Οδύσσεια για 5.000 καθηγητές

Σε αχαρτογράφητα νερά θα κληθούν να «κολυμπήσουν» χιλιάδες καθηγητές από την επόμενη διδακτική χρονιά, οι οποίοι θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό. Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ο τελικός αριθμός των καθηγητών που θα «γίνουν» δάσκαλοι, λαμβάνοντας μετάταξη από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούν τους 5.000.

Με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις θα στελεχωθούν, κυρίως, ολοήμερα δημοτικά σχολεία, δεδομένου ότι στο επόμενο έτος θα αυξηθούν από 960 σε 1.281, δηλαδή θα λειτουργήσουν επιπλέον 321. Σημειώνεται ότι οι μετατάξεις αφορούν ειδικότητες που μπορούν να αποσπαστούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή γυμναστές και καθηγητές ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών και πληροφορικής. Σε αυτές, άλλωστε, καταγράφεται και το υψηλότερο ποσοστό πλεονάζοντος προσωπικού, όπως εξηγούν στελέχη του υπουργείου Παιδείας. Τονίζουν, ακόμα, ότι όσοι καθηγητές κληθούν να μετακινηθούν στα δημοτικά θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν τρεις σχολικές μονάδες στις οποίες επιθυμούν να ενταχθούν. Από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί να μετακινηθούν σε όμορο σχολείο ή σε όμορο δήμο και μόνον αν αυτό δεν καθίσταται δυνατό να μεταταγούν σε σχολείο εντός του νόμου. Αν ούτε αυτό μπορεί να συμβεί, τότε αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγκαστεί κάποιος καθηγητής να μεταφερθεί εκτός του νομού όπου διδάσκει.

Οσον αφορά τις αποδοχές των εκπαιδευτικών που θα μεταταγούν, αυτές δεν θα επηρεαστούν λόγω της υπαγωγής τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι θα αναγνωρίζονται τα χρόνια προϋπηρεσίας τους και θα τοποθετούνται στην αντίστοιχη κλίμακα λαμβάνοντας τον ίδιο μισθό με αυτόν που θα έπαιρναν και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Αγκάθια», ωστόσο, αποτελούν για τους καθηγητές η διαθεσιμότητα στην οποία θα τίθενται και το διδακτικό ωράριο που θα πρέπει να καλύψουν.

Ειδικότερα, όσοι καθηγητές μετατάσσονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα βρίσκονται, για διαδικαστικούς λόγους, σε διαθεσιμότητα για περίπου έναν μήνα, χωρίς να αποκλείεται το διάστημα αυτό να είναι μεγαλύτερο και θα αμείβονται με το 75% των αποδοχών τους. Ενστάσεις υπάρχουν και στο θέμα του ωραρίου, καθώς οι καθηγητές θα κληθούν να εργαστούν περισσότερες ώρες βάσει του ωραρίου των δασκάλων, το οποίο ξεκινά από τις 24 ώρες (νεοδιόριστοι) εβδομαδιαίως και φτάνει τις 21 (ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας). Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές ξεκινούν πλέον από τις 22 ώρες διδασκαλίας (νεοδιόριστοι), οι οποίες μειώνονται έως και τις 16 ώρες.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα θωρακίσει την εκπαιδευτική κοινότητα από τις απολύσεις. Το ίδιο τόνισε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας χθες με πενταμελή αντιπροσωπία των καθηγητών Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο κατά των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και των υποχρεωτικών μετακινήσεων. Αμέσως μετά έγιναν δεκτοί από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι «η κινητικότητα να γίνει εθελοντικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσω, αν χρειαστεί να γίνει και υποχρεωτικά». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μετακινήσεις δεν αφορούν μόνο τους διδάσκοντες αλλά και τους εργαζομένους άλλων υπουργείων.

Εύη Πανταζοπούλου – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

52 σκέψεις σχετικά με το “Οδύσσεια για 5.000 καθηγητές

 1. Οδύσσεια γιατί;
  Οταν διδάσκει κάποιος , παιδιά, όπου κι αν τον βάλουν θα πρέπει να συναισθάνεται τι σημαίνει να διαμορφώνεις τον χαρακτήρα και τη σκέψη των αυριανών πολιτών.
  Εκπαιδευτικοί είναι, δεν είναι πωλητές σούπερμάρκετ.
  Στο αντικείμενό τους θα εργαστούν, σε αντίθεση με πολλούς άλλους που ετεροαπασχολούνται, δεκαετίες τώρα.

  Μου αρέσει!

  1. Σωστά, φτάνει να τηρηθεί διαφάνεια, κι όχι να ξαποστείλουμε ακομμάτιστους για να επωφεληθούν τα κομματόσκυλα (όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων)

   Μου αρέσει!

 2. ου να χαθειτε, σκυβαλλα.
  βαζετε «χερι» στην μοναδικη κατηγορια αξιοκρατικα(στο μεγαλυτερο ποσοστο τους τουλαχιστον) διορισμενους…

  Μου αρέσει!

 3. Και που είναι το κόλλημα..; Θα διδάξετε όπου σας έχει ανάγκη το κράτος που σας πληρώνει και το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, δεν κατάλαβα…

  Μου αρέσει!

 4. Ντροπή σας κοπρόσκυλα, ο κόσμος πεινάει και οι δημόσιοι υπάλληλοι τον χαβά… τους. Τι σας είπαν ρε; Να διδάσκετε όπου υπάρχουν κενά και όπου σας χρειάζεται η εκαπίδευση, που είναι η οδύσσεια ρε ρεμάλια; Κανοικά θα ΄’επρεπε να είστε στις θέσεις σας 8:15-2, και να διδάσκετε, αυτή είανι η δουλειά σας και αυτό είναι το ωράριο των μαθητών και επομένως θα έπρπεε να είναι και δικό σας ωράριο, τεμπελόσκυλα.

  Μου αρέσει!

   1. Φρούτο… θα ήμουν, έχεις δίκιο, αν δεν πλήρωναν φροντιστήρια οι γονείς μου, καραγκιόζη δημόσιε υπάλληλε. Από πότε άνς εκαπιδευτικός πρέπει να ταυίζει τη ζωή του και την πορεία του στο Δημόσιο με ένα συγκεκριμένο σχολείο; Οι μαγκιές… του Ανδρέα του ΄81 με τον αναρχοσυνδικαλισμό και τους εργατοπατερες μας τελεώνει… σιγά…-σιγά…

    Μου αρέσει!

   2. Και επειδή λες ότι έμαθες και γράμματα, δεν υπάρχουν καθηγητές, εκπαιδευτικοί λέγονται, οι καθηγητές είναι στα Πνεπιστήμια. Και αν δνε σου αρέσει.., δρόμο.., ξέρεις πόσες χιλιάδες από εσάς περιμένουν να μπούνε… για το σταθερό… της υπόθεσης…

    Μου αρέσει!

   3. Καλά, ό,τι πεις, χαλάρωσε μην πάθεις και τίποτε. Το παραλήρημά σου δείχνει ότι έχεις απωθημένα.
    Κουράγιο, κανείς δεν είναι τέλειος -έπειτα, η επιστήμη κάνει θαύματα, μην απελπίζεσαι.

    Μου αρέσει!

   4. Για να σε χαλαρώσω περισσότερο, να συμπληρώσω ότι προφανώς δεν είσαι ο μόνος. Υπάρχουν πάρα πολλοί τεμπέληδες και προβληματικοί που όταν έπρεπε να στρώσουν τον πισινό τους για διάβασμα αυτοί παρίσταναν τους ωραίους και έπειτα, φόρτωσαν την αποτυχία τους στους «κακούς καθηγητές» και το «κακό δημόσιο σχολείο».

    Μου αρέσει!

   5. και το τελευταίο ψυχοτονωτικό: αν συνεχίσεις έτσι, στηρίζοντας φανατικά τις πιλογές της νέας τάξης, μπορείς να ελπίζεις ότι θα δεις στον ήλιο μοίρα. Όλο και κάποιο στέλεχος της ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΑΣ θα εκτιμήσει την αφοσίωσή σου και θα σε τακτοποιήσει…

    Μου αρέσει!

   6. Σε χαλάει… πασά… μου η πασοκονουδούλα; Όταν σας διπλασίαζε τους μισθούς (σε κάποιους από εσάς) ήταν καλά; Όταν από ακαδημίες σας έκανε… δήθεν πανεπιστήμια ήταν καλά (σε κάπιους από εσάς); Τόσα χρόναι το δημοσιϋπαλληλικό λόμπυ των καθηγητάδων τι ψήφιζε; Τώρα που έλιωσε… η αγελάδα… που λέγεται λαός και που δεν μπορεί να πληρώνει δάνεια για να συντηρούμε το υπερτροφικό… Δημόσιο, τωρα αλλάξατε εκλογικές σόλες..; Ρεμάλια του τσύριζα και πρώην πασόκια.

    Μου αρέσει!

   7. Να με τακτοποιήσει..; Περισσότερο από εσάς με τίποτε. Όταν πιάσω… τα 45 θα μπορώ να δουλεύω 15 ώρες κάθε εβδομάδα όπως εσείς; Με την… καμία… 40 και βάλε… εγώ και χωρίς εφάπαξ.., πολλή… τακτοποίηση… βλέπεις…

    Μου αρέσει!

   8. Χαλάρωσες..; Να χαλαρώσεις… γιατί τα απογεύματα έχει… ιδιαίτερα… και πρέπει να είσαι αποδοτικός, όχι όπως το πρωί στο σχολείο.

    Μου αρέσει!

  1. Αντε μωρέ ζώο δράκε. Τώρα ρε μ$$κα η γυναικα μου δεν θα έχει δουλειά γιατί την είχαν πάρει αναπληρώτρια σε δημοτικό και τώρα πως να ζήσουμε με 500 ευρώ δικά μου και 2 παιδιά. Ποιος παίρνει καποια στην δουλειά που ειναι 45 χρονών. Είσαι άθλιος.

   Μου αρέσει!

   1. Και γιατί εγώ να πληρώνω αναπληρώτρια την ίδια στογμή που μπορώ να αυξήσω το -μικρό- ωράριο κάποιου μόνιμου; Αναπληρώνω γνωρίζεις τι σημαίνει; Πάω… όταν υπάρχουν κενά, αν δεν υπάρχουν κενά, απλά δνε πάω… Φυσικά και είμαι ζώο όταν πληρώνω με το ζόρι… υπεράρυθμους Δ.Υ..

    Μου αρέσει!

   1. Και συνεχίζω σίγουρα υπάρχει και μια μερίδα εκπαιδευτικών όπως αυτοί που λες αλλά μην τα ισοπεδώνεις και όλα ρε φίλε σε όλους τους κλάδους μα σε όλους υπάρχει και η σαπίλα υπάρχει και η καλή πλευρά .Όταν τα ισοπεδώνεις όλα έτσι διαλύεις και προσπάθεια ατόμων που προσπαθούν

    Μου αρέσει!

   2. Δεν κατηγορώ γενικά, κατηγορώ το αδικαιολόγητο κλάμα… μερικών που μάχονται το αυτονόητο, το ό,τι δηλαδή πρέπει να μετακινούναι οι Δ.Υ. (μετά από έγκαιρη προειδοποιίηση εννοείται) σύμφωνα με τις ανάγκες του κράτους και των σχολικώ μονάδων.

    Μου αρέσει!

 5. Διδάσκουν δεν διδάσκουν το ίδιο μου κάνει…Αριστεροί πασόκοι και κάθε λογής κοπρίτες προοδευτικάριοι είναι μαζεμένοι στην (λέμε τώρα ) εκπαίδευση των » ιδιαιτέρων» και της αποχής…Και εντελώς να τους απολύσουν το ίδιο μου κάνει…Έτσι κι αλλιώς την παιδεία την κατέστρεψαν και τύφλωσαν τους νέους Έλληνες…Μόνο αν τους δώ να σέρνονται στο σύνταγμα για λίγο ψωμί θα τους λυπηθώ…

  Μου αρέσει!

  1. Πριν μερικά χρόναι έβαζαν… τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις για να μην χάσουν αυτοί λεφτά, αυτοή είναι η κουλτούρα των καραγκιόζηδων δημοσίων υπαλλήλων. Ας τολμούσαν να κάνουν τέτοια… σε ιδιωτικά σχολεια να δούμε… Δεν υπερασπίζομαι την ιδιωτική παιδεία, αλλά ας ρίξουν… και μία ματιά… για να δούνε… τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα.

   Μου αρέσει!

  2. Δρούγκας και dragon. ****
   Πότε ρε κομπλεξικοί βάζαμε τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις για πάρτι μας; Ξέρετε πόσοι καθηγητές
   σύρθηκαν στα δικαστήρια ή δέχθηκαν λεκτικές και όχι μόνο επιθέσεις επειδή προσπάθησαν να σταματήσουν τις καταλήψεις; ****
   Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι σωστοί!!! Όμως το ότι υπάρχει σήμερα δημόσιο σχολείο , ***, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο των καθηγητών που δουλεύουν κυριολεκτικά για ψίχουλα και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Έχετε πάει ποτέ σε κανένα νησάκι να μείνετε χειμώνα για δουλειά ***;
   Άει σιχτίρ επιτέλους με τον κάθε κομπλεξικό κάφρο!!!!
   Δεν θα πω άλλα γιατί δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με ζώα!!!!!
   Και δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι κύριοι κάφροι.
   Είμαστε επαιδευτικοί του δημοσίου. ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΩΝΤΑΣ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ(ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ) ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΦΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΛΥΦΤΗ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ.!!!!
   ****

   Μου αρέσει!

   1. Οι Εκπαιδευτικοι της Πρωτοβαθμιας,αν δεν κανω λαθος,διοριζονταν και με πτυχια στην βαση.
    Ετσι λοιπον ενας αγαπητός απελέκητος φιλος,μετα τον διορισμο του,μου εστειλε ενα γραμμα ολο χαρα.
    Πανω δεξια μου εγραφε:

    ¨Κυργιακή ταδε του μηνός.
    Προσλίφθηκα!¨

    Του απαντησα πως εαν τολμησει και παρει οργανικη στο σχολειο του παιδιου μου θα τον σκοτωσω με το συρραπτικο.
    Δεν τον ξαναειδα απο τοτε
    Απ’οτι εμαθα διοριστηκε σε Ορεινο Μειονοτικο..

    Μου αρέσει!

   2. Εκπαιδευτικέ του δημοσίου συγχαρητήρια για το λεξιλόγιό σας. Ελπίζω να μην πέσουν ποτέ τα παιδιά μου σε καλά εκπαιδευμένα στις βρισιές στόματα.

    Μου αρέσει!

   3. Για τον/την ……. 10:19
    Απαντώ στη γλώσσα που καταλαβαίνουν και που μου μιλούν.
    όταν με συκοφαντούν και με βρίζουν απαντώ με επιχειρήματα συνοδευόμενα απο βρισιές!!!
    Το σεις και το σας είναι γι άλλους.
    Κοίτα να βάλεις λίγο φρένο στην υποκρισία σου και
    νάσαι σίγουρη ότι τα παιδιά εκτιμούν τη γλώσσα της αλήθειας, όχι την «υποκριτική καθωσπρέπει».

    Μου αρέσει!

   4. Δικερως είπε

    Ιουλίου 3, 2013 στις 7:21 μμ
    ………
    ¨Κυργιακή ταδε του μηνός.
    Προσλίφθηκα!¨
    …….

    Γράψε κάτι αληθοφανές
    Οι Δ.Υ λένε «δορίστηκα»
    ο «δικός» σου;

    Ανίκανος ακόμη και για σενάρια, Δίκερε.
    Μα ντιπ ανίκανος αν και …όμορφος

    Μου αρέσει!

 6. Αν είχατε δικό ας μαγαζί (ταχυμεταφορών για παράδειγμα) και διαπιστώνατε ότι το υποκατάστημα Πειραιά για παραδειγμα χρειάζεται έναν ακόμα οδηγό, ενώ στο υποκατάστημα Αμαρουσίου περισσεύει ένας, τι θα κάνατε ρε δημοσιοϋπαλληλικά κλαψούρια; Ρεμάλια, χωρίς να θέλω δικαιώνω τον βλάκα τον χουντοβορίδη, το κωλοπασόκ έκανε τόσο ισχυρό τον παραλογισμό στο δημόσιο που παλεύουμε να εξηγήσουμε τα αυτονόητα.

  Μου αρέσει!

  1. Μην κουράζεσει ρε φίλε. Οι καθηγητές σε πειράξανε; Εκεινη την έρμη την εξεταστική για λογιστικό έλεγχο του χρέους την καταψηφίσατε και σώσατε τον ποπολο γαπα απο την φυλακη. Είσαστε άθλιοι, νδουλοσκυλα. Σκασμός. Αν θες να μου απαντήσεις πήγαινε ξανα σε αυτό που είπα «Καταψηφίσατε πρόταση εξεταστικής για λογιστικό έλεγχο του χρέους» Τέρμα. Αυτο τα λέει ολα. Τώρα συνέχισε να τρώς ανθρώπους όπως ξέρει η κενή ψυχή σου

   Μου αρέσει!

   1. Δεν είμαι από αυτούς που εννοείς.., ψήφισα κόμμα εξωκοινοβουλευτικό. Και αν και αυτοί το… γυρίζουν.., πάλι θα αλλάξω.., πελάτης… εγώ δεν θα γίνω ποτέ και σε κανέναν.

    Μου αρέσει!

  2. Αν είχατε ένα μαγαζί ταχυμεταφορών που πήγαινε καλά , θα το κλείνατε;
   Κι όμως το έκλεισαν.
   Μιλώ για τον ΟΣΕ
   Εκεί φταίγαν οι εργαζόμενοι;

   Μου αρέσει!

 7. Δεν πειραζει.
  Οσοι απο τους Εκπαιδευτικους ειναι λογικοι και Πατριωτες θα το δεχθουν αγογγυστα.
  Κalo kouragio.

  Μου αρέσει!

  1. Δικερε,
   διαβαζα για καινουργιες προσληψεις στην βουλη..μετακλητους τους λενε..

   δεν τους λες να συμμαζευτουνε λιγο,εσενα που σε ακουνε..

   Μου αρέσει!

   1. Οι μετακλητοι ειναι ειδικη κατηγορια Υπαλληλων
    Επειδη ειναι θεσεις συγκεκριμενες για καθε τομεα(Προεδρειο της Βουλης,Κοινοβουλευτικες Ομαδες κτλ.)
    και πρεπει να ειναι της εμπιστοσυνης του αιτουντος(π.χ. Βουλευτου)δεν υποκεινται σε Γενικους Κανονισμους οπως οι αλλες κατηγοριες(Μονιμοι Υπαλληλοι ή Ιδιωτικου Δικαιου).
    Εαν θελουμε ανεξαρτητους Βουλευτες πρεπει να τους παρεχουμε ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ(Γραμματειακη,Τεκμηριωσης κτλ).
    ΔΕΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ πως ο θεσμος αυτος καταστρατηγηθηκε,οπως και πολλοι αλλοι,απο μεγαλο μερος Βουλευτων.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
    Ετσι λοιπον,υπαρχει παγια πρακτικη παρακολουθησης απο το Προεδρειο της Βουλης για ενδεχομενα καταστρατηγησης.
    Με αποφαση δε του ιδίου Προεδρειου,ουσιαστικα παυεται η χρονικη ¨ασυλια¨της εν λογω κατηγοριας και αποφασιζεται πως:
    ¨Για τον διορισμό μετακλητών υπαλλήλων που υπηρετούν σε συγκεκριμένες θέσεις (π.χ. προεδρείο της Βουλής και κοινοβουλευτικές ομάδες), η επιλογή συνεργατών και συμβούλων θα γίνεται από τους φορείς ή τα πρόσωπα με τα οποία αυτοί θα συνεργάζονται. Για τους μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύει ό,τι και για τους μετακλητούς υπαλλήλους του Δημοσίου. Θα απολύονται δηλαδή μετά τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου.¨
    Τονιζω την τελευταια παραγραφο.
    ΘΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

    ΥΓ
    Ξερω πως ο Σαμαρας δεν θα ρισκαρε την πολιτικη του δυναμικη για ενα τετοιο θεμα.

    Μου αρέσει!

  1. Επίσης, κάποιοι δασκαλάκηδες εδώ… μέσα… πήραν πτυχία… μέσω πασπ… και δάπνουδουφουκού… και νομίζουν πως τα κορόιδα θα συνεχίσουν να πληρώνουν το πελατειακό.. κράτος που έφτιαξε η πασοκονουδουλίαση… επί 30 χρόνια.

   Μου αρέσει!

   1. Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος! Κάποιοι λένε ότι τα πτυχία παίρνονται μέσω ΠΑΣΠ, άλλοι μέσω ΝΔΦΚ, άλλοι μέσω ΚΝΕ κλπ. Τα έχω ακούσει όλα αυτά τα σενάρια. Έτσι δικαιολογείται η ανικανότητα κάποιων. Γι’ αυτό καταντήσαμε όπως καταντήσαμε.
    Υ.Γ Δεν παριστάνω το συνήγορο κανενός. Όμως, όπως συμβαίνει σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν καλοί και κακοί. Και, αν κάπου υπάρχουν μερικοί άχρηστοι (που υπάρχουν), δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα για όλους τους υπόλοιπους.

    Μου αρέσει!

 8. Απλά όταν ακούς κάποιον και βρίζει με τέτοια σπουδαία επιχειρήματα τούς ΔΥ να ξέρετε οτι ήθελε να έχει κάποια θεσούλα στο δημόσιο αλλα δεν μπόρεσε. Και κάτι άλλο. Οι χειρότεροι ΔΥ είναι κάποιοι που με παρακαλετά των γονιών τους τους δίνουμε απολυτήρια για μια θεσούλα. Οπότε καλό είναι να αφήσετε την υποκρισία.

  Μου αρέσει!

 9. dragon ο κριτης των παντων…

  πολυ χολη το παιδι αυτο…

  πολυ ζηλεια, φθονο και χαιρεκακια.. εχεις βρε παιδι μου

  για ψαξτο λιγο , γιατι σιγουρα εισαι δυστυχισμενος.

  Μου αρέσει!

 10. Αναρωτιόμουν συχνά πιο είναι το μέλλον μας σαν κοινωνία.Με αυτά τα σχόλια, ειμαι σίγουρος πλέον.Ειναι ΔΥΣΟΙΩΝΟ

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.