«Στροφή» στις μεταρρυθμίσεις κάνει η Κομισιόν γράφει το Reuters

main-europecrisisΑύριο οι προτάσεις της ΕΕ για την Ευρωζώνη

Μετατόπιση από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να σηματοδοτήσουν οι προτάσεις για την Ευρωζώνη που θα δημοσιεύσει την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως ανέφεραν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters, στην ετήσια αξιολόγησή της η Κομισιόν θα υποστηρίζει ότι, ενώ η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συνεχιστεί, ο ρυθμός μπορεί να είναι πλέον πιο αργός καθώς μέρος της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ευρωζώνη έχει αποκατασταθεί.

Επειδή οι υπερχρεωμένες κυβερνήσεις δεν μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη μέσω των δημόσιων δαπανών, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο λειτουργίας των οικονομιών τους – κάνοντας τις αγορές εργασίας πιο ευέλικτες ή ανοίγοντας τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

«Το βασικό μήνυμα θα είναι η μετατόπιση από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι προτάσεις, αφού εγκριθούν στη σύνοδο της Ε.Ε. στα τέλη Ιουνίου, θα αποκτήσουν δεσμευτικό χαρακτήρα και αναμένεται να επηρεάσουν την κατάρτιση των προϋπολογισμών από το 2014.

Η Κομισιόν έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα δώσει στη Γαλλία και την Ισπανία άλλα δύο χρόνια για να μειώσουν το έλλειμμά τους κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ενώ παράταση αναμένεται να δοθεί και σε άλλα κράτη – μέλη.

Σε αντάλλαγμα, Παρίσι και Μαδρίτη θα πρέπει να δεσμευτούν για μεγαλύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην αγορά εργασίας, που θα καταστήσουν τις οικονομίες τους πιο ανταγωνιστικές και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

2 σκέψεις σχετικά με το “«Στροφή» στις μεταρρυθμίσεις κάνει η Κομισιόν γράφει το Reuters

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.