Οι προνομιακοί εφαψίες της εξουσίας> Άρθρο-σοκ του Κώστας Τζαβάρα κατά της Τρόικας η οποία χαρίζεται στους νταβατζήδες της διαπλοκής!

20130803-131207.jpgΑπό τον Κώστα Τζαβάρα

ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ (ακόμη και η πιο γενναία) για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας είναι καταδικασμένη να αποτύχει, αν δεν στηριχθεί σε μία χωρίς έλεος ριζική μεταρρύθμιση του Κράτους και των σχέσεων που «παραδοσιακά» το συνδέουν με την κοινωνία και την οικονομία. Ενός Κράτους που ως γνωστόν επί δεκαετίες εθίστηκε να μην εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον αλλά ικανοποιούσε συντεχνιακά και ατομικά
αιτήματα, πολλάκις και αριστερής υποκινήσεως, έχοντας έτσι καταστεί όργανο απονομής προνομίων και παροχής επιδοτήσεων και διευκολύνσεων σε άτομα ή σε κοινωνικές ομάδες που διατηρούσαν σχέσεις στοργής με την εκάστοτε Κυβέρνηση.

ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ έκτακτες συνθήκες η εξακολούθηση αυτής της κατάστασης είναι ικανή να ακυρώσει κάθε θετική συνέπεια που προκύπτει από την εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων του Μνημονίου. Είναι αδιανόητο την στιγμή που πλήττονται ανηλεώς οι πελατειακές σχέσεις στον τομέα της απασχόλησης στο Δημόσιο να αφήνονται αλώβητες στον χώρο της «διαπλοκής». Να εξακολουθεί δηλαδή υπό τις ευλογίες ή τουλάχιστον υπό την διακριτική ανοχή της Τρόικας και των «σοφών» της Task Force το Κράτος και οι λειτουργοί του να προσφέρουν ευκαιρίες πλουτισμού σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες παραβιάζοντας τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού, επειδή προσβλέπουν σε υλικά ή συμβολικά (επικοινωνιακά) ανταλλάγματα.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΠΟ την εποχή του Μποδοσάκη μέχρι την εποχή του Τσοχατζόπουλου οι συνήθεις προνομιακοί εφαψίες της εξουσίας έβγαιναν πάντοτε ωφελημένοι. Περιουσίες ολόκληρες κτίστηκαν άκοπα και δωρεάν αξιοποιώντας ένα «συστατικό γράμμα» από κάποιον υψηλά ιστάμενο ή ένα «καλό συμβόλαιο» που καταρτίστηκε κατ’ απόκλιση από τους κανόνες της ισχύουσας νομοθεσίας και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις και υπό τις ευλογίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου (βλ. επίκληση λόγου συγγνωστής πλάνης για τη νομιμοποίηση παρανόμων δημοσίων συμβάσεων).

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ με τα κλειστά επαγγέλματα που κατ’ επιταγή της Τρόικας έχουν απελευθερωθεί μέχρις ανασκολοπισμού (οι παραδοσιακές επαγγελματικές τάξεις των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των δικαστικών επιμελητών κ.α.) είναι ανάγκη εθνική και δημοκρατική να διαλυθούν τα κλειστά κυκλώματα των «διαπλεκομένων» επιχειρηματιών του τομέα κυρίως των ΜΜΕ, των δημοσίων έργων και των προμηθειών του Δημοσίου.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ δεν συμβιβάζεται με το πνεύμα της μεταρρύθμισης που πρέπει να επικρατήσει, είναι ανάγκη σήμερα να αποκτήσει η χώρα ένα σύγχρονο αποτελεσματικό Κράτος που θα παίρνει επιτελικές αποφάσεις για την οργάνωση της κοινωνίας και την λειτουργία των θεσμών ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική συμβίωση με όρους ελευθερίας, δικαιοσύνης, διαφάνειας, ισότητας και αλληλεγγύης.

ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ αληθεύει η παραδοχή ότι η Τρόικα εκτός των άλλων ενδιαφέρεται αληθινά για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στον δημόσιο τομέα, τότε πρέπει να μας εξηγήσει πώς συμβαίνει να μην έχει μέχρι σήμερα απαιτήσει να καταργηθούν τα προνόμια που συνδέονται με την άσκηση από ιδιώτες κατά παραχώρηση δημοσίων υπηρεσιών!

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, λόγου χάρη, κατά παράβαση του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος λειτουργούν όχι μόνο χωρίς τον άμεσο έλεγχο του Κράτους αλλά ουσιαστικά εκμεταλλεύονται δημόσια αγαθά, όπως εκείνα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Πλουτίζουν υλικά και συμβολικά (αύξηση επιρροής και πολιτικής ισχύος) εις βάρος όλης της κοινωνίας και του Δημοσίου.

ΑΥΤΗ Η ΔΩΡΕΑΝ παράνομη κατοχή και χρήση από ιδιωτικές επιχειρήσεις δημοσίων αγαθών, διαιωνίζει μέχρι σήμερα ένα απαράδεκτο καθεστώς πελατειακών σχέσεων, που είναι ασυμβίβαστο με το πνεύμα που πρέπει να διαπνέει τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές του Κράτους.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΧΑΘΗΚΕ η ευκαιρία μαζί με την ίδρυση του νέου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να νομοθετηθούν διαδικασίες, θεσμοί και όροι, που θα τακτοποιούσαν το χάος που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης από το οποίο επωφελείται σκανδαλωδώς μία δράκα επιχειρηματιών που κάποιοι (αν όχι και οι περισσότεροι) απ’ αυτούς έχουν κατηγορηθεί ότι αποτελούν το άτυπο ιερατείο της διαπλοκής, μεταξύ οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ διαπλοκής είναι αδιανόητο να διατηρούνται αλώβητα όταν χιλιάδες πολίτες -στο όνομα της αναγκαίας μεταρρύθμισης του Κράτους- απολύονται από το Δημόσιο, ή βλέπουν καθημερινά την ζωή τους να απειλείται από την φτώχεια. Η οικονομική κρίση δεν θα τελειώσει αν δεν σημάνει για την Ελλάδα και το τέλος των παραδοσιακά και πελατειακά κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων που με την ανοχή αλλά και την διευκόλυνση σε κάποιες περιπτώσεις του κράτους έχουν αχρηστεύσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό κυρίως στον τομέα των δημοσίων έργων και των προμηθειών του Δημοσίου. Αλήθεια κανείς δεν βρέθηκε να «καρφώσει» στην Τρόικα τον αναχρονισμό αυτό.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ στο φως όλες οι μαύρες και κρυφές πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας όσων έχουν πλουτίσει στην διάρκεια των τελευταίων τριάντα χρόνων με δημόσια χρήματα που στέρησαν από άλλους. Αλλά και η altera pars της διαπλοκής οι «παραδοσιακοί» φορείς της πολιτικής εξουσίας είναι αδιανόητο να περάσουν απέναντι, δηλαδή στην μετά την κρίση εποχή, χωρίς να υποστούν τον «καθαρτήριο» έλεγχο νομιμότητας των αποκτημάτων τους. Για πολλούς -πρώην και εν ενεργεία πολιτικούς- θρυλείται ότι διέθεταν λογαριασμούς στο εξωτερικό, που δεν έχουν δηλωθεί στο «πόθεν έσχες». Κάποιοι μάλιστα λέγεται ότι συμμετέχουν και σε υπεράκτιες εταιρείες.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να φορολογούνται απηνώς οι πολίτες που ανήκουν στην μεσαία τάξη (ιδιοκτήτες ακινήτων, μικροί και μέσοι επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων κ.α.) χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ελεγχθεί η προέλευση του πλούτου που κρύβεται κάτω από τις υπεράκτιες (off-shore) επιχειρήσεις και να εκκρεμεί ο έλεγχος των καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό.

ΒΕΒΑΙΑ, ΤΟ ΠΛΕΟΝ ενδιαφέρον είναι να καταστεί επί τέλους γνωστό πόσοι και ποιοι από τους υπόλογους σε δημόσια λογοδοσία πολίτες έχουν κρύψει νόμιμα ή μαύρα πλούτη σε τέτοιες εταιρείες. Καμία ριζική μεταρρύθμιση που γίνεται με πολιτικά μέσα δεν πρόκειται να επιτύχει τον στόχο της, αν δεν αποδείξουν την νομιμότητα των δικών τους αποκτημάτων όσοι παίρνουν τις επώδυνες για την κοινωνία αποφάσεις.

Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΗΣ «κλεπτοκρατίας» δεν πρόκειται να εξαλειφθεί με διακηρύξεις και εξορκισμούς, αλλά με ενδελεχείς και εμπεριστατωμένους ελέγχους στην περιουσιακή κατάσταση όλων ανεξαιρέτως των προσώπων που συγκροτούν την οικονομική και την πολιτική ελίτ της χώρας. Αλλά είναι εύλογο το ερώτημα: γιατί άραγε η Τρόικα δεν έχει συμπεριλάβει στις «προαπαιτούμενες δράσεις» και την εξάλειψη της «διαπλοκής» που έχει οδηγήσει πελατειακά και αθέμιτα πακτωλό δημοσίου χρήματος σε συγκεκριμένους αποδέκτες και αποδεδειγμένα είναι πηγή άδηλου πλουτισμού;

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ γιατί δεν ζητεί η Τρόικα να ελεγχθούν οι δημόσιες προμήθειες και τα μεγάλα δημόσια έργα ξεκινώντας από την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 μέχρι σήμερα. Γιατί δεν δημοπρατούνται μέχρι σήμερα προς όφελος του Δημοσίου οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες. Γιατί δεν αναζητούνται από τις αρμόδιες διεθνείς αρχές στοιχεία για συμμετοχή σε υπεράκτιες εταιρείες και για ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών σε διεθνείς φορολογικούς ή τραπεζικούς παραδείσους Ελλήνων πολιτών που είναι υπόχρεοι σε δήλωση «πόθεν έσχες».

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ στοιχειώδεις υποχρεώσεις μιας πολιτείας που αναγνωρίζει ότι οι θυσίες των πολιτών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, οφείλουν να κατανέμονται δίκαια και αναλογικά. Διαφορετικά, κάθε ανισομερής κατανομή σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας υπέρ των «παραδοσιακών» εφαψιών της πολιτικής εξουσίας, συσπειρώνει την δυναμική μιας δίκαιης οργής ικανής να σαρώσει στο πέρασμα της θεσμούς και πρόσωπα.

paraskhnio.gr

28 σκέψεις σχετικά με το “Οι προνομιακοί εφαψίες της εξουσίας> Άρθρο-σοκ του Κώστας Τζαβάρα κατά της Τρόικας η οποία χαρίζεται στους νταβατζήδες της διαπλοκής!

 1. ενας ακομα βολευτης που θα ερθει στους ΑΝΕΛ

  επιτελους η φωνη του Πανου κυριευει τη ΝΔουλα!

  ειπαμε ψηφισανε ναι σε ολα και οι μεν και οι δε;

  Μου αρέσει!

 2. Για σου ρε ..παττττριωττττττ Κωστα…

  Θυμηθηκες και εσυ…τι γινεται γυρω μας…

  Τωρα που σου στερησαν …Υπουργειο!

  Α ρε…..πολιτικοι…που παριστανετε τους πολιτικους με την Ανοχη μας…

  Των ζωων που παταμε την Ιερη ΓΗ!
  Τι θλιψη….τι πονος…..

  Μου αρέσει!

 3. Άλλος ένας τελάλης σκανδάλων σαν τον Καμμένο.
  Κύριε, καλά τα λέτε, αλλά αφείστε τα ντετεκτιβίσματα τύπου Καμμένου και μείνετε στο καυτό θέμα των μεταρρυθμίσων. Τα άλλα με την διαπλοκή είναι σάλτσα. Και σας είχα για σοβαρό πρόσωπο

  Μου αρέσει!

 4. Η ζύμη φούσκωσε όσο έπρεπε.
  Τώρα θα μπει στον ξυλόφουρνο αν και η φωτιά δεν έχει κάτσει.
  Κρίμα στο ψωμάκι βέβαια, αλλά αν δεν κάψεις δεν θα μάθεις………..

  Μου αρέσει!

 5. επειδη κ.Τζαβαρα,εισαστε ο μονος βουλευτης που τα εβαλε και με μεγαλη επιτυχια ,με το «τερας των ΜΜΕ» ,επιδυκνειοντας αξιοπρεπεια και σθενος,μην γραφετε τετοια πραγματα,σας παρακαλω.

  «Είναι αδιανόητο την στιγμή που πλήττονται ανηλεώς οι πελατειακές σχέσεις στον τομέα της απασχόλησης στο Δημόσιο να αφήνονται αλώβητες στον χώρο της «διαπλοκής». »

  Σας παρακαλω πολυ…

  >Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ): 690/μήνα σε 420 άτομα
  >Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ): 420/μήνα σε 1987 άτομα
  >Επίδομα προπέλας (Λιμενικό): 840/μήνα σε 653 άτομα
  >Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ): 1120/μήνα σε 329 άτομα…
  >Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο): 290/μήνα σε 6800 άτομα
  >Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων: 450/μήνα σε 1100 άτομα
  >Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ): 310/μήνα σε 1790 άτομα
  >Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης): 595/μήνα σε άγνωστο αριθμό ατόμων
  >Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ): 870/μήνα σε 657 άτομα
  >Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) :120/μήνα για όλο το προσωπικό.

  Τα 137 ξεπερνούν τα επιδόματα στο Δημόσιο…

  Συνολικά τα επιδόματα ξεπερνούν τα 137 και παραμένει άγνωστο πόσα από αυτά έχουν κοπεί.
  Υπάρχει ακόμα και επίδομα «νέας διαδρομής» στο Υπουργείο Παιδείας που κάποιοι έπαιρναν, επειδή το υπουργείο τους από το κέντρο (Μητροπόλεως) μεταφέρθηκε στο Μαρούσι!

  Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» που δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ τον Μάιο 2013 το μισθολόγιο ανέρχεται τον χρόνο σε 6 δισ. ευρώ και τα επιδόματα στο σύνολό τους σε 7 δισ. ευρώ!” – h##p://defence-point.gr/news/?p=81595

  7δισεκατομμυρια σε επιδοματα…..κανεις ακουει;;;

  ναι, πολλα απο αυτα ειναι στις …ΔΕΚΟ.
  ιδιοκτησιας του ελληνικου λαου,ΔΕΚΟ.

  Μου αρέσει!

  1. 7 δις διά 700 χιλιάδες (περίπου τόσοι λένε πως είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ) μας δίνει 10 χιλιάδες τον χρόνο
   δηλαδή 830 μέσο όρο τον μήνα
   Δηλαδή δεν βγαίνουν τα νούμερα.

   Άλλωστε που είναι τα άλλα 137 επιδόματα;
   Κόπο τους κάνει να τα μάθουμε;

   Μάλλον είναι ακόμη μία μπαταριά στο γνωστό διαίρει

   Μου αρέσει!

 6. O Tζαβάρας στον εαυτο του τα λεει;;
  δλδ στον Ψυχαρη που ειναι βολευτης της ΝΔ
  στον Χαρβαλιά πρωην διευθυντη του ΕΘΝΟΥΣ και τωρα συμβουλο Σαμαρα και Eurobank ταυτοχρόνως
  στον Μιχελάκη που ηταν διευθυντης του ΑΝΤ1 , μετα διευθυντης στο Ινστιτουτο Καραμανλή και μετά βουλευτης Επικρατείας της ΝΔ;;

  ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΤΖΑΒΑΡΑΣ ;;

  Μου αρέσει!

 7. .Κατά την διάρκεια του Α΄Π.Π. ένα οχηματαγωγό της εποχής μετέφερε μουλάρια, άλογα, γαϊδούρια κλπ. ζώα από το μέτωπο στο ναύσταθμο.
  Λόγω έλλειψης πόρων οι ζωοτροφές ήταν λίγες, συνέβαλε και η θαλασσοταραχή και καθυστέρησε το ταξίδι, τέλειωσαν οι τροφές.
  Άρχισαν τα ζώα να φωνάζουν, να χτυπούν τα πόδια τους κλπ. και υπήρχε ο κίνδυνος το πλοίο να υποστεί μεγάλες ζημιές αλλά και τα ίδια τα ζώα να τραυματιστούν μεταξύ τους.

  Ο καπετάνιος φώναξε λοιπόν, τον σαλπιγκτή και τον διέταξε την καθιερωμένη ώρα ταΐσματος των ζώων να σαλπίζει «νομή ίππων»,
  που ήταν το σάλπισμα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ταΐσματος.

  Άκουγαν τα ζώα τον ήχο της σάλπιγγας, τον συνδύαζαν με τον ήχο που άκουγαν πάντοτε λίγο πριν τη διανομή και ηρεμούσαν διότι πίστευαν ότι το «φαγητό» έρχεται.

  ΣΑΛΠΙΣΑΤΕ ΝΟΜΗ ΙΠΠΩΝ, λοιπον

  ΥΓ…..δεν μασαμε απο σαλπισματα , κυρ-τζαβαρα, σαμαρωμενε

  Μου αρέσει!

  1. Λέγεται καί φαινόμενο εξαρτημένων αντανακλαστικών,πού ρώσοι διαπίστωσαν όταν τάιζαν σκύλο καί ταυτόχρονα κτύ-
   παγαν καί ένα κουδουνάκι…μετά από πολλές εφαρμογές….κτύπαγαν μόνον τό κουδουνάκι,χωρίς φαγητό,ο σκύλος
   άρχιζε κανονικά νά βγάζει σάλια,σάν νά επρόκειτο νά φάει

   Μου αρέσει!

 8. Ωραια.
  Το προβλημα ειναι οτι με γενικοτητες δεν γινεται δουλεια.
  Αυτα τα ξερω και εγω, ξερω και αλλα περισσοτερα, τα ξερουν ολοι. Συνεχεια για αυτα τα θεματα μιλαμε, ειναι γνωστα.
  Αν σας πνιγει η κατασταση τοτε να αναφερθητε σε συγκεκριμενες περιπτωσεις και καταστασεις. Ειμαι σιγουρος οτι, λογω της θεσης σας, μπορειτε να γεμισετε σελιδες ολοκληρες με περιεργα και παρανομα συμβαντα.
  Τωρα με το αν ειναι ‘αδιανοητο’ να φορολογουνται ανηλεως ποιοι και πως συμφωνω ΑΛΛΑ το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ δεν προκειται να το ξεχασω σε καμια περιπτωση εκτος και αν συνοδευεται απο πληθος στοιχειων χρησιμων στον εισαγγελεα.

  Μου αρέσει!

 9. Αφ΄ενός σαν πρόεδρος επιτροπής έκανες τη δουλειά τους καλύπτοντας τα καθάρματα
  αφ΄ετέρου δεν μιλάς για την μείωση του αριθμού βουλευτών και των προνομίων τους.
  Ο λόγος του μάλλον μοιάζει με διαμαρτυρόμενου μη υπουργοποιηθέντα

  Μου αρέσει!

 10. Έχει και ΜΚΟ το «μαγαζί»
  Η ….τρόϊκα τι λέει επ΄αυτού;

  Να τα συμμαζέψουμε λοιπόν
  Νταβατζήδες μας έχουν κατακλύσει
  άρα τα υποθηκοφυλακεία ναν καλά
  Δεν θέλει κόπο
  τρόπο θέλει
  Ποιός τον έχει;

  Μου αρέσει!

 11. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΦΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΔΩΝ (ΥΠΟΥΡΓΩΝ) ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο «ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΣ» ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ….

  Μου αρέσει!

 12. Ψάξε να βρείς Δουλειά θα σου έλεγα και άσε την πένα και την φιλολογία ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΒΟΥΛΕΤΗ ΤΗΣ ΝΔ !

  Εχεις το ονομα βρές και τον Ψωμιάδη να κάνετε μπάντα..

  Μου αρέσει!

 13. Να τα έλεγε κάποιο;ς που δεν τον γνωρίζομε,
  ίσως να τον πιστεύαμε,
  αλλά ο ….Τζαβάρας ο Ηλείος !

  Είναι καθαρή περίπτωση της παροιμίας
  που λέγει
  <>

  Μου αρέσει!

  1. θεωρία επισκόπου, και καρδιά μυλωνά
   αναφέρομαι στον Τζαβάρα,
   αλλά θα ακολουθήσουν και άλλοι
   που βλέπουν ότι δεν έχουν ελπίδα εκλογής με αυτό το κόμμα

   Μου αρέσει!

 14. ΧΤΙΖΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!
  «ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΑ ΕΙΠΑ!ΝΑ ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Η ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ….»
  ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΟΥΛΕΣ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!» ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΩΣΤΑ!!!!
  ΑΧ! ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ!

  Μου αρέσει!

  1. Περίμενε κι εσύ
   Αν αποδείξει οτι ο ίδιος δεν ήταν εφαψίας;
   Αν λέω εεε;
   Θα αποδείχθή χρήσιμος ηλίθιος (βεβαίως) αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.