Όταν λέει ο Κεδίκογλου ότι η νέα δημόσια τηλεόραση μπορεί να ανοίξει σε μια δυο μέρες και ότι θα πρέπει να αδειάσει πρώτα;

ert-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Να περιμένουμε καμία εξέλιξη στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής; Είπαμε, τα ΜΑΤ είναι έτοιμα…

«Το πρόγραμμα μπορούμε να το εκπέμψουμε πάρα πολύ γρήγορα σε 1-2 ημέρες, υπό τον όρο ..να απελευθερωθούν οι εγκαταστάσεις», είπε στον RealFm..

27 σκέψεις σχετικά με το “Όταν λέει ο Κεδίκογλου ότι η νέα δημόσια τηλεόραση μπορεί να ανοίξει σε μια δυο μέρες και ότι θα πρέπει να αδειάσει πρώτα;

  1. Απορω με την ανοησια αυτου του ανθρωπου, πως θα ανοιξει σε 1-2 μερες, οταν πρωτα πρεπει να υπαρχει ψηφιση νομου για την ιδρυση νεας εταιριας, προσληψη κοσμου στην νεα εταιρια και, και, και….. μετρηστε τις μερες για ολα αυτα.
    Χωρις την υπαρχουσα ΕΡΤ δεν ανοιγει τιποτα σε 2 μερες…..

    Μου αρέσει!

  2. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΟΤΑΝ ΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΗΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΟΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ ……………….. ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΤΡΩΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ

    Μου αρέσει!

    1. Καλό θα ήταν να μελετήσεις ενα βιογραφικό του Κεδίκογλου….
      Μετά…..πες ότι θες για δεξια-αριστερά-πάνω και κάτω!

      Μου αρέσει!

    2. ετσι ειναι.
      μπροστα φαινεται οτι κυβερναει η δεξια,κεινα τα χρονια που κυβερνησε,κι απο πισω η …σοβιετια.

      Μου αρέσει!

      1. Μητσοτάκης, Μίκης, Φλωρακης, Μικρούτσικος…..
        Τι όμορφα που ήταν τη δεκαετία του 90…..
        Και τι όμορφα που είναι τώρα….
        Σαμαρας, Ρουπακιώτης, Μανιτάκης, και Μπένυ…..
        Και μετα το πόπολο σκουζει για αριστερά δεξιά……
        Πάντως αν το δούμε σφαιρικά….έτσι θα γίνει!
        Ο Μπενάκης θα ξεπουλήσει για να μπορεί μετά ο Τσε κοπάνατον να σκούζει όπως ο εβραίος του 81.
        «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!!»
        Τι τσίρκο…Θεε μου!!!

        Μου αρέσει!

  3. Το έγραψα ως απάντηση κάπου αλλού , αλλά μια χαρά είναι και για εδώ ..

    ——————-

    Επειδή είσαι και άσχετος και επιμένεις .. Η Γ.Σ της ΕΡΤ ΑΕ που απαρτίζεται από τον υπουργό πολιτισμού και τον υπουργό ΜΜΕ , αποφάσισε όπως ορίζει ο νόμος να προχωρήσει σε διάλυση της εταιρίας ΕΡΤ ΑΕ και για τον σκοπό αυτό όρισε και εκκαθαριστή .. Μέχρι ο εκκαθαριστής να ολοκληρώσει την δουλειά του ( που θα πάρει μήνες και ίσως να μην ολοκληρωθεί ποτέ ) η ΕΡΤ ΑΕ σύμφωνα πάντα με το εμπορικό δίκαιο ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να υφίσταται και τυπικά ΚΑΙ ουσιαστικά .. Θα πάψει να υπάρχει ΑΝ και όποτε ολοκληρωθεί η εκκαθάριση .. Μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να οικειοποιηθεί περιουσιακά της στοιχεία ..

    Η απόφαση του ΣτΕ δεν επεμβαίνει στο τρόπο άσκησης διοικητικής μέριμνας που αυτό αφορά τα υπουργεία που απαρτίζουν την Γ.Σ των μετόχων της ΕΡΤ ΑΕ ,. δεν είναι η δουλειά του να το κάνει , το αν δηλαδή η ΓΣ θέλει να διαλύσει την εταιρία ή να αλλάξει σύμβουλους , να απολύσει ή διορίσει νέο προσωπικό , ΟΛΑ αυτά είναι αρμοδιότητες της διοίκησης της εταιρίας , δηλαδή της κυβέρνησης.. Το ΣτΕ ορίζει όμως ρητά ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος το σήμα της ΕΡΤ ΑΕ πρέπει να εκπέμπει με πλήρως πρόγραμμα όπως και πριν , δεν μπορεί να σταματήσει να εκπέμπει σήμα .. Δηλαδή ότι οι της Γ.Σ της ΑΕ κακώς σταμάτησαν να εκπέμπουν σήμα και θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να το αποκαταστήσουν ΚΑΙ τον εύλογο χρόνο τον ορίζει γιατί αντιλαμβάνεται πως με το κλείσιμο των πομπών θα υπάρχουν τεχνικές δυσλειτουργίες και θα πρέπει να επισκευαστούν όσες ζημιές έγιναν ..

    Ποιός είναι ο φορέας λοιπόν που μπορεί να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του ΣτΕ και να ανεβάσει το σήμα ..? Κάποιος άλλος φορέας ..? Όχι βέβαια , γιατί αυτός ο νέος φορέας ΟΠΟΙΟΣ και αν είναι αυτός ΔΕΝ μπορεί να κάνει χρήση τεχνολογίας και προγράμματος άλλης εταιρίας που ΔΕΝ έχει ακόμα εκκαθαριστεί .. Συνεπώς ο μόνος φορέας που μπορεί ΑΜΕΣΑ να κάνει πράξη την απόφαση του ΣτΕ , είναι η ΕΡΤ ΑΕ και αυτό μέχρι να εκκαθαριστεί , δηλαδή για τους επόμενους μήνες , μέχρι να εκκαθαριστεί αυτή η εταιρία και να παραχωρήσει ΟΛΑ τα περιουσιακά της στην νέα .. Τόσο απλά .. Όλα τα άλλα είναι κουτοπονηριές καμένων εγκεφάλων από την πολύ κόκα … Για αυτό και ο νομικός Κουβέλης που γνωρίζει εμπορικό δίκαιο είπε πως είναι παράνομος ο τρόπος που το κάνουν .. Ο άνθρωπος γνωρίζει τι λέει για το νομικό πλαίσιο , δεν λέει μπούρδες και φυσικά δεν έχει καμία όρεξη να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του στην φυλακή όπως ο Άκης …

    Μου αρέσει!

    1. Μην ακούτε τις μπούρδες που παπαγαλίζουν τα τσοντοκάναλα και οι υπηρέτες τους .. Η ΕΡΤ ΑΕ είναι ανώνυμη εταιρεία και υφίσταται ακόμα .. Σύμφωνα με το εμπορικό δίκαιο καμία εταιρία δεν μπορεί να διαλυθεί χωρίς γενική συνέλευση μετόχων , λύση , εκκαθάριση και ρευστοποίηση .. Αυτά δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη , αλλά θέλει μήνες .. Μέχρι τότε και αν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση η ΕΡΤ παραμένει ως νομικό πρόσωπο και συνεχίζει να υπάρχει .. Μπορεί να πληρώνει , να εισπράττει κτλ..

      Κάτι άλλο παίζετε , κάποια συνομωσία έχουν στήσει .. Δεν γίνεται αυτό να μην το ξέρουν τόσοι νομικοί που κυβερνούν , αλλά και διάφοροι άλλοι …. Η κυβερνητική κρίση είναι τεχνική κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους … Μάλλον ετοιμάζουν ηρωική έξοδο …

      ================

      Λύση & Εκκαθάριση Εταιρειών

      Η λύση των εταιρειών δεν επιφέρει αυτοδικαίως και τη λήξη της νομικής προσωπικότητας της εταιρείας, αλλά οδηγεί την εταιρεία στο στάδιο της εκκαθάρισης όλων των εκκρεμών έννομων σχέσεων της. Συνεπώς, κύρια συνέπεια της λύσης της
      εταιρείας είναι η αντικατάσταση του παραγωγικού σκοπού της, όπως αυτός προβλέπεται στο καταστατικό της, από το σκοπό της εκκαθάρισης.

      Σύμφωνα με το άρθρο 18 Εμπορικού Νόμου το δίκαιο της ομόρρυθμης και της ετερόρρυθμης εταιρείας ρυθμίζεται από
      τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα για τις εταιρείες (ΑΚ 765 επ.), οι
      οποίες εφαρμόζονται αναλογικά.

      Στο άρθρο 784 εδ. β΄ΑΚ ορίζεται ότι «η προσωπικότητα της εταιρείας εξακολουθεί να υπάρχει ωσότου περατωθεί η εκκαθάριση και για τις ανάγκες της εκκαθάρισης». Συνεπώς κατά το στάδιο της εκκαθάρισης η εταιρεία διατηρεί τη νομική προσωπικότητά της. Αυτό που αλλάζει είναι ο εταιρικός της σκοπός, ο οποίος αντικαθίσταται από το σκοπό της εκκαθάρισης.

      h*tp://www.taxlaw.gr/el/practice-areas/company-law/94-dissolution-liquidation-of-companies
      =================

      Στην ΕΡΤ ακόμα δεν έχει μπει καν εκκαθαριστής .. Αυτό σημαίνει πως η εταιρία υπάρχει κανονικότητα αφού δεν έχει συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων για να λύσει της εταιρεία .. Οι εργαζόμενοι δεν κάνουν κατάληψη δηλαδή , αλλά περιφρουρούν αυτά που έχουν χρεωθεί μέχρι να τα παραδώσουν στον εκκαθαριστή …

      Μου αρέσει!

      1. Ανεγκεφαλοι Διονυση, ανεγκεφαλοι και κουφιοκεφαλοι, νομιζει οτι θα βγαλει εκπομπη ciao η εκπομπη «πως ανοιγεις μια πιτσαρια», ο ciao-ρουλα και ο πιτσαδορος χερι χερι.

        Μου αρέσει!

      2. Δικαιολογημένη η σκέψη σου Διονύσιε Βούτε, πράγματι, όπως φαίνεται από το κλείσιμο της ΕΡΤ, «ενός κακού μύρια έπονται» και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα ….ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν…

        Μου αρέσει!

      3. Ο Στουρνάρας ζήτησε από τους εργαζόμενους πριν από λίγο να εγκαταλείψουν το κτήριο για να μπει αυτός να κάνει εκπομπή, δηλαδή τους είπε να παρατήσουν ότι έχουν χρεωθεί στην τύχη τους για να μπουν μέσα οι επιτήδειοι να κάνουν πλιάτσικο ..

        Πάει καλά ο άνθρωπος , ζητά να εγκαταλείψουν οι εργαζόμενοι τα όσα έχουν χρεωθεί χωρίς να πάει κάποιος να τα παραλάβει επίσημα ..??

        Και με ποιον θα κάνει εκπομπή ..?? Και τι είδους εκπομπή θα κάνει ..?? Νομίζουν πως η δημόσια περιουσία που τους έστειλε ο λαός να διαχειρίζονται είναι το μαγαζάκι τους και μπορούν να λειτουργούν όπως θέλουν ..??

        Μου αρέσει!

  4. αυτό που γράφει ένας φίλος παραπάνω για πλάκα είναι αρκετά σοβαρό..τα ΜΑΤ θα προσπαθήσουν στο τριήμερο να κάνουν ντου…θα χαλαρώσουν λόγω αργίας και ζέστης τα πράγματα και ΄σιως έχουμε εξελίξεις..βέβαια δεν ξέρω αν έχουν τα άντερα να κάνουν κάτι τέτοιο τόσο γρήγορα…πάντως θα έχει μέγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αδειάσει η ΕΡΤ….και πότε..

    Μου αρέσει!

    1. Για αυτο θα εχει καθημερινο προγραμμα με μεγαλες συναυλιες πανω, νομιζεις οτι δεν το εχουν σκεφτει αυτοι που ειναι περιφρουρηση πανω, και αρκετος απο τον κοσμο που ειναι πανω δεν ειναι οι φραπεδιαριδες ελληνες, δεν εχουν αναγκη να πανε παραλια η για καφε (ασε που το καφεδακι σου το πινεις μια χαρα ακουγοντας πχ σημερα Παπακωνσταντινου στην ΕΡΤ).

      Μου αρέσει!

    2. Αν είσαι οπερατέρ και σε έχω χρεώσει μία κάμερα που κοστίζει 30.000 ευρώ , θα την αφήσεις και θα φύγεις ή θα περιμένεις τον υπεύθυνο της διοίκησης , τον ειδικό εκκαθαριστή για να την παραδώσεις και να ξεχρεωθείς ..??

      Δεν αμφιβάλω ότι μέσα στον πανικό της η κυβέρνηση μπορεί να δώσει εντολή να μπουν τα ματ , άλλωστε ήταν έτοιμη να το κάνει αυτό προχθές , απλά το αναφέρω για να καταλάβουν όλοι σε τι πάνε να μπλέξουν …

      Μου αρέσει!

  5. Η ΕΤ3 που έβγαζε εκπομπή στη Θεσσαλονίκη εδώ και 3-4 ημέρες αναλογικά στο κανάλι 49, έκλεισε πριν από λίγο.

    Ρε πόσο καιρό είχα να δω «χιονάκι» και όχι «μαύρο»!
    Κάτι είναι κι αυτό!

    Μου αρέσει!

  6. Καταταγείτε μας έλεγαν, καταταγείτε. Θα δείτε καινούργια μέρη, θα περνάτε καλά …..(από Asterix, μονόλογος λεγεωνάριου μετά το ξύλο από τους Γαλάτες)….

    Μου αρέσει!

  7. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !!!! ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ… ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ..Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ…
    ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΟΣΜΟΥ …

    Μου αρέσει!

    1. Οι εργατολόγοι όμως έχουν άλλη άποψη .. Οι εργαζόμενοι και επί τρεις μήνες , μέχρι δηλαδή να θεωρηθεί αυτοδίκαια η απόλυση τους έγκυρη αν δεν προσφύγουν κατά της απόλυσή τους μέχρι εκείνη την στιγμή , έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται στον χώρο της εργασίας τους και δεν θεωρούνται καταληψίες .. Όποιος δε επιχειρήσει να τους βγάλει με την βία έξω στρέφετε ουσιαστικά κατά της δημόσια περιουσίας και είναι υπεύθυνος και υπόλογος για κάθε είδους φθορά ή ζημιά που θα γίνει κατά την προσπάθεια του να πετάξει τους εργαζόμενους έξω από το κτίριο με την βία …

      Μου αρέσει!

  8. Σε κάθε περίπτωση κάθε τέτοια ενέργεια θα είναι προδήλως παράνομη.
    Αν δεχθούμε τη «σαμαρο-στούρνικη» άποψη, είναι σαν να πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων, πέραν του Συντάγματος, και τις ρυθμίσεις του εμπορικού νόμου, του αστικού κώδικα (περί νομικών προσώπων) και του εργατικού δικαίου (τις εναπομείνασες έστω).

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.