Ο πρέσβης Α. Μαυρογιάννης θα αναλάβει συνομιλητής για το Κυπριακό

mavrogiannisΤο έχουμε ξαναγράψει ότι το Κυπριακό έχει ανοίξει για τα καλά και το σχέδιο Ανάν Νο2 είναι προ των πυλών, με σημεία αιχμής τα πετρέλαια και την Αμμόχωστο. Ορίζοντας συνομιλητή το ζήτημα ανοίγει και επίσημα.

Τη θέση του συνομιλητή στο Κυπριακό θα αναλάβει ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ.

Ο κ. Μαυρογιάννης, τον οποίο εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκραρίας Ν. Αναστασιάδης, έγινε, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, σχεδόν ομόφωνα αποδεκτός από το Εθνικό Συμβούλιο, αφού το ΑΚΕΛ είχε επιφυλάξεις για τη θέση του συνομιλητή, ενώ οι Οικολόγοι πρότειναν για την θέση τον πρέσβη Τάσο Τζιωνή.

Σε σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου τα κόμματα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία, στη βάση του προσχεδίου, πρότασης του Προέδρου Αναστασιάδη. Aποφασίστηκε η διατήρηση των υφιστάμενων επτά ομάδων εργασίας, που συνδράμουν συμβουλευτικά στο έργο του συνομιλητή, καθώς και η δημιουργία ad hoc υποεπιτροπών που θα βοηθούν περισσότερο σε θέματα διαπραγμάτευσης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο πρέσβης Α. Μαυρογιάννης θα αναλάβει συνομιλητής για το Κυπριακό

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.