Μία Ελληνίδα βάζει πλώρη για τον Λευκό Οίκο!

Μία Ελληνίδα βάζει πλώρη για τον Λευκό Οίκο (photos)!

Αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της αμερικανικής πολιτικής σκηνής. Αν και μόλις 35 ετών, η Τζένιφερ Ψάκι έχει ξεχωρίσει…

Έχει συνεργαστεί με κάποιους από τους «δυσκολότερους» ανθρώπους στην Ουάσιγκτον, στελεχώνοντας θέσεις ευθύνης και πόστα νευραλγικά, αλλά έχει βγει ζωντανή.

Και όχι απλά ζωντανή…

Ο Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσίευμα την έχει κορώνα στο κεφάλι του, ο Κέρι πίνει νερό στο όνομά της και όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της (Σάντερς, Γκιμπς, Εμάνουελ) έχουν να πουν τα καλύτερα και μόνο. Από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όσο για το μέλλον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φήμες την θέλουν να έχει βάλει πλώρη για εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Παρεμπιπτόντως, μέσα σε όλα τα παραπάνω, η 35χρονη Τζένιφερ Ψάκι είναι και… Ελληνίδα και μάλιστα, περήφανη για τις ελληνικές της ρίζες, οι οποίες κρατούν από τη Μεσσηνία.

Όσο για τα κυριότερα προσόντα της 35χρονης Τζένιφερ, όσοι έχουν εργαστεί δίπλα της μιλούν για μια πανέξυπνη γυναίκα, για μια ήρεμη δύναμη, η οποία ουδέποτε χάνει τη ψυχραιμία της και ξεχωρίζει τόσο για τους καλούς της τρόπους όσο και για τη μνημειώδη υπευθυνότητα και αξιοπιστία της.

84 σκέψεις σχετικά με το “Μία Ελληνίδα βάζει πλώρη για τον Λευκό Οίκο!

  1. Μακάρι νά έχει καλή σταδιοδρομία..αλλά θά είναι ΠΡΩΤΑ αμερικανίδα…..ποτέ μήν ξεχνάτε αυτό…ΠΟΤΕ..!!!!!!

    Μου αρέσει!

    1. Καί τί περιμένεις νά είναι. Δεν αντιλαμβανεσαι ότι η κοπελα αυτη εγεννηθη σε αυτήν την χωρα, εμεγαλωσε σε αυτήν, σπουδασε σε αυτήν καί εχει υποψρεωσι νά την υπηρετηση. Έσυ τί περιμένεις απο κάποιον αλλοεθνη ο οποίος γεννηθηκε στήν Ελλαδα, μεγαλωσε στήν Ελλαδα και εδιδάχθη τόν Ελληνικό πολιτισμό; Αλλα καί πάλι δεν καταλαβαινεις ποσο Ελληνες αισθανόμεθα εμεις πού παρ» όλον οτι γεννηθηκαμε σε αυτές τίς χώρες, ζησαμε σε αυτές, σπουδασαμε σε αυτες καί σταδιοδρομησαμε σε αυτές.

      Μου αρέσει!

      1. ΧΕΣΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΣΟΥ.
        ΩΩΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΤΗ ΒΑΨΑΝΕ ΤΩΡΑ….

        Μου αρέσει!

    1. Τί φοβάται,τό κλεπτοκρατικό τόξο καί ΔΕΝ παρέχει δικαίωμα ψήφου στούς Ελληνες τού εξωτερικού,πράγμα αυτονόητο
      γιά όλα τά υπόλοιπα κράτη…??????

      Μου αρέσει!

      1. Δεν ξέρω τι φοβάται το κράτος. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι ‘ομογενείς’ σε ότι αφορά τα της Ελλάδος δεν ξέρουν Χριστό και καλό θα είναι να περιοριστούν να αποφασίζουν για τον Κονγκρεσμαν και τον Σένατορ της βλαχοπαροικίας τους και να αφήσουν τα δασκαλίστικα. Άλλο ο μετανάστης που έφυγε περυσι γιατί είχε ψωμολυσσάξει.

        3ες, 4ες γενιες κλπ, τον πούλο αρμ. Δε θα έρθει να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα κάποιος ξενοκίνητος ‘Αντριου Άθενς’. Όποιος πολίτης άλλης χώρας θέλει να έχει λόγο, να μαζεψει τα μπογαλάκια του, να επιστρέψει στην ελληνική χαβούζα και μετά ας κάνει και λέει ότι γουστάρει.

        Μου αρέσει!

    2. ΟΧΙ ψηφος στην ομογενεια, γιατι η πλειοψηφια των Αμερικανων ομογενων ειναι Δημοκρατικοι και προωθουν τον Τσιπρα με το 1000%. Του κανουν απιστευτη διαφημιση στην Αμερικη. Θα ψηφιζαν το τσιρακι του Σορος και θα μας αποτελειωναν.

      Οι ομογενεις (δεν μιλαω εδω για το μεταναστη που γεννηθηκε και μεγαλωσε στην Ελλαδα και καποια σιγμη εφυγε), ως πολιτες αλλης χωρας, που δεν ζουν στην Ελλαδα (μπορει ουτε καν να την εχουν επισκεφθει ποτε) και δεν μιλουν Ελληνικα (παρα πολλοι απο αυτους δεν ειναι ουτε Ορθοδοξοι πλεον στο θρησκευμα) δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να εχουν δικαιωμα ψηφου στην Ελλαδα!

      Μου αρέσει!

      1. Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ………
        δεν παίζεστε…………….

        Ψηφίστε Έψιλον, Σείριους, Ανδρομέδιους, Ατλάντιους, Λεμούριους, αλλά ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ……

        Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ………

        Μου αρέσει!

      2. Και εσυ ψηφισε το Πλουτο, τη Λασι, το Σνουπι και το Τζακ, γιατι μεχρι εκει σου κοβει, και μην ξεχασεις να υποστηριξεις τη λαικη εξεγερση των αδεσποτων σκυλων της γειτονιας σου απο το Πακισταν και το Αφγανισταν! Γιατι κι’αυτοι εχουν ψυχη φυσικα…

        Μου αρέσει!

      3. Αχ ρε Κούλα 😦

        κι ύστερα αναρωτιέστε γιατί είμαστε σ’ αυτό το χάλι…

        Αχ Κούλα με κούλανες χαχαχαχααααααααα……….

        Μου αρέσει!

      4. Ειμαστε σε αυτο το χαλι γιατι εχουμε «προοδευτικα» ανεγκεφαλα χωρις υποχρεωσεις σαν εσενα να μας κανουν «μαθημα» σε αυτη τη χωρα και να μιλανε χωρις τον ξενοδοχο!

        Τα υπολοιπα περιττευουν. Αν ειχες εστω και λιγη συναισθηση ποσο σοβαρο ειναι αυτο το θεμα, δεν θα αναρτουσες κυριολεκτικα μαλακιες αλλα θα εγραφες κανενα σοβαρο επιχειρημα για να μας πεισεις. Ομως το μυαλο σου ειναι στο μεγεθος του μυαλου του Λαζοπουλου που κυνηγαει ολα τα Πακιστανα στη Παρο και μετα εχει το θρασος να βγαινει και να κανει «μαθημα» στους Ελληνες οικογενειαρχες. Αυτο ειναι το επιπεδο σου.

        Αντε τωρα να ζητησεις κανενα 50ρικο απο τη μανα σου να παρεις τσιγαρα…ετσι και εγω ξερω να «κανω μαθηματα» και να γραφω μαλακιες….ουουου…

        Μου αρέσει!

      5. Οσο εσυ εισαι «ομογενης» αλλο τοσο εγω ειμαι η Μισελ Ο-μπαμια. Εχεις μπερδεψει τα μπουτια σου: αν εισαι στο εξωτερικο εισαι Ελληνας μεταναστης, και σε καμια περιπτωση «ομογενης» δευτερης, τριτης γενιας οπως ειναι αυτη η Αμερικανιδα κοπελιτσα.

        Καταλαβε τη διαφορα πρωτα και μετα ξανασυζηταμε αν θα πρεπει να ψοφησεις, ουπς συγνωμη, ψηφισεις στην Ελλαδα…

        Μου αρέσει!

      6. Άστα Κούλα, η μαμά έφυγε διακοπές για το Λονδίνο γιατί εδώ έχει πολύ καύσωνα. Ευτυχώς με καβάντζωσε για κανά μήνα που θα λείπει. Όχι σαν κάτι άλλες που πρώτα τα κάνουν και μετά δεν ξέρουν τι να τα κάνουν…

        Μου αρέσει!

      7. Ευχαριστουμε τοτε που επιτελους παραδεχεσαι οτι εισαι μεγασ μπουλης και αχρηστος που μιλαει απο τον κ_λο του! Γιατι εγω δεν ξερω κανενα «αντρα» να περιμενει απο τη μαμα μου «να τον γκαβατζωσει.»

        Τα υπολοιπα σχολια περιττεουν.

        Μου αρέσει!

      8. Γαβ Γαβ, οποιος δεν δουλευει (δηλαδη δεν εχει φαει τα αγγουρια, συγνωμη κι’ολας), δεν δικαιουται να ομιλει και να κρινει…

        Θα σου ελεγα, ασε τα λεφτα της μαμας σου στην ακρη να υπαρχουν γιατι θα ερθουν ακομα πιο δυσκολες μερες και θα σας χρειαστουν, σταματα να τρως απο τα ετοιμα γιατι ειναι μεγα αμαρτημα, και αν εχει καμια ακρη η μαμα σου, πες της να σε χωσει καπου να αρχισεις να εργαζεσαι για να δεις πως βγαινει το μεροκαματο. Μετα θα αναθεωρησεις πολλες απο τις θεωριες σου, θα ωριμασεις και ξανασυζηταμε.

        Να εισαι καλα.

        Μου αρέσει!

      9. Αχχχχ…… ρε Κούλα… δουλεύω οικοδομές από 13 χρονών…. και κοντεύω 50…. πάντως αν χρειαστώ μπουλντόζα θα σε προτιμήσω 🙂

        Μου αρέσει!

      10. Αχ ρε Κουλα,ομογενης λεγεται αυτος που ζει εκτος των συνορων του εθνους καταγωγης!!!!!
        Μου ευχηθηκες και να ψοφησω………

        Μου αρέσει!

      11. Εσυ δεν εισαι σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση «ομογενης» οπως ειναι αυτη η γυναικα στο αρθρο, εκτος και αν εχεις προβλημα με τα Ελληνικα και δεν καταλαβαινεις! Μην τρελαθουμε τωρα! Βρηκαμε τωρα τις λεξεις και παιζουμε για να εχουμε να λεμε.

        Εισαι μεταναστης, αυτο ειναι το πιο σωστο απο ολα να λες οτι εισαι, εισαι του ιδιου γενους με εμας, αλλα εισαι ΚΑΙ της ιδιας ιθαγενειας/ υπηκοοτητας! Οι Αμερικανοι ομογενεις για τους οποιους λεμε οτι δεν πρεπει να ψηφιζουν δεν ειναι της ιδιας υπηκοοτητας ή ιθαγενειας με εμας σε καμια περιπτωση.

        Τωρα αν θελεις να κανεις το βλακα προβλημα σου. Εχθες ολοι λεγαμε οτι οι μεταναστες σαν εσενα που μπορει να ξαναγυρισουν και πληρωνουν φορους στην Ελλαδα γιατι αφησαν πισω περιουσια φυσικα και πρεπει να ψηφιζουν στις πρεσβειες μας οταν εχουμε εκλογες στην Ελλαδα.

        Οσο για σενα Γαβ Γαβ, καταλαβαινεις φυσικα οτι για την ηλικια σου (50 χρονων, ναι καλα….), τα σχολια σου δειχνουν ενα δεικτη νοημοσυνης και μια ανωριμοτητα που δεν φανερωνουν αντρα 50 χρονων που δουλευει οικοδομη. Γι’αυτο θα σου ελεγα να αφησεις τα παραμυθια, βρες καμια δουλεια και ασε τη μασα απο τα ετοιμα γιατι δεν σε τιμαει καθολου. Οταν φτασεις σε 3 δεκαετιες στα 50, ξανασυζηταμε…

        Και η συζητηση κλεινει εδω.

        Μου αρέσει!

      12. Αχχχ… Κούλα… μακάρι να βγουν αληθινές οι ευχές σου περί δεκαετιών και χρυσαυγίτης θα γίνω… αλλά δυστυχώς ο Θεός δεν έβαλε σωστά τη σειρά έπρεπε να γεννιόμαστε γέροι και να μεγαλώνουμε νέοι 😦

        Μου αρέσει!

      13. * και επειδη προβλεπω οτι θα πιαστεις στο ιθαγενεις και υπηκοοτητα για να πεις την αμπελοφιλοσοφια σου παλι: ΝΑΙ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!

        Μην μου πεταξεις καμια βλακεια παλι!

        Μου αρέσει!

      14. Φωτεινη, ουσιαστικα ειναι το ιδιο πραγμα. Ιθαγενεια ειναι δικαιο του αιματος, υπηκοοτητα ειναι δικαιο του εδαφους.

        Φυσικα, μπορει να κανω λαθος, οποτε παρακαλω διορθωστε με. Σε καθε περιπτωση ομως, ο «ομογενης» παραπανω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ομογενης οπως ειναι η Αμερικανιδα του αρθρου. Ειναι Ελληναρας και με τη βουλα μαλιστα, νεοελλην κανονικοτατος οπως εγω!

        Μου αρέσει!

      15. Κουλα,στο εξωτερικο γινεται παντα ο διαχωρισμος μεταξυ υπηκοοτητας και ιθαγενειας.

        η υπηκοοτητα προσδιοριζει τον πολιτη,η ιθαγενεια το εθνος,την φυλη.

        μεχρι και στα φυτα,γινεται,αυτο.
        η ντοματα ,π.χ.,δεν ειναι ιθαγενες φυτο.

        Μου αρέσει!

      16. Φωτεινη το ιδιο λεμε, το ειπα απο πανω: Ιθαγενεια = δικαιο του αιματος, υπηκοοτητα = δικαιο του εδαφους δηλαδη παιρνεις την υπηκοοτητα μια χωρας χωρις να εισαι του ιδιου γενους.

        Συμφωνεις ομως οτι ο τυπος απο πανω δεν ειναι «ομογενης» οπως λενε οτι ειναι η Αμερικανιδα του αρθρου και αλλοι Αμερικανοι ομογενεις που δεν εχουν Ελληνικη ιθαγενεια/υπηκοοτητα;;;

        Μου αρέσει!

      17. Φωτεινη, να διευκρινισω οτι οταν λεω οτι αυτοι οι Αμερικανοι «ομογενεις» δεν εχουν την ιθαγενεια, συμφωνα με τις διευκρινησεις που εδωσες, εννοω οτι δεν μπορω να θεωρησω οτι αυτη η γυναικα εχει την Ελληνικη «ιθαγενεια» επειδη ο παππους (που μπορει να ειναι και αυτος γεννημενος στην Αμερικη και ο προπαππους να ηταν ο Ελληνας μεταναστης) εκανε ενα γιο (τον πατερα της) με οχι Ελληνιδα, ο πατερας της παντρευτηκε μια παλι οχι Ελληνικης καταγωγης, δηλαδη δεν μπορουμε να πουμε οτι αυτη η γυναικα ειναι «Ελληνιδα» 100% στο γενος. Αν αρχισουμε να λεμε ομογενεις ολους που καποτε ειχαν ενα προγονο Ελληνα τοτε με αυτη τη λογικη η μιση Τουρκια ειναι «ομογενεις»…

        Κατα τη γνωμη μου θεωρω «ομογενεις» τους Αμερικανους που ειναι απο Ελληνοαμερικανικες οικογενειες που παντρευονται μεταξυ τους ή που ακομα και αν ο ενας γονιος ειναι απο αλλη καταγωγη, εχουν κρατησει επαφη με τα εθιμα της Ελλαδας, πηγαινουν στην Ορθοδοξη εκκλησια, κρατανε τα Ελληνικα εθιμα, γιορταζουν το Ελληνικο Πασχα, και κανουν μια προσπαθεια να μαθουν Ελληνικες λεξεις και την κουλτουρα της Ελλαδας, βαφτιζουν τα παιδια τους οπως οι Ελληνες, κτλ…Υπαρχουν αυτοι οι «ομογενεις» στην Αμερικη και ειναι και πολυ μεγαλη και καταξιωμενη κοινοτητα. Καταλαβαινεις τι θελω να πω…

        Μου αρέσει!

      18. Κουλα ιθαγενεια εχει,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εχει και ελληνικο πνευμα.
        αλλα αμα το δεις και διαφορετικα,ποσοι ελληνες με ιθαγενεια και υπηκοοτητα,που ζουνε στην Ελλαδα,δεν εχουν το ιδιο,ελληνικο πνευμα η οτι αγαπουν την ελλαδα;

        συμφωνω παντως σε αυτο που λες.

        Μου αρέσει!

      19. Εχεις ζησει στο εξωτερικο κυρια κατινα και μιλας τοσο απολυτα;;;;
        Σε πληροφορω ενα 50% απο τους ομογενεις δευτερης γενειας δεν μιλανε σχεδον καθολου τα ελληνικα,
        χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν αισθανονται Ελληνες τηρουν τα ηθη και τα εθιμα,πηγαινουν στην εκκλησια εχουν στενους
        δεσμους με την Ελληνικη κοινοτητα και το κυριοτερο εχουν Ελληνικα διαβατηρια!!!!!
        Το τελευταιο προσδιοριζει την εθνικη συνειδηση,ο ΓΑΠ εγινε πρωθυπουργος της Ελλαδος με Αμερικανικο διαβατηριο!!!!
        Να δεις ποση βλακεια κουβαλανε μερικοι γηγενεις εκει στη πατριδα,τον Γαπ δεν προκειτε κανεις να τον αγγιξει τον
        προστατευει η Αμερικανη πρεσβεια γιατι ειναι Αμερικανος πολιτης,οπως η περιπτωση Χριστοφορακου με τους ξενερωτους
        Γερμανους!!!!
        Ο Α.Παπανδρεου το ιδιο φυγαδευτηκε στην Αμερικη οταν εγινε η επανασταση της 21Απρ.
        Οι κερκοπορτες ανοιγουν παντα απο μεσα οι εχθροι της πατριδος μας ηταν παντα εντος των τειχων!!!!!
        Χαλαρωσε Κουλαρα και ασε τις μαγκιες,αυτα στη πεθερα σου,αν εχεις τσαγανο!!!!
        Κουλα πολυ κολοπαιδο ο ομογενης!!!!!!

        Μου αρέσει!

      20. Ομογενης/Πατριωτης: Εχω ζησει στην Αμερικη 15 χρονια, ΒΑ Political Science/BS International Affairs απο Florida State University, MSc International Security απο Georgetown University, PhD Political Science (διατριβη πανω στις διατλαντικες σχεσεις και την ασφαλεια της Ευρωπης) απο Georgetown University στη Washington D.C.

        Εργασια στη Παγκοσμια Τραπεζα, μελος του American Hellenic Institute και του American Hellenic Council of California για το οποιο εργαστηκα κιολας οποτε ξερω τα θεματα της ομογενειας παρα-παρα-παρα πολυ καλα και τους Ελληνοαμερικανους και την νοοτροπια τους (εσυ εισαι Ελληναρας, δεν εχεις καμια σχεση με ομογενη Ελληνοαμαερικανο), εργασια για την Ελληνικη και Κυπριακη Πρεσβεια, εργασια ως Fellow το Woodrow Wilson International Center for Scholars, και εργαζομαι σε αναλογη θεση στην Ελλαδα τωρα.

        Σου ελυσα τωρα την απορια αν εχω «μεινει ποτε στο εξωτερικο»;;;; Χαχαχαχαχχαααααα

        Και η συζητηση κλεινει εδω.

        [Δυστυχως η νοημοσυνη πολλων εδω μεσα δεν φτανει περα απο το «Κουλα» να καταλαβουν οτι ενα ονομα, δυστυχως τοσο αδικα με αρνητικα στερεοτυπα στην Ελλαδα για τη μεση Ελληνιδα, δεν κανει τον ανθρωπο]

        Μου αρέσει!

      21. Κούλα,
        υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δύο υπηκοότητες
        σωστά;
        άνθρωποι που να έχουν δύο ιθαγένειες υπάρχουν;
        όχι
        άρα πως είναι το ίδιο;

        Μου αρέσει!

      22. Αστιλλαις, ναι γινεται να εχει καποιος διπλη ιθαγενεια: ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γιατι ειμαστε πολυ «προοδευτικοι!»

        Οι περισσοτεροι Αλβανοι πλεον στην χωρα μας εχουν διπλη ιθαγενεια μετα απο τα αισχρα νομοσχεδια της Φωφης και του Γιωργακη οταν ηταν στην εξουσια και μαλιστα τους ενδιεφερε και ρωτουσαν: «Αν παρω την Ελληνικη για να πιασω μια δουλεια στο δημοσιο και να μπορω να ψηφιζω στην Ελλαδα (δηλαδη να σπρωχνει τους ανθελληνες στην εξουσια), θα χασω την Αλβανικη;; Γιατι αν γινει αυτο δεν την θελω την Ελληνικη!» Κανενας ομως απο αυτους δεν υποχρεωθηκε να παει να υπηρετησει στις Ελληνικες ενοπλες δυναμεις και να κανει τη θητεια του οπως οι Ελληνες «ιθαγενεις» και οπως πρεπει να υποχρεωνεται καθε ενας που θελει να γινει «Ελληνας,» δηλαδη να ορκιζεται πιστη και αγαπη στην Ελληνικη σημαια και Συνταγμα (οπως σε υποχρεωνουν να κανεις οι Αμερικανοι για να σε κανουν Αμερικανο πολιτη).

        Επισης, ειχαμε ενα ολοκληρο πρωθυπουργο που πετουσε κρυφα στο Λονδινο να ανανεωνει το Αμερικανικο διαβατηριο για να μην χασει την Αμερικανικη «ιθαγενεια» (καλα, στην πρεσβεια μας στην Ουασινγτον ηταν ανεκδοτο πλεον σε ολους τους διπλωματικους κυκλους πως εχουμε εναν ορκισμενο Αμερικανο για πρωθυπουργο που δουλευει για το Αμερικανικο ΥΠΕΧ στην ουσια -δεν αποποιηθηκε ποτε ουτε την Ελληνικη ουτε την Αμερικανικη ιθαγενεια και οπου τον σενεφερε δηλωνε «Ελληνας»).

        Λοιπον, η απαντηση ειναι «ναι γινεται να εχεις διπλη ιθαγενεια» σε ενα σημειο του πλανητη που γινονται τα μεγαλυτερα καραγκιοζιλικια του συμπαντος ωστε να υπαρξει γενοκτονια, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ουτε η Αλβανια δεν το δεχεται αυτο το καραγκιοζιλικι, σου λενε «φιλε αν θελεις να εισαι Ελληνας για να πιασεις και εσυ μια δουλεια στο δημοσιο, δεν μπορεις να εισαι Αλβανος!»

        Και για να περασουμε τωρα στα νομικα που ισχυουν και να σου δωσω μια πιο «σοβαρη» απαντηση, θα πω οτι η ιθαγενεια δινεται αυτοματως στην Αμερικη σε ολα τα παιδια που γεννιουνται εκει, ομως η πραγματικη τους (βιολογικη τους) ιθαγενεια ειναι απο την χωρα προελευσης των γονιων τους. Ετσι λοιπον αυτα τα παιδια εχουν διπλη ιθαγενεια αρα διπλη ιθαγενεια μπορει να υπαρξει σε χωρες οπως οι ΗΠΑ. Ομως η Αμερικη βασιζεται σε αυτο το μοντελο ως χωρα μεταναστων και θεωρεισαι αυτοματως Αμερικανος «ιθαγενης» αρκει η μητερα σου να σε γεννησει σε Αμερικανικο εδαφος. Στην πραγματικοτητα βεβαια η ιθαγενεια αυτου του παιδιου ειναι ταυτοσημη με την ιθαγενεια, δηλαδη το γενος και εθνικοτητα, των γονεων του που μπορει να μην ειναι καν Αμερικανοι υπηκοοι (δες πολλα παιδια Μεξικανων και αλλων Λατινοαμερικανων για παραδειγμα). Και γι’αυτο ειναι πιο σωστο να κανουμε το διαχωρισμο αναμεσα στην «ιθαγενεια» και στην «εθνικοτητα» γιατι στα εθνη-κρατη στην εποχη της παγκοσμιοποιησης ολα εχουν γινει ενας μεγαλος αχταρμας πλεον.

        Οπως ειχα πει και σε παλαιοτερο σχολιο, καταλαβαινω τις ενστασεις των Ελληνων (ειμαι και εγω ενας απο αυτους/αυτες) που θελουν να γινεται διαχωρισμος ιθαγενειας και υπηκοοτητας αφου η Ελλαδα ηταν παντα μια χωρα ομοιογενους πληθυσμου, θρησκειας και κουλτουρας. Δυστυχως ομως οι νομοι που εχουν περαστει στην Ελλαδα απο την κεντρο-αριστερα και σε αλλες Ευρωπαικες χωρες για «ανθρωπιστικους» και «πολιτιστικους» λογους θεωρουν την ιθαγενεια (δικαιο εξ αιματος/γενους) και την υπηκοοτητα (δικαιο του εδαφους/νομιμη παραμονη εντος της εθνικης κυριαρχιας ενος κρατους) το ιδιο και το αυτο πλεον.

        Μου αρέσει!

  2. Ρε παιδια, μην κοροιδευομαστε! Ποσο «Ελληνιδα» μπορει να αισθανεται αυτη η γυναικα;;;

    Ουτε καν Ορθοδοξο γαμο δεν εκανε, ανηκει σε δογμα του Προτεσταντισμου (United Church of Christ) στο οποιο και πιστευει. Ξερει οτι εχει Ελληνικες ριζες απο τον πατερα της που ειναι και αυτος γεννημενος-μεγαλωμενος στην Αμερικη, η μητερα της ειναι Αμερικανιδα Αγγλο, και ολο το State Department ηγειται απο Εβραιους, οτι της πουν θα κανει σε σχεση με την Ελλαδα γιατι, πολυ απλα, ειναι «Αμερικανιδα» πανω απο ολα…

    Ας ειμαστε προσγειωμενοι παρακαλω!

    Μου αρέσει!

    1. Επίσης για να βγεί κάποιος πρόεδρος έχει περάσει 2000000 «εξετάσεις» ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του κόμματος, των λόμπι, των επιχειρηματιών, του πενταγώνου κλπ όπως θέλουν.

      Σε καμμία περίπτωση δεν θα άφηναν μια τυχαία αν δεν ήταν 120% δικιά τους να εκλεγεί, ούτε την υποψηφιότητα και την ψήφο των Δημοκρατικών μέσα στο κόμμα της θα είχε, ούτε θα έσκαγαν οι χορηγοί τα φράγκα για την προεκλογική της εκστρατεία (χωρίς τους οποίους δεν βγαίνεις), ούτε τα ΜΜΕ θα την πρωοθούσαν.

      Και βέβαια ο πρόεδρος είναι και λίγο πολύ διακοσμητικός, τις αποφάσεις τις χαράζουν άλλα κέντρα, και σε πλάνα 5 και 10 και 20 ετών. Δεν θα χαλάσει αποφάσεις και σχεδιασμούς κυβερνητικούς δεκαετίες ένας πρόεδρος…

      Μου αρέσει!

      1. ΠΡΩΤΑ ΠΆΙΡΝΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ AIPAC ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΧΕΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΜΠΟΥΤΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΜΑΛΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ 100 ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΕ ΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ..
        ΓΚΕΓΚΕ;

        Μου αρέσει!

  3. Ιιατι δεν βαζετε ολοκληρο το αρθρο?Η μητερα της,ΑΪλιν Μεντβεϊ,-αγγλοεβραια-.Και οποσδηποτε πρωτα μασονος.Σιγα την ελληνιδα.Μια χαρα εβραια.Οπως και πολυ εβραιοι που εχουν φυγει απο την Ελλαδα δηθεν ειναι ελληνοαμερικανοι, γι’αυτο κι βλεπουμε πολυ βοηθεια απο αυτους

    Μου αρέσει!

  4. Οι εβραιοι ,οπου και αν κατοικουν,ορκιζονται πιστη πρωτα στο ισραηλ.Το ισραηλ ως κρατος εχει γερους δεσμους με ολους τους εβραιους ανα την υφηλιο.
    Σε αντιθεση, το ελληνικο κρατος αδιαφορει παντελως για τον Ελληνισμο,και εχει κοψει ολους τους δεσμους με την ομογενεια.

    Ιωνας Δραγουμης
    Οταν το κρατος στρεφεται εναντιον του Εθνους,τοτε το κρατος πρεπει να καταστραφη.

    Μου αρέσει!

    1. Ναι, γιατι οι Εβραιοι δεν εχουν πατριδα στην πραγματικοτητα! Το Ισραηλ ειναι αρτιφισιαλ πατριδα. Αν δεν ειχαν την θρησκεια να τους ενωσει, ο μεγαλυτερος εμφυλιος στο πλανητη θα προεκυπτε μεσα στο Ισραηλ, εχουν μαζευτει απο ολα τα κρατη και τις κουλτουρες του κοσμου, και αν ποτε πας, θα δεις πως τρωγονται μεταξυ τους, ειναι απιστευτο!

      Αυτο που λες δεν εχει σχεση με τον Ιουδαισμο, εχει σχεση με το Σιωνισμο και γι’αυτο υποστηριζονται μεταξυ τους ακομα και αν ο Σιωνιστης ειναι Χριστιανος (εχει μπολικους Ευαγγελιστες και αλλους Χριστιανους Σιωνιστες η Αμερικη). Εγω ως Ελληνιδα δεν εχω κανενα λογο να υποστηριξω μια Αμερικανιδα δευτερης-τριτης-τεταρτης γενιας που ουτε καν μιλαει Ελληνικα και δεν ειναι Ορθοδοξη μονο και μονο επειδη ο προπαππους της απο τον ενα γονιο ηταν Ελληνας. Το να εισαι Ελληνας ειναι πολυ περισσοτερο απο το να κουβαλας ενα Ελληνικο επιθετο επειδη ενας προπαππους ηταν απο την Ελλαδα.

      Παιδια, σορρυ αν κανω ορθογραφικα, μεσα σε ολα τα εξοδα, ο μικρος μου εσπασε τα γυαλια μου και πρεπει να παω αυριο το πρωι να τα φτιαξω. Τι να κανω; Ειμαι και γκαβη! Ολα τα ειχε η Μαριωρη…

      Μου αρέσει!

      1. * Συγνωμη, αν δεν ειχαν τον κοινο εχθρο τους Αραβες γυρω-γυρω και τους Παλαιστινιους να ενωνει τους Εβραιους στο Ισραηλ εννοουσα, οχι μονο την θρησκεια. Ειναι τυχαιο που διατηρουν αυτο τον εχθρο νομιζεις;; Θα τους συνεφερε οικονομικα πρωτα απο ολα να λυσουν το θεμα με την Παλαιστινη. Γιατι ομως το διατηρουν;; Γιατι ακριβως λειτουργει ως «ενωτικος παραγοντας» για τους Εβραιους, ο κοινος εχθρος και κινδυνος για τη κουλτουρα τους, διαφορετικα θα εχουν τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ εμφυλιο στον πλανητη οι Εβραιοι μεταξυ τους μεσα και εξω απο το ισραηλ ετσι οπως εχουν μαζευτει απο ολα τα μηκη και πλατη της γης και εχουν πολυ διαφορετικες κουλτουρες μεταξυ τους!

        Εμεις ομως οι Ελληνες, we are smarter than this! (να το πω Αγγλιστι να ειμαι ιν)

        Μου αρέσει!

  5. Γιατίς ρε γκουβέρνο δεν προσφέρατε στο κορίτσι ένα καλό κοντράτο 8ετίας να έρθει στην πατρίδα της να αναλάβει υπουργός παρά τω εκάστοτε πρωθυπουργώ; Κολοκύθια χεντ χαντερς είναι ο Σαμαράς και οι συμβουλάτορές του; Έστω για πλάκα, μια απόπειρα υφαρπαγής έπρεπε να γίνει.
    Αλλά που να δείτε πέρα από τη μύτη σας στουρναρόβλαχοι των Αθηνών!

    Μου αρέσει!

  6. She is a daughter of Eileen D. Medvey of Stamford, Conn., and James R. Psaki of Snowmass, Colo. Her father, a retired real estate developer, owned Groton Community and Groton Multifamily, real estate development companies in Connecticut. Her mother is a psychotherapist in private practice in Greenwich. The bride is a stepdaughter of Josiane J. Colazzo and of Robert E. Medvey.

    3ης παίζει και 4ης γενιάς μεταναστών από Ελλάδα.επειδή έχει ένα επίθετο που θυμίζει Ελληνικό τρέξανε όλα τα ΜΜΕ να το γιορτάσουν….το μόνο που θα ξέρει από Ελλάδα προφανώς θα είναι το τζατζίκι και το μουζάκα,άντε να χει δει και καμμία ταινία του Χόλιγουντ για την αρχαία Ελλάδα.σε όλη την Αμερική υπάρχουν σε καίρια πόστα απόγονοι Ελλήνων μεταναστών,τι θα πει αυτό; ότι θα νοιαστούν για την Ελλάδα; επειδή ο προπάπους της ήταν από την Μεσσηνία νομίζετε ότι σημαίνει κάτι για αυτήν; εδώ έχουμε ΄΄Ελληνες΄΄ που μας κυβερνάν και δεν νοιάζονται για την χώρα θα νοιαστεί το Αμερικανάκι; για ποιο ακριβώς λόγο θα πρέπει να χαρούμε ή να νιώσουμε αισιόδοξοι; και ο Σταυρίδης που είναι ή ήταν διοικητής του ΝΑΤΟ δεν νομίζω να έπαιρνε το μέρος της Ελλάδας σε μια αντιπαράθεση των 2 χωρών.κάτι τρέχει στα γύφτικα……

    Μου αρέσει!

    1. Οπως καμαρωναν καποτε κατι μπουρτζουβλαχοι δημαρχαραιοι επειδη τους επισκεφθηκε ο Αγκνιου χωρις να ξερουν τιποτα αλλο για εκεινον εκτος απο αυτα που τους ειχε πει η κυβερνηση και το οτι ηταν «Ελληνας» , ετσι και τωρα….

      Μου αρέσει!

      1. Ενώ αν εκλεγεί οποιοσδήποτε άλλος που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να πω, από επιχειρηματολογία είμαστε έθνος ανάδελφο.

        Μου αρέσει!

      2. ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ !!

        Πιο Γιανκηδες και απο τους Γιανκηδες ειναι !!!!!

        Μου αρέσει!

      3. Δεν με ενδιαφέρει η κυρία υποψήφια, στη συζήτηση μπήκα για το ΟΧΙ έλληνες. Και σας ξαναρωτώ, ό,τι κι αν είναι η κυρία ποιά η διαφορά; επειδή είπε η άλλη ότι οι ομογενείς ψηφίζουν Τσίπρα; με αυτή τη λογική την παλεύετε;

        Μου αρέσει!

      4. Ελληνίδα είναι μόνο στα χαρτιά. Αν όλοι το βάλουν στο μυαλό τους και καταλάβουν τι προσδοκίες μπορούν να έχουν από την εν λόγω, όλα καλα. Η ιδεά σου ότι μπορεί να μας φανεί χρήσιμη λόγω οικογενειακού δέντρου, είναι τουλάχιστον ρομαντική, αν όχι βλακώδης

        Μου αρέσει!

      5. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν στην Αμερική. Μ’ ενδιαφέρει η επιχειρηματολογία των ενάντιων και σας ρωτώ γιατί μάχεστε με τόσο σθένος να της την πείτε, γιατί τίποτα άλλο δεν μπορείτε να κάνετε, χωρίς ούτε καν να μας προτείνετε τι να ψηφίσουν οι αμερικάνοι. Εκτός… εκτός κι αν μόνο και μόνο επειδή είναι δημοκρατική κι όχι ρεπουμπλικάνα σας χάλασε το συνοικέσιο που ονειρεύεστε. Γιατί οι αμερικάνοι ως γνωστόν δυάρα τσακιστή δε δίνουν είτε βγει ρεμπ είτε δημ.

        Και σε κάθε περίπτωση εναντιώνεστε σε κάτι που είτε είναι στα χαρτιά είτε όχι, φέρει ελληνική υπογραφή ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, παρά μόνο λάσπη προερχόμενη από τη φαντασία σας. Ούτε ξέρετε αν είναι εβραία, ούτε μασόνα ούτε τίποτα.

        Αλλά όπως είπε κι ένας έγκριτος συνομιλητής, όπου εμφανίζεται η ΧΑ σταματάει η λογική.

        Μου αρέσει!

      6. Χαχα, ωραίος είσαι. Εγώ λέω το εξής απλό: από όπου κι αν βαστάει η σκούφια της, δεν περιμένω οτιδήποτε από αυτήν, ειδικά τώρα που είναι υπάλληλος υπηρεσιών άλλης χώρας και πρέπει να κάνει τη δουλεία της.
        Τώρα να μου μιλάς εμένα για Χρυσή Αυγή, τι να σου πω, δεν πας καλύτερα να μιλήσεις στην Άστυ για πόνους περιόδου;

        Μου αρέσει!

      7. «»»Ενώ αν εκλεγεί οποιοσδήποτε άλλος που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να πω, από επιχειρηματολογία είμαστε έθνος ανάδελφο.»»»

        Ναι βρε, με άλλον μπορεί να είναι έως και πολύ καλύτερα.

        Η μακρινή της καταγωγή δεν παίζει κανένα ρόλο. Το μόνο που θα παίξει ρόλο είναι ποιά συμφέροντα και ποιά λόμπι θα την υποστηρίξουν και τι θα θέλουν εκείνη την περίοδο σε σχέση με την εξωτερική πολιτική.

        Για να το πούμε αλλιώς, επειδή από πολιτική δεν σκαμπάζεις: το πόσο θα μας συμφέρει ένας υποψήφιος πρόεδρος δεν εξαρτάται καθόλου από την καταγωγή του ― εξαρτάται μόνο από τα πλάνα του επιτελείου του και του κομματός του για την εξωτερική πολιτική.

        Μπορεί π.χ. κάποιος βλάχος ρεπουμπλικάνος Αμερικάνος από την Οκλαχόμα, να είναι καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα από αυτή, απλά και μόνο αν τύχει εκείνη την περίοδο οι ρεπουμπλικάνοι έχουν πιο συμφέρουσα προς εμάς στρατηγική για την Ευρώπη.

        Μου αρέσει!

      8. Κλακαδόρε πες γαβ γαβ
        όπα γαβ γαβ είπα
        τόπες;
        μπράβο το καλό παιδί
        νιαούρισε και λιγο
        σωστός ο Αμπντούλ
        πολύ καλή δουλειά.

        Μου αρέσει!

      9. «Ναι βρε, με άλλον μπορεί να είναι έως και πολύ καλύτερα.»

        Δεν διαφωνώ σ’ αυτό, αλλά όπως λες κι εσύ, «μπορεί», που σημαίνει ότι μπορεί και όχι. Εδώ όμως ακόμα δεν τον είδαμε γιάννη τον βαφτίσαμε.

        ————
        Άστυ η συνταγή είναι στο άλλο ποστ, μην το παρακάνεις όμως 1, 2 την ημέρα 🙂

        Μου αρέσει!

      10. Άστυ, να ανοίγεις τα παράθυρα πού και πού, να φεύγει η πτωμαίνη και η μούχλα.
        Πάρε και κανέναν καινούριο ρουχαλάκι. Μην είσαι σα τσόλι στα γεράματα. Αφού είσαι ματσό.

        Σέβας και σάβαννα

        Μου αρέσει!

      11. Αφεντικο,πε αμπντουλ τι καλο ειναι.
        αναστησε νεκρο γεροντογκαμπρο και γκυναικα του μαζι.
        πε για αμπντουλ,οχι μονο εσυ αναγκη.

        Μου αρέσει!

  7. Ειδαμε το Σπυρακη τον Αγκνιου…
    απο τη Μεσσηνια….
    Το Στεφανοπουλο … του Κλιντον….
    Ειδαμε καποιον αλλο για προεδρο… αλλα στο… τσακ εχασε…
    Εκει… τα παντα ελαγχονται!!!
    Απο κακη φυλη!
    Κλεβουν ψηφους ολοκληρης πολιτειας…. ξεχασατε τον Μπους;;;
    Και δεν ανοιγει ρουθουνι… τοοοση δημοκρατια….
    Οσο για τους ψηφους των… ελληναραδων… εχουν να ερθουν στη πατριδα…..
    Πασοκ και Νδ ξερουν μονο!
    Δεξαμενη τους θα ειναι και οχι η ελλαδα!
    Κοιταξτε τι ψηφιζαν οσοι ερχονταν τοσα χρονια….
    Δικαιωμα πρεπει να εχουν
    ΟΣΟι ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ μαζι με την ΕλΛΑΔΑ!!!!
    ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ εδω!!!
    Δεν τους απαγορευσε κανενας
    να γυρισουν, να δουλεψουν και να ζησουν και να ψηφισουν!
    Αν το εχουν καυμο…. λοιπον
    ξερουν τη λυση…
    Οταν ψηφιζει καποιος και καθοριζει ζωη κρατους και των αλλων
    Θα δεχεται ο Ιδιος και τις συνεπειες!!
    Καλη ωρα οπως εμεις…..

    Μου αρέσει!

  8. Την έχει κορώνα στο κεφάλι του ο Ομπάμα… και τι;
    Να τον ψηφίσουν οι Έλληνες των ΗΠΑ για να καμαρώσου την δήθεν Ελληνίδα που έχει κάνει κολεγιά μ’ όλα τα σκατά του υποκόσμου της εξουσίας;

    «Θα πουν κι ένα τραγούδι για του Θωμά το γιο που βγήκε δεκανέας καμάρ’ για το χωριό»
    Καιρός να το ξεπεράσουμε αυτήν την αντίληψη, ειδικά με τις συνθήκες, την ποιότητα και τις προθέσεις που επικρατούν σήμερα.
    Είναι υπεύθυνη στο να υπηρετεί αυτούς που υπονομεύουν την χώρα τους, τον πλανήτη και την Ελλάδα. Να συγκινηθούμε;;;;;
    Δεν είναι καμάρι για την Ελλάδα μια που κωλοτρίβεται με ό,τι χειρότερο υπάρχει στον πλανήτη.
    Προσωπικά μένω παγερά αδιάφορη.

    Μου αρέσει!

  9. Aν σας διαβαζε,θα αλλαζε σιγουρα το επιθετο σε Psake.
    Θα σταματουσε και το μουζάκα.
    Θα τη νικουσατε πριν αρχισει ο αγωνας μιλαμε.
    Τη χαζη…

    Μου αρέσει!

    1. Παλι καλα,γιατι αν διαβασει τα δικα σου σχολια,τη βλεπω να αλλαζει φυλο,πραγμα που σημαινει οτι οι οπλες σου ξαναπατησαν τα γαιδουραγκαθα,τριψε τωρα τα χαπια,ανακατεψε τη σκονη τους με νερο και τοποθετησε το μειγμα στις πληγες για μην ψαχνεις ανοιχτο φαρμακειο τετοια μερα,αποφευγεις και τη σπαταλη του πολυτιμου χρονου σου.

      Μου αρέσει!

      1. Χτες εφυγες με δειλα,μικρα πηδηματακια,Ρυζογαλε.
        Σε περιμενα καμμια ωρα,αλλα εσυ τιποτα.
        Τα διαβασες ομως τα πρεποντα,ειμαι σιγουρος.
        Βρες σκοπο στην ζωη σου λοιπον.
        Καταστρεφεσαι μικρη μου Χιονατη.
        Εισαι τοσο αδυναμος,που το θεωρω αμαρτια να σε ποδηγετω καθε μερα.
        Μπορει να το διασκεδαζω,αλλα πλεον βαρεθηκα τους σχιζοειδείς .
        Βρισε οσο θες,πες ο,τι θες,απαντηση δεν θα παρεις πλεον.
        Δεν θα καταχραστω την φιλοξενια της Ολυμπιας και δεν θα χαλασω την αναρτηση με την ψυχοθεραπεια σου.
        Xτυπα το πληκτρολογιο τωρα,μολις εχασες τον λογο που σε γεννησε η μανα σου.
        Αντ γεια Μανωλη.

        Μου αρέσει!

      1. Παιζεις και κρυφτουλι με τις λεξεις,σου τις εδωσε στο κεφαλι κατευθειαν,σε κοπανησε γερα που τρυπωσες σε ξενο σπιτι Δικερουλη για να ικανοποιησεις το παθος της ηδονοβλεψιας,κοιτα,βρε,παιδι,αβυσσος ειναι η ψυχη του ανθρωπου και δη του λεγαμενου.

        Μου αρέσει!

    2. Ο μονος λογος που κρατανε το ονομα τους και δεν το αλλαζουν τελειως ειναι επειδη υπαρχει ακομα ομογενεια στην Αμερικη για να πηγαινουν σε καθε εκλογες και να λενε το ποιηματακι τους

      «-Psifo sto Obama/Bush/Nixon gia ena kalytero Ameriki kai ena kalytero Ellada»

      Αυτοι χρησιμοποιουν την ομογενεια με τον αναποδο τροπο απ’οτι χρησιμοποιουν οι εβραιοι την δικια τους. Οι εβραιοι χρησιμοποιουν την ψηφο της διαπορας τους ως μοχλο πιεσης για να προωθησουν τα συμφεροντα του Ισραηλ , οι «δικοι» μας τα μονα συμφεροντα που προωθουν ειναι καμια καλυτερη θεση για τον εαυτο τους και για κανα κοντοσυγγενη τους.

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.