Αυτοί οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ που αντιδρούν, όταν ο διοικητής Κικίλιας έκανε τα αίσχη του…

Ποιά ακριβώς ήταν η αντίδραση τους;
Αληθεύει ότι ακόμα έχουν εταιρεία δουλεμπόρων στα κτίρια τους αντί να προσλάβουν άνεργες γυναίκες; Για την «κινητικότητα» των συγγενών του, πως αντέδρασαν; Δυστυχώς για την κατάντια μας, εξακολουθούμε να έχουμε το βασικό μερίδιο ευθύνης. Επειδή ανεχόμασταν τον κάθε «Μαζί τα φάγαμε»μην και χάσουμε το ξεροκόμματο που μας πέταγε.
Συγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό ΣταδίουΣε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, που αντιδρούν στο πρόγραμμα της
κινητικότητας.

«Δεν θα τους επιτρέψουμε την αποδόμηση του ΟΑΕΔ. Η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί θα αντιμετωπίσουμε κάθε παράλογη ενέργεια της Κυβέρνησης. Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι συγκυβερνώντες την όποια ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ είναι ενέργεια πρώτα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και μετά εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ! Όποιος υπερβεί αυτή την «κόκκινη γραμμή» θα βγει εκείνος στην διαθεσιμότητα από τον λαό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

17 σκέψεις σχετικά με το “Αυτοί οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ που αντιδρούν, όταν ο διοικητής Κικίλιας έκανε τα αίσχη του…

 1. Πόσο περίεργα ηχούν εκκλήσεις τού τύπου,κάτω τά χέρια από τή κοινωνική πρόνοια τού λαού,κάτω τά χέρια από τή δημόσια
  τηλεόραση,δημόσια ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ,ΤΕΒΕ,ΙΚΑ…κλπ…..όταν τά μέτρα αφορούν τούς εργαζόμενους σέ αυτά τά ευαγή ιδρύματα…

  Πόσο περίεργα ηχούν,όταν ΟΛΟΙ αυτοί σώπαιναν,σέ μέτρα πού αφορούσαν άλλους………..

  Μου αρέσει!

 2. τι ερωτησεις κανεις…

  αυτοι δινουν την «πολιτικη νομιμοποιηση »δια της ψηφου τους τοσα χρονια στα πολιτικα λαμογια.

  ειναι οι γνωστοι κοπροι,του κ.Παγκαλου.

  Μου αρέσει!

 3. «Δεν θα τους επιτρέψουμε την αποδόμηση του ΟΑΕΔ. Η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί θα αντιμετωπίσουμε κάθε παράλογη ενέργεια της Κυβέρνησης. Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι συγκυβερνώντες την όποια ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ είναι ενέργεια πρώτα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και μετά εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ! Όποιος υπερβεί αυτή την «κόκκινη γραμμή» θα βγει εκείνος στην διαθεσιμότητα από τον λαό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Ο πιο άχρηστος οργανισμός στην ιστορία της ανθρωπότητας, κλείσιμο και στον αγύριστο, πέρασα από εκεί και είδα τους άχρηστους σφραγιδοφόρους καρτοαναφορείς, αλλά θα μου πεις αν μπορούσαν να βρουν δουλειά θα έγλειφαν κ. για να μπουν εκεί; Κανένα μα κανένα έλεος, μου αρέσει το μότο που χρησιμοποιούν «κατευθύνουν τον άνεργο» αχαχααχχχαχαχαχαχαχαχαχα για γέλια!!!!! Κλείσιμο, την δουλειά που κάνουν μπορεί να την κάνει η στατιστική αρχή και οι τράπεζες δεν υπάρχει λόγος να πληρώνονται άχρηστες υπηρεσίες.

  Μου αρέσει!

  1. Φίλε, μεγάλη ατάκα: «την δουλειά που κάνουν μπορεί να την κάνει η στατιστική αρχή και οι τράπεζες»!

   Οι τράπεζες;;;

   Μου αρέσει!

   1. Τα επιδόματα που δίνουν και τις επιταγές…….έλα υποστήριξε μου και τον άχρηστο ΟΑΕΔ να τρελαθώ στην Ελληνική ΣΣΔ. Δεν κάνουν τίποτα ένα χρόνο πηγαινοερχόμουν εκεί και δεν μπορούσαν να μου πουν τίποτα χρήσιμο.

    Μου αρέσει!

   2. Ελληνική ΣΣΔ!!!
    αχοαχοαοχαχοαχοααχοοοαχοοαχ.

    Πέρα από την πλάκα, οι παροχές που είχε ο ΟΑΕΔ ειδικά σε γυναίκες για τη μητρότητα ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε σε αυτό το κράτος. Πραγματική βοήθεια.

    Αυτά, φίλε, οι τράπεζες δεν θα τα δώσουν ποτέ…

    Μου αρέσει!

   3. Ένα θα σου πω, όταν γράφτηκα ενώ δικαιούμουν ασφάλεια δεν μου το είπε κανείς από αυτούς και το έμαθα από άσχετο, άσε το παραμύθι σου.

    «Πέρα από την πλάκα, οι παροχές που είχε ο ΟΑΕΔ ειδικά σε γυναίκες για τη μητρότητα ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε σε αυτό το κράτος. Πραγματική βοήθεια.»

    Τις παροχές δεν τις δίνει ο ΟΑΕΔ, είναι διαμεσολαβητής κράτους πολίτη. Στους μακροχρόνια άνεργους να δεις τι βοήθεια δίνει χαχχααχχχχαχχαχαχχααχχαχαχαχ βρε ουυυυυυυυυυυυυυυυστ.

    Μου αρέσει!

   4. Ρε, τι είναι οι δημόσιες υπηρεσίες αν όχι διαμεσολαβητής!
    Στο χω ξαναπεί, η εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος.
    Δεν πονάει χέρι, κόβεις κεφάλι.
    Και το κεφάλι στην προκειμένη περίπτωση είσαι εσύ, φίλε!
    Το τυρί το βλέπεις, ZardoZ, τη φάκα δε βλέπεις…

    Μου αρέσει!

   5. Το μάτι πάντα πέφτει σε αυτό που θεωρεί απειλή ή ελκυστικό, είμαι σίγουρος ότι αν πάω τώρα στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου αυτός που μου έβγαλε την κάρτα και δεν με ενημέρωσε για τα δικαιώματα μου (δεν υπάρχουν ούτε σε έντυπη μορφή να πω ότι είχε και ένα δίκιο) θα είναι ακόμη εκεί και θα πίνει τον φραπέ του (αν δεν έχει φύγει για «διακοπές» από τις διακοπές)…………… γόρδιος δεσμός ότι δεν λύνεται κόβεται και θα χρησιμοποιήσω μια προσφιλή έκφραση των απανταχού αριστερών ΣΟΚ!

    Μου αρέσει!

   6. Να σου πω τι δεν καταλαβαίνω με αυτή την εμμονή σου: πώς είσαι τόσο σίγουρος οτι οι ιδιώτες θα σου προσφέρουν καλύτερο κοινωνικό αγαθό από το Κράτος σου;

    Δλδ θα έβαζες ποτέ στην επιχείρηση που δουλεύεις, στον ιδιωτικό τομέα, ιδιώτη συνδικαλιστή να μιλήσει για σένα;

    Είναι άλλο το δημόσιο, άλλο ο διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος.
    Αλλο ο συνδικαλισμός, άλλο ο παρτάκιας συνδικαλιστής wanna be βουλευτής στο Πατσόκ.

    Μου αρέσει!

   7. Χρήστο και κάτι άλλο, βγαίνουν οι απανταχού αναλυτές της δεκάρας και λένε ότι οι «μακροχρόνια» άνεργοι χάνουν τις δεξιότητες τους και πολλά άλλα (εν μέρη ισχύει βέβαια από άποψη ψυχολογίας ειδικά αν υπάρχει και οικογένεια), αυτοί οι υπάλληλοι από αυτούς τους οργανισμούς αναρωτιέμαι αν απολυθούν και βάλουν στο βιογραφικό τους ότι δούλευαν στον ΟΑΕΔ, θα είναι περιζήτητοι στον ιδιωτικό τομέα με τις «δεξιότητες» τους, βρε ξανά ουστ. Είπα ότι διαμεσολαβητή στον διαμεσολαβητή δεν χρειαζόμαστε, ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα ανέργων ειδικά νέων εδώ και δεκαετίες, μόνο αφελής μπορεί να είναι όποιος πιστεύει ότι με τα ΚΕΚ λοιπές διαπλεκόμενες μπούρδες αποκτούν οι άνεργοι δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν.

    Μου αρέσει!

   8. Οταν και εγώ έμεινα άνεργος, μου παν να πα να γραφτό στον ΟΑΕΔ να παίρνω το επίδομα, στις καλές εποχές τότε, που δεν ένοιαζε κανένα αν δούλευες και έπαιρνες και το επίδομα.

    Δεν πήγα, γιατί το θεωρούσα ντροπή νέος άνθρωπος να μην μπορώ να βρω έστω μια δουλειά «μαύρη» μέχρι να ορθοποδήσω.

    Πες μου ειλικρινά, αν τα έφερνε η τύχη και ήσουν εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ και έβλεπες καθημερινά όλα αυτά τα λαμόγια που προσπαθούσαν να ξεζουμίσουν τον Οργανισμό, πώς θα τους συμπεριφερόσουν;

    Και δεν μιλάω για αυτούς που είχαν πραγματική ανάγκη τον ΟΑΕΔ, αλλά για τους… τυφλούς της Ζακύνθου;

    Μου αρέσει!

   9. Ο οαεδ θα ενωθεί με το ικα.Ηθελα να προσλάβω κάποτε έναν υπά/λο και η χαρτούρα που μου ζήτησαν με έκανε να φύγω τρέχοντας.Ασε που δεν μου έδιναν σημασία οι γραφιάδες,ήμουν φαίνεται κόπος για αυτούς.Τα παίρνανε και αυτοί. Στήν ελλαδα ήμαστε θα τα ξέρετε.

    Μου αρέσει!

 4. βολικη η απεργια τους…
  ο ΟΑΕΔ δεν εδωσε επιδομα ανεργιας …. στις 2 αυγουστου…

  σταση πληρωμων και ολοι μουγγα..

  Success Story

  Μου αρέσει!

  1. Σε λίγο θα αντιμετωπίσουμε αυτό που αντιμετώπισε ο Γκόρμπι, οι εργάτες δεν θα έχουν κίνητρο να δουλέψουν και όλα θα διαλυθούν. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε……

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.