Ξανά στον Στουρνάρα η τρόικα

20130616-173936.jpgΣε εξέλιξη είναι η νεα συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα, σε συνέχεια της χθεσινής.

Οι δυο πλευρές αναμένεται να συνομιλήσουν για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τις μεταρρυθμίσεις και το δημόσιο τομέα.

Στη χθεσινή συνάντηση εκτός του θέματος της ΕΡΤ, συζήτησαν και για το ΦΠΑ στην εστίαση, που ο Στουρνάρας θέλει να εφαρμοστεί πιλοτικά, αφού η απευθείας μείωση δεν γίνεται δεκτή από τους δανειστές.

4 σκέψεις σχετικά με το “Ξανά στον Στουρνάρα η τρόικα

 1. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!
  ΜΕΤΑ ΤΗ «ΓΕΝΝΑΙΑ» ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ;

  – ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
  – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
  – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
  – ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ
  – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ
  – ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  ΑΝΤΩΝΗ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ….

  Μου αρέσει!

 2. Μερικοί δείχνουν να ξεχνούν ή να θέλουν να ξεχάσουν.
  Το θέμα δεν είναι καμία ΕΡΤ αναδιοργάνωση μεταρρύθμιση κλπ.
  Το φιάσκο της ΔΕΠΑ και η αναμονή στον ΟΠΑΠ σημαίνει ότι το ταμείο είναι μείον 2+ δις €.
  Που θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα μέτρα.
  Με ορθολογισμό των συντάξεων με εξορθολογισμό των μισθών και με νέα φορολόγηση.
  Οποιοσδήποτε και να έχει αύριο το τιμόνι όπως είναι σήμερα η κατάσταση σε μια δημοκρατία ή εφαρμόζεις τους νόμους ή τους αλλάζεις ή πας σπίτι σου.
  Και παρόλο που κανένας δεν μιλά και όλοι ασχολούνται με την ΕΡΤ όλως τυχαίως ξεχνούν ότι τα …ισοδύναμα είναι Νόμος και προϋπόθεση για συνεχιστεί η ροή €.
  Ηδη πχ έχει αποσταλεί εγκύκλιος για την κατάρτιση του προυπολογισμού του 2014, με προβλέψεις στο -7%….ξεχνώντας ότι στο κόψιμο υπάρχει ανελαστική οροφή γιατί ή κλείνεις μαγαζιά ή δεν μπορούν να λειτουργήσουν (…υπάρχουν και ανελαστικές δαπάνες) ή δειλά ακούγονται τιτιβίσματα για πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών ….
  Έχουμε φτάσει λοιπόν τη χώρα των 2,000,000 ανέργων, των 500,000 μεταναστών, των συσσιτίων, των επικείμενων πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών, όλοι να ….ξεχνούν την στυγνή πραγματικότητα και να ασχολούνται με την ΕΡΤ (που είναι θέμα ως μεθοδολογία και στρατηγική υλοποίηση των αποφάσεων για …κλαυσίγελο) αλλά η πραγματικότητα και οι προτεραιότητες να είναι χαώδεις σε μια κατακερματισμένη κοινωνία.
  Σε τέτοιο βαθμό που σε μια δημοκρατία οι εκλογές να ….εξορκίζονται, απλά και μόνο από τις επιλογές που έχουν οι ψηφοφόροι για εκπροσώπηση καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι ίδιοι διαχειριστές (ή τα τέκνα αυτών) της τελευταίας τριαντακονταετίας θα κληθούν να μας ξανά σώσουν….

  ΥΓ

  …μου «αρέσει» που ο δόλ ιος, ο κομιστής, και ο κάθε μπάμπης υποστηρίζουν την όποια κυβέρνηση … μάλλον κάτι δεν πάει καλά

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.