53χρονος εκοψε το λαιμό του με σουγιά κύριε Στουρνάρα. Στην Αίγυπτο έσφαζαν οι τσέτες, εδώ το κάνουμε μόνοι μας.

53χρονος αυτοκτόνησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης- Έκοψε το λαιμό του με σουγιά Τέλος στη ζωή του έβαλε τα ξημερώματα σήμερα…

53χρονος, στην οδό Ισαύρων 4, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντός του Μακεδονικού Ωδείου.

Ο αυτόχειρας, που ήταν πρώην υπάλληλος του ωδείου, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «thestival.gr», ο 53χρονος έκοψε την καρωτίδα του με ένα σουγιά, ενώ άφησε σχετικό σημείωμα πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

20 σκέψεις σχετικά με το “53χρονος εκοψε το λαιμό του με σουγιά κύριε Στουρνάρα. Στην Αίγυπτο έσφαζαν οι τσέτες, εδώ το κάνουμε μόνοι μας.

 1. Υπαρχουν ηθικοι αυτουργοι και ειναι αποκλειστικα υπευθυνοι για τον θανατο αυτων των ανθρωπων.Τι κριμα.Ο Θεος ας αναπαυσει τις δυστυχισμενες ψυχες.

  Μου αρέσει!

 2. Φανταζεσθε, οσοι αυτοκτονησαν, να ειχαν φαει απο ενα…νενεκο ?
  Η Ελλαδα θα ειχε …»καθαρισει» απο συμφεροντολογους, ψευτες και προδοτες..

  Μου αρέσει!

  1. Άνεμε, καλησπέρα.

   Μια παρατήρηση/σύγκριση μόνο:

   Ο Δημήτριος Νενέκος ήταν οπλαρχηγός απ’ την Αχαΐα (Ζουμπάτα; θαρρώ), ο οποίος αρχικώς διακρίθηκε στον αγώνα του έθνους. Μετά το 1826 συνεργάσθηκε με τον Ιμπραήμ και μετέσχε πλέον, ως επί κεφαλής των «προσκυνημένων», της μάχης Τσετσεβά το 1827, όπου ενίκησε κιόλας και της εκστρατείας στο Μέγα Σπήλαιο και την Ηλεία. Δολοφονήθηκε κατ’ εντολήν του Θ. Κολοκοτρώνη το 1828. Ήταν δηλαδή ένα παλικάρι, που είχε πολεμήσει, αλλά αμαύρωσε τον πρότερο βίο του με τις μετέπειτα αποφάσεις και πράξεις του. Αναμφίβολα, είναι παράδειγμα προς αποφυγήν, αλλά όπως και να το κάνουμε, ήταν πολεμιστής, ο οποίος ουδεμίαν σχέσιν έχει μ’ αυτούς, τους τρισχειροτέρους συγχρόνους, ακάπνους και αδιστάκτους τυχοδιώκτες και όσους συνέπραξαν και έλαβαν μέρος στην τωρινή καταστροφή και προδοσία της χώρας. Καλώς ή κακώς, εκείνος είχε πολεμήσει γι’ αυτήν, πριν στραφεί εναντίον της. Ετούτοι εδώ πού και πότε πολεμήσανε; Στον ύπνο τους;

   Μου αρέσει!

   1. «Πολεμιστής»μπορεί να ήταν ,Πατριώτης όμως σίγουρα ΔΕΝ ήταν Γιώργο,όπως και πολλοί άλλοι άλλως τε ,που είδαν την επανάσταση σαν ευκαιρία ικανοποίησης προσωπικών τους συμφερόντων!

    Μου αρέσει!

   2. Δεν αντιλέγω φίλε Ακέλα, με την καλησπέρα μου.

    Άλλωστε γι’ αυτό γράφω, πως ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν. Συγκρίσεις κάνω, όπου παρ’ όλη την αναμφισβήτητη προδοσία του, εκείνος ήταν καλλίτερος, απ’ τους σημερινούς, που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση.

    Μου αρέσει!

   3. Την καλησπερα μου αγαπητε Γιωργο.
    Την ιστορια αυτη δεν την ηξερα ,ευχαριστω.
    Χρησιμοποιησα αυτο τον ορο ο οποιος πιστευω σημερα, εχει απαξιωτικο χαρακτηρα για πολλους απο τους κυβερνωντες, που μονο κυβερνωντες δεν ειναι ,αλλα απλοι εντολοδοχοι ξενων..

    Μου αρέσει!

   4. Αγαπητέ μου Άνεμε,

    Το φαντάσθηκα φίλε μου… Γι’ αυτό παρενέβην. Άλλωστε δεν είσαι ο μόνος, που συχνά αναφέρεται στον Νενέκο. Αυτός όμως, υπήρξε μαχητής. Πολέμησε πέντε χρόνια για το έθνος και διακρίθηκε στις μάχες για την παλικαριά του. Τι τον έκανε να συνεργασθεί με τον εχθρό, δεν μπορώ να το ξέρω. Ο Ιμπραήμ αποτελούσε τότε μεγάλο κίνδυνο και μπορούσε η επανάστασις, να καταρρεύσει ανά πάσαν στιγμήν. Ο Κολοκοτρώνης, μόλις παρουσιάσθηκε ο Αιγύπτιος, ήταν ακόμη φυλακισμένος. Ο αριθμός υπεροχής του στρατού, τον οποίον κουβαλούσε εκείνος μαζί του, συντριπτικός. Η κατάστασις τραγική. Πιθανώς, αυτή να υπήρξε η αιτία και να θέλησε, ο Νενέκος, να σώσει τον εαυτό του, τους δικούς του και τους άνδρες του. Δεν δύναμαι να το γνωρίζω… Δεν το επικροτώ φυσικά, αλλά το υποθέτω. Πόσο καλλίτερο θα ήταν, να είχε δώσει την ζωή του για την πατρίδα… Το ότι ήταν πολεμιστής και επικίνδυνος αντίπαλος, που μετρούσε, το μαρτυρεί η αντίδρασις του Γέρου, που έβαλε κάποιους να τον δολοφονήσουν.

    Δηλαδή, συμπερασματικά εκείνο, που θέλω να πω είναι, το ότι κι οι προδότες, θα πρέπει να κατατάσσονται κι αυτοί αναλόγως… Ο Εφιάλτης από την μια, ο Νενέκος από την άλλη… Τίποτ’ άλλο.

    Μου αρέσει!

 3. Με όλον τον σεβασμό στους ανθρώπους που χάνονται (γιατί κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητης αξίας), η αυτοκτονία ή η δολοφονία ή η βία δεν είναι λύση και τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να αλλάξει.

  Όσοι τις προβάλλουν ως πράξεις ηρωισμού και «αντίστασης», άθελά τους συμβάλλουν στην αναγόρευση τέτοιων πράξεων ως πρότυπο, με απώτατη συνέπεια την αύξησή τους.

  Εάν όποτε η χώρα υπέφερε για οποιονδήποτε λόγο και από οποιονδήποτε δυνάστη, ο λαός ξεκινούσε να αυτοκτονεί, δεν θα είχε μείνει Έλληνας για Έλληνας στον πλανήτη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους λαούς του κόσμου.

  Μου αρέσει!

 4. ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

  ΟΧΙ! Προδότες!
  Δεν θα την πάρετε αυτή την πατρίδα, δεν θα την ξεπουλήσετε.
  Δεν θα σας κάνουμε το χατίρι, δεν θα περάσει το σχέδιό σας να αφελληνίσετε τον τόπο.

  ΟΧΙ! Προδότες!
  Δεν θα σας αφήσουμε να μαστουρώσετε τη νεολαία μας.
  Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της χώρας μας,
  την κατάργηση της ιστορίας μας, την κατασυκοφάντηση των ηρώων μας..

  ΟΧΙ! Προδότες!
  Δεν θα πεθάνουν αργά-αργά, επειδή εσείς τους έχετε ξεγράψει, οι απόμαχοι γέροντές μας.
  Δεν θα δουλεύουνε στα ξένα αφεντικά σας, για μια χούφτα φασόλια οι Συνέλληνες.
  Δεν θα ξανακλάψουν τα παιδιά στα συσσίτια.
  Δεν θα κλείσουν οι παιδικές χαρές κι οι λαϊκές αγορές.
  Δεν θα αδειάσουν οι κερκίδες στα στάδια.
  Δεν θα σκουριάσουν οι καμπάνες στις εκκλησίες.
  Δεν θα κηδεύουμε κάθε τρεις και λίγο κι από έναν άξιο συμπατριώτη μας
  που τον ρίξατε απ το μπαλκόνι, που τον ποτίσατε δηλητήριο,
  που τον πνίξατε τη νύχτα που κοιμότανε..

  ΟΧΙ! Προδότες!
  Δεν θα σας ανοίξουμε την πόρτα να το σκάσετε.
  Δεν θα σας χαριστούμε.
  Δεν θα συγχωρέσουμε κανέναν σας.
  Δεν θα δείτε Θεού πρόσωπο.
  Δεν θα αφήσουμε χλωρό κλαρί από σας, όπου και να δραπετεύσετε.
  Στην άκρη της Γης θα σας βρίσκουμε και θα σας τιμωρούμε, μέχρι να λιώσετε στο μαύρο χώμα…

  ΟΧΙ! Προδότες!
  Δεν υπάρχει λύπηση για σας, που δουλέψατε στα σκοτεινά υπόγεια με τους ξένους πράκτορες, για να ξεπουλήσετε να νησιά μας, να μας πάρετε τα σπίτια μας, να κατακλέψετε τον κόπο μας μιας ολόκληρης ζωής, να στρώσετε το χαλί της πιο φριχτής υποδούλωσης, για να μπούνε τα κοράκια των τοκογλύφων, να αρμέξουνε το πετρέλαιό μας, που κοιμάται στα σπλάχνα των θαλασσών μας, να βγάλουνε με τα βρώμικα νύχια τους, στο χρυσάφι που κοιμάται στα σπλάχνα των βουνών μας, να ξεριζώσουνε με τα άπληστα δόντια τους, την ομορφιά που φωτίζει εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, ετούτη την ευλογημένη γη, τη δικιά μας γη.
  Την ΔΙΚΙΑ μας, το ακούτε προδότες;

  ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ, κι άλλη μια φορά λοιπόν ΟΧΙ!
  Δεν θα σβήσουμε κανένα και καμιά σας από το μαύρο κατάλογο, όπου και να βυσσοδομήσατε, όποιο πόστο και να ανεβήκατε, όποια πιάτσα κι αν σεργιανίσατε, σ’ όποιαν αγορά κι αν ξεπουλήσατε την πατρίδα.

  ΟΧΙ! Προδότες!
  Δεν θα δείτε Θεού πρόσωπο.
  Δεν θα χαρείτε άσπρη μέρα.
  Δεν θα βρείτε πουθενά καταφύγιο και γλυτωμό.
  Δεν θα γελάσει τ’ αχείλι σας.
  Δεν θα ξαναπαίξετε με τα παιδιά σας.
  Δεν θα γλυκαθείτε με τ’ αγγόνια σας.
  Δεν θα υπάρξει για σας επιείκεια.
  Σας ξέρουμε όλοι, όλους σας και όλες σας, έναν-έναν και μία-μία.
  Έχετε καταγραφεί για πάντα στην πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας, αυτής της πανένδοξης και πανέμορφης χώρας, που συνωμοτήσατε να την εξαφανίσετε από το χάρτη της Γης..

  ΟΧΙ!! Προδότες!
  Δεν θα σας αφήσουμε να πάρετε ανάσα, ποτέ και πουθενά, όσο θα ζείτε..

  ΟΧΙ! Προδότες!
  Δεν πρόκειται να μαζευτούμε κρυφά εμείς, ούτε πρόκειται να σας επιτεθούμε ύπουλα, ούτε κλεφτοπόλεμο θα κάνουμε.
  Τίποτε απ αυτά που σας δίδαξαν στα υπόγεια σεμινάρια, τίποτε απ αυτά που φοβόσαστε όλη μέρα κι όλη νύχτα, και έχετε χάσει τον ύπνο σας, δεν θα συμβεί.

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ιδιοκτήτες αυτής εδώ της χώρας, ένα ωραίο πρωί, που δεν είναι καθόλου μακριά, θα συντονιστούμε αστραπιαία και αυθόρμητα, όλες και όλοι, δέκα εκατομμύρια νοματαίοι, νοικοκυραίοι, ψυχές και πνεύματα, και θα βγούμε από τα σπίτια μας, με την υπόσχεση στους νεκρούς μας παππούδες και γιαγιάδες, και στα αγέννητα παιδιά του τόπου μας, ότι δεν θα επιστρέψουμε πάλι, αν πρωτύτερα δεν θα έχουμε ξαναπάρει την πατρίδα στα χέρια μας.

  ΟΧΙ! Προδότες!
  Δεν θα συμβεί αυτό περίεργα και δύσκολα και εκκωφαντικά.
  Πολύ απλά θα γίνει.
  Έτσι όπως αρπάζεις το χέρι του πορτοφολά στον ηλεκτρικό, που πήγε να σε ξαφρίσει.
  Και στον πρώτο επόμενο σταθμό, την ώρα που ανοίγει η πόρτα, τον πετάς στις γραμμές, και φτύνεις στις παλάμες σου.
  Πρώτα για να καθαρίσεις από το άγγιγμά του και μετά για να ξαναπιάσεις το φτυάρι, τον γκασμά, την πέννα, το τιμόνι, και το ποτιστήρι…
  Να ξαναμπεί μπροστά αυτή η αγαπημένη πατρίδα…
  Τόσο απλά και νοικοκυρεμένα θα γίνουν όλα…

  ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
  ΟΧΙ!

  Μου αρέσει!

  1. Κύριε Μαρή! Ο Νενέκος, (όπως και ο Γαλάτης κατ εντολήν του Τσακάλωφ) παρά την προηγούμενη θητεία τους στην Φιλική Εταιρία ο δεύτερος και στον Αγώνα ο πρώτος,δεν «δολοφονήθηκαν». ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
   Ο «τρόπος» δεν παρεμβαίνει στο ηθικό αίτιο της τιμωρίας.Σχετίζεται με τιςε εκάστοτε συνθήκες.
   Ο Τσε Γκουεβάρα ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ, ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, ο Μάλκολμ Χ. ο Πατρίς Λουμούμπα.Και τόσοι άλλοι. Αλλά,όχι αυτοί!
   Το παραπάνω κείμενο σας το αφγιερώνω,αφού προηγουμένως σας εκφράσω την εκτίμησή μου για τα άριστα ελληνικά σας καθώς και την αξιοπρεπή αναφορά του κατά κοινωνίαν ονοματεπωνύμου σας.
   Ο Δημήτρης.

   Μου αρέσει!

   1. Ο «δαίμων» του πληκτρολογίου,φυσικά,γράφω και βιαστικά επίσης:
    Λοιπόν: ΄Οχι «τιςε» αλλά «τις».
    Όχι «αφγιερώνω» αλλά «αφιερώνω».
    Ευχαριστώ.

    Μου αρέσει!

   2. Αγαπητέ μου κύριε Δημήτριε Ιατρόπουλε.

    Καλημέρα σας.

    Με εντυπωσίασε, το ότι αναγνώσατε το γραπτό μου. Η ευγένειά σας επίσης, είναι κάτι μάλλον ασυνήθιστο στις μέρες μας.

    Με πολύ συγκίνηση διάβασα το αρχικό σας κείμενο. Ολοζώντανο, επικό θα έλεγα, ηρωικό και πέρα ως πέρα ελληνικό! Μπράβο σας!!! Έχετε πένα! Ατυχώς, εγώ δεν διαθέτω ανάλογη…

    Δέχομαι ευμενώς τις παρατηρήσεις σας, για τις οποίες σας ευχαριστώ πολύ. Για να είμαι ειλικρινής, αυτά γνώριζα κι αυτά είπα…

    Ίσως δεν διετύπωσα ορθά την σκέψη μου, διότι κι άλλοι φίλοι, παρεξήγησαν το γραπτό μου. Άρα το φταίξιμο είναι δικό μου. Όμως, για τον Νενέκο, δεν τρέφω καμμία ιδιαιτέρα συμπάθεια. Δεν έχω επίσης λόγους, να διαφωνήσω μαζί σας σχετικώς με τον τρόπο θανατώσεώς του. Όπως κι αν έγινε, αυτό το τέλος του άξιζε. Πραγματική μου επιδίωξις πάντως, υπήρξεν η σύγκρισις. Δεν αμφισβητώ, ότι η προδοσία της πατρίδος είναι το έσχατο σκαλοπάτι, που μπορεί να φθάσει κανείς. Αλλά κι εκεί, έχω την εντύπωση, ότι υπάρχουν διαφορές, οι οποίες θα πρέπει να συνυπολογισθούν και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η σημερινή, να τονισθούν ιδιαιτέρως, για να γίνουν απ’ όλους κατανοητές.

    Τον Νενέκο, ίσως επειδή το όνομά του παρασύρει κάποιους, στο να πιστεύουν, ότι επρόκειτο περί ενός ψωφοδεούς και γελοίου υποκειμένου, συνηθίζεται, να χρησιμοποιείται, ως εκείνο του χειρίστου προδότη, που πέρασε ποτέ από τον τόπο, πάρα πολύ συχνά. Θεωρώ, ότι αυτό είναι λάθος, διότι οι σημερινοί είναι κατά πολύ χειρότεροί του. Η πληθώρα αυτή, των αδιστάκτων αρσενικών και θηλυκών υποτιθεμένων αυθεντιών, για να μην πούμε «μάγων» και «μαγισσών», που απεδέχθησαν την συνεργασία, προσχεδίασαν, συνέπραξαν, μαζί με τους ξένους «φίλους μας», μυστικά, την καταστροφή της χώρας μας, η οποία είναι και δική τους πατρίδα, που όμως άξιζε καλλίτερη μοίρα, περισσότερο σεβασμό κι αυτοί όλοι την κατασυκοφαντήσανε, την καταπροδώσανε και κατά την ταπεινή μου άποψη, μόνον ηθελημένα, θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στο σημερινό της χάλι, δεν δικαιολογείται αγαπητέ μου με τίποτα.

    Πρόκειται λοιπόν, για πολύ χειροτέρους του Νενέκου, του οποίου και μόνον η αναφορά, μάλλον τους εξυψώνει, παρά τους χαρακτηρίζει. Γι’ αυτό εξανίσταμαι… Τίποτ’ άλλο.

    Αυτά και σας χαιρετώ.

    Μου αρέσει!

   3. Αγαπητέ μου κύριε Δημήτριε Ιατρόπουλε.

    Αφ’ ενός μεν, ο δικός σας δαίμων του πληκτρολογίου, αφ’ ετέρου δε ο δικός μου, που ελλοχεύει εδώ τριγύρω και δεν μ’ αφήνει πολλές φορές, να δω εκείνα, που πρέπει, παρενέβη πάλι και, χωρίς να το θέλω, δεν πρόσεξα την αφιέρωση, οπότε ξεκίνησα ανάποδα. Ήταν και λιγάκι μπερδεμένη, εδώ που τα λέμε η πρότασις. Εστίασα και την προσοχή μου στις παρατηρήσεις. Είμαι και απρόσεκτος, για να λέμε την αλήθεια κι έτσι την πάτησα. Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως, επειδή υπέστην και δευτέρα έκπληξη, ακόμη μεγαλύτερη της πρώτης και μάλιστα, πάρα πολύ ευχάριστη. Διότι το υπέροχο κείμενο αυτό, με τα πολλά «δεν» και «όχι», δεν υποψιάσθηκα καν, ότι ήταν αφιερωμένο σ’ εμένα και δεν ξέρω τώρα, πώς να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό, αλλά και πώς να σας ζητήσω συγγνώμην, για την απροσεξία μου..

    Ό,τι και να πω, ό,τι και να κάνω, δεν δύναμαι, να σας το ανταποδώσω. Είναι θαυμάσιο.

    Σας αποστέλλω τις άπειρες ευχαριστίες μου, με πολλή αγάπη και σας χαιρετώ.

    Γιώργος Μαρής.

    Μου αρέσει!

   4. Καλημέρα αγαπητέ μου Άνεμε,

    Σ’ ευχαριστώ.

    Απ’ ό,τι διαπιστώνεις, είχα μία πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη. Βλέπεις τι συμβαίνει άμα εκρήγνυται η ψυχή ενός ανθρώπου ο οποίος έχει την ικανότητα να εκφράζει με την πένα του τα συναισθήματα όλων μας; Το αποτέλεσμα είναι κάτι σαν εμβατήριο, που δονεί το είναι, όποιου ακούει και την μουσική ακόμα, που δεν το συνοδεύει…

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.