Βέλγος κεντρικός τραπεζίτης: Η ΕΚΤ μπορεί να κάνει και νέα μείωση του επιτοκίου του ευρώ

EUROCRISI20_565_355Με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης να κινείται πλέον κοντά στο 1,2%, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παλεύει για την επόμενη ημέρα στην ευρωπαϊκή κρίση. Ο μειωμένος πληθωρισμός (κάτω από το όριο του 2% που θέλει η ΕΚΤ) έδωσε το πράσινο φως πριν από τρεις εβδομάδες για τη μείωση του ευρωεπιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,5%, από το 0,75% που ήταν νωρίτερα.

Αναλυτές εκτιμούσαν ότι φέτος δεν θα έχουνε νέα μείωση του επιτοκίου, χωρίς όμως να κλείνουν και την πόρτα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Το περιθώριο για νομισματική χαλάρωση δεν έχει εξαντληθεί» δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Πίτερ Πρατ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,5%.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα ο Βέλγος τραπεζίτης είπε ότι η μείωση του βασικού παρεμβατικού επιτοκίου από το 0,75% στο 0,5% στις αρχές Μαΐου θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία.

3 σκέψεις σχετικά με το “Βέλγος κεντρικός τραπεζίτης: Η ΕΚΤ μπορεί να κάνει και νέα μείωση του επιτοκίου του ευρώ

 1. ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ! ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΔΟΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΠΟΣΤΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ…
  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!!
  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ, Η ALPHA ΚΑΙ Η EUROBANK ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ!!! ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΠΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΤ!!!

  ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΟ «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ» ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΡΕΜΑΛΑ! :

  http://antistasitora.blogspot.gr/

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.