Η λίστα με το νέο κύμα διαθεσιμότητας

20130727-123749.jpgΟριστικοποιήθηκε η κατανομή σε όλα τα υπουργεία των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη με τη συμμετοχή όλων των γενικών γραμματέων των υπουργείων, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Η λίστα που παρουσιάζει σήμερα το «Eθνος» περιγράφει τον αριθμό των πλεοναζόντων υπαλλήλων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, έτσι όπως διαμορφώθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Στεφάνου, με τους συναδέλφους του από όλα τα υπουργεία.

20130727-123714.jpg

9 σκέψεις σχετικά με το “Η λίστα με το νέο κύμα διαθεσιμότητας

 1. Και; Πάλι στο ντημόσιο… θα είναι, καρέκλες… τα αλλάζουν τα παρτάλια τους Δ.Υ.. Και στο Υ.Α. γιατί μόνο 500; Ξέρετε πόσα επόπια και έμθια κοπροσκυλιάζουν εκεί; Έτσι θα μειωθεί το Δημίσο; Αλλάζοντάς τους θέσεις;

  Μου αρέσει!

 2. ΓΚΡΙΚ ΝΤΗΜΟΣΙΟ

  Μόνο ως τραγελαφικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όσο συμβαίνουν στη χώρα μας με τους διορισμούς των καθηγητών, τις αποσπάσεις και τους κοπανατζήδες.

  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αγίου Ευστράτιου όπου ενώ φοιτούν μόλις 8 μαθητές έχουν διοριστεί 29 καθηγητές (εκ των οποίων οι 17 φυσικής αγωγής). Από αυτούς οι 11 διδάσκουν και οι 18 έχουν αποσπαστεί.

  Όπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε ουκ ολίγα σχολεία απουσιάζουν καθηγητές, όχι επειδή είναι κοπανατζήδες, αλλά επειδή το σύστημα διορισμών την τελευταία 20ετία, με μικροκομματική στόχευση, δομήθηκε στη λογική «κάνε περισσότερους διορισμούς και θα δούμε τι θα κάνουμε με τους πλεονάζοντες».

  Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά. Βέβαια, το ΥΠΠΑΙΔ είναι και αναγκασμένο να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του συστήματος τοποθετήσεων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι από την επόμενη χρονιά θα έχουν δυο ώρες επιπλέον υποχρεωτικό ωράριο για να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω του παγώματος των διορισμών μονίμων.

  Μου αρέσει!

  1. Η παραπληροφόρηση στο maximum.

   Ήσουν εκαπιδευτικός, και σου ερχόταν μετάθεση για Αι στράτη. Οκ έλεγες, και πήγαινες στον βουλευτή να σου κανονίσει απόσπαση, στο γραφείο δευτεροβάθμιας. Στην έκανε, είχε τα τα ψηφαλάκια σου και όλα οκ. Βέβαια, το υπουργείο αναγκαζόταν να στείλει άλλον στον Αι στράτη, που πήγαινε στον βουλευτή του… κ.ο.κ.

   Τώρα από την πιο πάνω περιγραφή πες μου ποιος φταίει περισσότερο:
   1) Ο εκπαιδευτικός που δεν θέλει να παει Αι Στράτη
   2) Ο βουλευτής που κάνει την «απόσπαση» για τα ψηφαλάκια
   3) Ο υπουργός που κανονίζει να υπάρχουν παραθυράκια ώστε να γίνονται τέτοιες αποσπάσεις

   Αν στην πιο πάνω λίστα βάλεις περισσότερο φταίξιμο στον εκπαιδευτικό, οπότε και ζητήσεις την απόλυσή του, τότε σίγουρα έχεις γουρλωτά μάτια και σε λένε Κυριάκο 🙂

   Και τέλος πάντων έλαιοσ με τους τεμπέληδες υπαλλήλους του δημοσίου. Όποιος δεν δουλεύει να πάει σπίτι του, αρκεί να του δώσανε δουλειά να κάνει

   Μου αρέσει!

 3. Να μείνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζονται πραγματικά και οι άλλοι να απολυθούν . Να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια στο Δημόσιο , που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα , τον οποίο διέλυσαν , χωρίς να φταίει σε τίποτα. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο , μικρό και ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος. Περιθώρια για ρουσφέτια και κομματικούς στρατούς δεν υπάρχουν.
  Δεν έπαιρνε κανένας ιδιωτικός υπάλληλος επιδόματα τέτοιου τύπου , που αναφέρω κατωτέρω , πριν τη κρίση. Και μην θεωρηθεί κοινωνικός αυτοματισμός.

  10 – Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα 420 άτομα

  09 – Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα 1987 άτομα

  08 – Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 άτομα

  07 – Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 άτομα

  06 – Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα 6800 άτομα

  05 – Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα 1100 άτομα

  04 – Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα 1790 άτομα

  03 – Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα ; άτομα

  02 – Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήνα 657 άτομα

  01 – Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. Όλο το προσωπικό.

  http://www.trelokouneli.gr/2011/12/blog-post_4676.html#ixzz1hHBGN4M8

  Μου αρέσει!

 4. Για να κάνεις στιφάδο πρέπει να υπάρχει λαγός.
  Για να κάνεις παιδεία, πρέπει να υπάρχει εκπαιδευτικός.

  Μου αρέσει!

 5. Όταν ζητούν τόσο μεγάλη μείωση του δημοσίου, γιατί η Βουλή να λειτουργεί με 300 βουλευτές και τόσους μανδαρίνους ? Τι και ποίους θα εκπροσωπούν τόσα άτομα και τόσοι υπουργοί ? Γιατί διατηρούν τούς παχυλούς μισθούς των όταν εξήγγειλαν και πέτυχαν τόσες μειώσεις προς τον πέραν από αυτούς κόσμο ? Είναι κάτι γρίφοι και να δούμε ποιος μπορεί να τους λύσει.κοιτάξτε τα χάλια μας ! Αμάν κάναν να τούς βάλουν και μέσα σε μια νύχτα θέλουν να τους βγάλουν. Αφού πρώτα αυτοί οι αρμόδιοι στρογγυλοκάθησαν σταθερά στις καρέκλες τους Και κάτι ακόμη μήπως οι τριακόσιοι νομίζουν ότι είναι του Λεωνίδα ? Μην ξεχνάν ότι εκείνοι ήταν Λακεδαίμονες ΕΝΩ αυτοί που μας κυβερνούν σκέτοι δαίμονες.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.