Το Colpo grosso του Σαμαρά

station-ident-naziτου Γιώργου Καραμπελιά

Ο Σαμαράς, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επέλεξε τη στρατηγική του: όλα ή τίποτα. Μπροστά στα καθολικά αδιέξοδα που οδήγησε η ενδοτική πολιτική του –αδυναμία διεκπεραίωσης της συμφωνίας της ΔΕΠΑ, κυβερνητικό μπάχαλο, γεωπολιτικές αντιθέσεις και συγκρούσεις συμφερόντων, συρρίκνωση των κυβερνητικών εταίρων και εκτίναξη της Χρυσής Αυγής– επέλεξε τη στρατηγική της έντασης και της κρίσης. Αυτή η πολιτική της πυγμής, που φέρνει στον κόσμο μνήμες της δικτατορίας, έχει πολλούς αποδέκτες.
Πρώτον, τον ίδιο το λαό, να σιγήσει, να πάψει να διαμαρτύρεται και να δεχτεί μοιρολατρικά τους εκβιασμούς της Τρόικας και της κυβέρνησης. Και δαρμένος και σιωπηλός.
Δεύτερον, απευθύνεται στους Αμερικανογερμανούς, οι οποίοι συγκρούονται πάνω από το πτώμα της χώρας, και τους καλεί να επιλέξουν ανάμεσα σ’ αυτόν και το «χάος». Καθόλου τυχαία, αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα της αποτυχίας με την Γκαζπρόμ, η οποία αποτέλεσε συνέπεια πιέσεων των Αμερικανών και των Γερμανών ενάντια στη ρωσική παρουσία στην Ελλάδα. Και τους καλεί είτε να τον στηρίξουν είτε να αναλάβουν το «χάος», την ίδια στιγμή που αυτό εξαπλώνεται στη γειτονική Τουρκία.
Τρίτον, στρέφεται ενάντια στους κυβερνητικούς του εταίρους και τους καλεί είτε να υπακούσουν τυφλά, είτε να οδηγηθούν σε μια στρατηγική ήττα, ακόμα και εξαφάνιση σε περίπτωση νέων εκλογών.
Ο Σαμαράς, μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν συσσωρευτεί, κάνει μια κίνηση που είτε θα οδηγήσει στην έστω βραχυπρόθεσμη εδραίωσή του, είτε στην καταβαράθρωσή του. Παίζει τα ρέστα του. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να ερμηνεύσουμε και το πρόσφατο μπάχαλο με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αφού πρώτα το δέχτηκε και συμφώνησε, στη συνέχεια το απέρριψε, προκαλώντας ανοιχτά τους κυβερνητικούς του εταίρους. Παράλληλα, αναπτύσσει μια έντονη ρητορική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον θεωρεί «εύκολο αντίπαλο», έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα διπολικό μοντέλο που θα του επιτρέπει να διαιωνίσει την κυριαρχία του, ως η μόνη «ρεαλιστική» εναλλακτική λύση.

Η ΕΡΤ και η στρατηγική του εκφασισμού
Η επιλογή της σύγκρουσης γύρω από την ΕΡΤ, και όχι έναν οποιονδήποτε άλλον οργανισμό, δεν είναι τυχαία. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας δεν θα προκαλέσει μόνον αντιδράσεις και συσπειρώσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά θα πάρει και διεθνή έκταση (είναι ήδη πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ). Επομένως, δεν έκανε μόνο μία κίνηση απλώς για να λύσει το πρόβλημα των 2.000 απολύσεων, που του λείπανε, αλλά και για να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναταραχή και σύγκρουση. Έχει δηλαδή ανοιχτό χαρακτήρα πρόκλησης-προβοκάτσιας. Επιζητά τη σύγκρουση και όχι τον κατευνασμό.
Η ΕΡΤ, στα μάτια συντηρητικών –ακόμα και λαϊκών– στρωμάτων αποτελεί το σύμβολο της μεταπολίτευσης και της συγκυριαρχίας της εκσυγχρονιστικής αριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ, και την εκσυγχρονιστική Δεξιά, το σύμβολο της μεταπολιτευτικής πολιτικής ορθότητας. Και ταυτόχρονα, έναν χώρο απόλυτης αδιαφάνειας, διορισμών από το παράθυρο, και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Έτσι, το χτύπημα στην ΕΡΤ και γενικότερα στα ΜΜΕ ικανοποιεί τα πιο βαθύτερα συντηρητικά αισθήματα που στρέφονται σε συνθήκες κρίσης ενάντια στους «επώνυμους», ενάντια σε όσους κατέχουν δημόσιο λόγο. Εξάλλου, ένας από τους λόγους που εκτοξεύτηκε η Χ.Α. είναι η μη αναγνωρισιμότητα των βασικών στελεχών της, η αδυναμία να χειριστούν τον λόγο, η ψευδοπληβειακότητά τους.
Έτσι, ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου ξεχνάει πως στην ΕΡΤ εδώ και πολλά χρόνια δεν διορίζουν μόνο οι Πασόκοι, αλλά και οι γαλάζιες κυβερνήσεις, αφειδώς τους κολλητούς και τις παλλακίδες τους. Πως την ίδια πολυπολιτισμική σούπα σερβίρουν αριστεροί, δεξιοί και πασόκοι δημοσιογράφοι, έχοντας κάνει έναν καταμερισμό εργασίας μεταξύ τους.
Ξεχνούν πώς παρ’ όλα ταύτα, παρέμενε ποιοτικά υψηλότερη από τα τουρκοκάναλα και τα διαφημισάδικα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ξεχνούν, εν τέλει πως, οι «κολλητοί» και οι «παλλακίδες» θα βρεθούν και πάλι και στον νέο δημόσιο οργανισμό που θα δημιουργηθεί, ενώ εκείνοι που θα την πληρώσουν εν τέλει είναι όσοι δεν έχουν μέσα, επαφές και κολλητιλίκια.
Μέσα από τη δημόσια αποκαθήλωση της ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε με τον πιο βίαιο και φασιστικό τρόπο, την κατάληψη των κεραιών και το κλείσιμο του σήματος, πραγματοποιείται και ένα βήμα –πολύ μεγάλο– στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και της ελληνικής κοινωνίας. Διότι είναι κλασσική συνταγή του εκφασισμού η στροφή των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση ενάντια σε κάποια εξιλαστήρια θύματα. Ας θυμηθούμε πως ανέβηκε για πρώτη φορά η Χ.Α. με το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη.

Γιατί μπορεί να κάνει εκβιασμούς;
Η κίνηση Σαμαρά είναι μια ζαριά, με την οποία ένας πολιτικός που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και μεταβλήθηκε στον πιο δουλοπρεπή υποτακτικό των δανειστών, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την προνομιακή θέση στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Διότι απέναντι στον Σαμαρά βρίσκεται ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα χρειαστεί καιρό για να συνέλθει από το σοκ της εκτίναξής του σε αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι απέναντί του βρίσκεται ο Καμμένος, ως εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς, και οι νεαντερντάλιοι της Χ.Α. Κυρίως και πάνω απ’ όλα, διότι η ελληνική κοινωνία έχει χάσει το παραγωγικό και εργασιακό της ήθος, έχει χάσει τον πολιτισμικό της δυναμισμό, είναι γερασμένη και έχει μεταβληθεί σε μια σούπα θεατών του Σουλεϊμάν.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μπορεί ένας πολιτικός χαμηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων όπως ο Σαμαράς να εμφανίζεται ως «κυρίαρχος του παιγνιδιού» και να εκβιάζει τον ελληνικό λαό, γιατί δεν μπορεί να εκβιάσει την Τρόικα και την Μέρκελ! Έτσι, ακόμα και την «αγανάκτησή» του για το προφανές πούλημα που του έκαναν στο ζήτημα του φυσικού αερίου, δεν την εκφράζει απευθυνόμενος στα αφεντικά του, αλλά τη στρέφει ενάντια στον λαό και στα πιο εύκολα για την περίπτωση θύματα.
Και όμως, η Ν.Δ. και ο Σαμαράς κρατιούνται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και μπορεί να εκβιάζει ακόμα και με εκλογές τις οποίες δεν θέλει προφανώς ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, αλλά στην πραγματικότητα ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ;
Διότι, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν τα μεγάλα συμφέροντα και οι ξένοι επικυρίαρχοι, οι οποίοι απλώς υπαλλήλους χρειάζονται, είναι δυνατό να συνεχίσουν να κυβερνάνε και μέτριοι πολιτικοί και κόμματα χαμηλού επιπέδου πλιατσικολόγων. Αν αντίθετα επιδιώκεις να αλλάξεις τη ρότα του σκάφους, να βγάλεις το τρένο από τις ράγες του συστήματος, να οδηγήσεις τον λαό σε σύγκρουση μαζί του, πρέπει να επιδεικνύεις μια άλλη αξιοπιστία και προπαντός να διαθέτεις ένα άλλο επίπεδο. Οι Έλληνες, δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο της ανατροπής της «κόλασης που γνωρίζουν» για να εισέλθουν σ’ ένα άγνωστο πέλαγος. Γι’ αυτό, μπορεί να επικροτούν πολλές από τις βασικές παραδοχές του αντιμνημονιακού χώρου –οι κυβερνήσεις είναι πουλημένες, το πρόγραμμα δεν έχει καμία διέξοδο κ.λπ.– και ταυτόχρονα να φοβούνται την έλευση των αντιμνημονιακών κομμάτων στην εξουσία!
Εκεί λοιπόν στηρίζεται και ο εκβιασμός του Σαμαρά. Στο ότι εμφανίζεται ως μονόδρομος. Και έτσι θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο το κύριο αντιπολιτευτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να μην παρουσιάζει κάποιο αξιόλογο οικονομικό πρόγραμμα, θα εξακολουθεί να υποστηρίζει πως πρέπει να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες («για να φύγουν στο εξωτερικό!»), θα εξακολουθεί να αρνείται τη σημασία της νέο-οθωμανικής απειλής, και προπαντός όσο θα συμπεριφέρεται σαν ένα συστημικό κόμμα, με αντισυστημικές απόψεις! Ένα κόμμα που δεν μπορεί να οργανώσει τον κόσμο στις γειτονιές και τα χωριά, γύρω από συγκεκριμένα και απτά αιτήματα, ενώ η εκφορά του αντισυστημικού λόγου περιορίζεται σε πάνελ, ομιλίες, ταξίδια στο εξωτερικό και συνέδρια.
Ο εκβιασμός του Σαμαρά θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο μέσα από το λαϊκό σώμα δεν έχει αναπτυχθεί ένα αντίπαλο δέος. Ένα αντίπαλο δέος που να συνδυάζει τον πατριωτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογική ευαισθησία, τη δημοκρατία και την αξιοπιστία, είτε μέσα από υπαρκτά σχήματα, είτε μέσα από νέες συνθέσεις, ή το πιθανότερο και τα δύο μαζί.
Και για να συγκροτηθεί κάποτε και αυτός ο περιβόητος πόλος δεν θα πρέπει να περιμένουμε, με σταυρωμένα χέρια, αλλά και στο συγκεκριμένο ζήτημα να απαντήσουμε στην πρόκληση, να οδηγήσουμε σε αποτυχία το colpo grosso του Σαμαρά, να απαιτήσουμε να ξανανοίξει άμεσα κάτω από δημόσιο έλεγχο η ΕΡΤ, να μην αφήσουμε την έρπουσα φασιστικοποίηση να κερδίσει μια ακόμα παρτίδα και να απαντήσουμε σθεναρά στο όλα ή τίποτα, απαντώντας του τίποτα, όσο δεν στρέφεται επί τέλους ενάντια στη Μέρκελ, και τους τοκογλύφους, αλλά αντίθετα επιλέγει να στρέφεται ενάντια στο λαό, ακόμα και σε εκείνα τα κομμάτια που φέρουν ευθύνες. Οι ευθύνες τους δεν πρέπει να αποτελέσουν το άλλοθι των κυβερνώντων και της φασιστικοποίησης της κοινωνίας.

Kίνηση Πολιτών Άρδην, 13 Ιουνίου 2013

54 σκέψεις σχετικά με το “Το Colpo grosso του Σαμαρά

  1. O Kαραμπελιάς , παλαιός ακτιβιστής του εθνομηδενισμού και υπέρμαχος της ξένης ( μπολσεβικικής) κυριαρχίας, στα γεράματα του μετεστράφη σε πατριώτη, μεταφέροντας, όμως, κατάλοιπα του μαρξιστικού παρελθόντος του.

   Αναζητεί μία θέση στον ήλιο της αστικοδημοκρατίας και ονειρεύται εκλογικές εκστρατείες με μέλη του σαθρού καθεστώτος.

   Ο Έλλην πρέπει να εξεγερθή πρώτα στην συνείδηση του και μετά να επαναστατήσει και να θέσει εκποδών το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα της Οικογενειοκρατίας- Πλουτοκρατίας- Ξενοκρατίας.

   Όσοι πιστεύουν ειλικρινώς ότι ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να αναδεικνύει τους ανώτατους άρχοντες-διοικητές μέσω κάλπης, απλώς διακρίνονται για την πολιτική ευήθεια τους.

   Οι νέοι ηγέτες του Έθνους θα ανέλθουν στην εξουσία με το Ξίφος τους…

   Μου αρέσει!

   1. «ακτιβιστής του εθνομηδενισμού» από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς πόσο γελοίος είσαι. Πάρε το ξιφος και τρεχα να πάρεις την εξουσια παλαβε χρυσαυγιτη

    Μου αρέσει!

   2. Όταν ο Καραμπελιάς έγραφε το «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο» χτυπώντας την ψευδοιστορικό Ρεπούση και τα οργανάκια της εθνοαποδομητικής σχολής, πολύ πριν γίνει ευρέως γνωστό το πόνημα κάποιας κυρίας Β.Ψιμούλη, σεις,που υπογράφετε ως Μέτων,πιθανόν και σήμερα το αγνοείτε,σεις λοιπόν ζητάτε πιστοποιητικά εθνικού φρονήματος;
    Ποιο το δικό σας έργο;
    Εκτός βεβαίως της λασπολογίας…

    Μου αρέσει!

  2. Ο ξενόδουλος μας θυμίζει τον λοχία που κάθε
   βράδυ της…. έτρωγε από την γυναίκα του και
   την άλλη μέρα ξεσπούσε στους φαντάρους και
   πούλαγε τσαμπουκά και νταηλίκια

   Α… ρε μέρκελ τι μας κάνεις…

   Μου αρέσει!

 1. Aπο τον λαο εξαρταται αν θα παραμεινουμε γιουσουφακια η θα διωξουμε τους δοσιλογους που κατεστρεψαν την Ελλαδα και εφεραν τον μεγαλυτερο μερος του πλυθησμου να πειναει και να τρωει απο τα συσιτια της εκκλησιας.Μονο τα 2.000.000 ανεργοι αν μαζευτουν στο ραδιομεγαρο θα ειναι η μεγαλυτερη συγκεντρωση που εγινε ποτε στην Αθηνα και θα πεσει η χουντικη κυβερνηση οι επομενες ωρες ειναι κρισιμες για τον τοπο αν νικησουν οι γερμανοτσιολιαδες αυτη τη φορα θα μεινουμε αλλα 400 χρονια σκλαβωμενοι οχι απο τους Τουρκους αυτη τη φορα αλλα απο τους δανειστες .

  Μου αρέσει!

 2. Καραμπελιά…
  …Είσαι μεγάλη…κότα.

  «NERIT»…Ὀβραίϊκο…
  …Σοῦ λέει…»κάτι».

  Ἄντε στό λαγούμια σου τώρα…
  …Κουνέλλα.

  Μου αρέσει!

  1. Μᾶς κοτσάρετε καί τό «Deutsche καί μ@λακίες» μπάς καί μασήσουμε…
   …Καρναβάλια, γ@μῶ τόν ἀντίχριστό σας καί τήν πουτ@νο…Chabad σας.

   Μου αρέσει!

  2. NERIT,

   θἄθελες!

   Ἕνας ἀπὸ τοὺς δύο δορυφόρους τοῦ πλανήτη Ossus στὸ Star Wars,buddy!

   Προτιμῶ αὐτὴν τὴν ἐκδοχή dearest!

   Μου αρέσει!

 3. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν είχε δει τι τον περιμένει από αυτήν την κίνηση … Ο Σαμαράς είναι ο κλασικός κουραδόμαγκας που από το πολύ παραμύθι καταφέρνει να παραμυθιάσει και τον εαυτό του … Αυτήν την στιγμή είναι ένα πανικόβλητο ανθρωπάκι και βλέπει όλον τον κόσμο , όλον τον πλανήτη να του πέφτει στο κεφάλι .. Μέχρι και η τηλεόραση στο Βέλγιο , στις Βρυξέλλες βγήκαν σήμερα με το σήμα της ΕΡΤ αντί του δικού τους …

  Σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχουν πέσει …

  http://ertonline-live.blogspot.gr/

  Μου αρέσει!

 4. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν είχε δει τι τον περιμένει από αυτήν την κίνηση … Ο Σαμαράς είναι ο κλασικός κουραδόμαγκας που από το πολύ παραμύθι καταφέρνει να παραμυθιάσει και τον εαυτό του … Αυτήν την στιγμή είναι ένα πανικόβλητο ανθρωπάκι και βλέπει όλον τον κόσμο , όλον τον πλανήτη να του πέφτει στο κεφάλι .. Μέχρι και η τηλεόραση στο Βέλγιο , στις Βρυξέλλες βγήκαν σήμερα με το σήμα της ΕΡΤ αντί του δικού τους …

  Σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχουν πέσει …

  ht*p://ertonline-live.blogspot.gr/

  Δείτε ΕΡΤ ζωντανά ..

  Μου αρέσει!

  1. Mια επικοινωνιακή κωμωδία που έχει στηθεί από την κυβέρνηση και μάλιστα αναμεταδίδεται και από … υπερατλαντικά κέντρα (παρα)πληροφόρησης καλείται «Πτώση της κυβέρνησης λόγω ΕΡΤ και εκλογές».

   Φυσικά, ούτε κινδυνεύει, ούτε πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση με αφορμή την ΕΡΤ.

   Οι μόνοι που εξυπηρετούνται από την φημολογία είναι οι Ε.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης που υποδύονται τους «αντιστασιακούς». Το ίδιο έκανε και ο Κ.Παπούλιας χθες που δήλωσε «Στεναχωρημένος και προβληματισμένος» από την κατεδάφιση της ΕΡΤ και σήμερα δήλωσε ορθά-κοφτά ότι θα υπογράψει το νομοθετικό διάταγμα.

   Τέτοιες κυβερνήσεις πέφτουν μόνο όταν τραβήξουν την πρίζα αυτοί που τις ελέγχουν και αυτοί δεν το θέλουν, τουλάχιστον τώρα.

   Όλοι στην τρικομματική κυβέρνηση γνωρίζουν ότι αν πάνε τώρα σε εκλογές αφένός μεν η ΝΔ θα καταγάγει σημαντικές απώλειες (χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι θα χάσει την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει ότι «δεν τραβάει»), αλλά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα ψάχνουν να βρουν την ψήφο τους.

   Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα προσεγγίσουν τους 151 βουλευτές, αλλά και να το καταφέρουν θα είναι οριακό: το καλύτερο γκάλοπ δίνει και στους «3» 155 έδρες. Με το ρυθμό που χάνουν τους βουλευτές τους, έχουν-δεν έχουν έξι μήνες ζωή μετά τις εκλογές.

   Αλλά υπάρχει και το άλλο: Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα συγκεντρώσει ποσοστά κοντά στο 13-15% και τότε … «η γη θα τρέμει», όπως έλεγαν και κάποιοι που (ορισμένα στελέχη της ΧΑ) στην πρώτη τους νιότη τους θαύμαζαν…

   Χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη να δούμε τον Λαϊκό Σύνδεσμο κοντά στο 17%, αφού ειδικά για τον Σύνδεσμο οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πάντα δίνουνν περί το 25% χαμηλότερα της δύναμης που γράφει τελικά η κάλπη.

   Σκεφθείτε Λαϊκό Σύνδεσμο με 50 έδρες στην Βουλή και τη ΝΔ σε μία οριακή πλειοψηφία με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: Τι πιθανότητες έχει να επιβιώσει πολιτικά μια τέτοια κυβέρνηση; Φαντασθείτε αυτή την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΧΑ μπολιασμένη με 30-35 ακόμα «δυνατούς» βουλευτές τι έχει να γίνει στην Βουλή.

   Ο παραπάνω είναι βασικότατος λόγος για να ΜΗΝ κάνει εκλογές ο Α.Σαμαράς…

   Η όλη φημολογία περί εκλογών αντίθετα συσπειρώνει τους βοουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενώ δίνει άλλοθι και στους Ε.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη και να πουν στα στελέχη τους «Τι θέλατε να κάνω; Να πάω σε εκλογές και να ψάχνουμε να βρούμε την ψήφο μας»;

   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

   Μου αρέσει!

   1. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕΙ ΤΗΝ Χ.Α. (4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ)
    ΕΔΩ ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ….ΠΙΟ ΛΑΙΤ ΝΑΖΙΣΤΗΣ

    Μου αρέσει!

   2. Presvis Pr

    —Μήπως, λέω ‘γώ τώρα, κάνει χωριό με τον τσίπρα, «τάχαμου» για να τραβάει τα «γκέμια» στούς δανειστές;;;…

    συνταγμα-τοξότες γάρ …

    Μου αρέσει!

 5. Παιδιά, ό,τι και να λέει ο Καραμπελιάς, το «δια ταύτα» είναι ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος να ψηφίσει ο κόσμος για να τον κυβερνήσει. Και γι’ αυτό ο Σαμαράς δεν έχασε, αλλά κέρδισε. Έδειξε ισχύ, για όποιο λόγο και να το έκανε, και όποιος δείχνει ισχύ κερδίζει πολιτικά. Μας τα εξήγησε αυτά ο Μακιαβέλι πεντακόσια χρόνια πριν, αλλά δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πόσο διαχρονικά είναι αυτά.

  Όσο και να λέει ο Καραμπελιάς ότι ο Σαμαράς είναι χαμηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων, το βέβαιο είναι ότι ούτε ο Καραμανλής (ο νεώτερος), ούτε ο ΓΑΠ θα μπορούσαν να κάνουν μια τέτοια κίνηση. Ίσως θα μπορούσε να την είχε κάνει ο Ανδρέας, σίγουρα θα μπορούσε να την είχε κάνει ο παλαιός Καραμανλής. Οι δεξιοί είναι βέβαιο ότι κατά βάθος «το φχαριστήθηκαν», αφού μια τέτοια επίδειξη πυγμής ικανοποιεί τα βαθύτερα δεξιά ένστικτα. Οι αριστεροί είναι παραζαλισμένοι και η αριστερότητά τους σε αμφισβήτηση και κρίση.

  Καλά θα ήταν ο Σαμαράς να ήταν αντιμνημονιακός ή, ακόμη καλύτερα, να υπήρχαν οι προϋποθέσεις αντίδρασης στα Μνημόνια από τον κόσμο. Όμως ηγέτης για να τεθεί αδιαμφισβήτητος επικεφαλής εντός αντιμνημονιακού κινήματος με ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μια σωστή διακυβέρνηση της χώρας, με αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν τόλμησαν να προτείνουν ανοικτά δραχμή – αν το είχαν κάνει, πιθανότατα θα σχημάτιζαν κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2012. Αποδείχθηκαν εξίσου συστημικοί με τους υπόλοιπους.

  Το ερώτημα που θέτει ο Καραμπελιάς στην πραγματικότητα, είναι: υπάρχει καλύτερος από τον Σαμαρά για να κυβερνήσει την χώρα; Η απάντηση που ο ίδιος έμμεσα δίνει είναι: όχι. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα για όσους θέλουν να αμφισβητήσουν την πολιτική Σαμαρά. Και αυτό επιβάλλει την σκληρή αυτοκριτική του αντιμνημονιακού κινήματος, για την πειστικότητα που δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να δώσει στον ελληνικό λαό.

  Μου αρέσει!

  1. Δεν υφίσταται σοβαρό αντιμνημονιακο κίνημα διότι δεν υφίσταται αντιμνημονιακη λύση. Εκτός αν πιστεύεις στα παραμύθια οπότε πάσο…

   Μου αρέσει!

 6. τι εκανε ο σαμαρας βρε μαγκα απο πανω; εκλεισε το νομιμο καναλι και αφησε τα παρανομα ιδιωτικα. να τον λιβανιζουν απο το πρωι ως το βραδυ. σαμαπανιες ανοιγουν οι νταβατζηδες καθε βραδυ στην υγεια του σαμαρα. ενω το παλικαρι απο την ραφηνα πηγε να φερει τον βασικο μετοχο. και τον ριξαν. απο κει και περα τωρα , φυσικα και ο σαμαρας δεν περιμενε αυτη την αντιδραση του κοσμου. θα τον παρει το ποταμι τωρα. θα πεσει και αυτος. πηγε να το παιξει μαγκας και την πατησε. λιγες ειναι οι μερες του.

  Μου αρέσει!

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΑΝΤΑΧΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΠΩΛΗΣΗ THS DEPA KAI DESFA …ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΥΡΗΧΤΗΚΕ ΑΓΩΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ …ΤΑ ΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΒΕΤΟ????..2 ΔΙΣ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΕΣΤΗΜΕΝΟ ΒΑΡΔΗΣ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΕΔΙΝΑΝ 450 ΕΚ ????????ΡΕ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 2500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΜΑΚΑΚΕΣ …..ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ..ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟΧΥΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΥΠΕΠΤΑ ΣΗΡΙΑΛ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

   Μου αρέσει!

 7. Παιδες, ελπιζω να μην γινουν τωρα τιποτα εκλογες με ατζεντα ΕΡΤ γιατι θα μας φαει ο μα λα κας ο Σαμαρας

  Μου αρέσει!

 8. ρε σεις ψευτομαγκες ,ολοι που στο μπλα μπλα εισαστε μανουλες και τα εξηγειτε ολα,και τα ερμηνευετε ολα,και και και ενας ανθρωπος να παρει το καρο της χωρας αυτης στους ωμους του δεν υπαρχει?να οδηγησει τον λαο αυτο με ασφαλεια,σε ενα απαγγειο να ανασανει και να πατησει στα ποδια του.Τι καταραμενος τοπος ειναι αυτος τελος παντων εκει που λεγαμε οτι ειμαστε 10εκτομμυρια αρχηγοι,δεν υπαρχει ουτε ενας.Και αν κανει πως ξεμυταει κανεις ολοι θα σπευσουν να τον τσακισουν γιαυτο δεν στεριωνει ηγετης σαυτο τον τοπο,που να αγαπαει τουτο το λαο και την χωρα,γιατι μολις καν υποψιαστουν οτι καποιος εχει ρευμα και δεν ειναι μεσα στα χωραφια τους θα τον λιανισουν θα τον ξεφτιλισουν.Απαπαπαπα,δεν υπαρχει ελπιδα,δεν υπαρχει γιατρια,ειμαστε καταδικασμενοι εις θανατον,μην πεδευεστε,απλα προσευχηθειτε να εχετε καλη αλλη ζωη.

  Μου αρέσει!

  1. όχι Επώνυμε…δεν υπάρχει ούτε ένας…το φαινόμενο δεν είναι τωρινό…1800 χρόνια υπακούμε σ εντολές…Θλίψη και μόνο θλίψη!

   Μου αρέσει!

  2. Επωνυμε

   ‘Ο Ρωσοαγγλογάλλος (Ανωνύμου, γύρω στο 1812)

   -Ειπέ μας, ωρέ Έ Λ Λ Η Ν Α , πώς φέρτε την σκλαβίαν
   και την απαρηγόρητον των τούρκων τυραννίαν;
   Πώς τες ξυλιές και υβρισμούς και σιδηροδεσμίαν,
   παίδων, παρθένων, γυναικών ανήκουστων φθορίαν;
   Πως δε των καθημερινών των συγγενών σας φόνον,
   τον άδικον, αναίτιον και δίχως τινα πόνον;
   Δεν είσθ’ εσείς απόγονοι εκείνων των Ε Λ Λ Ή Ν Ω Ν ,
   των ελευθέρων, των σοφών και των φιλοπατρίδων;
   Και πώς εκείνοι απέθνησκον διά την Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ί Α Ν,
   και τώρα εσείς υπόκεισθε εις τέτοιαν τυραννίαν;
   Και ποίον γένος, ως εσείς, εστάθη φωτισμένον
   εις την σοφίαν, δύναμιν, κι εις όλα ξακουσμένον;
   Πώς νυν εκαταστήσατε την λάμπουσαν Ε Λ Λ Α Δ Α !
   Βαβαί! ως ένα σκέλεθρον, ως σκοτεινήν π α σ τ ά δ α !
   Ομίλει, φίλτατε Γραικέ, ειπέ μας την αιτίαν ….
   Μη κρύψης τίποτες ημών, λύε την Α Π Ο Ρ Ί Α Ν.

   Μου αρέσει!

 9. κι ἀφοῦ ἤθελε νά παίξῃ ζάρια , γιατί δέν εἶπε τοῦ Μπένι νά τόν πάῃ στό μπάνικο καζῖνο του ;
  μιά ὧρα δρόμος εἶναι … δέν εἶναι μακρυιά ἠ Γεβγελῆ ἀπό τήν Θεσσαλονίκη !!! θά ψωνίσῃ κι ἀπό τά ἀφορολόγητα !

  Μου αρέσει!

 10. Μακράν, η πιό μακροσκελής (σχοινοτενής) φληναφηματολογία, ενός λογά μεροκαματιάρη, πού ξέρει νά κονομάει πουλώντας στόν Γυφτομαχαλά,
  σκάρτο, φθηνό εμπόρευμα, διαχρονικής όμως απ-αξίας : Τήν Αριστερίλα.
  (κάτι σάν τά Κινέζικα …..Vuitton).

  Όλες οι μπούρδες του ανασκευάζονται πανεύκολα, αρκεί νά είναι κάποιος αρκούντως ΜΑΖΟΧΑΣ, νά κάτση νά ασχοληθή μέ τό περιττωματοδοχείον «ΑΡΔΗΝ».

  Άς εστιάσω στήν ατάκα …….τής μόδας : «. Εξάλλου, ένας από τους λόγους που εκτοξεύτηκε η Χ.Α. είναι η μη αναγνωρισιμότητα των βασικών στελεχών της, η αδυναμία να χειριστούν τον λόγο, η ψευδοπληβειακότητά τους…»

  Ρέ κακομοίρη, ο ΜΟΝΟΣ λόγος πού εκτοξεύτηκε η Χ.Α., είναι, διότι λέει σέ απλά, ξεκάθαρα, σταράτα ΕΛΛΗΝΙΚΑ :

  – Κόψτε τίς επιδοτήσεις στά Κόμματα !
  (σ.σ : 5, πέντε, ρέ, λέξεις, ΜΟΝΟΝ πέντε, όχι 4.000 οι μπούρδες οι δικές σου).

  – Απολύστε τά Golden Boys !
  (σ.σ : 4, τέσσερις, ρέ, λέξεις, ΜΟΝΟΝ τέσσερις, όχι 4.000 οι μπούρδες οι δικές σου).

  καί ούτω καθ’ εξής. Κατάλαβες Καραμπελιά, πού τήννέχεις βγάλει μιά ζωή παράσιτο, εμπορευόμενος τήν «αντιφασιστική Καφρίλα » τού ΓυφτοΠόπολου.

  Τώρα, γιά τό εάν θά καταφέρη τίποτις η Χ.Α., μεγάλες αμφιβολίες έχω.
  Μέσα σ’ αυτόν τόν βλαχοΜπαρόκ κουτοπονηριτισμό ΚΑΙ, ΚΑΙ λέγω, ΚΑΙ τών δικών της οπαδών, πού δουλεύουν τόν άκοπο, βλακώδη «αντιμνημονιακό» Λαϊκισμό μέ μεγάλη μαεστρία,

  πιάσ’ τ’ αυγό καί κούρευτο. Xαμένη υπόθεση, ΚΑΙ αυτή.

  Μου αρέσει!

  1. ΑνΥπαρκτε

   τα » Ρ Έ Σ Τ Α » μου.

   …. ΘΑ ΜΆΣ ΚΟΥΒΑΛΗΘΟΎΝ εδώ(θεέ μου, ΒΓΆΛΕ ΜΕ «Ψ Ε Ύ Τ Η» ) ,τίποτα κυανόκΛανοι…

   —ΘΕΈ ΜΑΣ,(ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ, «ΔΕΞΙΏΝ» & «ΑΡΙΣΤΕΡΏΝ»,

   ΜΉΝ ΕΠΙΤΡΈΨΕΙΣ ΠΟΤΈ ΝΑ ΜΑΤΏΣΟΥΜΕ ΞΑΝΆ….

   ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΙΆ ΧΟΎΦΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΊ ΚΕΚΡΑΤΑΙΏΘΗΣΑΝ ΥΠΈΡ ΗΜΏΝ…

   ΒΟΉΘΑ ΤΉΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ…..Ο ΧΡΌΝΟΣ ΕΞΑΝΤΛΉΘΗΚΕ, ΜΑ ΕΣΎ ΜΑΣ ΚΡΑΤΆΣ-ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΏΣ-ΑΚΌΜΗ….

   ΔΏΣΕ ΤΟ «ΧΑΤΉΡΙ» ΝΑ ΣΈ ΔΟΞΆΣΟΥΜΕ ΞΑΝΆ ! ! !

   – Γ Έ Ν Ο Ι Τ Ο . –

   ( Αλλά πιστεύω ότι, ο Καραμπελιάς είναι Έλλην )

   Μου αρέσει!

  2. Ως ανύπαρκτος πολύ σημασία προσδίδεις στο χρόνο που τον δεσμεύεις για να βρίσεις κι όχι για να απαντήσεις έστω μαζοχιστικά στον Καραμπελιά.
   Προτιμάς άλλα περιττωματοδοχεία καθώς φαίνεται.
   Πρόσεχε μόνο μην πνιγείς στα σκ@ σου!

   Μου αρέσει!

 11. τα γνωστά πασιφανή σε όλους μας γεγονότα απο τον αριστερόφρονα Καραμπελιά, που τώρα στα γεράματα ξέχασε τον Διεθνισμό και την είδε πατριώτης ….. ούτε λίγο ούτε πολύ ο Καραμπελιάς μας λέει ότι λύση στο πρόβλημα δεν βλέπει ……. και η απάντηση σε αυτό απο εμένα προς τον Καραμπελιά είναι ότι, κύριε Καραμπελιά όταν βγάλεις τις αριστερίστικες παρωπίδες θα βλέπεις καλύτερα ….. άιντε τώρα στο βρομοδιάολο που μου κλαις για την ΕΡΤ κύριε Καραμπελιά, διότι κάτι κουμάσια σαν και του λόγου σου είχαν μόνιμο στασίδι σε αυτό το κωλομάγαζο ….. άιντε λοιπόν στο διάολο ……..

  Μου αρέσει!

  1. Ο/Η Και Ιστορία ξέρουμε, και ότι είστε λαμόγια ξέρουμε, και ότι υπήρξατε προδότες δεν ξεχνάμε. λέει:

   Πότε ρε φαιδρέ γκεμπελίσκε είχε μόνιμο στασίδι ο Καραμπελιάς στην Ερτ; Πες μας εσύ και το κόμμα σου τι λέτε για τον Παπαδόπουλο που εξυμνείτε, όταν ήθελε να κάνει ελληνοτουρκική ομοσπονδία. Πες μας πώς τα καταφέρατε το ’74 και δώσατε στο πιάτο την Κύπρο στους Τούρκους. Πες μας και πως περνάτε στις διεθνείς καλοκαιρινές συναντήσεις με τους υμνητές σφαγέων Ελλήνων, πίνοντας κοσοβάρικες μπύρες. Πες μας γιατί στηρίξατε έμμεσα τον Ερντογάν όταν μακέλευε τον κόσμο στην πλατεία Ταξίμ. Και πες μας γιατί ξαφνικά αποφασίσατε να κάνετε πίπες στον Σαμαρά. Τόσο αντισυστημικοί είστε πια; Μια ζωή παρακρατικοί, νεροκουβαλητές των δεξιών λαμόγιων θα είστε.

   Μου αρέσει!

   1. είσαι μαλ@κας και αστείος διότι δεν υπάρχει πολιτική παράταξη που να εκφράζει τις δικές μου ιδέες βλογιοκομμένε παπάρα, αυτή την στιγμή στον πολιτικό λεγόμενο χάρτη …. εσένα ωστόσο σε εκφράζουν οι κάθε Καραμπελιάδες που απο φανατικοί σταλινικοί μας μεταλλάχτηκαν τώρα στα γεράματα σε πατριώτες …. όπως λέει και ο σοφός κατά τα άλλα λαός ¨τώρα στα γεράματα μάθε γέρο γράμματα¨ …… όταν θα έχετε τα @ρχίδια εσείς των διαφόρων αποχρώσεων αριστερομαλάκες να ανοίξετε τον φάκελο της Κύπρου θα μάθουμε, ποίος και τι προκάλεσε την τραγωδία ….. μέχρι τότε καλά θα κάνετε εκεί στον Περισσό να εφοδιαστείτε με βαζελίνη, ως το πλέον διαδεδομένο και εγκεκριμένο λιπαντικό, διότι πέμπτο γύρο κουμουνιστικής λαίλαπας δεν θα ανεχθούμε εμείς που αποτελούμε την Εθνοφυλακή του Ελληνικού λαού, αλλά θα σας ανασκολοπίσουμε δημοσία, προς παραδειγματισμό πριν σας στείλουμε να βρείτε τον Μπεναρόγια ……. άντε τώρα σάλτα και γ@μήσου πρίν πέσουμε επάνω σας για να σας διδάξουμε τι έτσι gay pride ……..

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.