The Great Euro Crisis (BBC Documentary)

Πρωταγωνιστης…η Ελλαδα και οι Γερμανοι..!

ΠΠ

PORTA PORTA

8 σκέψεις σχετικά με το “The Great Euro Crisis (BBC Documentary)

 1. Ο Πορτίγιο του δίνει να επιλέξει για την Ελλάδα…

  Ο Τέλογλου είναι απίστευτος.
  Επιλέγει ευρώ επείδή η γενιά του λέει μεγάλωσε με το όνειρο ενός τέτοιου νομίσματος. Ενώ η δραχμή είναι το νόμισμα που πληρωνόταν όταν άρχισε να εργάζεται και πλήρωνε 25% τόκους στην πιστωτική του κάρτα γεγονός που δεν του αρέσει….

  Φοβερό επιχείρημα…
  Προφανώς τώρα που η χώρα αφαιμάσσεται αυτός έχει διευκολύνσεις στην πιστωτική του κάρτα γεγονός που του αρέσει και συμφωνεί σε όλα…

  Πάω να κάνω εμετό.

  Μου αρέσει!

 2. .//. ΕΤΣΙ ΠΠ .
  Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ..

  – φΈΤΟΣ .. λέω να ξεκινήσω να πηγαίνω διακοπέs πιό συχνά .. και πιό ΤΡΟΠΙΚΑ .. είπε ο Μικρόs απευθυνόμενοs
  – Καλό ακούγεται , συνφώνησε ο Θείοs .. να είναι και ΤΡΟΠΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ..
  .. Ο Αδερφόs κοιτούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση .. όταν ξεκίνησαν οι αναφορέs στουs ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ..

  – ΤΡΟΠΙΚΆ λοιπόν , συνέχισε ο Μικρόs ..

  .. να προσέχω πιό πολύ την συμπεριφορά μου .. να μπορώ να συμμετέχω πιό ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ..
  ΝΑ ΕΧΩ ΣΕΒΑΣΜΟ .. ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΏ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥ ΖΕΙΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ..
  ..ΝΑΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ..

  – Στόχοs του κάθε ΤΡΟΠΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ .. ΚΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΄΄ ΚΤΗΜΑ ΣΟΥ
  .. ΑΠ ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΟΝΟΠΆΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙS ..
  .. ισωs και καταφέρουμε να γινόμαστε Λαμπάδεs που ΄΄διαχέονται στο Χώρο .. να βρίσκειs και να δίνειs ..

  .. – να βρίσκειs και να δίνειs , συμπλήρωσε ο Αδερφόs και ΕΤΣΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ..
  .. – Γνώθι Σαυτόν .. το Πρακτορείο Εισητηρίων .. ΤΡΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ .. 😉

  .. 😉 ΄)’= ΚΑΛΉ ΜΟΥ ΜΈΡΑ .. ΚΑΛΗΜΕΡΑ !

  Μου αρέσει!

 3. Μ’αρεσει που βρηκαν και 2 ατομα να μιλησουν υπερ του ευρω που να μην ηταν δημοσιοκαφροι ,πρωην πρωθυπουργοι και μοντελα/»πολιτικοι».

  Με δικαννο τους κυνηγουσαν ;;

  Κατα τ’αλλα το οτι εβαλαν την Καϊλη να εκφερει πολιτικη αποψη μιλαει απο μονο του…

  Μου αρέσει!

 4. Ας δούμε και πάλι τι εστί € :

  Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.
  Το δίλημμα που τίθεται για ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα : ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (που εκδίδεται άτοκα από δημόσια τράπεζα).
  Διότι αν μιλάμε για δραχμή θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος θα έχει το εκδοτικό προνόμιο, η ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνο μέχρι το 30% κρατικής συμμέτοχης) ή την κρατικοποιημένη ΤτΕ – άτοκα. Η διάκριση είναι σημαντική.
  Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του Εύρω, ανήκει στην ΕΚΤ (Rothschilds-ιδιώτες τραπεζίτες) και ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
  Δηλαδή μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα).
  Δημιουργείται και μετά δανείζεται στις εμπορικές τράπεζες με 1% και κατόπιν αυτές το δανείζουν με 4%, 5% ή και 6%, μέσω της αγοράς ομολόγων. Το ομόλογο όμως αποτελεί μια επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχει και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) αποτελούσε την καλύτερη επένδυση και για αυτό έφερε την υψηλότερη διαβάθμιση ως ΑΑΑ (τώρα πια στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).
  Τώρα μέσω μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και με συνδυασμό άγριας λιτότητας και υψηλής φορολογίας αναγκάζουν τα κράτη (τους λαούς) να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Δηλ. κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους
  (ο γνωστός όρος Privatize the gains and socialize the losses)
  Όταν εκδίδεις oμόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μια δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για εύρω-ομόλογα μιλάς για χρέος με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως να δεν είναι δυνατόν να δώσεις περισσότερο αλκοόλ σε ένα μεθυσμένο, για να τον κάνεις νηφάλιο.
  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΤΟΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1881 ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ), ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤτΕ ΚΑΙ 6-7 ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΠΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 233 ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ), ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.