Συνεχίζουν το παραμύθι τα λαμόγια του ΔΝΤ, μέχρι να πιουν και την τελευταία σταγόνα αίμα από την χώρα. Μετά θα πουν απλά «το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αποχωρούμε».

Λαγκάρντ: «Πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων»

«Οι ελληνικές αρχές συνέχισαν να κάνουν αξιέπαινη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών» τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ,
υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίες «μεγαλύτερες προσπάθειες, που παραμένουν το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη και διαρκή ανάπτυξη», όπως τόνισε.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου, κατά την οποία εγκρίθηκε η δόση του 1.72 δις. ευρώ, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, υπογραμμίζοντας ότι «οι (ελληνικές) αρχές λαμβάνουν διαρθρωτικά μέτρα για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για μηδενικό πρωτογενές ισοζύγιο το 2013. Βαθύτερες μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα είναι ζωτικής σημασίας για να ολοκληρωθεί η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή».

Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε επίσης ότι για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης των εσόδων πρέπει να γίνουν περισσότερα, όπως και για τη μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος, προσθέτοντας ότι θα είναι σημαντικό να αποφευχθούν αλλαγές στη φορολογική πολιτική που υπονομεύουν τα έσοδα. «Με δεδομένη την αργή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης, οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην εξασφάλιση της εξόδου από ανειδίκευτο προσωπικό για να δημιουργηθεί χώρος ώστε να προσληφθεί νέο προσωπικό με τα κατάλληλα προσόντα» ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «ευρύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να επιταχυνθούν για να δοθεί ώθηση στην παραγωγικότητα και την ανάπτυξη. Και επείγοντα μέτρα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με τη διάρθρωση και τη διακυβέρνηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του».

Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ιδίως μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «το δημόσιο χρέος αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την επόμενη δεκαετία. Οι διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, αν χρειαστεί, για να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε σημαντικά επίπεδα, κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και που εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή όλων των προϋποθέσεων που περιέχονται στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτες».

5 σκέψεις σχετικά με το “Συνεχίζουν το παραμύθι τα λαμόγια του ΔΝΤ, μέχρι να πιουν και την τελευταία σταγόνα αίμα από την χώρα. Μετά θα πουν απλά «το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αποχωρούμε».

  1. Η κλασική ρουτίνα των απατεώνων, σου πουλάνε φιλία, κολλητηλίκι, σε εγκωμιάζουν, σε κερνάνε με απώτερο σκοπό να σε κοιμίσουν και στο τέλος να σε κλέψουν.

    Μου αρέσει!

  2. δεν εχει σημασια πια τι θα εφευρισκουν προκειμενου να μας θυμιζουν πως η τυχη μας ανηκει σ αυτους κ οχι σε μας . εμεις ολοι ακομα κ οι πιο ηληθιοι ξερρουμε εχουμε καταλαβει κ εχουμε σιγουρευτει πως πισω απο ολο αυτο το δραμα που ζουμε ενας ειναι ο σκοπος, το πλιατσικο η πειρατεια η απαξιωση η ξεφτιλα. οτι κ να πει η λαγκαρντ ή σόιμπλε εμεις ξερρουμε αλλα δεν κανουμε τιποτα . τα εχουμε δεχτει ολα , δωσαμε το τιμονι του αμαξιου μας σε ξενα μεθυσμενα κ δολοφονικα χερια κ δεν κανουμε τιποτα για να ξαναπαρουμε τον ελεγχο του αντιθετα εχουμε κλεισει τα ματια κ περιμενουμε ποτε θα στουκαρουμε γιατι μονο ετσι θα τελειωσει αυτη η διαδρομη της τρομοκρατιας. τελλικα τους αφησαμε να μας τελειωσουν ! η χωρα απο τη 1η ιουλιου ανηκει στον ευρωπαϊκο μηχανισμο στηριξης ολοκληρη μαζι με μας…τι σημαινει αυτο?

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.