεις. Η μεγαλη μου απορεια ειναι γιατι κανεις και στην Ελλαδα και στην Ευρωπη δεν θελει να ακουσει για λογιστικο ελεγχο του χρεους. Βρε αδερφε αν αποδειχθει οτι τα επιτοκια ηταν οκ αν αποδειχθει οτι τα δανεια παρθηκαν για το καλο των Ελληνων πολιτων αν αποδεχθει οτι οι κυβερνησεις ολες ηταν καθρεπτης να το πληρωσουμε το χρεος. Εσενα αν ξαφνηκα σου ερθει η πιστωτικη καρτα 3000 ευρω ενω δεν την χρησιομοποιεις συχνα θα πας να το πληρωσεις? Δεν θα ρωτησεις την τραπεζα τι εγινε? Αυτο λεω. Γιατι ξεκινας απο την παραδοχη η Ελλαδα χρωσταει ν δις. Παντως να ξερεις οτι αν μια χωρα χρωστα πανω απο το 100% του ΑΕΠ της αυτο το χρεος δεν ξεπληρωνεται ποτε. Αρα οτι και να κανεις και ολους τους Δημοσιους υπαληλους να διωξεις και μηδεν να κανεις τις συνταξεις δεν ξελπηρωνεται!!!

    Μου αρέσει!

    1. Ιωάννης_Τ…Οι λογιστικοί έλεγχοι των χρεών που πέρασαν από την μία εκλεγμένη κυβέρνηση στην άλλη και από τον έναν δανειστή στον άλλο δεν δίνουν κανένα αποτέλεσμα.Παράδειγμα το εταιροχρονισμένο για 25 χρόνια δάνειο του Ανδρέα Παπανδρέου (που δεν του έφτασε ότι τριπλασίασε το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος αλλά έβαζε και οικονομικές νάρκες στους Πρωθυπουργούς που θα έρχονταν )το δάνειο λοιπόν του Ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων με 17% τόκο που έφτασε να το πληρώσει ο Καραμανλής με δανεικά βέβαια που μας πλησίασαν στο όριο χρεοκοπίας ήταν τοκογλυφικό αλλά νόμιμο.όσοι τον προβάλουν αυτόν τον λογιστικό έλεγχο ήξεραν ότι κανένα αποτέλεσμα δεν θα έφερνε αλλά εν αναμονή η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει γι αυτό και τον προέβαλαν…γιατί ήθελαν να χρεοκοπήσει. Αυτό συμβαίνει στις χώρες που οι ‘Ηγέτες»τους ήταν λαοπλάνοι Σοσιαλιστές ..Αντιπαραγωγικές καταχρεωμένες με υψηλούς μισθούς σε άχρηστους Υπάλληλους. Με πανάκριβα εισαγόμενα προϊόντα αφού τα βαραίνουν τα μεταφορικά και τα κέρδη χονδρεμπόρων και εισαγωγέων. Εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι οι μισθοί ήταν υψηλοί σε απόλυτες τιμές αλλά υψηλότατοι για τις δυνατότητες μιας χώρας που δεν.παρήγαγε και σε οικονομικό αδιέξοδο… Όταν σταθούμε στα πόδια μας μπορούμε να κάνουμε όσους ελέγχους θέλουμε …

     Μου αρέσει!

 4. ΕΪΧΑ ΠΕΙ ¨ΟΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΔ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ !!!!!!Aντισυνταγματικό κρίθηκε από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης το δήθεν «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και πλέον μπαίνει οριστικά στο ράφι.Οι διευκρινήσεις δόθηκαν και από την εξέτασή τους προέκυψε ότι … «ουδέν νεότερο» πλην διατάξεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνικό και πολιτικό χάος και αντίκειντο στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, εξ ου και το αντισυνταγματικό του χαρακτήρος τους…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.