Παραιτήθηκε ο Τέντες για να αναλάβει εθνικός συντονιστής διαφθοράς

tentesΟ εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες το απόγευμα υπέβαλε την παραίτησή του, προκειμένου «να αποδεχθεί πρόταση του προέδρου της κυβέρνησης να ορισθεί στην ανεξάρτητη θέση του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Η παραίτησή του υπεβλήθη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, και προσωρινά θα αναπληρωθεί από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτσαμάνη. Όπως διευκρίνισε ο κ. Τέντες, στην πρόταση προς τον ίδιο συμφώνησαν και οι τρεις εταίροι της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν, από την πείρα του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα, ο κ. Τέντες απάντησε «ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό;» και πρόσθεσε: «είναι παγκόσμιο φαινόμενο η διαφθορά». Στις αρμοδιότητες του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμιση της διαφθοράς είναι η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής κατά της διαφθοράς σε πολιτικό, δικαστικό και διοικητικό επίπεδο, η παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής της στρατηγικής που θα διαμορφωθεί και ο συντονισμός όλων των ενεργειών, που θα απαιτηθούν. Ο κ. Τέντες από τη νέα του θέση πλέον θα υποβάλλει κάθε χρόνο έκθεση, ενώ θα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στον πρωθυπουργό.

9 σκέψεις σχετικά με το “Παραιτήθηκε ο Τέντες για να αναλάβει εθνικός συντονιστής διαφθοράς

 1. Σιγά ρε τέντες. όπως λέμε τέντες. Ξεκίνα από τους δικούς σου. και άφησε τα 100 ευρώ. Τα λεφτά είναι αλλού. Μην τα ψάχνεις στα 100 ευρώ. εμείς δεν είμαστε διαφθορείς. Οι κυβερνώντες μετά της αντιπολιτεύσεως είναι οι πρώτοι και τελευταίοι διαφθορείς. συν τα υπερτιμολογημένα έργα…..

  Μου αρέσει!

 2. lol

  Το πιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα στον πλανήτη διόρισε διώκτη της διαφθοράς.

  Διορισμένος μεν ο διώκτης της διαφθοράς (από το εν λόγω πολιτικό σύστημα), ανεξάρτητος δε.

  Κοιμηθείτε ήσυχοι έλληνες. Μέχρι και το ΠαΣοΚ συμφώνησε στον διορισμό του.

  Αφού, να, από τον φόβο της, γέμισε η διαφθορά το …βρακάκι της;.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Ε ρε γενική συνέλευση των ελλήνων πολιτών που σας χρειάζεται, και ΚΛΗΡΩΤΟΙ ελεγκτές πολίτες.

  Μου αρέσει!

 3. Φυσικά μην περιμένετε να είναι του ήθους των
  Πεπόνη και Μουζακίτη, ο νέος επί της διαφθοράς εισαγγελέας.

  Διότι αν ήταν, δεν θα χρειάζονταν αυτό το κόλπο
  προκειμένου στην ουσία να εκδιώξουν τους παραπάνω δύο αναφερθέντες.

  Μου αρέσει!

 4. Για να σωθει η Ελλαδα πρεπει να βγουν σε διαθεσιμοτητα πρωτα ΟΛΟΙ οι
  δικαστες και μετα οι δημοσιογραφοι,οι πολιτικοι………και τελος οι ψηφοφοροι.

  Μου αρέσει!

 5. ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

  Επειδή η Ελλάς χρήζει βοηθείας ενός Χειρουργού Εισαγγελέως που θα αφαιρέσει τους ογκους { Λίστες και παρά Λίστες λαγκάρτ & Οικονομικά Πολιτικά Σκάνδαλα }………Ζητάμε απο τον όποιον νέο αρμόδιο αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα να ειναι δίκαιος και σκληρός στην αντιμετώπιση της διαφθοράς ……..και να μην φοβηθεί επειδή θα έχει μπροστά του υψηλούς………… και να πράξει ότι ακριβώς σκόπευαν να πράξουν οι παραιτηθέντες αξιότιμοι κ.Μουζακίτης – Πεπόνης.

  Ζητάμε επίσης ως φορολογούμενοι πολίτες και ως κατοχυρωμένοι εκ του Συντάγματος { προυπόθεση για το ¨status activus¨ των πολιτών είναι η ενημέρωση } να ενημερωνόμαστε και εμείς και οχι μόνον ο κος Πρωθυπουργός……………..καθότι το Πολίτευμα …………..θα μετατραπεί σε ……………….ΜΟΝΑΡΧΙΑ.

  Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ.Μηχ.

  Παρασχάκης Γιώργος Νομ.

  Μέλη της Κίνησης για την Αναβάθμιση του Συντάγματος

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.