«Ναι» στην ένταξη της Λετονίας στο ευρώ

Euro-3[1]Το ενιαίο νόμισμα απέκτησε 18ο μέλος

Η ΕΚΤ έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την ένταξη της Λετονίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2014, εκτιμώντας ότι η χώρα έχει κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες για να βγει από την οικονομική κρίση και πληροί τα κριτήρια ένταξης. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ο χαμηλός πληθωρισμός και μακροπρόθεσμα επιτόκια, μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία και τα χαμηλά επίπεδα δημοσίου χρέους και ελλειμμάτων.

Η έκθεση για τη Λετονία θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα κοινοποιηθεί στους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης. Αρμοδιότητα των τελευταίων είναι να λάβουν την τελική απόφαση για την ένταξη της Λετονίας στη ζώνη του ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει στη σύνοδό τους που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουλίου.

Ωστόσο η ένταξη έγινε με έναν αστερίσκο, αυτόν του μεγάλου μεγέθους των ξένων καταθέσεων στις τράπεζες της χώρας.

Η ΕΚΤ θέλει να δείξει ότι το ευρώ είναι σταθερό νόμισμα και ότι δεν υπάρχουν φόβοι κατάρρευσης. Τώρα, το πώς αποφάσισε η Λετονία να μπει στο ευρώ, την ώρα που η κρίση στης Ευρωζώνη είναι σε πλήρη εξέλιξη, παραμένει ένα ερώτημα. Επισήμως, οι Λετονοί τονίζουν ότι το εθνικό του νόμισμα είναι συνδεδεμένο με το ευρώ, συνεπώς οι όποιες αναταραχές στο νόμισμα τους επηρεάζει και τώρα.

16 σκέψεις σχετικά με το “«Ναι» στην ένταξη της Λετονίας στο ευρώ

  1. Το ίδιο πράγμα είναι…. Όπως το 1944 με την μάχη των Αρδεννών……ή πιό λαικά : Ο γάιδαρος λίγο πριν ψοφήσει ….καβλώνει……..

   Μου αρέσει!

 1. Καλώς τους!!
  Λετονοί, μην ξεχάσετε τα τσίγκινα σωβρακάκια….
  Δείτε και όλους τους άλλους πόσο καλά περνούν….

  Μου αρέσει!

 2. Καλως τα τα παιδια!! Ρε ψοφοπειναλες τι να κανετε στο ευρω ? τι σκατα σας ταιζουν τα ΜΜΕ ? Κατι για κυπρο δεν ακουσατε? Τα χαρτια και τα στατιστικα στοιχεια δεν πεινανε ,οι κοιλιες σας θα παιξουν μαντολινο.Τελικα παντπου υπαρχουν στουρναρες , αντε καλα σαραντα.

  Μου αρέσει!

  1. Τους ρώτησε κανείς τους αμοιρους αν σου είπαν; Έχουν και αυτοί τον Σαμαρά τους, που τους είπε ότι θα τους οδηγήσει στον παράδεισο της πολυαποκεφαλισμικοτητας και της δημοκρατιας.

   Μου αρέσει!

 3. Θυμάστε πριν από ένα μήνα την συζήτηση για το νέο πεντόευρο;;; Μιλούν για 16 αστέρια πάνω του ενώ οι χώρες του Ευρώ ήταν 17. Τώρα είναι 18 οι χώρες. Μήπως πρόκειται σύντομα να βγούνε΄ΔΥΟ και ΟΧΙ ΜΙΑ χώρα από το ευρώ;;;;; Κρίσεως είναι…

  Μου αρέσει!

 4. ΣΙΓΟΥΡΑ….
  Θα έχουν και αυτοί τους Στουρνάρες ..τους Σιμήτες ..τους Παπαδήμους ..κλπ..ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ…
  ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ «ΔΟΥΛΕΙΕΣ » παιδιά…

  Μου αρέσει!

 5. ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ…ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ….ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ….
  ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ….ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ…..
  ΑΦΗΣΑΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΑΠΙΣΤΕΣ…….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.