Το πόρισμα του ΚΚΕ για τη λίστα Lagarde

papakonstantinou+vouliΕνδείξεις για τη διάπραξη τριών αδικημάτων από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου διαπιστώνει, στο πόρισμά του, το ΚΚΕ. Πρόκειται για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου με κακουργηματική μορφή, το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν σοβαρές τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες για τους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου. Για τον κ. Βενιζέλο αναφέρεται ότι δεν αξιοποίησε τη «λίστα Λαγκάρντ» κατά το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και για τον κ. Παπανδρέου αναφέρεται ότι γνώριζε την ύπαρξη της λίστας και συνεπώς δεν τον απαλλάσσει από την πρώτη πολιτική ευθύνη το γεγονός ότι έδωσε την κατεύθυνση να «γίνουν τα δέοντα».

Σημειώνεται ότι, το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνη στα τρία κόμματα (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) επειδή η διερεύνηση περιορίστηκε μόνον στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και μόνον για τα αδικήματα που σχετίζονταν με τη διαγραφή από τη λίστα των τριών συγγενικών του προσώπων, για να προστεθεί εκ των υστέρων το αδίκημα της απιστίας σχετικά με τη ζημία από τη μη αξιοποίηση της λίστας.

Το ΚΚΕ αναπτύσσει πολιτικό σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο, η έρευνα έχει επικεντρωθεί με ευθύνη εκτός της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, επειδή η έρευνα περιορίστηκε στη φοροδιαφυγή (σ.σ. εάν υπήρξε πρόθεση να καλυφθεί) και όχι στο βασικό πρόβλημα που είναι η συνολική στρατηγική για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την πολιτική φοροαπαλλαγής της πλουτοκρατίας που αξιοποιεί φορολογικούς παραδείσους με δεδομένη και την πρωτοφανή δυσκινησία των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

38 σκέψεις σχετικά με το “Το πόρισμα του ΚΚΕ για τη λίστα Lagarde

 1. Η ΧΑ το πορισμα της θα το καταθεση στην δικαιοσυνη και οχι στην βουλη ,επειδη το συνταγματικο τοξο προσπαθει να καλυψη τους ενοχους.

  Μου αρέσει!

  1. Ναι μην φάτε. Έχουμε γλαρόσουπα.

   Οπως με την υποθεση του Σάλλα και την Αγροτική Τράπεζα. Οπως και με την στηριξη των εργατών του Πασχα στις Σκουριές και στα Ματ να μπαίνουν στα σπιτια των κατοίκων στα χωρια και με τα δακρυγονα στα σχολεία. Ειδικά αυτό το τελευταίο, πολυ ασχοληθηκε βρε παιδί μου η ΧΑ με τον φασισμο των ΜΑΤ στην Χαλκιδική

   Εσύ Βασιλική, πριν μερικά χρόνια, δεν είσουν ΝΔΟΥΛΑ. Τωρα το γύρισες στην ΧΑ;

   Μου αρέσει!

   1. Καλέ πῶς τά λές ἔτσι;
    Ούτε ἐγώ νά ἤσουνα;

    (Δέν είναι…γυναίκα…
    …ἐθνο-κουνάβω καί ὅσο καί νά…τρίβομαι δέν τό…ἀνάβω, είναι).

    Μου αρέσει!

   2. Γνωρισα την ΧΑ το 1993 οταν εζησα για λιγα χρονια στην Ελλαδα,και τους στηριζω απο τοτε.

    Μου αρέσει!

   3. μιχαλακι εγω δεν ειμαι γυναικα,εσυ ομως εισαι μεγαααααααλο αντρακι….

    Μου αρέσει!

  2. Τά…ξυρισμένα πιθήκια ΔΕΝ γράφουν πορίσματα…
   …Ἔχουν «ἄλλους» γιά τίς…σοβαρές δουλειές.

   Ἡ Χ.Α. μπορεῖ νά συνδράμει στό…ΠΑΜΕ ἄς ποῦμε…
   ..Στόν ἴδιο…ράφτη…»ράβονται».

   Μου αρέσει!

 2. Αχαχαχααχαχαχαχαχ…
  …Γελάσαμε καί σήμερα.

  Πάντως ἐγώ ἑτοιμάζομαι γιά τό…μεγάλο..χμ…χμ…καί πάλι…χμ…συλλαλητήριο τοῦ…ΠΑΜΕστόνΑΔΩΝΙγιάκαφέ στίς 11 τοῦ…(Παναγία μου) Ἰούλη γιά μιά…»γερή ταξική…@ρχίδια ΑΑΑπάντηση σέ κυβέρνηση – τρόϊκα – κεφαλαιοκράτες (χαααχαχαχαχαχαχαχααα)…»

  Ναί, ἀμί…
  Τί νομίζατε δηλαδή, ὅτι δέν θά ἐνέκρινε ἡ…Πλουτάρχου;
  Ἔ…Παφίλη…μου;
  Ἔ…πρακτοράκο;
  πές τους καί σύ…
  …πές τους καί σύ βρέ…Πασταφλώρα μου.

  Μου αρέσει!

   1. Ἄ, ἐσύ πρέπει νάσαι ἡ Πασταφλώρα…
    …ΑΑΑύτοπροσώπως.

    Προσοχή στούς…
    …λαγούς.

    (..καί στίς…ΑΑΑγελαδες).

    Μου αρέσει!

  1. —–ΜΙΧΑΉΛ , ΚΑΛΈ ΜΑΣ Π Ρ Ά Κ Τ Ο Ρ Α ,
   Ή/ΚΑΊ ΔΈΝ ΞΈΡΩ ΚΙ ΕΓΏ ΤΊ ΆΛΛΟ ΑΚΌΜΗ ΣΈ –ΠΡΆΚΤΟΡΑ ,

   ΝΆ , ΣΈ ΚΆΤΙ ΤΈΤΟΙΟ ΣΈ «ΚΌΒΩ» …
   Θου-Βου — Όμορφη Θεσσαλονίκη

   Μου αρέσει!

 3. Η Χρυσή Αυγή καταθέτει στον ελληνικό λαό και στην ελληνική δικαιοσύνη και όχι στη βουλή, το πόρισμα που συνέταξε και αφορά τις ποινικές ευθύνες του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου.

  Το εν λόγω πόρισμα δεν θα κατατεθεί στην προανακριτική επιτροπή της βουλής, η οποία απεδείχθη πως στόχευε αποκλειστικά και μόνο στη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων που διέπραξαν βαρύτατα αδικήματα εις βάρος του ελληνικού λαού. Συμμετείχαμε στην εν λόγω διαδικασία για τη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων αποδεικτικών στοιχείων, στόχος που τελικώς επετεύχθη.

  Καταδικάζουμε τις άθλιες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που οδήγησαν στην σύνταξη του διάτρητου πορίσματος της πλειοψηφίας. Καταδικάζουμε επίσης την δήθεν αντιπολίτευση του Σύριζα, που επί της ουσίας συγκάλυψε τον Γεώργιο Παπανδρέου, ψηφίζοντας κατά της παραπομπής του και κατά της βίαιης προσαγωγής του ενώπιον της επιτροπής.

  Οι τρεις συνυπεύθυνοι για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ (Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου) αποτελούν εγκληματική οργάνωση, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Οι μαρτυρικές καταθέσεις και τα αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που κατετέθησαν στην επιτροπή αποδεικνύουν περίτρανα τον ισχυρισμό μας αυτό. Πρόκειται για την ίδια εγκληματική οργάνωση που έδεσε τη χώρα με τα δεσμά του εθνοκτόνου Μνημονίου, εκχώρησε την εθνική μας κυριαρχία στους διεθνείς τοκογλύφους και εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό. Όσον αφορά τον Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, τα εις βάρος του στοιχεία βοούν και θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Εδώ όμως παρεμβαίνει ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών και καθυστερεί με άθλιο τρόπο τη διαδικασία.

  Δεν βαζω το πορισμα γιατι ειναι μακροσκελες,εχει αναρτηθει στην σελιδα της ΧΑ.

  Μου αρέσει!

   1. μιχαλακι παρακαλω συνεχισε,ειπαμε προεχει η ψυχικη σου γαληνη την οποια βρισκεις με αυτον τον τροπο.Μερος της θεραπειας σου,ετσι δεν ειναι;;;;

    Μου αρέσει!

   1. Ιωαννη
    το εχω δηλωσει πολλες φορες,με ενδιαφερει μονο η γνωμη ανθρωπων που σεβομαι και εκτιμω,των υπολοιπων με αφηνει παγερα αδιαφορη.Μπορω να πω οτι ειναι και διασκεδαστικο να βλεπω την προσπαθεια που καταβαλλουν να ξεπεραση ο ενας τον αλλον σε απρεπειες και αγενειες.Προφανως δεν εχουν αλλη διεξοδο στα διαφορα προβληματα τους ,και βγαζουν εδω τα αποθημενα τους.Χαιρομαι που συμβαλλω στην θεραπεια της ψυχικης τους καταπτωσης.

    Μου αρέσει!

   2. Κανονικά έτσι θα έπρεπε να γινόταν
    «εφόρμηση» στο σχόλιο και οχι στο άτομο.
    Λιγάκι δύσκολο όμως οταν δεν υπάρχουν γνώσεις και ψυχραιμία.

    Μου αρέσει!

   3. μιχαλακι, τι να καψης δυστυχε που εισαι εντελως τσουρουφλισμενος, δεν εχει σου εχει απομεινει τιποτις αλλο…..

    Μου αρέσει!

   4. Βασιλική,σου έχω εξηγήσει και παλαιότερα ότι δεν συμφωνώ καθόλου με τις πεποιθήσεις σου(για την ακρίβεια τις αποδοκιμάζω),αλλά δεν έχω το παραμικρό δικαίωμα να εκφραστώ για σένα προσωπικά,υποτιμητικά ή υβριστικά!!!Θα είναι για μέναν και μόνον υποτιμητικό κάτι τέτοιο!!

    Μόνον μέσω διαλόγου και συνεννόησης,ίσως βρεθεί και κάποια λύση στα σοβαρά προβλήματα του έθνους μας!!Τι λες Βασιλική, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την μεταξύ μας συνεννόηση δίχως υποτιμητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς;;Παρόλο το ιδεολογικό χάσμα μεταξύ μας;;

    Μου αρέσει!

   5. @ τελαλη
    ελλειψει επιχειρηματων υβρεις….δεν τα παρεξηγω τα καυμενα,τοσο μπορουν…..

    Μου αρέσει!

   6. ἐθνο…μπουρνουζέ παντόφλα…
    ἐθνο…βρώμικη νυχτικιά…
    ἐθνο…απλυσιά…
    ἐθνο…βρώμικο νύχι…
    καί…
    …ἐθνο…συγκάψου.

    (ἐθνο…τάλκ…
    ΑΑΑλάνθαστη συνταγή…
    …»Μαρία – Μαρία τά μπούτιααα σου»).

    Μου αρέσει!

   7. Ιωαννη
    εχω παρατηρησει οτι εσυ δεν πεφτεις σε αυτο το επιπεδο λεκτικα,αλλα ορισμενες φορες επιδοκιμαζεις τα γραφομενα τους ,εστω και με χαμογελα,και αυτο δεν σε τιμα…

    Μου αρέσει!

   8. @Βασιλική!!Τις προάλλες με τα smiles εννοείς!!Σε διαβεβαιώνω πως όχι!!Απλώς γενικώς βρίσκω αστείους τους διαδικτυακούς καυγάδες!!!

    Μου αρέσει!

   9. Εν πασει περιπτωσει ,συνεχιστε την καταθεση ψυχης που κανετε,και εγω θα σας παρακολουθω σιωπηρα.
    Ειπαμε ,προεχει η ψυχικη σας υγεια,κι εγω επ ουδενι λογω θα γινω εμποδιο σε αυτο…..

    Μου αρέσει!

   10. Αρχαγγελε, εσυ που τα κρινεις ολα βαση των …αγελαδων …
    Για πε μου, απο τα 4…. πορισματα, ΠΟΙΟ ειναι το πλεον ΑΛΗΘΙΝΟ ?
    Ποιον στην ουσια υποστηριζεις, αμφιβολια ΔΕΝ υπαρχει πλεον…
    Αλλα ποσο εισαι ικανος, να κανεις τα στραβα ματια μπροστα σε αληθειες, να δουμε.
    Και μην το περνας «ντουκου»…

    Μου αρέσει!

   1. Mονο… ψυχοπαθης ΔΕΝ ειναι….
    Εκει που τον ενδιαφερει ειναι εξυπνος, και πληροφορημενος προπαγανδιστης..
    Ενιοτε, λεει κα σωστα πραγματα,με ηχο…πλαγιο..
    Η σημερινη «σοφια»,πολιτικου σχολιαστου…

    Μου αρέσει!

 4. @Βασιλική.
  Γειά σου Βασιλική. Κάτι τέτοιους σαν και εσενα χρειαζόμαστε. Να μένουν εξωτερικό, να έρχονται στην Ελλάδα για διακοπες/για λίγο, να ψηφίζουν τα λαμόγια και να φεύγουν. Οπως αρκετοι ομογενείς που ήρθαν διακοπες πέρισυ και ψηφισαν τον αγωνιστή Σαμαρά και έπειτα έφυγαν για αμέρικα. Και εμείς μειναμε να τρώμα σ..τα απο τους φασίστες που ψηφισαν οι Ελληναράδες της Ομογένειας.

  Μου αρέσει!

  1. εσυ απεχεις παρασαγγας απο τους αλλους ,αφου ξερεις και τι ψηφιζω.Αληθεια πως το εμαθες;;

   Μου αρέσει!

   1. —–ΔΈΝ ΤΑ ΧΑΛΕΎΣ’ ΤΆ ΡΩΜΑΊΪΚΑ ΡΕ Sophocles ( ΣΟΦΟΚΛΉΣ ; ) ,

    ΚΑΊ ΜΆΣ «ΒΆΑΖΕΙΣ» ΌΛΑ ΤΆ ΔΎΣΚΟΛΑ ; .. ….. .

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.