Τι θα γίνει με τους συνδικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών: Όποιος θέλει τα δηλώνει!

1BCCFC49C990F1FD2F7EF93742A993D9

«Πρόβα» τα στοιχεία για τους τόκους καταθέσεων για τη διασύνδεση Υπουργείου Οικονομικών – τραπεζών 

Οι τράπεζες θα δώσουν τελικά απευθείας στο Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία για τους τόκους των καταθέσεων άνω των 250 ευρώ που θα πρέπει να μπουν υποχρεωτικά στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον γγ δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε και το θέμα των συνδικαιούχων σε ένα τραπεζικό λογαριασμό. Όπως είπε, θα πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι ποιος από τους συνδικαιούχους θα δηλώσει τους τόκους! Δεν θα επιμεριστεί δηλαδή στους συνδικαιούχος, αλλά θα τα πληρώσει ένας… Το κράτος τα λεφτά θα τα πάρει όπως και να’ χει.

7 σκέψεις σχετικά με το “Τι θα γίνει με τους συνδικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών: Όποιος θέλει τα δηλώνει!

  1. Καμάρι ανήρ ….
   Πάντως πέραν από το αστείο ακούστε και μία συμβουλή…
   Σε περίπτωση που είσαστε συνδικαιούχοι με κάποιον πιο φτωχό (μπαμπά, γιαγιά κλπ) αφήστε τον να δηλώσει αυτός τους τόκους των καταθέσεων στην δική του φορολογική δήλωση ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση με τον φόρο αλληλεγγύης (ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ).
   Τα όρια για επιβολή φόρου είναι έως 12.000 = 0%, από 12 χιλιάρικα έως 20 = 1%, πάνω από 20 χιλιάρικα = 2%.

   Προσοχή το άθροισμα των μισθών συνάξεων, τόκων, ενοικίων , τεκμηρίων κλπ να είναι κάτω από τα προαναφερθέντα όρια…

   Μου αρέσει!

 1. Αυτό θα το ήθελε ο το σύστημα για να εισπράξει περισσότερο φόρο αλληλεγγύης, όταν όμως είναι πολλοί συνδικαιουχοι και είναι ενήλικες ο κάθε ένας θα βάλει το ποσοστό που του ανήκει στην δική του δήλωση

  Μου αρέσει!

 2. Σωστές οι παρατηρήσεις του Κίμωνα αλλά υπάρχει και η λύση να μη δηλώσει ο πολίτης τίποτα.Θα μας καλέσουν έπειτα για τροποποιητική δήλωση;Εαν γνωρίζουν δεδομένα από τράπεζες ναι.Ε και;Θα ισχυριστούμε πως δεν υπάρχει ποσό τόκων.Αν έχουν αναλυτικά στοιχεία από τράπεζες θα πάμε και θα τα δηλώσουμε άκοπα αφού θα μας τα έχουν έτοιμα χωρίς να τρέχουμε σε ουρές τραπεζών.Και προσαύξηση να μας βάλουν θα είναι μικρή,ποιός έχει άλλωστε εισόδημα μεγάλο σήμερα και χιλιάδες ευρώ από τόκους;Ελάχιστοι.Δεν θα τρώμε το χρόνο μας με δημόσιες υπηρεσίες 365 μέρες το χρόνο,έλεος.

  Μου αρέσει!

 3. Δεν κατάλαβα!…Να τους δηλώσω τα …δηλωμένα γιά να τα ΞΑΝΑ φορολογήσουν! …Προφανώς θέλουν να αφήσουν τις τράπεζες χωρίς καταθέσεις!

  Μου αρέσει!

 4. Καλλιτερα μην δηλωνετε τιποτα.
  Πηγαινετε αμεσως να σηκωσετε το ¨χαρτι¨,βαλτε το στο μαξιλαρι,και μετα βουρ στο pc να κλαψετε στο Olympia για την φοροαποφυγη.
  Ετσι,και θα συνεχισετε να βριζετε στα σχολια,και θα εχετε ησυχη την συνειδηση σας.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.