Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΣΦΑΓΗΣ ΕΦΤΑΣΕ

Στο χωριό του Νίκου Καζαντζάκη μια νύχτα έγινε σφαγή από τους Τούρκους. Ο πατέρας του καπετάν Μιχάλης κλειδαμπάρωσε την πόρτα, άδραξε το τουφέκι του & ακόνισε το μαυριτάνικο μαχαίρι. «Αν οι Τούρκοι σπάσουν την πόρτα & μπουν μέσα θα σας σφάξω για να μην πέσετε στα χέρια τους» είπε στην γυναίκα του & τα δυό μικρά παιδιά του. Ολη η νύχτα πέρασε έτσι μέχρι που ξημέρωσε. Οι Τούρκοι δεν χτύπησαν το δικό τους σπίτι. Ο μικρός τρομαγμένος Νίκος ρώτησε την μάνα του: «Μάνα έφυγε η κυρά σφαγή;» Τότε αγριεμένος ο πατέρας του τον άρπαξε από το χέρι & τον έβγαλε έξω να δει τους χαλασμένους, τα αποκαίδια, το αίμα, ώσπου έφτασαν στην πλατεία. Εκεί στον πλάτανο, ήταν τρείς κρεμασμένοι, τουμπανιασμένοι με τις γλώσσες έξω. Ο μικρός Νίκος άρχισε να κλαίει & έκανε να φύγει. Τον άρπαξε ο πατέρας του & τον υποχρέωσε να κοιτάξει: «Κοίτα ξέρεις γιατί αυτοί οι τρείς είναι έτσι κρεμασμένοι; Για την κυρά λευτεριά…να το βάλεις καλά στο μυαλό σου». Από την αυτοβιογραφία του στο βιβλίο «Αναφορά στον Γκρέκο». Από εμάς σήμερα τους σύγχρονους επαναστάτες του Facebook ειδικά από όσους πληρώνουν την δήθεν εφορία στους προδότες για να μην τους πάρουν τα σπιτάκια, οι κατακτητές, έχει κανείς το φρόνημα του καπετάν Μιχάλη; Η μήπως κανείς νομίζει ότι τώρα είναι άλλες εποχές;

Μολών λαβέ λοιπόν «λεβέντες».

Ιάκωβος Τίγκας

15 σκέψεις σχετικά με το “Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΣΦΑΓΗΣ ΕΦΤΑΣΕ

 1. Δήλωση στην εφορεία έκανες για να έχεις φορολογική ενημερότητα από τους κατακτητές επαναστάτη μου ..??

  Μου αρέσει!

  1. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΜΟΥ», ΟΥΤΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΩ!!! ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΜΟΥ»!!!

   Μου αρέσει!

  1. ΖΉΤΩ
   ΣΎΝΤΡΟΦΟΣ ΓΚΈΝΡΙΚΧ ΓΙΑΓΚΟΝΤΑ {GENRIKH YAGODA} TΉΣ NKVD

   {Ο ΧΊΤΛΕΡ ΜΠΡΟΣΤΆ ΤΟΥ ΉΤΑΝ ΛΥΚΌΠΟΥΛΟ]

   Μου αρέσει!

 2. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΥΣΗΧΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ 1ο ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ…
  ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ…
  ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΠΕΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΟΪ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ…
  ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ……..

  Μου αρέσει!

 3. Τώρα που θα τον κάνουνε και ταινία τον Καζαντζάκη, να δεις που οι μογγόλοι θα φαίνονται σπλαχνικοί και θα τρώνε και παγωτό «κορνέτο» (ή μάλλον 2, δίκορνα δηλαδή) και ο καπετάν Μιχάλης βάρβαρος, γιατί έσπασε το ποτηράκι της ρακής, ανοίγοντας απλώς τον μέσο και τον δείκτη!

  Μου αρέσει!

 4. Κρασί δεν είναι, αδέρφια, η λευτεριά μήτε γλυκιά γυναίκα,
  μήτε και βιος μες στα κελάρια σας μήτε και γιος στην κούνια·
  έρμο τραγούδι ’ναι ακατάδεχτο και σβήνει στον αγέρα!
  («Οδύσσεια»)

  Νικος Καζαντζακης

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.