Πρώην κυβερνητικά στελέχη στο μικροσκόπιο εισαγγελέων

Παρά τη λήθη της παραγραφής που προκαλεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, οι εισαγγελικές αρχές αισιοδοξούν ότι οι πολύμηνες έρευνές τους σε σειρά υποθέσεων που σχετίζονται με συμβάσεις του Δημοσίου, θα τελεσφορήσουν και θα αποδώσουν καρπούς.

Οι εκτιμήσεις αρμοδίων εισαγγελικών παραγόντων βασίζονται στην επίμονη προσπάθεια τόσο των εισαγγελικών
αρχών όσο και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, όπως το ΣΔΟΕ και η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που από καιρό ξεψαχνίζουν εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και άλλες μεγάλες συμβάσεις του Δημοσίου.

Αν και αδικήματα πρώην υπουργών, όπως εκείνο της απιστίας ή της παράβασης καθήκοντος, έχουν ήδη παραγραφεί, εντούτοις καταβάλλεται προσπάθεια ανεύρεσης ύποπτων λογαριασμών που μπορεί να θεμελιώσουν κατηγορίες κατά πρώην κυβερνητικών στελεχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η αναζήτηση ύποπτων χρημάτων αποτελεί τη βασική προτεραιότητα των εισαγγελικών αρχών, αλλά και του ΣΔΟΕ, προκειμένου, όπως δήλωνε αρμόδια πηγή, «να καταστεί δυνατή η άσκηση δίωξης κατά πρώην υπουργού».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

7 σκέψεις σχετικά με το “Πρώην κυβερνητικά στελέχη στο μικροσκόπιο εισαγγελέων

 1. Εάν δέν τό κάνουν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι εισαγγελείς,θά τό κάνουν οι κατά τόπους επι κεφαλής πυρήνων τής ΧΡΥΣΗΣ
  ΑΥΓΗΣ,πού στό ποινολόγιό τους έχουν εγγράψει καί τούς θεότυφλους εισαγγελείς….καί βέβαια ή Χ.Α,ΔΕΝ καταλαβαίνει
  από παραγραφές καί λοιπές δικολαβίστικες περικοκλάδες…

  Μου αρέσει!

 2. Αν δεν δουμε φως θα μπουν και αυτοι στη λιστα για ξεκαθαρισμα στη μετα χουντα εποχη. Για την ηγεσια τους δεν το συζηταμε.Εχει περασει το οριο.

  Μου αρέσει!

 3. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ!

  ΠΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ…ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!

  Σε συνέντευξη που έδωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος μεταξυ άλλων αναφέρθηκε και στην κεντροδεξιά αλλά και στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά ενω δήλωσε με νόημα πως περιμένει και αλλά στελέχη να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του προέδρου της Νεας Δημοκρατίας.

  Συγκεκριμένα είπε : ¨ Εκτιμώ, ότι το προσκλητήριο του Α. Σαμαρά από το βήμα του Συνεδρίου της Ν.Δ είναι διαρκές και υπεύθυνο. Ανησυχία μου προκαλεί ο πολιτικός εγωισμός κάποιων στελεχών και την πολιτική απειρία των εξωκοινοβουλευτικών μελών της Κυβέρνησης. Η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά όλους. Η κυρίαρχη κεντροδεξιά, ιστορικά, αλλά και σήμερα απόλυτα ρεαλιστικά,είναι μονόδρομος για τη χώρα. Εγώ έκανα το βήμα πρώτος στην ένωση δυνάμεων. Περιμένω και άλλους… φίλους καλούς ¨ .

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.