Έλληνες εφοπλιστές: Κερδίζουν 9 δισ. ευρώ το χρόνο από φοροαπαλλαγές

Έλληνες εφοπλιστές: Κερδίζουν 9 δισ. ευρώ το χρόνο από φοροαπαλλαγές
Οι «πατριώτες» της ναυτιλίας – όπως αρέσκονται να αυτοχαρακτηρίζονται – συνεχίζουν να μένουν στο απυρόβλητο, την ώρα που η κυβέρνηση «χτυπά» με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους


Τόσες γενιές ελληνοπαίδων μεγάλωσαν με «λάθος» επαγγελματικό προσανατολισμό. Οι γονείς, καλοπροαίρετα σκεπτόμενοι, κατεύθυναν τα παιδιά τους σε επαγγέλματα που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο υπηρεσίες, όπως του γιατρού και του δικηγόρου, και ως εκ τούτου αμείβονταν ικανοποιητικά. Η αλήθεια όμως είναι ότι στην Ελλάδα, η μόνη επαγγελματική σταδιοδρομία που μπορεί να αποκαταστήσει κάποιον οικονομικά –για την ακρίβεια όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους απογόνους του- είναι αυτή του εφοπλισμού.

Και αυτό γιατί το ασύλληπτο καθεστώς του τρόπου φορολόγησης των εφοπλιστών είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για να επιτύχεις το λεγόμενο υπερκέρδος. Με τέτοιο περιβάλλον πλήρους απαλλαγής και εισφοροδιαφυγής αν κάποιος δεν κάνει λεφτά, γρήγορα και πολλά, θα είναι μάλλον… ειδική περίπτωση.

Οι φοροαπαλλαγές που έχει προβλέψει ο «σοφός και αδέκαστος» νομοθέτης, δηλαδή η ελληνική Βουλή, για τη «σέχτα» των εφοπλιστών ξεπερνούν κάθε φαντασία, καθώς δεν αφορούν μόνο στα πλοία, κάτι που θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογηθεί στα πλαίσια της παροχής κινήτρων και στήριξης, αλλά, όσο και αν αυτό ακούγεται εξωφρενικό, επεκτείνονται στα κέρδη, τις εταιρείες τους, στις δραστηριότητές τους εν γένει. Με λίγα λόγια, ζουν σε έναν «παράδεισο» φοροαπαλλαγών, ο οποίος τους επιτρέπει να διαβιούν πλουσιοπάροχα, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ στο κράτος.

Αναλυτικά, απαλλάσσονται:

-από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά ή κρατήσεις υπέρ του δημοσίου ή κάποιου τρίτου το εισόδημα που αποκτάται από γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα
-το ίδιο ισχύει και για το εισόδημα που δημιουργείται από εκμετάλλευση πλοίων και στο εξωτερικό και μάλιστα την απαλλαγή απολαμβάνουν και όλοι οι συνέταιροι και μέτοχοι
-από κάθε τέλος τα έγγραφα που συντάσσονται για την εφαρμογή του ισχύοντος από το 1975 νόμου
-από κάθε φόρο ή τέλος το εισόδημα που αποκτάται από εταιρείες χαρτοφυλακίου που κατέχουν αποκλειστικά μετοχές ελληνικών πλοιoκτητριών υπό ελληνική σημαία.
-από κάθε τέλος τα έγγραφα που συντάσσονται για τη διανομή κερδών, τα δάνεια και τις καταθέσεις
-από όλα τα παράβολα οι εγγραφές και τα δικαιολογητικά.

Ο προϋπολογισμός του κράτους ασχολείται αναλυτικά και με την φοροαπαλλαγή των πλοιοκτητών και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, προβλέποντας:

-100% φοροαπαλλαγή επενδύσεων ναυπήγησης και επισκευής παραδοσιακών σκαφών για επενδύσεις πάνω από 150.000 ευρώ
-φοροαπαλλαγή του εισοδήματος που αποκτάται από εταιρεία επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία καθώς και το εισόδημα των κατόχων μερισμάτων
-απαλλαγή και των ημεδαπών επιχειρήσεων με αντίστοιχο αντικείμενο εργασιών ή υπηρεσιών
-απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών από την εκμετάλλευση ιδιόκτητων πλοίων με ελληνική σημαία
-απαλλαγή της υπεραξίας λόγω εκποίησης, αποζημίωσης ασφαλιστικής ή άλλη αιτία
-φοροασυλία και των αλλοδαπών εταιρειών αν εγκατασταθούν ή ιδρύσουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα
-απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών και των μερισμάτων που διανέμει εταιρεία που έχει υπαχθεί στο Ν.27 και διαχειρίζεται πλοία με ελληνική ή ξένη σημαία.

Εξωφρενικά σκανδαλώδης είναι παράλληλα και η απαλλαγή τους από ΦΠΑ των αγορών στην Ελλάδα προϊόντων που προορίζονται για τις τροφοδοσίες στα πλοία τους. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι ακόμα και τα πάγια έξοδα των γραφείων τους «φορτώνονται» στα απαλλαγμένα από ΦΠΑ έξοδα των πλοίων.

Και το κερασάκι στην τούρτα: οι εφοπλιστές απαλλάσσονται ακόμα και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για να μπορούν να αγοράζουν φτηνά πούρα και ουίσκι…

Οι «πατριώτες» της ναυτιλίας – όπως αρέσκονται να αυτοχαρακτηρίζονται – συνεχίζουν να μένουν στο απυρόβλητο, την ώρα που η κυβέρνηση «χτυπά» με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Αλήθεια, πόσο πατριώτης είναι κάποιος που δεν πληρώνει μία στο κράτος που τόσο «απλόχερα» τον προστατεύει και τον στηρίζει;

Με βάσει τα παραπάνω στοιχεία, η μάσκα του «πατριώτη» εφοπλιστή καταρρέει χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Με ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο φοροαπαλλαγών και ευνοιοκρατίας οι εφοπλιστές είναι σαφές ότι παραμένουν στην Ελλάδα επειδή τους συμφέρει οικονομικά και όχι επειδή νοιάζονται για τους εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία. Ας κόψουν επιτέλους την «καραμέλα» του πατριωτισμού γιατί είναι ξεκάθαρο πως υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Πατριώτης δεν είναι όποιος κερδίζει κάθε χρόνο 9 δισ. ευρώ σε βάρος των υπολοίπων, ούτε όποιος απειλεί ότι αν υπάρξει πιθανότητα φορολόγησης θα πάρει τα πλοία του και θα φύγει…

Πηγή: newsbomb.gr

59 σκέψεις σχετικά με το “Έλληνες εφοπλιστές: Κερδίζουν 9 δισ. ευρώ το χρόνο από φοροαπαλλαγές

 1. Να μην ξεχνάμε οτι έχουν τους υποστηρικτές τους στο κοινοβούλιο , φυσικό ειναι δεν διαγωνισμός τους χρηματοδότες σου.

  Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής καταφέρθηκε κατά της φορολογίας των υπό ελληνική σημαία πλοίων με βάση το τονάζ τους ενώ νωρίτερα ο εισηγητής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος, είχε προτείνει κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων.

  «Η πρότασή σας για επιδότηση των εφοπλιστών θα έπρεπε να σοκάρει τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων», απάντησε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και συμπλήρωσε: «Ο ακτιβισμός σας φτάνει έως εκεί που σας επιτρέπουν τα αφεντικά σας».

  Μου αρέσει!

  1. Παραλείπετε,επειδή σας λείπει ή πληροφόρηση,ότι ΟΛΟΙ οι Ελληνες εφοπλιστές,πλήν ελαχίστων,έχουν τά γραφεία καί τά πλοία τους,στό εξωτερικό…ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ……Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταψηφίζει τέτοιες διατάξεις φορολόγησης εφοπλιστών
   ώστε νά γίνει ελκυστική ή έλευσή τους στή χώρα μας καί νά ανοίξουν καί δουλειές…..ποιό απλά,ένας τουρίστας στό Αιγαίο ευρισκόμενος,θά
   πάει στή Σάμο μέ ΦΠΑ 23%,ή απέναντι στή Σμύρνη μέ ΦΠΑ 8%..????….είναι τόσο δύσκολη ή κατανόηση προσέλκυσης επενδυτή….ή ΔΕΝ
   θέλουμε επενδυτή…????…αποφασίστε…..τί θέλετε….

   Μου αρέσει!

   1. Και εγώ θέλω να κάνω τον επενδυτή αλλά το οικονομικό πλαίσιο με στραγγαλίζει και χεστήκανε όλοι για την επένδυσή μου!
    Οι εφοπλιστές είναι πιό γ@μιάδες επενδυτές;
    Βρε αφήστε τα σάπια και τις βλάκωδες δικαιολογίες
    πάντα τα αφεντικά βρίσκανε και τσιράκια και χρήσιμους ηλίθιους!

    Μου αρέσει!

 2. Σωστά, θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στις παλιές καλές μέρες, που «βάζαμε» διάφορους φόρους, και όλοι οι εφοπλιστές σήκωναν ξένες σημαίες, με αποτέλεσμα να μην πέρνουμε τίποτα…. Τα καράβια φίλτατοι έχουν προπέλες, και δεμένα δεν αξίζουν τίποτα…καλύτερα να έχουν φοροαπαλλαγές και να μένουν ελληνικά παρά να ανεβάζει το κράτος τους φόρους και αυτά να σηκώνουν σημαίες χωρών με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές…. και δεν εννοώ τριτοκοσμικές χώρες… ακόμη και τώρα υπάρχουν χώρες της ΕΕ με φτηνότερη σημαία σε σχέση με την Ελλάδα…

  Μου αρέσει!

  1. Ενω στι σημερινες ΚΑΛΕΣ μερες βαζουμε ΦΟΡΟΥΣ στους ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ και μικροεπαγγελματιες…..ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να σηκωσουν ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ οπως οι εφοπληστες και να φυγουν…..ας προσεχαν !!!

   Μου αρέσει!

  2. Α! Να κι ένας χαζοχαρούμενος της σημαίας!
   Κάτσε αγόρι μου σε μιά προκυμαία να μετράς ελληνικές σημαίες και να φουσκώνεις υπερηφάνεια!
   Ξέρεις; Και το μπατέλλο μου έχει ελληνική σημαία, θέλω και γώ έναν ύμνο πατριωτικό!
   Και κάτι υπερπολυτελεις εικοσάμετρες θαλαμηγοί έχουν ελληνική σημαία
   να τους κόψουμε την φορολογία να γίνουν περισσότερες να τιμήσουν περισσότερο και την σημαία!

   Μου αρέσει!

 3. Αυτή η τααλαίπωρη χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να ορθοποδήσει αν οι Έλληνες δεν μπρούν να διακρίνουν τον Ελέφαντα από το περιστέρι!
  Αυτός που έγραψε τα πιο πάνω ανόητα, επιεικώς ανόητα, ο οποίος ούτε το όνομά του δεν αναφέρει, ή είναι τελείως άσχετος ή φανατισμένος αριστερός ονειροπόλος (πάλι επιεικώς)!
  Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι τα ελληνικά πλοία ταξειδεύουν στο εξωτερικό, με ναύλους που συνάπτονται στο εξωτερικό και πληρώνονται στο εξωτερικό. Η φτωχή μας Ελλάδα δηλαδή δεν προσφέρει και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε στους Έλληνες εφοπλιστές, εκτός από προβλήματα σε αυτούς που έχουν την ελληνική σημαία.
  Ασφαλώς και είναι πατριώτες οι Έλληνες εφοπλιστές διότι κανείς δεν τους εμποδίζει να έχουν τα πλοία τους σε ξένη σημαία απρά μόνο ο πατριωτισμός.
  Όλοι στον κόσμο, Αμρικάνοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Εγγλέζοι κλπ, έχουν τα πλοία τους στην εθνική τους σημαία μόσο όσο διαρκεί η υποχρεώσή τους από απιδοτήσεις, δανειοδοτήσεις κλπ παροχές. Μετά και αυτοί τα βάζπουν σε ξένες σημαίες.
  ¨οσο για να ναυπηγήσουν εδώ πλοίο, τούτο σημαίνει ότι η τιμή του θα αυξηθεί στο διπλάσιο τουλάχιστον και χωρίς καμιά χρηματοδότηση. Οι Ιαπωνέζοι, οι Κορεάτες και οι Κινέζοι, προσφέρουν ειδιξκές τιμές και χρηματιοδότηση και μερικές φορές και χρονονάυλωση.
  Μπορεί Η ελλαδίτσα μας να προσφέρει τίποτε από αυτά; Τίποτε. Τα προσφέρουν οι ξένοι και έτσι έχουμε πλοία, την πορώτη ναυτιλία στον κόσμο, ίοπου βρίσκουν δουλειά όσοι Έλληνες προσφερθούν, η Ελλάδα δέχεται περί τα 14 δις μέχρι 20 δις Ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με την ναυλαγορά, πέραν αυτών που ξοδεύουν οι ίδιοι οι εφοπλιστές προσωπικά και οικογενειακά.
  Πετάξτε λοιπόν την καραμέλα των εφοπλιστών και να ευχόμαστε να είναι καλά και να υπάρχει πάντα καλή ναυλαγορά γιοα να εποφελείται και η Ελλάδα.

  Μου αρέσει!

  1. καπεταν Νικο…ποσοι ελληνες ναυτικοι ειναι ανεργοι ξέρεις ;;;
   ποσα ηταν τα ελληνικα πληρωματα το 1980 και ποσα ειναι σημερα ;;;
   εισαι παλια καραβανα και τα ξερεις …
   κοψε λοιπον το παραμύθι γιατι κι εμεις μεγαλώσαμε διπλα σε αρχικαπετανιους και τα ξερουμε απο πρωτο χερι…

   Μου αρέσει!

  2. Η φτωχή ξεσκισμένη Ελλαδίτσα τους προσφέρει τις υποδομές στις οποίες αρνούνται να συμμετέχουν και να πληρώσουν .
   Με ένα κωλο_μέρισμα πλοίου σημαίας μπουρδιστάν οι λεβέντες δεν πληρώνουν ούτε τα προσωπικά τους έξοδα.
   Λοιπόν πρέπει να δοθεί τέλος σ΄αυτό το καθεστώς και σε όποιον αρέσει.
   Για τα υπόλοιπα περι πρωτιές κλπ. όταν παίρνουν το σπίτι του άλλου χεστήκαμε.

   Μου αρέσει!

  3. Και μιας που φαίνεται ότι είσαι σχετικός και παλιός » στο κουρμπέτι » . για πες μας πόσα θαλασσοδάνεια πήραν οι εφοπλιστές , ιδίως από τα χρυσά αποθεματικά του ΝΑΤ , ιδίως την περίοδο 1968 – 1978 και ουδέποτε τα επέστρεψαν?
   Έτσι εφοπλιστής γίνομαι και εγώ.
   Θυμάσαι την περίοδο της χούντας , πόσοι καφετζήδες της Ακτής Μιαούλη , έγιναν μέσα σε 2 χρόνια μεγαλο-εφοπλιστές με 50-60 γκαζάδικα ο καθένας?
   Θυμάσαι πόσα απομαχικά υπέρ του ΝΑΤ δεν κατέβαλλαν επί πολλά χρόνια οι προαναφερθέντες , χωρίς να τους ενοχλεί κανένας ?
   Και ποιός να τους ενοχλούσε άραγε . το Λ.Σ. ή το ΥΕΝ που όλοι τους έτρωγαν με » χρυσά κοχλιάρια »?

   Μου αρέσει!

   1. Να σας πω εγώ από πρώτο χέρι πως έγιναν κάποιοι πατριώτες μας » πετυχημένοι εφοπλιστές ».
    Φυσικά πατώντας επί πτωμάτων , κλέβοντας πετρέλαιο απο την ημερήσια κατανάλωση του πλοίου σε βάρος των ναυλωτών , σπάνοντας εμπάργκο και βυθίζοντας τα σαπιοκάραβά τους μαζί με το πλήρωμα για να πάρουν την αποζημίωση. Δεν είναι τυχαίο που οι LLOYDS του Λονδίνου την περίοδο 1960 – 1980 άκουγαν για ασφάλιση Ελληνόκτητου πλοίου και πάθαιναν αλλεργία!!! Μέχρι και στο NYSE τους πήραν χαμπάρι τι κομπιναδόροι είναι.
    Τα περισσότερα λαθρεμπορικά σκάφη ανά την υφήλιο , πατριώτες μας τα είχαν , στα δε » τσιγαράδικα » ήταν οι μοναδικοί!!!
    ΥΓ. NYSE = NEW YORK STOCK EXCHANGE δλδ το χρηματιστηριακό κέντρο της Νέας Υόρκης.
    Όσο για τα χρήματά τους φυσικά και τα είχαν όλα έξω. Εν ολίγοις το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Μην τρέφετε αυταπάτες.

    Μου αρέσει!

   2. Άντε πέστα!
    Γιατί ακόμα και μεις που του κλάδου δεν είμαστε αυτά τα έχουμε από παλιά ακουστά!
    Μήπως θέλετε να σας πω και εγώ πως κάποιοι ξεβράκωτοι έγιναν μεγαλοξενοδόχοι επί χούντας ιδίως;
    Άντε μας τα πρήξανε με τους «επενδυτές»!
    Ο πατέρας μου δηλαδή ο μικρομεσαίος που τον ρήμαξαν και έτρεφε δέκα οικογένειες, δεν ήταν επενδυτής;
    Με το ποιός «την έχει μεγαλύτερη» τώρα γίνεσαι επενδυτής;
    Και υπάρχουν και ζωντόβολα να κάνουν τους χρήσιμους ηλίθιους!

    Μου αρέσει!

 4. Η βλακεία (να μη πω κάτι χειρότερο) μπορεί να μην έχει όρια, αλλά η ανοχή έχει.
  Σε όποιον δεν αρέσει η φορολογία και η συμμετοχή στα κοινόχρηστα αυτού του τόπου να παραδώσει το διαβατήριο να αλλάξει ιθαγένεια και να ξεκουμπιστεί να φύγει.

  Παπάρες που οταν δεν έχετε τι να αρπάξετε βουτάτε τα λεφτά απ΄τη μιά τσέπη και τα πάτε στην άλλη.

  Μου αρέσει!

 5. Φορολόγηση ακόμη και των μη φορολογήσιμων.
  Εδώ μιλάμε για πογκρόμ.
  Εισφορές αλληλεγγύης απ’ αυτούς που έχουν οι ίδιοι ανάγκη αλληλεγγύης.
  Χαράτσια επί χαρατσιών στην ακίνητη περιουσία, σε σημείο που από τη μια να σκέφτεσαι να χαρίσεις τα χωράφια και το σπίτι στο χωριό που σου άφησε ο γέρος σου κι από την άλλη να αισθάνεσαι γκραν μαλάκας, μιας και τόσα χρόνια φοβόσουν μήπως έρθουν οι κομμουνιστές και σου πάρουν την περιουσία. Δεν έχεις μία στην τσέπη αλλά έχεις τεκμήρια, οπότε πλήρωνε. Κοιμάσαι στα παγκάκια αλλά σου λένε πως, για να επιβιώσεις, κάπου βρήκες τρία χιλιάρικα, οπότε ξαναπλήρωνε. Αντί να πληρώνει το ασφαλιστικό σου ταμείο τα γυαλιά του παιδιού σου, πληρώνεις από την τσέπη σου και πας να πάρεις κατιτίς επιστροφή από το ταμείο… είπα να πάρεις; εισόδημα, οπότε πλήρωνε! Μας σκοτίσανε τα ούμπαλα τόσα χρόνια για την πράσινη ανέργεια, τα φωτοβολταϊκά και τις διάφορες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας…πλήρωνε τέλος ΑΠΕ στην ΔΕΗ, μαλάκα.

  Και απο την αλλη ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ τους ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ

  Μου αρέσει!

 6. το θεμα δεν ειναι ποσα πληρωνουν στο κρατος; Απο εκει επρεπε να ξεκινησει το αρθρο να ενημερωνομαστε.

  Μου αρέσει!

  1. Θα «ποσταρω» εγω φιλε….Το 90% αυτων που «ποσταρουν» εδω,
   και εναι κοντρα σαυτες της «απαλλαγες» φορολογιας,
   Εχουν πληρη μεσανυχτα απο θεματα ναυτιλιας.
   Και ειδικα εσενα θα σου πω:
   Αντε φωναξε τον συριζα…να τους τα παρει…
   Σε 24 ωρες τα εχουν μαζεψει πλοιοκτητες και εφοπλιστες και εχουν γινει ΚΑΠΝΟΣ.
   Απο εναν που υποστηριζει Χ.Α…..

   Μου αρέσει!

   1. Μιλάμε δηλαδή για γ@μω τους πατριώτες.

    Κατά τ΄άλλα κάποιοι βρίζουν και λοιδωρούν τον κοσμάκη που ψωνίζει από τα LIDL προσπαθώντας να γλιτώσει κανά ευρώ απ’ αυτά που δεν του περισσεύουν.

    «οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες»

    Μου αρέσει!

   2. Δώστε και στους βιομήχανους κι άλλες φοροαπαλλαγές
    μην πάρουν τα εργοστάσιά τους στα Σκόπια
    δώστε και στις νταλίκες φοροαπαλλαγές
    μην σ’ ένα βράδυ αλλάξουν πινακίδες …
    δώστε και στους νταβατζήδες φοροαπαλλαγές
    μην πάρουν το εμπόρευμα και πάτε να γ@μήσετε στην Σόφια ….
    Πατριωτάρες μου … μπουμπούκια μου εσείς!

    Μου αρέσει!

   3. Σε μένα νάρθετε για φορολογία
    που έχω κάτι παλιά χωράφια χαμένα μες στους λόγους
    και δεν μπορώ να τα βρώ να τα βγάλω και εγώ έξω!

    Μου αρέσει!

  2. Θέλει έγκλημα από «ισλαμοφασίστες» ο πατριωτισμός για να φουσκώσει!
   Από την φορολογία των εφοπλιστών θα σωθεί η πατρίδα;
   Δώστε κι άλλο τζάμπα στους εφοπλιστές
   να γίνουν κι αυτοί ακόμα πιό πατριώτες!

   Μου αρέσει!

 7. ¨ Έλληνες εφοπλιστές: Κερδίζουν 9 δισ. ευρώ το χρόνο από φοροαπαλλαγές¨

  arch,
  θελω να κανεις κι ενα αρθρο με την εξης επικεφαλιδα:
  ¨ Έλληνες εφοπλιστές:Ποσα κερδιζουμε απο αυτους και τις δουλειες που δινουν(180.000)στην Ελλαδα¨

  Επισης ας γινει και μια συζητηση για την περιπτωση φυγης τους απο την Ελλ.Σημαια,και τι θα σημαινε
  αυτο,οταν οι αδηλοι ποροι απο την Ναυτιλια μας περνούν σταθερα,τα τελευταια χρονια,τα 10 δις ετησιως.

  ΥΓ
  Οι κομμουνιστες,οι φασιστες και οι βλακες,ειναι τρεις διαφορετικες κοινωνικες κατηγοριες.
  Στην Ελλαδα,δυστυχως,ταυτιζονται ολοκληρωτικα,συναθροιζομενοι υπο την,γεματη θαλπωρη,σκεπη της ηλιθιοτητος.
  Ετσι,αποκτουν συντριπτικη αριθμητικη,οσο και επικοινωνιακη υπεροχη.
  Η Ιερη αποστολη καθε ευφυους πολιτη,δεν ειναι αλλη απο την πληρη πολιτικη,επαγγελματικη και ηθικη εξοντωση τους.
  Αυτη ειναι η γνωμη μου.

  Μου αρέσει!

  1. Απασχολούν μερικές εκατοντάδες υπαλλήλους στα γραφεία και άλλους τόσους στα παπόρια.

   Που είδες τις 180.000 και ποιοί ειναι αυτοί οι άδηλοι πόροι ???

   αφήστε τις πολιτικο_μπουρδολογίες και μεγαλοπαπαριές δεν απευθύνεστε σε άσχετους και να μιλάτε με στοιχεία (αν υπάρχουν).

   Μου αρέσει!

   1. H βλακεια μετα της αγνοίας καποτε ηταν αχτυπητος συνδοιασμος.
    Σημερα,απλα προκαλει γελιο.
    Το μονο που καταφερες με την απαντηση σου,ηταν να καταταξεις την αφεντια σου στο ως ανω συνοθυλευμα.
    Αστο,δεν το’χεις.

    Μου αρέσει!

   2. φθηνιάρικες απαντήσεις για εκπρόσωπο δημοσίων σχέσεων
    χωρις στοιχεία μπουρδολογίες και λοιδορίες του κ**

    Μου αρέσει!

 8. Ολα πάνε καλά…τέλεια…σε λίγο ΟΥΤΕ οι καπετάνιοι ΔΕΝ θα είναι Ελληνες…!
  Aλήθεια οι Ελληνικές ναυτικές σχολές ΓΙΑΤΙ βγάζουν καπετάνιους και μηχανικούς…αφού τα παιδιά δεν βρίσκουν να μπαρκάρουν ούτε για το εκπαιδευτικό ταξίδι ???

  Τα νεότερα πλοία στον κόσμο ανήκουν σε Ελληνες εφοπλιστές

  Σε λιγότερα, αλλά νεότερα καιι μεγαλύτερης χωρητικότητας πλοία επενδύουν οι έλληνες εφοπλιστές.

  Η μέση ηλικία του ελληνόκτητου στόλου μειώθηκε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και βρίσκεται τώρα κατά 2,35 χρόνια κάτω από το μέσο όρο ηλικίας του παγκοσμίου στόλου. Ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνόκτητου στόλου είναι τα 10,2 χρόνια.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2000 ο μέρος όρος ηλικίας του ελληνόκτητου στόλου ήταν τα 20,3 χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας του υπό ελληνική σημαία στόλου παρέμεινε στα 11,3 χρόνια.

  Ωστόσο, ενώ αυξήθηκαν τα ελληνικά πλοία που πήγαν στο νηολόγιο της Μάλτας κατά 38, των Μarshall Islands κατά 28 και της Λιβερίας κατά 12 μειώθηκε κατά 4,9% η δύναμη του υπό ελληνική σημαία εμπορικού στόλου, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Committee και του Lloyd’s Register-Fairplay. Τις μεγαλύτερες απώλειες σε σημαίες σημείωσαν οι Μπαχάμες που έχασαν 55 πλοία και ακολουθεί η Ελλάδα με 33 πλοία, ο Παναμάς με 20.

  Ο ελληνόκτητος στόλος είδε τη δύναμη του να μειώνεται κατά 86 πλοία και να αυξάνει όσο αφορά την χωρητικότητα κατά 1,2 εκατομμύρια τόνους που είναι η μεγαλύτερη αύξησης που σημειώθηκε ποτέ. Ο στόλος που ελέγχουν ελληνικά συμφέροντα αριθμεί 3.677 πλοία συνολικής χωρητικότητας 265,3 εκ. τόνων συμπεριλαμβανομένων και 282 υπό ναυπήγηση πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 18,3 εκ. τόνων.

  Συγκεκριμένα, τα πλοία υπό ελληνική σημαία μειώθηκαν το 2013 σε σύγκριση με το 2012 από 862 χωρητικότητας 74,5 εκ. τόνων σε 829 χωρητικότητας 73,4 εκατομμυρίων τόνων, στα οποία περιλαμβάνονται 64 υπό ναυπήγηση, χωρητικότητας 5,3 εκατομμυρίων τόνων.

  Στο ελληνικό νηολόγιο είναι εγγεγραμμένα 829 πλοία χωρητικότητας 73,4 εκατ. τόνων, και ακολουθούν η Μάλτα με 561 και 41,5 εκατ. τόνους, τα Μarshall Islands με 519 και 36,5 εκατ. τόνους, ο Παναμάς με 388 πλοία και 23 εκατ. τόνους, οι Μπαχάμες με 238 και 16,2 εκατ. τόνους και η Κύπρος με 235 πλοία και 15,5 εκατ. τόνους.

  http://www.moneypost.gr/post/131886/se-megalyterhs-xwrhtikothtas-kai-neotera-ploia-ependyoyn-oi-ellhnes-efoplistes

  Μου αρέσει!

  1. Παρότι οι Ελληνες εφοπλιστές κρατούν τα σκήπτρα της παγκόσμιας ναυτιλίας, διαθέτοντας ένα στα πέντε πλοία σε επίπεδο πλανήτη, δεκάδες σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) δεν βρίσκουν εδώ και δύο χρόνια πλοίο να κάνουν το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι τους, καθώς δεν επιδοτείται, όπως συμβαίνει με το πρώτο, με αποτέλεσμα να απειλούνται με διαγραφή από τις σχολές τους.

   Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να λύνεται εν μέρει με τη θέσπιση υποχρεωτικής πρόσληψης ενός σπουδαστή για κάθε πλοίο του οποίου η διαχείριση γίνεται στην Ελλάδα -ανεξαρτήτως σημαίας-, ενώ με κανονιστική πράξη προωθείται η εγγραφή στο επόμενο διδακτικό εξάμηνο εκείνων των σπουδαστών που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ή δεν συμπλήρωσαν την απαιτούμενη θαλάσσια υπηρεσία.

   Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν χθες η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

   Επίσης αποφασίστηκε η εγγραφή στο τρίτο έτος σπουδών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού να επιτρέπεται με τη συμπλήρωση, σωρευτικά μέχρι τότε, τουλάχιστον επτάμηνης θαλάσσιας υπηρεσίας.

   Η εναπομένουσα θαλάσσια υπηρεσία (για τη συμπλήρωση των 12 μηνών) δύναται να πραγματοποιηθεί το αργότερο εντός εξαετίας από την εγγραφή του σπουδαστή στην ΑΕΝ, οπότε και θα του χορηγείται το Δίπλωμα Γ΄ Τάξεως. Θα επεκταθεί, δηλαδή, ο χρόνος από δύο έτη σε τρία για την πραγματοποίηση των θαλάσσιων ταξιδιών.

   Οι τρεις πλευρές συμφώνησαν επιπλέον να εξεταστεί η κατάργηση εισφοράς υπέρ ΝΑΤ για τους σπουδαστές (416 ευρώ μηνιαίως από σπουδαστή και πλοίο), με ανάληψη αυτής από το κράτος, όπως ισχύει για τα κατώτερα πληρώματα. Επίσης συμφωνήθηκε η επιδότηση του πρώτου εκπαιδευτικού ταξιδιού να ισχύει για τους πρώτους έξι μήνες θαλάσσιας υπηρεσίας χωρίς περιορισμό, εάν η υπηρεσία είναι συνεχής ή διακεκομμένη.

   Να σημειωθεί ότι για χρόνια οι υποψήφιοι αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού είναι όμηροι των ναυτιλιακών εταιριών, καθώς το κράτος ουδέποτε μπόρεσε να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σύστημα, που θα βοηθούσε τους σπουδαστές των ΑΕΝ να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με αξιοπρέπεια.
   dimokratianews.gr/content/11577/%CF%83%CE%B5-%CF%8D%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%8C%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF

   Μου αρέσει!

   1. Συγγνώμη για το «σεντόνι» όμως ήθελα να τονίσω το θέμα των κρατήσεων υπέρ του ΝΑΤ.
    Αν οι σπουδαστές έχουν τον μήνα 416 ευρώ κρατήσεις σκεφτήτε τι κρατήσεις έχουν οι εν ενεργεία ναυτικοί.
    Που πάνε τόσες κρατήσεις όταν οι συντάξεις των ναυτικών είναι πενιχρές και δεν αντιστοιχούν στις κρατήσεις τους;
    Πόσα καρπώνεται το έκτρωμα Λοβέρδου ΕΟΠΥΥ από τους ναυτικούς και δεν έχουν περίθαλψη (όπως και όλοι οι συμβεβλημένοι);

    Μου αρέσει!

 9. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,
  ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ (ΑΝΘ)ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!! ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΗΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!!
  ΑΡΑ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΗΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΓΙ’ΑΥΤΟ!!!! ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ!!!

  Μου αρέσει!

  1. δεν ειναι θεμα επιβιωσης ανιδεη…δισ. κερδιζουν και εσυ δεν εχεις λεφτα να καλυψεις τις βασικες σου αναγκες….λοιπον σε καταλαβα απο την ορθογραφια οτι εισαι χρυσαυγητισσα…αλλα με τις αποψεις που εχεις θα μπορουσες να ησουν και ν.δ και μαλιστα φανατικη του αδωνη…..τελικα δν εχετε και τοσες διαφορες οσες με την Ν.Δ οσες προσπαθειτε να δειξετε οτι εχετε…

   Μου αρέσει!

 10. Πανω τους !!! Οι εφοπλιστές φταίνε! Οπως έφταιγαν και οι βιομήχανοι την δεκαετία του ’80 και για αυτό κλεισαμε ολες τις βιομηχανίες και…ησυχάσαμε απο τους κλέφτες και τώρα τα κάνουμε ΟΛΑ εισαγωγη ! ‘Οπως έφταιγαν οι επιχειρήσεις των Ελλήνων την δεκαετία που διανυουμε και για αυτό τις κλείνουμε κατα δεκάδες χιλιάδες τον χρόνο ,για να γλυτώσουμε απο τους φοροφυγάδες,και φέρνουμε πολυεθνικές να …εχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!Α !! Καί στον τουρισμό έχει φοροφυγάδες ….ΚΛΕΙΣΤΕ τα ξενοδοχεία-εστιατόρια-κλάμπ-ταβέρνες-τουριστικά μαγαζιά ,και έτσι θα γλυτώσουμε και απο αυτους τους φοροφυγάδες ! ΡΕ ΖΩΑ τα λεφτά τους οι εφοπλιστές τα βγάζουν απο τις μεταφορές που κάνουν σε όλο τον πλανήτη! Με ποιό δικαίωμα μπορεί να ζητήσει η Ελλάδα φόρους απο κέρδη που κέρδισαν εκτός της χώρας; Με την ίδια λογική ενας Έλληνας που εχει επιχείρηση στον Καναδά ,θα είναι υποχρεωμένος να δίνει φόρο στην Ελλάδα επειδή είναι Ελληνας!!Και δεύτερον ΡΕ ΖΩΑ οι εφοπλιστές φέρνουν σε αυτόν τον έρμο τόπο 20 δις !!! τον χρόνο! ¨οταν όλος ο τουρισμός με 15 εκατομύρια τουρίστες τον χρόνο ,μας φέρνει 12 δις!!! Και τρίτον ΡΕ ΖΩΑ το Σιτι στο Λονδίνο που εδρεύουν οι περισσότερες ναυτιλιακές εταιρίες στον κόσμο προσφέρει μηδενική φορολογία στους εφοπλιστές και με αυτόν τον απλό τρόπο εισπράτει εκατονταδες ΔΙΣ τον χρόνο απο την διαχείριση και εκμετάλευση του τεράστιου πλούτου που εισρέει καθημερινά ! Ενα μικρό «σιτι» στον Πειραιά αν άφηναν να γίνει , οι πολιτικάντηδες του κώλου που ψηφίζετε ,τότε θα εισέρεαν στην Ελλάδα πάνω απο 150 ΔΙΣ τον χρόνο !! ΖΩΑ Ε ΖΩΑ !!

  Μου αρέσει!

   1. Πήγαινε τώρα να κάνεις καμιά πορεία του τύπου «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι …….αντίσταση και …πάλη» και «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και οπωσδήποτε το : » Είμαστε όλοι Πακιστανοί » Και λοιπά συνθήματα του κώλου , και κλείστε ακόμα όποια επιχείρηση φυτοζωεί ( ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !! ) Έτσι για να βγάλετε το μίσος σας , και να επιδείξετε την ανθελληνικη προκρούστεια λογική του παραλόγου που σας διακρίνει για ότι είναι ψηλότερο απο εσάς !

    Μου αρέσει!

   2. Φιλε τα βαπορια εχουν προπελα. Ασε που αλλαζουν σημαια στιγμιαια.
    Τωρα αν ειναι ο Μπουμπουκος δεν εχεις παρα να παραγγειλεις τριαντα κιλα βιβλια. Θα ψαρωσει.

    Μου αρέσει!

   3. ε προφανως ΑΣΧΕΤΕ και θα φωναξω νομος ειναι το δικιο του εργατη εσυ ο ελληναρας,..φωναξε δικιο ειναι το δικιο του εφοπλιστη και του βιομηχανου…λοιπον εισαι ο α)ο αδωνις β)ο κεδικοκλου γ)εφοπλιστης-βιομηχανος ή δ) ενας απλος πολιτης που εχει προβληματα απο τη σημερινη κασταση????…ελπιζω να μην εισαι το τελευταιο γιατι τοτε πραγματικα πρεπει να εισαι τοσο ανοητος οσο δεν παει αλλο…

    Μου αρέσει!

   4. Πάντως κρατικοδίαιτο αριστερό λαμόγιο ,με δεξιές τσέπες ΔΕΝ είμαι !Ούτε λαθροπιθηκολάγνος απλυτος αριστερούλης ,Ούτε αριστεροσοσιαλ(ληστής) εργατοπατέρας σαν όλα τα άθλια πιθηκοειδή που κατόπιν εντολών των πολιτικάντικων συμμοριών και του χρηματοδότη τους Σόρρος, έκλεισαν ΟΛΕΣ τις υγιείς Ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις, και έκαναν τούς Έλληνες δημόσιους αργόσχολους υπαλλήλους, και τεμπέληδες αγρότες, επιδοτησιούχους καφενόβιους! Και τώρα αφού κατέστρεψαν την κοινωνική συνοχή και την Ελληνική οικονομία ,πήραν εντολές απο τα αφεντικά για προπαγάνδα εναντίον του Ελληνικού εφοπλισμού αφού χάσανε την μεγάλη μάχη που έγινε τα τελευταία χρόνια μεταξύ Γερμανικών τραπεζών και Ελλήνων εφοπλιστών , με τους νικητές Έλληνες να αγοράζουν τα υπερσύγχρονα Γερμανικά καράβια για ένα κομάτι ψωμί και να ξευτιλίζουν τα γερμανά !Πάντα έχουν στην διάθεση τους τους «χρήσιμους ηλίθιους» με τις κοκκινες σημαίες για να προωθούν τα ΑΝΘελληνικά τους συμφέροντα !

    Μου αρέσει!

  1. @ » Ένας Άσχετος , Ιουνίου 6, 2013 στις 2:14 πμ » :

   Χαρά στό κουράγιο σου, νά κάτσης νά τά γράψης, τόσο ωραία καί παραστατικά.
   Προφανώς υποθέτω, βγήκες απ’ τά ρούχα σου, ΚΑΙ από τήν αγωνία, τί διάολο θά κάνουμε τέλος πάντων σ’ αυτή τή Χώρα, μ’ αυτά τά μυαλά. Τί θά τρώμε ??

   Αλλά, φεύ, μήν ελπίζης ότι όσα είπες, θά πιάσουν τόπο,
   ειδικά στά κεφάλια τών «Αριστερών» τής λούφας καί τής βούτας,
   ΚΚΕ εξ ή ΚΚΕ εσ, αδιακρίτως, : Αυτοί, μέσα στά κεφάλια τους, ένθα παρά τοίς ανθρώποις συνήθως κείται τό μυαλό,
   αυτοί έχουν μιά μονομανία, πώς θά βουτήξουν από τούς νοικοκοιραίους πού μέ τόν ιδρώτα τους κάτι φτιάξανε, πώς θά τούς τό βουτήξουν.

   ΠΟΤΕ, μά ποτέ, δέν πιάνουμε κουβέντα μέ «Αριστερό». Είναι μάταιο.

   ΠΑΝΤΑ, κοιτάμε, πώς θά τόν κοροϊδέψουμε, θά τόν ξεγελάσουμε,
   μέ «Δημοκρατίες», ταξίματα, αγωνιστική μπουρδολογία, κλπ, κλπ, κλπ,
   ώστε νά προκαλέση τό λιγώτερο δυνατόν εκδικητικό κακό στήν Κοινωνία.

   Καί , όταν , συμβή καί κανά …. «μοιραίον», καί ξετσουμίση μέ απειλητικές διαθέσεις, έέέέέ, ΤΟΤΕ,

   Φωνάζουμε τόν Μπαρμπα Βάν-Φλήτ, καί τούς κανονίζει καταλλήλως.

   Μου αρέσει!

   1. Αριστερή προκρούστεια λογική του παραλόγου ! Οποιο κεφάλι εξέχει απο το χώμα που σέρνονται,….το κόβουν !!!

    Μου αρέσει!

   2. AnyparktOs

    Νομιζω πως ο ¨Οδικος Χαρτης¨ συμπεριφορας εναντι του ¨Αριστερου¨,που ευθαρσως μας παρουσιασες,δεν αντιβαινει διολου στην κοινην λογικην.

    Μου αρέσει!

   3. τι θυμηθηκα τωρα.
    τον Λενιν που συνεχως αποκαλουσε εντομα,μυιγες κουνουπια κατσαριδες κ.λ.π.,τους «αντιπαλους» και φωναζε για απολυμανσεις,ριζικες λυσεις, και γενικα την τελικη εξολοθρευση τους.

    Μου αρέσει!

 11. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΙ «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΟΥΓΚΑ, ΕΤΣΙ; ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ»!

  Μου αρέσει!

  1. Είδαμε και τον γιατρό με την γυναίκα του στο Αλιβέρι ποιούς απασχολούσαν και παρόλο που ήταν ευκατάστατοι, δεν πλήρωσαν τους λαθρομετανάστες που απασχολούσαν και τέτοιοι υπάρχουν αρκετοί σε όλη την επικράτεια.Δεν τους λυπάμαι ότι και να πάθουν.

   Μου αρέσει!

   1. Απο πού συμπέρανες οτι δεν τον πλήρωσαν; Απο την απολογία του κατηγορούμενου για να αιτιολογήσει το φριχτό φονικό; Υπάρχει έλληνας να μην έχει χρησιμοποιήσει λαθρομετανάστη σε κάποια δουλειά του; Δεν το περίμενα απο σένα Αρμονία να εξάγεις ετσι εύκολα και ανώδυνα συμπεράσματα εναντίον συμπατριωτών σου μόνο και μόνο απο το μίσος σου στους λαθρο. Ειλικρνά το ότι και να πάθουν, ειναι ανήκουστο.

    Μου αρέσει!

   2. Οταν πάθει το ίδιο και η οικογένεια σου τότε ξανασκέψου το »καλά να πάθουν» που έχεσες και βρωμάει, πιο πάνω ! Οποιο σκουπίδι λαθροπίθηκος πεί η δηλώσει κάτι ,είναι ντε φάκτο αλήθεια και λόγος να κατασφάξει οικογένειες! Και έχεις τα βοθρολύματα σαν και εσένα που επικροτούν τις κτηνώδεις πράξεις τους !

    Μου αρέσει!

 12. Aris-G
  ΜΗΠΩΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ;;;
  ΟΞΥΣ
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΗΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!!! ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 100%!!!!
  ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΟΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!!! ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

  Μου αρέσει!

 13. Λαθος συμπερασματα
  το να παραχωρησουν την περιουσια τους σε αθλια τομαρια που
  μπηκαν στην Βουλη με μονο στοχο τον προσωπικο τους πλουτισμο
  δεν σημαινει οτι δεν αγαπανε την πατριδα τους.
  Το κρατος πεπει να συμπεριφερεται κατα τροπο οικονομικα εξυπνα
  και οχι θεωροντας τους ανθρωπους ηληθιους.
  Αιντε φιλαρα κανε πρωτα την αυτοκριτικη σου για τις
  μαλακιες που εκανες οταν εγλυφες στην κοντρα τον αθλιο παπανδρεου
  και μετα περνα να κανεις τον κριτη λεβεντη μου

  Μου αρέσει!

 14. Θα πληροφοριθήκατε μέσω των ΜΜΕ ότι κάνανε δύο επισκέψεις στον Πρωθυπουργό για να βοηθείσουν την χώρα, αλλά στην πραγματικότητα
  ήταν ότι η χώρα είχε 20 μέρες προθεσμία να πάρει μέτρα για την φορολόγηση των Εφοπλιστών,αλλιώς θα παπαπέμπετο στο Ευρωπαικό
  δικαστήριο (ξέρει κανείς τι απεγινε αυτό?) Αλλά έδωσαν αντί για την φορολογία δύο βάρκες για την ακτοφυλακή και μάλιστα παραυρεύθηκε
  και ο Πρωθυπουργός μην είμαστε και αχάριστοι.

  Μου αρέσει!

 15. Ελληναρες μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παντα φταιει ο αλλος.Ειναι το καντεμι μας εμεις να μη φταιμε πουθενα και ολα τα δεινα μας τα προκαλουν οι αλλοι…..Και συμφωνω και διαφωνω με ολους που σχολιασατε και μπραβο μας,τουλαχιστον ετσι δειχνουμε ενεργοι πολιτες.Διαφωνω με την εκαστοτε μπουρδελοκυβερνηση γιατι ΚΑΜΙΑ μεχρι σημερα δεν ειδε σοβαρα και με ιδιαζουσα πολιτικη το θεμα ναυτιλια. Επι παραδειγματι διαφωνω για τις υπαρχουσες συνθεσεις στα ποντοπορα αλλα και εδω υπαρχει το αλλα……….Μηπως και μεις -οι ναυτικοι εννοω-βαλαμε το χερακι μας,εστω το δαχτυλακι μας σ’αυτο ??? Το οτι ειμασταν και ισως ειμαστε ακομη οι καλυτεροι ναυτικοι ηταν πασιγνωστο μεχρι που…….μπασταρδεψαμε……..ΓΙΑΤΙ ??? Μηπως να αναρωτηθουμε γιατι η ναυπηγοεπισκευαστικη του περαματος πεθανε ???? Και σ’αυτο φταινε ΜΟΝΟ οι αλλοι??? Καποιοι ειπαν για αποια 20 δις κλπ. που επιφερουν οι εφοπλιστες. Αν ολοι εμεις που σχολιαζουμε ειχαμε απο μια βαρκα λετε να ειμασταν καθε πρωι εξω απο την εφορια να τους τα ακουμπησουμε??? Γιατι στρουθοκαμηλιζουμε ρε παιδια??? Το οτι εκαναν τις λαμογιες καποιοι δεν παει να πει οτι θα τους παρει η μπαλα ολους. Μηπως ξερετε ποσες χιλιαδες θεσεις εργασιας καθιερωσε στη Μεσσηνια ο Κωνσταντακοπουλος ??? Μηπως να ψαχναμε να βρουμε ποσοι στηριζονται και ποσοι μη ναυτικοι ζουν απο ιδρυματα και συναφης ενεργειες εφοπλιστων ????? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ αλλα ουτε και μεις βεβαια. Κατα πως βαρανε τα νταουλια ετσι και χορευουμε και αυτο ισχυει εκατερωθεν. Ειναι τεραστιο το θεμα και με λιγα σχολια δεν βγαινει ακρη.Στη τελικη εχουν και τα υπερ τους και τα κατα τους οπως βεβαια ισχυει για καθεναν απο μας…………………

  Μου αρέσει!

 16. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ,ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ Κ,Λ.Π.
  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ;

  Μου αρέσει!

 17. Ευγε Ελληνα για ακομη μια φορα! Μεσα στη ζηλια και στη μιζερια ευγε! οποιος παει καλα σε τουτο το τοπο να το διαλυσουμε και αυτον τελειως! ο αλλος τους λεει εφοπ-ληστες!!!! τι ληστεψανε αγορι μου???που ειναι ο μονος κλαδος που δεν εχει ουτε ενα παρε-δωσε με το κρατος και γι αυτο ειναι Νο1 στο κοσμο!ποιον ληστεψανε??τα κρατικα ταμεια που το κανουν ΟΛΟΙ οι αλλοι κλαδοι?? η λυση ποια ειναι??επειδη αυτη η αηδια που λεγεται Ελληνικο κρατος και Ελληνες πολιτικοι διελυσε τις τοπικες βιομηχανιες,τους μισθωτους,τους συνταξιουχους,το εμποριο κ.ο.κ να διαλυσουν και τη ναυτιλια ετσι για να νοιωθουμε καλυτερα??αυτη ειναι η λυση??τα λεφτα που φερνει η ναυτιλια στο κρατος καθε χρονο ειναι αδιανοητα απλα πολυ εχουν μαθει οικονομικα Περισσου εδω μεσα δε μπορουν να το καταλαβουν.η ναυτιλια δε κοστιζει ΤΙΠΟΤΑ στο Ελληνικο κρατος και φερνει 14 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ενα γραφειο εχουν εδω οι εφοπλιστες και αντι να λεμε και ευχαριστω που δινουν δουλεια σε 350.000 οικογενειες (καταλαβαινετε το νουμερο???) και 14 ΔΙΣ το χρονο συναλλαγμα,εχουμε κανει τα παντα για να φυγουνε!γιατι??επειδη δε φορολογουνται για κατι που παραγουν ΕΞΩ!!!απλα επειδη μενουν Ελλαδα θα πρεπει να τους διαλυσουμε και αυτους για να γινει Ζιμπαμπουε η χωρα μια ωρα αρχυτερα!

  Φυσικα τα ιδια προνομια εχουν και στη Γερμανια,στην Αγγλια και σε ολο το κοσμο αλλα κανεις Ελληναρας δε μιλαει γι αυτο,λες και αυτες οι χωρες εχουν οικονομικα προβληματα!αλλα εδω βρηκαμε το μαυρο προβατο που φταιει για ολα! ΕΥΓΕ

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.