Μίκης Θεοδωράκης στην Ρεπούση: «Είναι προνόμιο που είσαι Ελληνίδα. Αν δεν σ’ αρέσει, να πας στη Νιγηρία.»

…είναι σίγουρο ότι η Μπόκο Χαράμ θα την περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.

Με δριμύτητα επιτίθεται ο Μίκης Θεοδωράκης στη Μαρία Ρεπούση, στο πλαίσιο συνέντευξής του για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο Μίκης Θεοδωράκης
κάνει λόγο για «εθνομηδενισμό» και επισημαίνει στην κ. Ρεπούση ότι είναι προνόμιό της που ζει στην Ελλάδα.

Μιλώντας την Πέμπτη στους Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη με θέμα την «Ιστορία των Κρητικών Επαναστάσεων», με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε ότι είναι «ριζωμένος αριστερός» και ότι αυτή η ρίζα της αριστεράς που έχει μέσα του προέρχεται από τη ρίζα της ελληνικής επανάστασης.

Αναφερόμενος στον εθνομηδενισμό και ειδικότερα στην Μαρία Ρεπούση λέει μεταξύ άλλων: «Αν είχα δύναμη, θα έλεγα στη Ρεπούση, ‘είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία’».
enikos.gr
Δείτε το Βίντεο:

36 σκέψεις σχετικά με το “Μίκης Θεοδωράκης στην Ρεπούση: «Είναι προνόμιο που είσαι Ελληνίδα. Αν δεν σ’ αρέσει, να πας στη Νιγηρία.»

  1. ελλην λογιζεται ο μετεχων της ελληνικης παιδειας!!!!!!!!!!
    μαλλον η κ ρε…που.ση δεν εχει λαβει ελληνικη παιδεια αν κ πιστευω κατα βαθος πως εχει λαβει οφελη για την αποστολη της………….. οτι κ να μου πει εγω ξερρω απο τη γιαγια μου που εφυγε απο την πολη γιατι φοβηθηκαν κ πηγαν στη μυτιληνη πως μαζευανε με τις βαρκες απο την θαλασσα γυναικοπαιδα κ τους φορτωναμε για τον πειραια.

    το δραμα δεν ειναι της καθε ρεπουση ειναι της αριστερας που τελλικα το προσωπο της ειναι εξισου επικινδυνο με της ΧΑ κ αναρρωτιεμαι γιατι τοσο μεγαλος αγωνας να ερθει στην εξουσια ο κασσιδιαρης? δεν εμαθε τιποτα απο τα λαθη της η αριστερα?

    αν δεν αποενοχοποιηθουμε απο τις ταχα μου προοδευτικες ή συντηριτικες ιδεοληψιες κ να αποφασισουμε τι ειμαστε? εθνος? πολιτες κρατους? ελληνες? μισελληνες? δεν θα δουμε προκοπη!!!!! με ποναει να βλεπω τον αμερικανο για μια σημαια κ ενα προεδρο να συγκινειτε κ εμεις με μια ιστορια που γεμιζει βιβλιοθηκες να καθομαστε απαθεις να μας προσβαλλει η καθε ρεπουση με το διαβατηριο της προοδευτικης αριστερας. τετοια αριστερα να τη χαιροσαστε γιατι ειναι ανθελληνικη κ ειχε δικηο ο μικης διαβατηριο κ στη νιγηρια μη σου πω στο αφγανισταν με μπουργκα κ μαστιγιο 3 φορες την ημερα αυτο της πρεπει.

    Μου αρέσει!

  2. ΕΙΔΕΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΤΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;;;

    ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ «ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΛΩΤΕΥΕΙΝ»

    ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ «ΕΦΘΑΣΕ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ»

    Μου αρέσει!

    1. Ελληνες εισιν οι μετεχοντες της κοινής φυσεως των Ελληνων. Τό οτιι Ελληνες εισιν οι μετεχοντες της ημητερας παιδειας πρέπει νά το ερμηνευσωμε με το ρημα «δοκεί», δηλαδη ειναι τοσοι αυτοι που εχουν λάβει ελληνική παιδεια που οι οιδιοι δισκανουν Ελληνικα καί ετσι ώστε φαναιται οτ ελληνες εισιν οι μετεχοντες της ημητερας παιδειας.ι

      Μου αρέσει!

  3. Μπράβο στον Θεοδωράκη. Πατριώτης αριστερός από τους λίγους. Μην ξεχνάμε ότι έδωσε προεκλογικά πόρτα στον Τσίπρα και στον Γλέζο γιατί ο άνθρωπος είπε το αυτονόητο και μίλησε για πατρίδα. Αυτό στα διεθνιστικά ανθελληνικά μπουμπούκια του Made in USA Syriza δεν άρεσε. Πρωτιμούνε τους Νασους Θεοδωρίδες και τους Τσατσόπουλους παρά ανθρώπους του βεληνηκές του Θεοδωρίδη.

    Ορίστε απόσπασμα απο ρεπορτάζ απο την άρνηση του Μίκη για συνεργασία με τον Syriza.:

    Γιατί ο Μίκης είπε όχι στον Αλέξη.

    Δεν έγινε δεκτός ο όρος του να μπει ο χαρακτηρισμός «πατριωτικός» στο όνομα του νέου ενιαίου φορέα
    Η άρνηση του όρου «πατριωτικό» στο όνομα του κόμματος και η πρόταξη της εθνικής ανεξαρτησίας στις προγραμματικές θέσεις ήταν οι δύο βασικές αιτίες που ναυάγησε η προεκλογική συνεργασία του Μίκη Θεοδωράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών κράτησαν μερικές ημέρες, ωστόσο δεν κατέληξαν πουθενά. Η επικείμενη συνεργασία ναυάγησε μετά την άρνηση του κ. Τσίπρα να αποδεχτεί τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης για τη συμμετοχή του και τη δημόσια παρουσία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου

    Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έβαλε ουσιαστικά δύο απαράβατους, για τον ίδιο, όρους: α) στον ενοποιημένο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, όπως προέκυψε μετά την αίτηση στον Άρειο Πάγο να μη συμμετέχει πια ως συνασπισμός κομμάτων, ζήτησε να μπει ο όρος «πατριωτικό» στο όνομα και β) να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα η άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ. Και οι δύο αυτοί όροι απορρίφθηκαν από την ηγεσία του κόμματος.

    Μου αρέσει!

      1. το τραγικο ειναι οτι googlαροντας Θεοδ…. πρωτα σου βγαζει Θεοδωριδου και μετα Θεοδωρακης και τελος Θεοδωρος Κολοκοτρωνης !!!

        Μου αρέσει!

  4. Το παιγνίδι τελείωσε πάρτε το χαμπάρι όλοι . Δεν πρέπει να υπάρχουν τώρα δεξιοί η αριστεροί . Το επόμενο βήμα ειναι παγκόσμια κυβέρνηση για να διαφεντευουν όλους τους λαούς . Το παιγνίδι χάθηκε ! Τώρα μένουν αφεντικά και …δούλοι ! Ούτε η Γερμανία , ούτε ΗΠΑ δεν θα υπάρξουν !

    Μου αρέσει!

  5. Ανοιχτή επιστολή προς το Μικη…

    Αγαπητέ Μίκη..
    Είναι η δευτερη φορά που σου γράφω.
    Είναι σημαντικό να το τονίσω αυτό επειδή οταν ήμουν μικρός οι γονείς μου με προέτρεψαν να γράψω γράμμα στον Άγιο Βασίλη αλλά σαν πονηρό τσογλάν που ήμουν αρνηθηκα και τους χλεύασα πως είναι μούφα.
    Εσύ όμως, Μίκη μας, δεν είσαι.
    Μούφα εννοοω!!!
    Είσαι η ιερή αγελάδα της μεταπολίτευσης παρόλο που μόνο καταναλώνεις και δεν έχεις παράξει ούτε μια σταλιά γάλα.
    Είσαι ένα ζωντανό σύμβολο των αγώνων για τη δημοκρατία. Εσύ και το μουσείο με τις ζούνταπ μοτοσικλέτες με συγκινείτε βαθύτατα.
    Είσαι ένας ζωντανός μύθος στη μουσική! Ότι πιάσεις στα χέρια σου το μετατρέπεις σε τέχνη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γελαστό παιδί! Ανατριχιάζω!! Εσύ, μόνο εσύ υπέρτατε καλλιτέχνη κατάφερες να τον μετατρέψεις απο εθνικιστή σε κομουνιστή. Όσο για τον τελευταίο ΈΛΛΗΝΑ ποιητη, Νίκο Καβαδία, έτρεξες να μελοποιήσεις (παρέα με άλλους καλλιτέχνες της αριστεράς και της προόδου) τα ποιήματά του. Δεν πρέπει να γνωρίζει το πόπολο ποιοι είναι οι εφτά νάνοι, έτσι δεν είναι Μικη μας;
    Mικη….Μικη…
    Τό όνομά σου πλανάται στην ελληνική ατμόσφαιρα (ανακατεύεται με βαρέα μέταλλα ψεκασμών). Το θρόισμα των φύλλων των ελληνικών δέντρων ψυθιρίζει για σένα, παρόλο που καταστρέφεται απο το ψεκαζόμενο αλουμίνιο!! Τα κύματα της θάλασσας κατατρώνε τα παναρχαια βράχια, υπακούοντας στο θέλημά σου για εξαφάνιση της Ελλάδας!. (Μια συμπυκνωμένη κουράδα στο νερό μου χάλασε το συνειρμό. Ποιος αληταράς τη γέννησε!!)
    Ας αφήσουμε την τέχνη.
    Πάμε στο θάρρος….
    Ποιός…λέγω, ποιός είχε το θάρρος να ουρήσει τα παντελόνια του «εθνάρχη» Βενιζέλου όταν ήταν μικρός; (Εσύ τόπες Μίκη μας)
    Οι Ήρωες γενιούνται, δε γίνονται, κάνουν δε παρέα με την τότε διαπλοκή, σωστά;
    Σε έστειλαν στη Μακρόνησο γιατι ήταν ανόητοι. Δεν μπορούσαν οι αγράμματοι να καταλάβουν οτι είχες ένα οραμα για μια κατακόκκινη Ελλάδα με σφυριά και δρεπάνια πάνω απο τα κεφάλια μας!!!
    Πάντως το βραβείο Λένιν το πήρες, μπαγάσα!! Τετράκις μάλιστα!
    Ποιος θα ξεχάσει τις δύσκολες μέρες της εξορίας σου στο Παρίσι παρέα με τρυφερές υπάρξεις να προσπαθείς να πιείς έστω και μια γουλιά πίνα κολάντα στα καμπαρέ. Ο πόνος σου για τη σκλαβωμένη πατρίδα ήταν αβάσταχτος, το ξέρω!
    Έκανες όμως το σωστό!
    Εσύ Μικη μας, μόνο εσύ είχες το θάρρος να πάς στην Ουάσιγκτον για να διαπραγματευτείς τη «λυση» Καραμανλή.
    Σου το χρωστάμε αίώνια!
    Τότε ήρθε η «δειμοκρατία» παρέα με το χελιδονι και τον Αντρέα, σωστά;
    Όταν ο Αντρέας τα έκανε σαν τα μούτρα του, εσύ παλι Μίκη βγήκες μπροστά και έγινες υπουργός άνευ χαρτοφυλακιού για να σωθεί απο την φυλάκα και να συνεχιστεί το ανέμελο φαγοπότι της προόδου. Προοδευτικές μασαμπούκες, Μικη μας.
    Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκες με τους τεντζερέδες, λογοτεχνίες, ποιήσεις, συνεντεύξεις. Όλοι νόμισαν πως το άστρο σου έσβησε μαζί με τα νιάτα, όμως Μικη, την κρίσιμη στιγμη, έδειξες ποιός είσαι.
    Σε είδαμε να μάχεσαι στους δρόμους ενάντια στα μάτ, τα δακρυγόνα, το ΠΑΜΕ (αυτό πάλι πως το κατάφερες ρε γίγαντα). Δίπλα σου ο σπάιντερ μαν των βαλκανίων Γλέζος. Ο ρότσης και ο μπρότσης που λέγανε οι παππούδες. Ο μπόλεκ και ο λόλεκ της γενιάς μας!!
    Αχτύπητο ζευγάρι!!!
    Παλέψατε σαν λέοντες και πέσατε απο δύσπνοια στο πεδίο της μάχης. Η μάχη άνιση. Οι εχθροί δυνατότεροι και καλά οργανωμένοι.
    Δεν το έβαλες κάτω. Εμπνευσμένος απο το Μεγάλο Λένιν, ίδρύεις τη σπίθα.
    Αρνείσαι καθε συνεργασία με οποιονδήποτε και αγωνίζεσαι μόνος.
    Ένας φτωχός (γελάστε όλοι μαζί) και μόνος (ξαναγελάστε) μπαντίδο (ληστής) της χώρας μου.
    Ειλικρινά δικός σου….
    Αγαπούλας

    Μου αρέσει!

    1. «Ήταν πρωί του Αυγούστου, κοντά στην ροδαυγή βγήκα να πάρω αέρα, στην ποτισμένη γη.
      Βλέπω μία κόρη κλαίει, σπαρακτικά θρηνεί
      Σπάσε καρδιά μου εχάθη, το γελαστό παιδί».
      Κλείνουν φέτος στις 16 Οκτωβρίου, 120 χρόνια από την γέννηση του Μάικλ Κόλλινς, του στρατιωτικού ηγέτη του IRA στην διάρκεια του Αγώνα για την Ιρλανδική Ανεξαρτησία (1919-1921) και εθνικιστή βουλευτή του Σιν Φέιν. Υπήρξε ο άνθρωπος που γονάτισε μια Αυτοκρατορία και δημιούργησε την Ιρλανδία ως κράτος. Πόσοι όμως ξέρουν ότι είναι και ο πραγματικός ήρωας του «Γελαστού Παιδιού» του Θεοδωράκη, που για χρόνια η Αριστερά το πάσαρε ως «αντιφασιστικό» τραγούδι;

      Μου αρέσει!

      1. Την ευχαριστήθηκα την επιστολή, όμως σκέφτομαι την οργή κάποιου συγκεκριμένου.
        Για το χατήρι του και μόνο συγκρατήθηκα και δεν ξεσάλωσα!

        Μου αρέσει!

      2. οι αριστεροι ειναι μανουλες στο να διεστραυλωνουν γεγονοτα και να τα εκμεταλευονται προς ιδιον οφελος….

        Μου αρέσει!

      3. Το γελαστό παιδί μάλλον για τον Κίσσινγκερ τόγραψε…
        χαχαχαχαχαχαχα

        Πως μου αρέσει να επιβεβαιώνομαι ρε πούτη μου.
        Ελάτε ρε αντιστασιακοί αριστερούληδες κάντε ένα σχόλιο.

        Μου αρέσει!

      4. Ρε παιδιά, αν δε το πω θα σκάσω!
        Συζητώ (σχήμα λόγου) με αριστερό. Παραθέτει Ναπολέων και τον κώδικα που έδινε πολιτικά δικαιώματα στους περιούσιους. Ανταπαντω πως το πολιτικό δικαίωμα στη μόναρχία του είχε τόση αξία όση ένα νεροπίστολο στον πόλεμο.
        Και τι απαντά!!!!
        Κρατηθήτε!!!!!!!!!
        Δεν είχαν εφευρεθεί τότε τα νεροπίστολα!!!!!!
        Κυριολεκτικά ανίκητος!!!!!!!!

        Μου αρέσει!

    2. Αυτό με τους 7 νάνους το έχω ξανακούσει.
      Από τον λοκατζή που κράταγε το τόμσον την 21 Απριλίου απέναντι στον Παπανδρέου……
      Για λέγε,γιά λέγε..

      Μου αρέσει!

      1. Παυλο είμαι εσωτερικός μετανάστης με μόνο όπλο το λαπ τοπ.
        Όταν αποκτήσω πρόσβαση σε βιβλιοθήκες θα ψάξω.
        Απο τα λίγα που υποθέτω (μνημη) ήξερε όλο το παιχνίδι. Εννοώ όλων των αιώνων!
        Γι αυτό όρμησαν τα όρνια της αριστεράς να τον φεσώσουν.
        ΥΓ. Το σπίτι του Μεγάλου Παλαμά τι απέγινε; To γκρέμισαν οι λέρες;

        Μου αρέσει!

  6. Τό τί καί πόσο πολύ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΑΡΑΤΑ, είναι αυτός ο άνθρωπος,
    αποδεικνύεται κάθε φορά πού ανοίγει τό στόμα του.
    ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ, καί συνάμα, δραχμοφονιάς τού κιαρατά !

    ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΩ :

    1. Χάϊντε ξανά-μανά, ο Μίκης μας, μέ τήν ανεπάγγελτη κορούλα του, έχουν βγεί παγανιά γιά καμμιά επιχορήγηση, καί γι’ αυτό φτιάχνουν Ίσκρες – Σπίθες, κόλπα τού τού 1917, μαζί μέ τά λοιπά τέως ΚΚΕξ, παρτάλια – Ζουράρις κλπ, ……
    Ο Μίκης μας : Μισότρελλος, μισοπάλαβος, αλλά τό συμφέρον – συμφέρον….
    Εγωκεντρικός, εγωπαθής παράφρων, τάνκερ στήν λίμνη τών Ιωαννίνων, μή έχων βρεί ακόμη τήν έξοδο, καί γυρίζει γύρω-γύρω, κατά δήλωσίν του …..
    Ο μεγάλος Μπόστ, τόν είχε πάρει χαμπάρι τί δραχμοφονιάς – κουμάσι ήτανε, τότε, από τά νιάτα του καί τόν είχε στολίσει καταλλήλως, από τότε: «Τό κόττερο, τό κόττερο, τό κουμμουνιστι-κότερο….»
    Χάϊντε, ρέ Κράτος, δώστε του καμμιά επιχορήγηση (πολιτιστική, γιά τήν Ορχήστρα τής θυγατέρας), γιά νά λουφάξη, μπάς καί ησυχάσουμε από δαύτονε !

    2. Εγώ δέν συμφωνώ, βεβαίως, μέ τήν π@ύστικη τακτική τής Ρεπούσαινας, η οποία, ΟΜΩΣ, έχει πετύχει πλήρως τού σκοπού της : Νά γίνη διάσημη λέγοντας π@παριές καί νά κονομάει τόν αγλέορα, από δουλειές πού τής ΑΝΕΘΕΣΕ τό ηλίθιο βρωμοπόπολο.
    Από αυτό τό σημείο, ΟΜΩΣ, μέχρι τού νά πετάγεται ο κάθε διπλο-τριπλοθεσίτης καραγκιόζης, άνεργος (μαζί μέ τόν άλλο …, τόν ΝΤΑΛΑΡΑ, ντέ), πού από τότε πού πέρασε (?) η ελέω Χούντας, μπογιά τής αριστερίλας,
    έχουνε μείνει άνευ ζητωκραυγάζοντος πόπολου καί πολύ τούς λείπει, όπως καί οι παχυλές ΚΡΑΤΙΚΕΣ χορηγίες κάτι αδήλωτων στήν Εφορία ΣΥΝΣΥΛΙΩΝ (βλέπε …Δήμο Βύρωνα), νά τήν στέλνη ο …Μίκης στήν Νιγηρία, διότι τού τρώει – στερεί πολύτιμους κρατικούς πόρους – επιχορηγήσεις στήν ….χά χά…Ορχήστρα τής ανεπάγγελτης κορούλας του, έέέέέέ, παραπάει τό πράμμα !
    Σιγά μήν τόν κάνουμε καί …Φρούραρχο τών Αθηνών (Έμμισθος, καί Φρούραρχος γινότανε, ο Μίκης μας).

    Μπάσει περιπτώσει, τό νά σκυλοτρώγονται οι …Ιδεολόγοι αριστερίλες γιά τό προφανές (τόν κρατικό Λουφέ) πολύ μ’ αρέέέέέέέσει !!!

    Μου αρέσει!

    1. Φίλε, δεν είναι εφικτό να λουφάξει ο ν2 στην κατάταξη.
      Είσαι ψαγμένος και γνωρίζεις πως ότι κατάγεται, συναναστράφηκε ἠ κατούρησε τον «εθνάρχη» Μπενιζέλο, κάνει κουμάντο!

      Μου αρέσει!

  7. το σφυρι και το δρεπανι τους φασιστες θα ξεκανει αιωνια τιμη και δοξα στους ΟΠΛΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ

    Μου αρέσει!

    1. Λεβέντης.
      Το Γράμμος και το Βίτσι σε περιμένει.
      Οι κυνηγοί της περιοχής εχουν πάθει κατάθλιψη απο την έλειψη θηραμάτων.
      Και μη μασάς. Πήγαινε εσύ και θα τους ορμηνέψω να αλλάξουν τα σκάγια με χοντρό αλάτι.
      Δέ θέλουμε επ ουδενί να σε χάσουμε!

      Μου αρέσει!

    2. Ταπεινά συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων τους ζήτησαν πρώην σκύλοι των Ερυθρών Χμερ της Καμπότζης που δικάζονται από τον ΟΗΕ. Υπενθυμίζουμε πως τα θύματα της κομμουνιστικής κτηνωδίας του καθεστώτος του Πολ Ποτ (που στην Ελλάδα έχει ουκ ολίγους θαυμαστές, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ…), ανέρχονται σε 1.700.000, από βασανιστήρια, πείνα και καταναγκαστικά έργα, από το 1975 έως το 1979.

      Μου αρέσει!

    3. ΟΠΛΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ + ΕΒΑΠΟΡΕ
      απο που σε βγαλαν εσενα ?ανοιξε το δρομοκαιτειο και δεν πηραμε χαμπαρι?

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.