Ένα ακόμη Forum που αξίζει!

Γράφει ο Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου – εκπαιδευτικός

Είδα την πρόσκληση για την συζήτηση που συνδιοργανώνεται από το Forum Εθνικής Στρατηγικής και το Δημοβούλιο Πολιτών την 2α Ιουνίου το απόγευμα στην Πνευματική Εστία Βούλας. Το θέμα είναι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία και ειλικρινά μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Το περιβόητο ΤΑΙΠΕΔ και το ξεπούλημα της χώρας θα τύχουν της κριτικής τους και ευελπιστώ, ότι η αξιόλογη προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, είναι ανάγκη να υπάρχει ενημέρωση σε εξειδικευμένα θέματα, τα οποία σίγουρα και μας επηρεάζουν. Η κατάρτιση των ομιλητών είναι σίγουρο, ότι θα προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες και ότι θα μας κάνει πιο συνειδητοποιημένους στην θεώρηση καταστάσεων που η πολιτική εξουσία μας παρουσιάζει.

Υπάρχει έντονη δραστηριοποίηση από πολλές οργανώσεις και φορείς, οι οποίες προσεγγίζουν σοβαρά ζητήματα, όπως το Σύνταγμα, την ποιότητα της δημοκρατίας που έχουμε κλπ και οι οποίες παρουσιάζουν τόσο την υφιστάμενη κατάσταση όσο όμως και προτάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο, ότι μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας ασχολείται ενεργά και με καλή διάθεση, δηλώνοντας την αντίθεσή του στα όσα μας έχουν επιβάλλει.

Η πνευματική ανάταση θα σταθεί το τείχος που θα φράξει τα όσα έχουν προγραμματίσει εις βάρος μας αλλά και το ποτάμι που θα τους παρασύρει και θα τους κάνει μία κακή ιστορική ανάμνηση. Και με τέτοιες εκδηλώσεις η ανάταση μετουσιώνεται σε πράξη, ζητώντας από εμάς μόνο να δηλώσουμε παρόντες. Λίγες ώρες σοβαρής συζήτησης ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν!

2 σκέψεις σχετικά με το “Ένα ακόμη Forum που αξίζει!

  1. ΑΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ… ΑΜΑ ΠΕΙΝΑΣ, ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΝΕΚΕ ΛΑΔΙ…. ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕΙ!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.