Άνομη… «νομιμότης» και στην ΕΡΤ!

ERT ANOMI NOMIMOTISΤου Δημήτρη Τσιμούρα

Έλα της θάλασσας θεριό
και του πελάγου μπόρα
το φοβερό σκουπιδαριό
να διώξεις απ’ τη χώρα

                        Ν. Γκάτσος

 

Όταν μια κυβέρνηση κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με απειλές, με επιστρατεύσεις, με τρομοκρατία και ΜΑΤ,  με εισβολές και ξύλο, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία αλλά και καμιά  επαφή με τη λαϊκή βάση στο όνομα της οποίας υποτίθεται ότι κυβερνά!

Όταν μια κυβέρνηση μεσιτεύει για το γενικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ενώ ταυτόχρονα δανείζεται με επαχθείς όρους στο όνομα του ελληνικού λαού, για να τροφοδοτήσει με αμύθητο πλούτο και πάλι τραπεζίτες και μεγαλοεργολάβους, ενώ εξαθλιώνει το λαό, μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως επικίνδυνη!

Όταν μια κυβέρνηση ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο αυτοχριζόμενη μάλιστα και ως… «σωτήρας»  του λαού, τότε δεν θυμίζει απλώς χούντα! Είναι χούντα!

Όταν μάλιστα φτάνει στο σημείο να «δολοφονεί» χωρίς τον παραμικρό δισταγμό ακόμα και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ΕΡΤ, θέλοντας να φιμώσει και όσες φωνές αντιστέκονται κόντρα στην πίεση που τους ασκείται –δίνοντας ταυτόχρονα και συνεχείς εξετάσεις «οσφυοκαμψίας στους λεγόμενους…  «εταίρους»-  τότε μόνο μία επιλογή έχουμε για να σωθούμε από τους λεγόμενους   αυτόκλητους σωτήρες, να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους!

Να βγούμε στους δρόμους όχι μόνο για να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά για να απαιτήσουμε την πατρίδα μας,   να πάρουμε τον πλούτο της πίσω, τον πλούτο μας πίσω, την αξιοπρέπειά μας πίσω.
Για να γίνει πραγματικά  ο λαός αφέντης στον τόπο του!

 Η επιχείρηση «δολοφονίας» της ΕΡΤ, από ότι φαίνεται, όχι μόνο δεν είχε, για αυτούς που το τόλμησαν, το αναμενόμενο  αποτέλεσμα αλλά στάθηκε αφορμή για να αρχίσει να ξεσηκώνεται ο λαός ενωμένος ενάντια σε μια ανυπόληπτη, επικίνδυνη, επίορκη και προδοτική κυβέρνηση.

Και επειδή λόγος πολύς γίνεται για τη «δεδηλωμένη» που  η Κυβέρνηση έχασε με αυτή της την ενέργεια,  καλό είναι να θυμηθούμε με ποιο τρόπο ήρθε στην εξουσία, τη στιγμή μάλιστα που τα κόμματα που σήμερα κυβερνούν αποδοκιμάστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και εκλογικά από τη λαϊκή βούληση και η «δεδηλωμένη» υπήρξε απλώς τύποις!

ΥΓ.  Οι στίχοι που προηγούνται του κειμένου ανήκουν σε ποίημα του Νίκου Γκάτσου, με τίτλο Παρασκευή Μεγάλη, το οποίο μελοποίησε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και τραγούδησε η Φωτεινή Δάρρα.

Αφιερώνεται σε όλους όσοι ξεσηκώνονται και ιδιαίτερα στους απεργούς εργαζόμενους της ΕΡΤ


  Κυριακή 16 Ιουνίου του 2013

Το κείμενο που ακολουθεί και το οποίο δημοσιεύτηκε δύο περίπου μήνες  μετά τις εκλογές του περασμένου Ιούνη,  αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Άνομη …«νομιμότης»!

 

                                             Να, ποιοι για μας αποφασίζουν!

 

Με τις εκλογές του περασμένου Μαΐου ο λαός αποδοκίμασε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις κυβερνήσεις της τελευταίας διετίας, καθώς και τα κόμματα που τις απάρτιζαν. Η λαϊκή βούληση έδειξε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη με αυτήν την πολιτική, παρά  τον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης, της κινδυνολογίας,  των ωμών εκβιασμών  προς το εκλογικό σώμα, από τους έχοντες την εξουσία.

Το αποτέλεσμα των  εκλογών του Ιουνίου που ακολούθησαν,  με την ενίσχυση αυτών των εκβιασμών, των έξωθεν παρεμβάσεων και απειλών, του εκφοβισμού, της τρομοκρατίας, των ψεύτικων υποσχέσεων για όχι άλλα μέτρα, μεταφράστηκε από τα ΜΜΕ και την άρχουσα τάξη σαν αποδοχή αυτής της πολιτικής. Έτσι, θεωρήθηκε ότι υπάρχει η… «απαραίτητη»  λαϊκή εντολή και  η «νομιμοποίηση» για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, μέχρι την τελική εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, απ’ άκρου εις άκρον της χώρας.

Πώς όμως τους… νομιμοποιεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Το ΠΑΣΟΚ, που το 2009 κέρδισε τις εκλογές με την ψεύτικη υπόσχεση  «λεφτά υπάρχουν» -εννοώντας προφανώς λεφτά για το λαό- επειδή τον εξαπάτησε και λόγω της βάρβαρης πολιτικής του αποδοκιμάστηκε από το εκλογικό σώμα,  χάνοντας μέσα σε δύο περίπου χρόνια -2009 με 2012-  το 31%(!!!) του ποσοστού του και πάνω από 2.200.000 ψηφοφόρους!!!  Ποτέ άλλοτε κυβερνητικό κόμμα δεν έπαθε τέτοια εκλογική  πανωλεθρία! Οι ψήφοι του στις εκλογές του    Ιουνίου ήταν μόλις 755.000 ενώ το ποσοστό του μόλις ξεπερνούσε το 12%!!! Και όμως, το εν λόγω κόμμα εξακολουθεί να κυβερνά και να συνεχίζει με ακόμα πιο σκληρό τρόπο την ίδια πολιτική!!!

Η ΝΔ   το 2009  ηττήθηκε κατά κράτος από το ΠΑΣΟΚ και υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της, παίρνοντας  ποσοστό 33,37% και περίπου 2.300.000 ψήφους. Λόγω του ταπεινωτικού αυτού αποτελέσματος παραιτήθηκε ο πρόεδρός της, Κ. Καραμανλής ο νεότερος. Φυσικά,  η εκλογική αυτή συντριβή, ας μην ξεχνάμε, οφείλεται στην πολιτική σκληρής λιτότητας που ήδη εφάρμοζε!  Στις εκλογές του Μάη  του ’12, επειδή ανέλαβε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει την πολιτική με την οποία υποτίθεται ότι διαφωνούσε –λέγοντας τότε ψέματα στον ελληνικό λαό- έχασε 1.100.000 ψηφοφόρους(!!!)  και το ποσοστό  της δεν έφτασε ούτε στο 19%!!!

Παρόλο όμως που η ΝΔ, στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, πήρε μόλις 1.825.000 ψήφους, 470.000 λιγότερες  από αυτές   της εκλογικής της συντριβής  του 2009, αυτό το εξευτελιστικό  εκλογικό αποτέλεσμα θεωρήθηκε τελικά «νίκη»!

Συνολικά τώρα, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, σε σχέση με τις εκλογές του 2009, έχασαν πάνω από 2.700.000 ψηφοφόρους!!! Και αυτό θεωρήθηκε εντολή για να κυβερνήσουν!  Και όμως, ενώ συνολικά   τα δύο πρώην…  «αντίπαλα» κόμματα αποδοκιμάστηκαν -αυτά και η πολιτική τους- με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  από τον ελληνικό λαό, παρουσιάζεται αυτή η συντριβή σαν «νίκη» και σαν εντολή συνέχισης αυτής της βάρβαρης και καταστροφικής για το λαό και την πατρίδα πολιτικής. Η όλη «επιχειρηματολογία» τους βέβαια στηρίχτηκε στο γεγονός ότι –ελέω εκλογικού νόμου φυσικά και όχι λαϊκής βούλησης- σχημάτιζαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία! Οι… «σοσιαλιστές» με την… «επάρατη δεξιά», που την είχαν βάλει στο… «χρονοντούλαπο της ιστορίας»!

 

Ήδη αυτήν τη στιγμή, που έχουν  ξεκαθαρίσει πλήρως και τα… «νέα μέτρα»,    τους έχει εγκαταλείψει και μια ακόμη μεγάλη μερίδα των  ψηφοφόρων τους, οι οποίοι εκ των υστέρων βέβαια κατάλαβαν ότι εξαπατήθηκαν.  Στοιχείο που δείχνει ότι  αυτό το κυβερνητικό έκτρωμα, που γυρίζει τις ζωές μας πολλές δεκαετίες πίσω, όχι μόνο δεν έχει κανένα λαϊκό στήριγμα  αλλά είναι αντιμέτωπο με τη γενική λαϊκή κατακραυγή.

Συνεπώς, το κλίμα περί δήθεν… «λαϊκής εντολής» διαμορφώνεται από τα  ΜΜΕ με τους εντεταλμένους υπαλλήλους τους σε ρόλο δημοσιογράφων  και φυσικά από την άρχουσα τάξη που βρίσκεται πίσω από αυτά. Και όλα αυτά, για να κάμψουν το ηθικό μας,  για να υποταχτούμε στη μοίρα, που αυτοί για μας επιφύλαξαν. Όμως,  κανένας λαός δεν τους έχρισε σωτήρες, κανένας λαός δεν τους ζήτησε να τον εξαθλιώσουν, για να… σωθεί!

 Πρόκειται για μια άνομη… «νομιμότητα»! Πρόκειται για μια κυβέρνηση που αντλεί αποκλειστικά τη «δύναμή» της από τα μεγάλα συμφέροντα, από τη στήριξη που απολαμβάνει από την ΕΕ, το ΔΝΤ, και άλλους όμορους οργανισμούς, τον ρόλο των οποίων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πολύ καλά.

Το… «τέχνασμα» να επιρρίπτουν τα πάντα στην Τρόικα και στο δοτό

-εξωκοινοβουλευτικό- υπουργό των οικονομικών δεν πιάνει. Όπως δεν πιάνει και αυτό που παρουσιάζει τους πολιτικούς αρχηγούς της  συγκυβέρνησης να… «αγωνίζονται» ενάντια της…  κακιάς Τρόικας. Η θεατρική παράσταση που  δίνουν δεν πείθει κανέναν και φυσικά δεν συγκινεί. Όλα  τα είχαν  προαποφασισμένα  πριν τις εκλογές!

Το… «κόλπο» βέβαια είναι  να αφήνουν τους κυβερνητικούς βουλευτές τους στο απυρόβλητο. Καμιά αναφορά δεν γίνεται για αυτούς. Τους προστατεύουν όσο τίποτε άλλο. Ούτε φυσικά κανείς  από αυτούς –τους βουλευτές- αντιδρά σε τίποτε από τα   «τέρατα  και σημεία» που διαδραματίζονται  με τις κυβερνητικές επιλογές και τις έξωθεν παρεμβάσεις.  Τους έχουν σαν  «σταβλισμένα άλογα»!  Από αυτούς το μόνο που ζητούν είναι μια ψήφος, να πουν και αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, ένα «ναι σε όλα» σε ό,τι τους παρουσιάσουν προς ψήφιση. Μια επίφαση νομιμότητας! Τίποτε άλλο! Μετά, θα τους είναι άχρηστοι. Όπως άχρηστοι και «καμένοι» για το σύστημα,  που τυφλά υπηρέτησαν, και αποδιοπομπαίοι για το λαό  είναι και οι προκάτοχοί τους. Και εδώ μπορεί κανείς να τους ρωτήσει. Όταν ζητούσαν τις ψήφους των πολιτών αυτά έλεγαν ότι θα κάνουν; Δεν ήξεραν ότι δεν νομοθετεί η Τρόικα αλλά οι δικές τους ψήφοι; Ζητούσαν τις ψήφους του λαού για να παίρνουν εντολές από την Τρόικα;  Με τι τίμημα δέχονται αυτόν τον εξευτελισμό;

Ύστερα και από τα παραπάνω φαίνεται ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ξένα δεκανίκια.

Αυτές οι κυβερνήσεις, όση βία  και τρομοκρατία προς το λαό και αν ασκήσουν, όσο και αν ενεργοποιήσουν το λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, όσο και αν διασπείρουν το φόβο, όσο και αν προσπαθήσουν  να κάμψουν το ηθικό μας,  είναι βέβαιο ότι μπορεί να ανατραπούν! Αυτές και οι πολιτικές τους! Είναι εξ άλλου η μόνη μας επιλογή!

ΥΓ. α) Το κόμμα του Κουβέλη δεν αναφέρεται, γιατί αφενός δεν συμβάλει στο σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία διαμορφώνεται από τα άλλα δύο κόμματα και αφετέρου ο ρόλος του,  καθώς και η  έννοια «αριστερά» που χρησιμοποιεί –που χρησιμοποιείται και από τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης κατά κόρον-  χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης, που είναι έξω από τα πλαίσια  αυτού του κειμένου.

β)  Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν τις ψήφους, τα ποσοστά, καθώς και τις έδρες που πήραν τα δύο κυβερνητικά κόμματα στις τρείς τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Από τα στοιχεία αυτά  είναι ευδιάκριτος  ο ρόλος που παίζει και ο εκλογικός νόμος.

 

 

2009 Ψήφοι 2.295.719.  Ποσοστό 33,47%  Έδρες   91

2012 Μάιος   >>     1.192.054         >>     18,85%      >>   108 (!!!)

2012 Ιούνιος  >>     1.825.401        >>      29,66%      >>   129 (!!!)

 

2009 Ψήφοι  3.012.542.  Ποσοστό 43,92%  Έδρες  160 (!!!)

2012 Μάιος    >>       833.088         >>     13,18%     >>       41

2012 Ιούνης    >>      755.784         >>      12,28%    >>        33

  29 Σεπτεμβρίου, 2012

 

10 σκέψεις σχετικά με το “Άνομη… «νομιμότης» και στην ΕΡΤ!

 1. Του Σταμάτη Ζαχαρού

  Λένε ότι ο διάβολος κρύβεται ανάμεσα στις λεπτομέρειες. Κι η πιο σημαντική λεπτομέρεια στην περίπτωση της ΕΡΤ είναι ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν απολύσεις, αν η ΕΡΤ επέστρεφε στην προηγούμενη κατάσταση. Με άλλα λόγια, κάποιοι θέλουν αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, αλλά χωρίς απολύσεις. Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα δική τους.

  Δεν θα διαφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα της ΕΡΤ με μία πρωτοφανή προχειρότητα. Η δημόσια τηλεόραση δεν έπρεπε να σιγήσει και γι΄ αυτό χρειαζότανε να είναι έτοιμο ένα σχέδιο για την Νέα ΕΡΤ, η οποία θα έπρεπε να είναι σε λειτουργία λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τον θάνατο της παλιάς ΕΡΤ.

  Αν η κυβέρνηση ήταν πιο προσεκτική στις κινήσεις της, αυτή την στιγμή τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Χρειαζόμαστε μία δημόσια τηλεόραση, αλλά η ΕΡΤ δεν ήταν αυτό που έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι στην Δυτική Ευρώπη. Με υπερπαραγωγές τύπου στην «υγειά μας» δεν προάγεται ο πολιτισμός και με εκπομπές απ’ όπου αποκλείονται όλες οι αντίθετες απόψεις δεν κερδίζει η δημοσιογραφία και η δημοκρατία.

  Λένε ότι η ΕΡΤ ήταν κερδοφόρος. Ασφαλώς! Με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Και έτσι πάντα θα είναι κερδοφόρος. Οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν όσα χρήματα χρειάζονται. Λένε ότι οι Έλληνες αγαπούσαν την ΕΡΤ. Είναι ψέμα! Αν κάτι το εκτιμάς το δείχνεις στην πράξη με τις ακροαματικότητες. Δεν αφήνεις την αγάπη σου να τσακώνεται με τους άστεγους για μία καλύτερη θέση στο περιθώριο. Λένε ότι στην ΕΡΤ διακυβεύεται το μέλλον της ελευθεροτυπίας. Μεγαλύτερη υποκρισία από αυτή δεν θα μπορούσε να υπάρχει και νομίζουμε ότι ειδικά αυτό δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού.

  Η ΕΡΤ δεν απαξιώθηκε από μόνη της. Την απαξίωσαν τα πολιτικά κόμματα. Την απαξίωσαν όλες οι κυβερνήσεις. Ακόμη κι αυτή η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Και στην κυβέρνηση Σαμαρά συμμετείχαν όλοι. Και διόριζαν όλοι. Εκτός κι αν δεν διόρισαν στην ΕΡΤ οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης τους τελευταίους δώδεκα μήνες τους εκλεκτούς τους.

  Τι πρέπει να γίνει; Αν πιστέψουμε τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, δεν πρέπει να γίνει το παραμικρό, όπως δεν έχει συμβεί κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο τα τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός ότι όλοι τους δήθεν αναγνωρίζουν το απαραίτητο των μεταρρυθμίσεων.

  Γιατί; Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Απολύσεις, κατά το νόμο, μπορούν να γίνονται μέχρι 30 το μήνα σε επιχειρήσεις του μεγέθους της ΕΡΤ. Θα μπορούσε να αλλάξει ο νόμος, αλλά όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ! Το θέλουν αυτό οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης; Αν ναι, ας το πουν ευθέως στα μέλη των κομμάτων τους και στην συνέχεια στην κοινωνία. Ότι για να σώσουν μερικούς στην ΕΡΤ, άλλαξαν τον νόμο για τις μαζικές απολύσεις. Θα ήταν το απολύτως σωστό, αλλά ας πάρουν την ευθύνη να το κάνουν και στην συνέχεια να το εξηγήσουν.

  Για να γίνει, λοιπόν, μία αναδιάρθρωση του προσωπικού (στην οποία όλοι μέχρι σήμερα συμφωνούν), ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους κατά 720 άτομα, θέλουμε δύο χρόνια. Λέμε 720 άτομα για να επισημάνουμε τα δύο χρόνια. Αν προσθέταμε άλλα 360 άτομα θα θέλαμε άλλους δώδεκα μήνες. Κι έπειτα από την πάροδο των δύο ετών και των 720 απολύσεων η ΕΡΤ θα εξακολουθούσε να είναι ένας υπερτροφικός οργανισμός με 1.936 άτομα προσωπικό. Και τι θα συνέβαινε σε μία τέτοια περίπτωση; Θα είχαμε τότε μία δημόσια τηλεόραση; Τι θα άλλαζε σε αυτό που είχαμε μέχρι πρόσφατα ως ΕΡΤ και το οποίο δεν άρεσε; Γιατί ξαφνικά θα αρχίσει να αρέσει;

  Το κλείσιμο, όμως, δίνει και τη δυνατότητα για μία πραγματικά αξιοκρατική επιλογή του προσωπικού και μάλιστα μέσω του ΑΣΕΠ. Στο σημείο αυτό θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι τεχνικοί δεν θα ήταν απαραίτητο να περάσουν από αυτή την διαδικασία, αφού είναι οι πιο άρτια εκπαιδευμένοι στο αντικείμενό τους εργαζόμενοι του κλάδου. Αλλά μην πει κανείς ότι δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο για τους διοικητικούς υπαλλήλους ή ότι δεν χρειάζεται με κάποιον τρόπο να αξιολογηθούν οι δημοσιογράφοι. Αν και ειδικά για τους συναδέλφους μας θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε θέσεις που να υπερασπίζονται εκείνους που πραγματικά έχουν μία και μοναδική εργασία κι αυτή η εργασία δεν είναι άλλη από την ΕΡΤ.

  Το πραγματικό ερώτημα είναι ποιος θα κάνει την αξιολόγηση. Η «κλειστή ΕΡΤ» σημαίνει ΑΣΕΠ. Η «ανοικτή ΕΡΤ» σημαίνει ότι η αξιολόγηση θα γίνει από το σημερινό στελεχιακό δυναμικό της ίδιας της ΕΡΤ! Δηλαδή από εκείνους που μέχρι χτες κατηγορούσαν όλοι ως εργαλεία της κομματοκρατίας στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Που καταλήγουμε κύριοι Βενιζέλο και Κουβέλη; Είτε να κάνουν τις επιλογές των απολύσεων αυτοί που εσείς και ο κ. Σαμαράς διορίσατε στην ΕΡΤ, είτε να μην γίνουν απολύσεις. Μα, εσείς δεν συμφωνήσατε πριν από λίγο καιρό σε 2.000 απολύσεις; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

  Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε έτοιμο ένα σχέδιο που θα εξασφάλιζε την λειτουργία της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου για όσο σύντομο χρονικό διάστημα θα διαρκούσαν οι αξιολογήσεις. Δεν υπήρξε σωστός χειρισμός και φτάσαμε σε ένα αδιέξοδο. Τι πρέπει να γίνει τώρα; Μήπως πρέπει οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 για να καταλάβουν τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί αν υιοθετηθούν οι προτάσεις τους; Δεν λέμε ότι έχουν 100% άδικο στις αιτιάσεις τους, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος για να διορθωθούν τα πράγματα.

  Πηγή:www.capital.gr

  Μου αρέσει!

  1. ..3/5 EE.εέ .. ;

   153 ψήφισαν ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΄΄ ΠΡΑΞΗ .. ;;
   – ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ;

   .. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .. ΠΟΥ Είσαι ; ..

   Μου αρέσει!

 2. Δέν είναι ΜΟΝΟΝ,ό δανεισμός ,στό ονομα τού Ελληνικού Λαού ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,πάλι στό όνομα
  τού Ελληνικού Λαού βγαίνουν,εγώ ό χρεοφειλέτης τού δημοσίου μπαίνω φυλακή..ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,τά χρήματα
  πού οφείλω,πρέπει νά πάνε στή γερμανία…………

  Μου αρέσει!

 3. Για να αφήσουμε τα λαμόγια να συνεχίσουν τον «Μεγάλο Φαγοπότι» ανακατεύουμε Γερμανίες, εκλογικά ποσοστά, δακρύβρεχτες πατριδοκαπηλείες κ.ά.

  Κάντε τον κόπο να μπείτε στο ενικός.τζιαρ να διαβάσετε την έκθεση ενός επιθεωρητή για τα σημεία και τέρατα που μπόρεσε να καταγράψει, πριν τον απολύσουν.

  Ο συσχολιαστής μας 1950 ανήρτησε για μας άρθρο του κ. Ζαχαρού , καλογραμμένο, που εξηγεί την όλη κατάσταση.
  Συμφωνώ με το άρθρο, αλλά και την ενέργεια του 1950 να μας ενημερώσει από κάποιον που έχει υπογράψει τις θέσεις του.

  Η ΕΡΤ ήταν χειρότερη από τα τουρκοκάναλα, διότι με την εγκυρότητα του δημόσιου ΜΜΕ διαστρέβλωνε την πραγματικότητα, προωθούσε όσα οι «εργαζόμενοι» της κλεψιάς και της λαμογιάς θέλανε, έκανε «αστέρες» φερέφωνα κομμάτων, πρωκτολάγνους, κοπέλες που πέτυχαν
  ξαπλώνοντας σε ντιβάνια για να φωτογραφηθούν με λίγο βυζί να φαίνεται αλλά με τις λαγόνες τουρλωμένες, «δημοσιογράφους» της πλάκας, που εξυπηρέτησαν κομματικά συμφέροντα και μόνο.
  Κι οι λιγοστοί που δεν ανήκουν σ΄αυτές τις κατηγορίες δεν ήταν δυνατόν να απομονωθούν και νάχουν άλλη μεταχείριση.
  Τα τουρκοκάναλα απλώς δεν τα βλέπουμε, αλλά κι αν τα βλέπουν κάποιοι, δεν προκαλούσαν ποτέ «Μαύρο στη Δημοκρατία» κι α΄λλα
  βαρύγδουπα λόγια. Ούτε καταργούν την ενημέρωση όλης της χώρας για να μη χάσουν τη δουλειά τους άτομα χωρίς στάλα φιλότιμο, που έπαιρναν π.χ. δεκάδες χιλιάδες επιδόματα για παιδιά ήδη παντρεμένα και εργαζόμενα!
  Η ζημία από τα χαζοσίριαλ τύπου σουλέϊμαν είναι αρκούντως ασήμαντη, για να προσμετρηθεί και να συγκριθεί με όσα γινόντουσαν στην ΕΡΤ.

  Οσο για τα ποσοστά που αναφέρονται για 68% διαφωνία των πολιτών στο κλείσιμο της ΕΡΤ η προσωπική μου έρευνα έδειξε 80% των ερωτηθέντων να λένε με αηδία δύό λεξούλες :Καλά τους κανανε!.
  Και πώς να λυπηθώ που χάνουν τη δουλειά τους αυτοί που δεν τη σεβάστηκαν ποτέ , όπως δεν σεβάστηκαν κι εμάς τους «πελάτες» τους, που είμασταν και οι πραγματικοί τους εργοδότες.

  Μου αρέσει!

 4. Ασε μας καλε, αλλα τυφλε αρθρογραφε…..
  Οταν εσυ καταλαβεις πως επι 40+ χρονια ολοι μας ζουσαμε σε μια πλασματικη ‘δημοκρατια’ –

  Οταν εσυ οπως και πολλοι σημερα που αφυπνιζονται, καταλαβεις πως οι υποσχεσεις του ’74 του ’81 του ’96 του ’99 ηταν στοχοποιημενες για να μας αποπροσανατολισουνε, να μας ρίξουν στην ληθη και στο καυτο τηγανι.

  Οταν καταλαβεις πως την ‘κουλτουρα’ οπως συνηθως οι ‘φιλελευθεροι’ αρεσκονται να λενε, ο νεοπολιτισμος που πλασαρανε στο ‘ποπολο’ στην μπλεμπα στον νεοΕλληνα, ηταν σαν τους πινακες του Pablo Picasso και τα ‘καλλιτεχνικα’ (εδω γελαμε) εργα του Andy Warhol, ανουσια αφηρημενα αψυχα αγνωστα/κενα στην Ελληνικη ψυχοσυνθεση και ΠΑΝΤΟΤΕ υπερ τιμημενα.

  Οταν καταλαβεις πως αφαιροντας την ικανοτητα και την διδαχη απο τους νεους να ασκουν κριτικη σκεψη βλ.παιδεια, να εχουν (διοτι το δικαιουνται) σοβαρους θεσμους στην κοινωνια στην οποια μεγαλωνουν, οταν λογο χαρη της ‘ευρωποιησης’ και ‘φιλελευθερισμου’ αποκοβεις και μειωνεις την επαφη του Ελληνα με τις παραδοσεις του απαξιωνοντας τα ηθη και εθιμα του, δεν μπορεις να ελπιζεις σε ουσιαστικη ‘αντισταση’ και αγωνα.

  Οταν σταματησεις εστω για μερικα λεπτα και αναλογιστεις γιατι διαμαρτυρεσαι τωρα και οχι τοτε, σημερα και οχι χθες θα καταλαβεις γιατι αυτα που λες ειναι ΚΕΝΟ γραμμα.

  Μερικοι, καλε μου αρθρογραφε, που ημασταν αναμεσα σας και τα λεγαμε αυτα οχι σημερα που εφτασε ο κομπος στο χτενι, ουτε πριν2 ουτε7 ουτε 15χρονια. Τοτε για μερικους ‘τιμητες’ και ‘ταγοι’ την νομενκουλτουρας(με τις δικες σου ορολογιες) ημασταν οι γραφικοι, οι περιθωριοποιημενοι, οι ‘σαλευμενοι’

  Που ησουν εσυ και οι αγωνιστες σου καλε μου αρθρογραφε οταν ο σημητις ο κεφαλαικρατης μας ‘εχωνε’ ολους στο μαντρι του οικονομικου ολοκαυτωματος (τυχαιο που ηταν Εβραιος);; Οταν ο ΓΑΠ ‘χαρτογραφουσε’ την πορεια μας για την Ιθακη;;; Οταν ο Μητσοτακης πουλαγε πουλαγε πουλαγε;; Οταν ο ανδρικος ελ πασο μας χρεωνε εμας και τα παιδια μας με πακετα ντελορ, 1 και 2 και 3 (οχι δεν θα τραγουδισω) πελωρια πακετα που δανειζοτανε ο κρατικος μηχανισμος, δλδ, εσυ εγω και οι επομενενς γενεες;; Που βρησκοσουν;;;

  Λοιπον ηρθε η ωρα της αληθειας για ολους μας, τωρα που διαμαρτυρησε εσυ και αλλοι που σαν του λογου σου ανακαλυψαν την ‘αμερικη’, λοιπον καλο ειναι να φατε το παγωτακι σας και να προσαρμοστειτε διοτι η αναγκαιες τομες και αλλαγες επιβαλλεται να ειναι ωμες και βιαιες, λοιπον σχχχχχχχχχ ησυχια. Παρακαλω ησυχια για τις χαμενες συνειδησεις!!!

  Εν ολιγοις, ΧΕΣΤΗΚΑ για την ευαισθησια σου και τα κλαψουρισματα σου διοτι η σιωπη ειναι συνενοχη, καλε μου συνενοχε!

  Μου αρέσει!

 5. Μυλος …αδελφε…

  Συσωρευθηκαν …απειρα προβληματα που ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΗ!

  Η μια πλευρα που αναφερεις …δεκτη…
  αλλα …οταν τα Λαμογια με Παρασημα και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ …..

  ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …

  που μεχρι χθες ηταν τα δουλικα της….

  και ….χρησιμοποιουν τον απλο μακακα αιωνια …λαο…

  και θυμουνται ….Ιερες λεξεις…

  και Προσβαλλουν Ιερες λεξεις…

  επικαλουμενοι το …ρολο της Ερτ

  σαν Δημοκρατια…ελευθερια…..ελευθερη ενημερωση….οτι εχουν…παιδακια να ταισουν….

  πες μου εδω…τι κανεις?

  Βαρας ή οχι …δεξια και αριστερα?????

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.