Πως λέγεται η ψευδορκια κύριε Πλασκοβίτη;

20130607-191518.jpg«Κακή μνήμη» επικαλέστηκε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης δικαιολογώντας τα όσα αρχικά είχε υποστηρίξει περί άτυπης και ανεπίσημης προσπάθειας προς το
γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, για να φθάσει η Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι από το γαλλικό έγγραφο που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τη Λίστα Λαγκάρντ, προέκυπτε ότι η διαδικασία ήταν τυπική και επίσημη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «κακή μνήμη» επικαλέστηκε ο κ. Πλασκοβίτης και σε άλλες πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβτσιώτη, όσο και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε να ελεγχθεί για ψευδορκία ο μάρτυρας.
«Ο κ. Πλασκοβίτης επέδειξε επίμονη προσπάθεια απόκρυψης πραγματικών περιστατικών. Για εμάς δεν έχει τελειώσει εδώ η κατάθεση του», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.
Εξ άλλου, το βράδι της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραλάβει από την Προανακριτική όλο το υλικό της δικογραφίας προκειμένου να το μελετήσει πριν καταθέσει ενώπιον των μελών της.
Την ίδια μέρα αναμένεται να έχει φθάσει στην Επιτροπή και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους λογαριασμούς των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη το βράδι.

News247.gr

14 σκέψεις σχετικά με το “Πως λέγεται η ψευδορκια κύριε Πλασκοβίτη;

    1. Σε τετοιες ιστοριες ,κι εδω που φτασαμε σημερα , το να μιλαμε για κακουργηματικου χαρακτηρα υπεξαιρεση δημοσιου χρηματος και σπαταληση ειναι αν μη τι αλλο γελοιο, αφου οι πραγματικες κατηγοριες που πρεπει να απαγγελθουν ειναι η εθνικη προδοσια και η γενοκτονια των ελληνων .
      Τα δε δικαστηρια που θα πρεπει να αποφανθουν με αποφασεις για ολους αυτους τους «κυριους» και συνεργατες των εκαστοτε κυβερνωντων , πρεπει να ειναι εκτατα στρατοδικεια κι οχι πολιτικα δικαστηρια αφου αποφασεις με πολυετες ποινες για καταχρησεις και υπαιξερεσεις δημοσιου χρηματος δεν μπορουν να ξεπλυνουν το αιμα 4000 συμπατριωτων μας που εχουν ηδη αυτοκτονησει εξ αιτιας των, κι ουτε την τεραστια αλλοιωση πληθυσμου με 2 εκ μεταναστες που εχουν καταλυσει μονιμα στη χωρα μας .
      Μονο μια νεα δικη της Νυρεμβεργης με παραδειγματικες τιμωριες κατα ολων αυτων των γενοκτονων και προδοτων της χωρας, μπορει να δικαιωσει τα θυματα αυτης της σχεδιασμενης και εγκληματικης γενοκτονιας εναντιον των ελληνων.

      Μου αρέσει!

  1. Οχι μόνο ψευδορκία .Κακουργηματική παράβαση καθήκοντος.Ήταν Γ.Γ. υπουργείου οικονομικών και την ίδια εποχή ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ επιχειρηματολογούσε υπρέρ των αναγκαίων περικοπών σε ΑΜΕΑ ΚΛΠ.Επίσης έκανε διαπραγματεύσεις και ταξίδια στην Ελβετία για τα 200 δις καταθέσεων Ελλήνων ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩ.
    Και επιβραβεύτηκε με διορισμό στην τράπεζα της Ελλάδας με τεράστιο μισθό.

    Μου αρέσει!

  2. Ελλάδα είναι η χώρα που ζουν οι Έλληνες. Ελβετία είναι η χώρα που ζουν… οι καταθέσεις των Ελλήνων. – Νίκος Τάγιος

    Μου αρέσει!

  3. Αυτός ο ξεφτύλης ήταν ο ρουφιάνος χωρίς κουκούλα της τρόϊκα που εισηγείτο χωρίς ενδοιασμούς το πετσόκομα των συντάξεων επιδομάτων μισθών και άλλων ωραίων αποκρύπτοντας και καλύπτοντας ο αλήτης σκαστές υποθέσεις φοροδιαφυγής. ΄Οχι στον Κορυδαλλό σε βαθύ πηγάδι πρέπει να τον ρίξουν αυτόν τον άτιμο άνθρωπο

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.