Νέα δημοσκόπηση… πάει για αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ!

Εθνικός ήρωας ο Βαγγέλης Βενιζέλος – να εκτελεστούν οι απεργοί της ΕΡΤ λέει ο λαός του Πακιστάν.

Την παγίωση στην πρωτιά της Ν.Δ και τη συγκράτηση δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Alco για λογαριασμό της εφημερίδας » Πρώτο Θέμα» ΄σε δείγμα 1.000 πολιτών πανελλάδικά και στο διάστημα μεταξύ 25-27 Ιουνίου .

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων, διαμορφώνονται ως εξής:

Ν.Δ: 20,9
ΣΥΡΙΖΑ: 19,4
ΠΑΣΟΚ: 6,5
ΑΝΕΛ: 4,6
Χρυσή Αυγή: 10,8
ΔΗΜΑΡ: 3,o
ΚΚΕ: 4,5

Από τη σφυγμομέτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετα τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος, φαίνεται πως επικροτείται η απόφαση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ να ενώσουν κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ οριακά με την είσοδό της στην Βουλή φλερτάρει η ΔΗΜΑΡ.

Αναφορικά με τις αποφάσεις του Ευ. Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση και του Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει,η δημοσκόπηση αποτυπώνει  θετικές εκτιμήσεις για τον πρώτο (72% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – 46% στο σύνολο των ψηφοφόρων) και αρνητικές για τον δεύτερο (59% στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ – 51% στο σύνολο των ψηφοφόρων)

Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με 25% εξ αυτών, που δεν τις επιθυμούν.

44 σκέψεις σχετικά με το “Νέα δημοσκόπηση… πάει για αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ!

 1. Αδυνάτω να πιστέψω οτι θα υπάρξουν Ελληνες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αν αυτό συμβεί λυπάμαι αλλά θα είναι επιβεβαίωση της ηλιθιωτητας των ελλήνων και ακόμα χειρότερο ο ΓΑΠ να μπει στη βουλη γιατι απο ηλίθιους όλα να τα περιμένεις δεν πιστεύω οτι αυτή η δημοσκόπηση είναι αληθινή απλώς κάποιοι βοηθούν τον Σαμαρα στην νεκρά ανάταση του ΠΑΣΟΚ.

  Μου αρέσει!

   1. Κι αυτό είναι απίστευτο.
    Το θέμα είναι ότι έχουν πληρώσει για να δείχνουν ότι το πασοκ είναι ακόμα εντός βουλής.
    Εκτός είναι κι η νδλέρα το ακολουθεί κατά πόδας.
    Μην βλέπετε τις δημοσκοπήσεις, προπαγάνδα είναι.

    Μου αρέσει!

  1. Σοβαρευτειτε και σκεφτείτε.Δείγμα 1000 ατόμων???Πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα σε πολύ σοβαρή και πολυδάπανη δημοσκόπηση .20 μ.ο ανα νομό!! και τηλεφωνική! Αυτοί που δεν έχουν τηλέφωνο?ρευμα?φαγητό? Τί ψηφίζουν??

   Μου αρέσει!

  2. Δείγμα 1.000 ατόμων, σωστά επιλεγμένο, έχει στατιστικό λάθος περίπου 3%, ανεξαρτήτως της χώρας, είτε δηλαδή είναι το Βατικανό, είτε η Ελλάδα, είτε οι ΗΠΑ.

   Όποτε δεν μας αρέσει η πραγματικότητα, δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται.

   Μου αρέσει!

  1. Όσες δημοσκοπήσεις δεν είδαμε τα τελευταία 30 χρόνια τις είδαμε μαζεμένες τον τελευταίο χρόνο…κάθε εβδομάδα και 2-3 δημοσκοπήσεις…
   Αυτές δε οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια…όπως ήταν κάποτε οι ΑΕΛΔΕ ή τα videoclub…κάθε γειτονιά είχε 5-6 αυτό δαύτες…

   Μου αρέσει!

   1. Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΧΡΥΣΟΥ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ !!!
    «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ»…

    Μου αρέσει!

 2. Ν.Δ: 20,9
  ΣΥΡΙΖΑ: 19,4
  ΠΑΣΟΚ: 6,5
  ΑΝΕΛ: 4,6
  Χρυσή Αυγή: 10,8
  ΔΗΜΑΡ: 3,o
  ΚΚΕ: 4,5

  Κι ένα ψιλοποσοστό περί το 30% που λείπει από το εκλογικό σώμα, στην δημοσκόπηση, τι λέει ;

  Μου αρέσει!

   1. Πρασί μωρέ πρασί ψήφό που ρίχνουνε!-Πρασί ψηφό που ρίχνουνε,αυτοί οι μαυροι «κλέφτες»!…Πενή μωρέ πενήήή,πενηντα θα το φτάσουνε,πενήντα θα το φτά-σουνε και μείς πενήνταδυο!(τραγουδάω πολύ φάλτσα όμως!)

    Μου αρέσει!

 3. ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Η ΝΕΑ-ΔΟΥΛΑ ΘΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ …ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ-ΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!!
  ΜΑ, ΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ;;;;
  «ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ …ΠΗΔΗΜΑ»!!!
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΕ, ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ «ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ» …..ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ….

  Μου αρέσει!

  1. Έτσι όπως πάε στο τέλος θα φτιάξουν μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου που τα αποτελέσματα των εκλογών θα βγαίνουν από τις δημοσκοπήσεις και όχι από τις εκλογές που δεν θέλουν…

   Μου αρέσει!

 4. Πρώτον πρέπει να δικαιολογήσουν με πλαστά ποσοστά την παραμονή τους στην εξουσία ώστε να μην υπάρχει αναντιστοιχία της λαϊκής θέλησης που δείχνουν τα γκάλοπ και κυβερνητικής εξουσίας και δεύτερον ετοιμάζουν από τώρα επερχόμενη εκλογική νοθεία.

  Μου αρέσει!

  1. Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω το : εάν και όποτε γίνουν εκλογές , από την στιγμή που η εναλλακτική τους λύση δεν προχωρά όπως θα ήθελαν (ΕΚΑΜ- ΣΥΡΙΖΑ)

   Μου αρέσει!

   1. Η Εναλλακτική του λύση ΝΔ-Χ.Α δεν προχωράει και γι`αυτό προσπαθούν να καλύψουν την αυτοδυναμία του απόλυτου εχθρού τους, ΣΥΡΙΖΑ που είδη στις κρυφές δημοσκοπήσεις προηγείται 5 μονάδες.Ολοι δουλεύουν να ρήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ με οποιοδήποτε τρόπο αφού έρχονται νέα μέτρα και μετά δεν θα πιάνετε με τίποτα.

    Μου αρέσει!

   2. @Alexandros Kleitsas, ρε φίλε όλος ο κόσμος από τώρα ξέρει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβερνηση συνεργασίας ΝΔ-Συριζα. Το θέμα ειναι απλώς ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός ο Φον Σαμαράς ή ο Τσιπραντρέου…Και σιγά μην είναι και 15μον. πάνω ο Made in USA Syriza. Eδω εφτασε να παλευει για τη 2η θέση όταν το αντιρατσιστικό ήταν πρωτο θεμα στην επικαιρότητα, απλώς τωρα λογω ΕΡΤ συσπειρώθηκε λίγο παραπάνω…

    Μου αρέσει!

   3. Max
    από που και ως που ρε φίλε ο κόσμος ξέρει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, από που βγαίνει αυτή η πληροφορία. Και αφού ξέρεις πες μας κιόλας πότε θα γίνουν οι εκλογές και ποια τα ποσοστά των άλλων κομμάτων.

    Μου αρέσει!

 5. ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΣΤΗΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΖΗ Η ΒΟΥΛΗ ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ ΡΑΙΧ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΑΠΟΠΕΜΠΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΗΣΤΟΣΑ

  Μου αρέσει!

  1. Ηθελα να ήξερα
   εκεινος «ο Νικόλας» τι έγινε, που χάθηκε ;
   Εκείνος που γεμάτος πατριωτικά αισθήματα μας έλεγε χθές οτι η Ελληνική ειναι η γλώσσα του και οτι δεν ανέχεται τους λατινικούς χαρακτήρες και άλλα τέτοια.

   που ‘σαι ωρέ Νικόλα να δεις γλέντια και σπασίματα a’la Grecia ? 😀

   Μου αρέσει!

 6. Εντός παρένθεσης οι μετρησεις ;;; από την ίδια εταιρεία για το Πρώτο Θέμα τον Μάιο…

  Ν.Δ: 20,9 ( 21,5)
  ΣΥΡΙΖΑ: 19,4 ( 19,1)
  ΠΑΣΟΚ: 6,5 (5)
  ΑΝΕΛ: 4,6 (4,5)
  Χρυσή Αυγή: 10,8 (9,5)
  ΔΗΜΑΡ: 3,o (3,5)
  ΚΚΕ: 4,5 (4,4)

  Ακόμη και τα στημένα συγκριτικά πρέπει να τα βλέπουμε.

  Μου αρέσει!

 7. ασχετο αλλα ωραιο…

  Μία μέρα ήθελαν να αλλάξουν τα έπιπλα της βουλής και κάλεσαν τους υπαλλήλους. Μία καθαρίστρια λοιπόν είπε: «Εγώ πριν έρθω εδώ δούλευα σε οίκο ανοχής. Όταν το μαγαζί δεν πήγαινε καλά, δεν αλλάζαμε τα έπιπλα. Τις π…νες αλλάζαμε!»

  Μου αρέσει!

  1. Ξεχασες οτι ο Παγκαλος ..Ανεστησε (!) το Συριζα στην Κερατεα??

   (ειχε βεβαια τις εντολες του…τυχαιο δεν ηταν…)

   Μου αρέσει!

 8. εκλογες θα γινουν οταν θα θελουν να παρουν καινουρια μετρα. θα προσπαθησουν να ξεγελασουν τον ελληνικο λαο κομματα μνημονιακα και καναλια, οπως εκαναν και στις προηγουμενες εκλογες. και μετα τα μετρα. οσο για την δημοσκοπηση ; της πλακας. το πασοκ ουτε 3% δεν παιρνει. πιο πανω η χρυση αυγη και οι ανελλ. κουβελης τελος. οσο γαι την νου δου; το 19% των εκλογων του μαιου θα φαινεται μεγαλο.

  Μου αρέσει!

 9. Ετσι απο περιεργεια σας εχει παρει καποιος για τηλεφωνικη δημοσκοπηση ???Μηπως οι ερωτηθεντες ειναι υπαληλοι της βουλης του μπομπολα κτλ???

  Μου αρέσει!

 10. Οι δημοσκοπήσεις έχουν εγκυρότητα μερικών ημερών, άντε εβδομάδων (το πολύ). Δεν αποτελούν προβλέψεις στο διηνεκές, ακριβώς επειδή οι απόψεις των ψηφοφόρων αλλάζουν, ειδικά μάλιστα σε ρευστά πολιτικά τοπία όπως αυτό που έχει διαμορφωθεί στη μνημονιακή Ελλάδα.

  Τα νούμερα μπορεί να «μαγειρεύονται» ανάλογα με την εταιρεία και την εποχή, αλλά δεν είναι ποτέ επίτηδες εξωπραγματικά, για αυτονόητους λόγους.

  Όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης, όσο και αν τις απορρίπτουν αδιακρίτως ως… ψεύτικες αρκετοί εδώ μέσα, δείχνουν περίπου την ίδια εικόνα. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν υφίσταται.

  Μου αρέσει!

 11. Πάλι τα ίδια?Όσο τις σχολιάζουμε και αναλύουμε πετυχαίνουν τον σκοπό τους οι προπαγανδιστικές δημοσκοπήσεις.Να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ίσως είναι αυτά τα νούμερα.Όποιος κυκλοφορεί έξω και συνομιλεί με κόσμο γνωρίζει δεν χρειάζεται να μάθει κάτι άλλο.Μετράνε αντίστροφα όπως στον στρατό πλέον οι κυβερνώντες..Στον στρατό ξέρεις ότι θα είσαι πολίτης μόλις τεειώσεις το μέτρημα.Αυτοί δεν ξέρουν που ακριβώς θα είναι.Κορυδαλλό-Σύνταγμα-Διαβατά-Βερολίνο?

  Μου αρέσει!

 12. Οι εντυπώσεις του προσωπικού, επαγγελματικού και κοινωνικού μας περιβάλλοντος δεν είναι ΠΟΤΕ αξιόπιστος τρόπος σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης.

  Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούνται η Κοινωνική Έρευνα, η Στατιστική και οι Πολιτικές Επιστήμες, οι οποίες μπορούν να δώσουν σχετικά ακριβείς προβλέψεις, υπό ομαλές συνθήκες και πάντως να αποτυπώσουν τη στιγμιαία διάθεση των πολιτών.

  Αυτή η πολεμική κατά των δημοσκοπήσεων είναι αστεία και χαρακτηριστική τριτοκοσμικών χωρών.

  Μου αρέσει!

  1. Αν προτιμάς να πιστεύεις τις… επιστημονικές εκτιμήσεις του τύπου «η ΝΔ δεν μπαίνει στη Βουλή», ή «η ΝΔ θα πάρει 15%», προφανώς δεν υπάρχει τρόπος να πειστείς.

   Κάποτε φυσικά θα γίνουν οι εκλογές και θα διαψευστούν οι… πειστικές αυτές εκτιμήσεις, αλλά και τότε ακόμα θα υπάρχουν οι γνωστές δικαιολογίες: έγινε νοθεία, ψήφισαν οι γέροι, υπήρχε μεγάλη αποχή και πάει λέγοντας.

   Όπερ έδει δείξαι.

   Μου αρέσει!

 13. Από λεχρίτες τι μπορεί να περιμένει κανείς???Αλλωστε οπως εχω γραψει ξανά και ξανά εδω μέσα και ΟΧΙ μόνον οι «ανθρωποι»?? θα πρέπει να στηθουν στα 10 βήματα.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.