DELHAIZE – AB Βασιλόπουλος: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.

Πως μία αλυσίδα που φέσωσε χιλιάδες εργαζόμενους και Έλληνες προμηθευτές, πέρασε στα χέρια …κουνιάδου και σήμερα αναβαπτίζεται ως «επένδυση».
Με διθυραμβικά σχόλια τύπου «Η ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει την Ελληνική οικονομία», οι ιθαγενείς ενημερώθηκαν για τη νέα «επένδυση» της πολυεθνικής Delhaize, στο Ελλαδιστάν.
Με μία προσεκτική ματιά, βλέπουμε ότι η επένδυση αυτή αναφέρεται στην απόκτηση ενός «νέου καταστήματος» στο Κερατσίνι, στην λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη 76. Τι ήταν λοιπόν στην εν λόγω τοποθεσία; Έρημος που η ευγενής πολυεθνική ήλθε και την έκανε όαση εργασίας; Νταμάρι όπου η πολυεθνική επένδυσε για να το κάνει παραγωγική μονάδα;
Όχι. Το εν λόγω σημείο, ήταν ήδη το σούπερ μάρκετ «Welcome». Μπορεί σε πολλούς να μην λέει τίποτα το όνομα, ούτε ο ιδιοκτήτης του, Ζαζόπουλος ΑΕΒΕ.
welcome 2
Εκτός βεβαίως από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις που έγιναν στο Κερατσίνι μετά τις μειώσεις μισθών και προκλητικές απολύσεις πριν από λίγο καιρό. Στο κατάστημα της συγκεκριμένης διεύθυνσης, που τώρα παρουσιάζεται ως «επένδυση».
Ψάχνοντας λίγο παραπάνω, διαπιστώνουμε με έκπληξη πως ούτε το κατάστημα «Welcome» προήλθε από παρθενογένεση. Στην θέση των καταστημάτων της «μικρής» αλυσίδας, υπήρχαν τα αμαρτωλά… Atlantic!! Ναι, η πασίγνωστη αλυσίδα που φέσωσε χιλιάδες εργαζόμενους, προμηθευτές, μικρομετόχους και υποτίθεται πως «έκλεισε».
welcome 1Όντως «έκλεισε»; Δεν είναι μόνο τα σημεία της Ατλάντικ που αλλάζουν ταμπέλες με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο, αλλά και ένα λεπτό σήμείο όπως το διαβάζουμε σε πρόσφατο δημοσίευμα του toxrima.gr. Ο κύριος Ζαζόπουλος που «επένδυσε» στα σημεία πώλησης των Ατλάντικ, τυχαίνει να είναι …κουνιάδος του κ. Μανώλη Αποστόλου, «καπετάνιου» του Ατλάντικ!
Βεβαίως, η συγγένεια δεν ποινικοποιείται, ούτε η «εμπλοκή» του κυρίου Αποστόλου στην «νέα επιχείρηση» ως σύμβουλος επιχειρήσεων! Αλήθεια, τι θα συμβούλευε μία τέτοια επιχείρηση ο άνθρωπος που «βούλιαξε» την αμέσως προηγούμενη;
Και αλήθεια, με ποιό θράσος παρουσιάζεται ως «επένδυση» η αλλαγή ταμπέλας σε μία επιχείρηση με έντονη οσμή διάδοχης κατάστασης στις πλάτες φεσωμένων προμηθευτών, φεσωμένων εργαζομένων, φεσωμένων μικρομετόχων;
Η DelHaize βεβαίως δεν κάνει τίποτα καινούριο. Είδαμε τις πρόσφατες περιπτώσεις σε Σερβία και ΗΠΑ για το τι εννοεί ως «επένδυση». Οι εδώ ελεγκτικές αρχές όμως δεν θα έπρεπε να ελέγξουν εάν πίσω από αυτές τις «επενδύσεις» κουνιάδων και πολυεθνικών βρίσκονται ενδείξεις καταδολίευσης πιστωτών; Εκτός εάν παρόμοια «σουξέ» αντικατοπτρίζουν το Success Story που ευαγγελίζονται οι σωτήρες της κυβέρνησης.

Ολόκληρο το δημοσίευμα από το toxrima.gr:

Πού είναι ο “καπετάνιος” που βύθισε το Ατλάντικ;

Atlantik

Σε τι θα μπορούσε να απασχοληθεί ένας πρώην επιχειρηματίας που βούλιαξε την επιχείρησή του; Μα φυσικά δίνοντας συμβουλές για πετυχημένο επιχειρείν.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Πληροφορίες που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας που βύθισε μία από τις μεγαλύτερες λιανεμπορικές αλυσίδες την Ατλάντικ, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους έχει συστήσει στο Κολωνάκι γραφείο, όπου και απασχολείται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή εμφανίζεται ως συμβουλάτορας και όχι ως μέτοχος της μικρής λιανεμπορικής αλυσίδας τροφίμων Wellcome που εδρεύει στην Πειραιώς και ιδιοκτήτης είναι ο κουνιάδος του Μανώλη Αποστόλου, ο Ξένιος Ζαζόπουλος.

Η αλυσίδα αυτή, όπως μάθαμε αποτελείται από 6 καταστήματα -πρώην σημεία Ατλάντικ- και βρίσκονται στο Λαγονήσι, το Ναύπλιο, τη Λούτσα και το Πειραιά. Όσον αφορά τον Περικλή και την Ελπίδα Αποστόλου, αδέλφια του Μανώλη Αποστόλου, που βοηθούσαν στην διοίκηση στην διοίκηση της Ατλάντικ, ο μεν πρώτος μετακόμισε μόνιμα στο Αίγιο και απασχολείται αποκλειστικά με κατασκευαστικές εργασίες, ενώ η δεύτερη ασχολείται με τα τρία καταστήματα Εverest που έχει εγκαινιάσει.

Όσον αφορά στους προμηθευτές  που “φέσωσε” ο Μ. Αποστόλου συνεχίζουν να τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν για να εισπράξουν τα χρήματά τους. Αναζητήστε τον στο εξοχικό στο Αλεποχώρι ή στο σπίτι του στη Σαρωνίδα. Αν δεν τον βρείτε ούτε και εκεί κάντε ένα πέρασμα και από γνωστό tennis club προς Βάρκιζα μεριά!!!

Όχι πως είναι καινοτόμα αυτή η διαδικασία, αφού οι πολυεθνικές δεν έχουν πατρίδα: ΑΒ Βασιλόπουλος: Πουλήθηκε σε πολυεθνική που ελέγχεται για τεράστιο σκάνδαλο στην Σερβία.

11 σκέψεις σχετικά με το “DELHAIZE – AB Βασιλόπουλος: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.

 1. Προσωπικά ,πάω μόνο Σκλαβενίτη,μέ απείρως χαμηλότερες τιμές…οταν πρέπει νά πάω σέ υπερκατάστημα,γιατί προτιμώ τά μικρομάγαζα τής γειτονιάς
  μου,από όπου ΔΕΝ παίρνω αποδείξεις,μέ ακόμη χαμηλότερες τιμές…Χα,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ………………

  Μου αρέσει!

 2. Το κακό είναι ότι ο Ζαζόπουλος μόλις πτώχευσε η ΑΤΛΑΝΤΙΚ είχε φροντίσει να εξασφαλίσει μια ομάδα από τους καλύτερους εργαζόμενους της επιχείρησης που έκλεισε ενώ επέλεξε 5 δυνατά καταστήματα. Η συμπεριφορά του απέναντι τους ήταν η χειρότερη αφού δεν δίσταζε να τους προσβάλλει ακόμα και με τον πιο χυδαίο τρόπο παρουσία όλων των εργαζομένων. Τοποθέτησε κάμερες σε όλους τους χώρους των καταστημάτων για να παρακολουθεί όχι πελάτες αλλά εργαζόμενους. Δεν δίστασε να βάλει κάμερες σε τουαλέτες καταστημάτων ή σε χώρους που αλλάζαμε για να βάλουμε την ενδυμασία που όριζε η επιχείρηση. Αναγκαζόμασταν να στοιβάζουμε άδεια κουτιά συσκευασιών για να αποφύγουμε τα αδιάκριτα μάτια όταν αλλάζαμε. Κάθε Σάββατο που ερχόταν ο ίδιος στα καταστήματα περίμενε να αδειάσει ο κόσμος μας μάζευε και άρχιζε τις προσβολές.
  Ο Αποστόλου κρυβόταν σε ένα δωμάτιο που δεν ήξερε κανένας στο κτίριο της Σαπφούς και έδινε τις διαταγές του. Κάποια στιγμή για να καταφέρουν να περάσουν την δεύτερη μείωση μισθών σε λίγους μήνες άρχισαν τις ανακατατάξεις. Εργαζόμενοι απειλήθηκαν ότι αν δεν δεχτούν μετάθεση στο Λαγονήσι θα χάσουν την δουλειά τους. Ενώ άλλοι που αντέδρασαν στην μείωση μετατέθηκαν με το ζόρι εκεί για να αναγκαστούν να παραιτηθούν.
  Ο Αποστόλου φέσωσε το δημόσιο τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές και είναι ακόμα ελεύθερος. Ο Ζαζόπουλος πριν αγοράσει τα καταστήματα είχε χρέη 3 εκατομμύρια ευρώ. Η WELCOME MARKET πρόσθεσε άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ στα χρέη του. Σύνολο 9 και είναι ακόμα ελεύθερος να παρακολουθεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης του από τις κάμερες. Τι ψάχνετε να βρείτε; Τολμάει ο ίδιος ή οι συνεργάτες του να διαψεύσουν όλα τα παραπάνω? Τους προκαλώ.

  Μου αρέσει!

  1. ακολουθουν την ιδια πεπατημενη τακτικη ,οπως και στα ατλαντικ.Δεν ξερω για τον ζαζοπουλο ,αλλα για το ατλαντικ ξερω πολυ καλα μετα πο 16 χρονια προυπηρεσια.Ευχομαι να εχουν την ιδια τυχη και τα welcome !!!!!!! αλλα και οι ιδιοι!!!!

   Μου αρέσει!

   1. Μην ξεχνάς ποιον είχαν για σύμβουλο. Τον ίδιο άνθρωπο που όταν η ΑΤΛΑΝΤΙΚ πήγαινε καλά θυμάσαι πως αντιμετώπιζε το προσωπικό. Ο καθένας τελικά παθαίνει ότι του αξίζει. Ο Ζαζόπουλος χωρίς να έχει τα προσόντα νόμιζε ότι θα φτιάξει ένα κολοσσό. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ακόμα πιστεύει πως τον αδίκησε η αγορά. Χωρίς προμηθευτές χωρίς πρόσωπο νόμισε ότι αγοράζοντας από την ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ μεταπουλόντας σε υψηλές τιμές θα έβγαζε κέρδος. Απειλούσε εργαζόμενους νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα καθιερωθεί στον κλάδο. Έντυσε με γρανίτη τα μαγαζιά έβαλε κανα δυο σεκιουριτάδες όχι για τους πελάτες για να μην τον κλέψει το προσωπικό. Ε όχι λοιπόν. Δεν λυπήθηκα που τα μαγαζιά πήγαν στον Βασιλόπουλο. Είναι δέκα φορές πιο πάνω από το πανηγύρι που είχε στήσει ο Ζαζόπουλος. Περαστικά στους πρώην εργοδότες μου. Για κινέζικες ξυριστικές μηχανές ανεμιστήρες τρίτης διαλογής και λάμπες απομίμηση είστε. Ποτέ δεν θα καταφέρετε κάτι καλύτερο αν δεν φουντάρετε κι αυτό. Μόνο για τους εργαζόμενους που διώξατε λυπάμαι. Εσείς αξίζετε πολύ χειρότερα.

    Μου αρέσει!

  2. ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑΤΕ. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ; ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙΡΟ.

   Μου αρέσει!

 3. Αυτο που εχω να πω εγω με 18 χρονια εργασιας στο μπουρδελο που λεγοταν ατλαντικ και εχοντας δωσει τον καλυτερο μου εαυτο εκει μεσα ειναι,οποιοι και αν ειναι αυτοι που ευθυνονται για τη σημερινη μας κατασταση και εννοω οτι εχουμε βρεθει κυριολεκτικα στο δρομο χωρις αποζημιωση χωρις τα δεδουλευμενα μας και χωρις στον ηλιο μοιρα να το πληρωσουν πινοντας τα λεφτουδακια που μας χρωστανε σε χαπια!!!!!!!!!!!
  Ειναι το λιγοτερο που τουςευχομαι!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 4. Πρώην συνάδελφος κι εγώ. Το ατλάντικ είχε πριν την κρίση 180 μαγαζιά ενώ όταν πτώχευσε είχε μείνει με 30. Κάθε μαγαζί που πουλήθηκε κοστολογήθηκε περίπου 300 με 500 χιλιάδες ευρώ. Μιλάμε για 45 εκατομμύρια ευρώ. Τι έγιναν αυτά τα λεφτά??? Γιατί οι υπεύθυνοι δεν είναι στην φυλακή??? Πριν κλείσει η εταιρία φρόντισαν να περάσουν την διοίκηση στα χέρια του ιδρυτή της Παναγιώτη Αποστόλου που επειδή η ηλικία του είναι προχωρημένη δεν θα αντιμετωπίζονταν αυστηρά από τον νόμο. Μαζί με όλα τ’ άλλα πόσα πράγματα έφυγαν νύχτα από το ατλάντικ για να καταλήξουν στο welcome market χωρίς παραστατικά. Τα πράγματα αυτά είχαν κλειδωθεί στο κτίριο της Βουλιαγμένης. Αν ποτέ γινόταν εκκαθάριση με τα λεφτά της πώλησης τους θα αποζημιωνόμασταν όλοι εμείς.

  Μου αρέσει!

  1. Κύριε Τάσο, αν μπορείς εσύ και συνάδελφοι σου να βεβαιώσετε με κατάθεσεις για τις μετακινήσεις αντικειμένων απο Ατλαντικ προς Welcome χωρίς παραστατικά, θα μυνήσω την εταιρεία του Ζαζόπουλου.

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.