Παρά τα παχιά λόγια η ανταγωνιστικότητα της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ

Στην 54η θέση ανάμεσα σε 60 χώρες κατατάσσει την Ελλάδα, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα, έκθεση του ελβετικού οικονομικού πανεπιστημίου IMD που δημοσιεύθηκε σήμερα και βασίζεται σε… μαρτυρίες 4.000 στελεχών επιχειρήσεων, παγκοσμίως.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Ελβετία, το Χονγκ Κονγκ, η Σουηδία, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία, ο Καναδάς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Γερμανία βρίσκεται στην 9η θέση, από την 16η που βρισκόταν το 1997, «χάρη στις εξαγωγές, τον ισχυρό τομέα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τη δημοσιονομική πειθαρχία της και την υψηλή κατάρτιση των εργαζομένων», αναφέρει η έκθεση, ενώ ως σημαντικότερο μειονέκτημα οι ερωτηθέντες επισήμαναν την ανεπάρκεια των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και το συχνά «όχι ιδιαίτερα φιλικό» επιχειρηματικό περιβάλλον.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, η Γαλλία καταλαμβάνει μόλις την 28η θέση, η Ιταλία την 44η, η Ισπανία την 45η και η Πορτογαλία την 46η.
topstory.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Παρά τα παχιά λόγια η ανταγωνιστικότητα της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ

  1. Άσχετο,αλλά χάσαμε τον Φώτη Πολυμέρη, έναν από τους καλύτερους έλληνες ερμηνευτές,μουσικούς και στιχουργούς όλων των εποχών!!!Τον είχα γνωρίσει προσωπικά σε ηλικία περίπου 10 ετών,στην Νίσυρο και λογικό αφού από εκεί κατάγονταν τα πεθερικά του!!!Άνθρωπος με πολλή ενέργεια,μαχητής!!!

    Καλό του ταξίδι!!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.