Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα στην ανεργία με ρυθμό ρεκόρ!

anergia2Με ρεκόρ αύξησης της ανεργίας το τελευταίο έτος! Και πάλι πρωταθλήτρια ανεργίας είναι η Ελλάδα στις τάξεις της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Τα στοιχεία Φεβρουαρίου έδειξαν ποσοστό 27%, αφήνοντας πίσω την Ισπανία με 26,8% και την Πορτογαλία με 17,8%.

Η χώρα μας κατέχει επίσης μια ακόμα θλιβερή πρωτιά: στον ρυθμό αύξησης της ανεργίας τους τελευταίους δώδεκα μήνες, καθώς ο δείκτης αυξήθηκε από το 21,9% στο 27%.

Σε επίπεδο ευρωζώνης 19,37 εκατ. άνθρωποι αναζητούν εργασία, ενώ στην ΕΕ οι άνεργοι ανέρχονται σε 26.588 εκατ. Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην Αυστρία (4,9%), ενώ ακολουθούν η Γερμανία (5,4%) και το Λουξεμβούργο (5,6%).

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Απρίλιο στο 12,2% από 12,1% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας από τότε που άρχισε να συλλέγει στοιχεία η Eurostat, τo έτος 1995.

Στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, το ποσοστό των ανέργων ενισχύθηκε τον Απρίλιο σε επίπεδο ρεκόρ, ενώ στην Ιταλία διαμορφώθηκε στο 12%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 36 ετών.

20 σκέψεις σχετικά με το “Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα στην ανεργία με ρυθμό ρεκόρ!

  1. και στους πουστηδες εχουμε πρωτια.
    Οι περισσοτεροι πλεον πουστηδες στην ΕΕ βρισκονται στην Ελλαδα.

    Μου αρέσει!

  2. Τώρα όμως Πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Δ. είναι ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών, ο κ/ος Θ. Αμπατζόγλου και το λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Ο Πρόεδρος μίας πανίσχυρης γαλάζιας… συντεχνίας με κλειστό… επάγγελμα θα λύσει το πρόβήμα της ανεργίας!

    Μου αρέσει!

  3. Βρε οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ τα ρετιρέ οι υπάλληλοι της βουλής τα κλειστά επαγγέλματα και οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι καλά όλοι οι άλλοι να πάνε να @@. Δεν θα έρθει ποτέ αλλαγή στην Ελλάδα αν δεν καταργηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όσους είναι πάνω από 65 ή συνταξιούχοι πριν από αυτή την ηλικία. Ποιος θα ψηφίσει να του κοπεί η σύνταξη χαχχαχαχαχα ζοντόβολα γεροντοκράτες οικονομικά φασιστοειδή κρατικοί υπάλληλοι έρχεται η ώρα σας.

    Μου αρέσει!

  4. αν δεν παμε σε εθνικο νομισμα οχι ημιτασιον αλλα πραγματικο δεν προκειται να γινει τιποτα. τα πραγματα θα χεριοτερευουν ακομα περισσοτερο.
    δικοι μου ανθρωποι εργαζονται εποχιακα σε μεγαλα ξενοδοχεια κ γνωριζω πολυ κοσμο μεσα απο αυτο το σιναφι, ολοι μου λενε την ιδια ατακα δεν υπαρχει καμαριερα καθαριστρια ή λατζερα σε ξενοδοχεια ή ταβερνες που να μην ειναι αλβανιδα ή ρωσσιδα ή βουλγαρα. σε καποιες περιπτωσεις δε που το χειμωνα μενουν στα νησια κ συντηρουν τα ξενοδοχεια ή κανουν επισκευες οι ιδιοκτητες αφεντικα το εχουν παει κ παραπερα τους εχουν χρησει τους αλλοδαπους ρουφιανους με αποτελεσμα στη θερινη σαιζον οι αλβανοι να ειναι μια ιδιοτυπη μαφια η οποια καθοριζει κ τις εργασιες κ δινει κ ραπορτο στα αφεντικα. αυτη ειναι η εικονα του σημερα για την ανεργια αλλα κ για την ποιοτητα της εργασιας…..

    Μου αρέσει!

      1. Κατά βάση…φταίει το νόμισμα και το ποιος έχει το δικαίωμα εκτύπωσής του….
        ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ.

        Μου αρέσει!

      2. Είδαμε όταν το είχε στα χέρια του το δικό μας εκτυπωτήρια, πληθωρισμός και νόμισμα μπανανίας, ειδικά τότε που διαφήμιζαν τα κρατικά ομόλογα κοντά στο 90, πιο ξεφτίλα δεν υπήρχε……

        Μου αρέσει!

      1. ζαντοζ

        ακομα κ ετσι να ειναι φιλε μου αλλο ειναι να κοβεις εσυ χρημα κ να κανεις εσωτερικο δανεισμο κ αλλο να περιμενεις να στο στειλουν απο τις βρυξελλες με εντολη γερμανιας.
        επισης με ενα προστατευμενο εθνικο νομισμα που στο πακισταν ή στην αλβανια δεν θα εχει κανενα αντικρυσμα πιστευεις οτι θα μεινουν εδω οι λαθροεπικοι?

        δες την ισλανδια σε 2 χρονια μεσα κ ξεπερασε τη χρεωκοπια της. δες τη τουρκια διπλα που με λιρα υποτιμημενη γεμιζει απο τουριστες/
        κ τελος παντων τι ειναι προτιμοτερο να εχεις εθνικο νομισμα κ μια αγοραστικη δυναμη μαζι με νεες θεσεις εργασιας ή να εισαι ζητουλας της γερμανιας με ευρω που θα φευγουν προς ολες τις τριτοκοσμικες χωρες κ να λυμενεται τη χωρα σου η μαφια? γιατι ολοι αυτοι οι μουσουλμανοι δεν καθονται στη τουρκια? το εχεις σκεφτει αυτο? που εχει κ αναπτυξη κ δουλειες κ μεροκαματα. δε προσπαθω να σε πεισω απλα αλλο να φτιαχνω το ψωμι μου μονος μου κ αλλο να ειμαι υποχρεωμενη να παω στο φουρναρη.

        Μου αρέσει!

      2. Το πρόβλημα μας δεν είναι αυτό καθεαυτό το Ευρώ, το πρόβλημα μας είναι ότι δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα σκληρό νόμισμα. Ενώ δεν μας επιτρέπει αν πουλήσουμε προϊόντα σε τρίτες χώρες από την άλλη μας επιτρέπει την αγορά φτηνών πρώτων υλών από αυτές. Αλλά πως θα εκμεταλλευτούμε το δεύτερο με ανύπαρκτη βιομηχανία και ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό (τεχνικές σχολές είναι ανύπαρκτες); Εκεί είναι το μεγάλο ερώτημα.

        Μου αρέσει!

      3. ζαρντοζ εχεις δικηο ως ενα σημειο ομως για ολα υπαρχει λυση κ τα καταλληλα ατομα. ειμαστε μια χωρα που εξαγει το καλυτερο κ πιο μορφωμενο δυναμικο της. για φαντασου να ζητουσαμε απο αυτα τα μυαλα να φτιαχναν ενα πλανο για τη γεωργια κ την τυποποιηση για το πως πρεπει να δουλεψει ο τουρισμος για τις νεες τεχνολογιες για μεταπτυχιακα κ διδακτορικα προγραμματα σπουδων στην αρχαιολογια κ στη φιλοσοφια για μεταπτυχιακα στα ναυτιλιακα ή στα τουριστικα επαγγελματα ανταλλαγες προϊοντων με διακρατικες συμφωνιες δινω γεωργικα προϊοντα κ παιρνω πετρελαιο απο το ιραν που του εχουν κηρυξει εμπαργκο ξαναπαιρνω πισω τα κρατικα διϋλιστηρια υπογραφω συμφωνιες με μεγαλες εταιρες εξορυξης αεριου κ παιρνω το 50% εγω κ το υπολοιπο εκεινοι με την υποχρεωση να εκπαιδευσουν κ να δωσουν τεχνογνωσια. ειμαστε εξυπνος λαος κ μπορουμε να τα καταφερουμε αλλα χρειαζομαστε μια μαγια που λεγεται χρημα κ οσο το χρημα το κρατανε οι τραπεζες για παρτη τους ή αν αποροφηθουν απο ξενες τραπεζες παει χαθηκε το παιχνιδι.
        υπαρχει τροπος να ξαναχτισουμε την αγορα σχετικα γρηγορα αλλα χωρις χρημα δεν γινεται αυτο

        Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.