Σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ: Όταν ανθρωπάκια φτύνουν στον τάφο του Φαλκόνε…

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Εκτιμώ, ότι η κα Πεδιαδίτη προέβη σε άστοχες ενέργειες που βλάπτουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, το Ελληνικό Κράτος και τον Ελληνικό λαό.

GEORGANTA+ZOH+ELSTAT.JPEG

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη στην Πόπη Σουφλή

Μέρες τώρα, στα attikanea, είχαμε την είδηση, ότι η αναφορά – πόρισμα τηςανακρίτριας ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗ, που αφορούσε στο σκάνδαλο που είχαν αποκαλύψει η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου ΚΥΡΙΑ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ως πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ και ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ως πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κατά του προέδρου Ανδρέα Γεωργίου για την διόγκωση του ελληνικού χρέους που έγινε αιτία για να φέρει στη χώρα μας το Μνημόνιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε λάβει δυσμενείς εξελίξεις.

Ενώ το πόρισμα των ΗΡΩΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ κ.κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ, ήταν ΑΨΟΓΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ως προς τις κακουργηματικές ευθύνες του Ανδρέα Γεωργίου, κάνοντας λόγο και για πολιτικές ευθύνες, η ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη, τον έβγαζε… λάδι….!

Τα attikanea ζήτησαν από την Κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, να τοποθετηθεί επί του θέματος, το οποίο παρακολουθούσε στις λεπτομέρειες των εξελίξεών του.
Στην συνένευξη που ακολουθεί, η Κυρία ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, μας αποκαλύπτει τα συγκλονιστικά στοιχεία ενός σκανδάλου που έδωσε τη δυνατότητα σε ******, όπως ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, δια των βουλευτών της, να φέρουν στην Ελλάδα το ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ βάζοντας την χώρα και τον ελληνικό λαό στον απόλυτο ΕΦΙΑΛΤΗ!…..

Π. ΣΟΥΦΛΗ: Κυρία Γεωργαντά, παρακολουθείτε εκ του σύνεγγυς το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, ως καταγγέλλουσα. Το πόρισμα των ΗΡΩΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ κ.κ. ΠΕΠΟΝΗ και ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ, ήταν σαφές. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες κακουργηματικού

χαρακτήρα στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Ποιές ήταν οι πράξεις του Α. Γεωργίου, έτσι όπως διατυπώθηκαν στο κατηγορητήριο των κ.κ. ΠΕΠΟΝΗ και ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ και ποιά είναι η αναφορά – πόρισμα της ανακρίτριας ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗ;

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Κυρία Σουφλή, στις 2 Αυγούστου 2013, ημέρα Παρασκευή, οι κύριοι μάρτυρες βεβαιωθήκαμε ότι η κύρια ανάκριση για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος, την οποία είχε αναλάβει η Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου κα Πεδιαδίτη, περατώθηκε με τυπική κλήση των κατηγορουμένων, που σημαίνει ότι η Ανακρίτρια θεώρησε ότι οι κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν τις πράξεις για τις οποίες τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς κκ Πεπόνη και Μουζακίτη. Οι πράξεις αυτές ήταν οι εξής:
1. Ψευδής βεβαίωση κατά συναυτουργία εις βάρος του Δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.
2. Παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
(άρθρα 1, 13 α΄, 14, 26, 27, 45, 51, 52, 53, 60, 61, 94, 98, 242§§3-1, 263Α Π.Κ. σε συνδ. με άρθρο 1 του Ν.1608/50 και άρθρο 259 Π.Κ.)

Π. ΣΟΥΦΛΗ: Δέχεστε την αναφορά – πόρισμα της ανακρίτριας ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗ, κυρία ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ;

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Όχι, κυρία Σουφλή. Για τον λόγο αυτό, την Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013, κατέθεσα στην Εισαγγελία Εφετών Δήλωση Παράστασης Πολιτικής Αγωγής για ικανοποίηση άμεσης ηθικής βλάβης της επιστημονικής και Πανεπιστημιακής μου εντιμότητας ως Μέλους του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ που ήταν το αρμόδιο όργανο για τις πιστοποιήσεις αληθών στατιστικών στοιχείων, τα οποία είχαν αλλοιωθεί σκοπίμως και μονομερώς από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ο οποίος τα πιστοποίησε παράνομα μόνος του ενώ το 7-μελές συλλογικό όργανο, Συμβούλιο, ήταν εν ενεργεία.

Π.ΣΟΥΦΛΗ: Πράξατε για μια ακόμη φορά, κυρία ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, το χρέος σας ωςΕΛΛΗΝΙΔΑ.
Ποιά δικαιώματα σας δίνει η καταγγελία σας;

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Με την Δήλωση αυτή απόκτησα το δικαίωμα, ως πολιτικώς ενάγουσα, να ζητήσω αντίγραφο της Δικογραφίας που πολύ πρόσφατα μου εδόθη και σε συνεργασία με τους άλλους βασικούς μάρτυρες έχουμε αρχίσει να την μελετάμε για να υποβάλουμε πλήρες Υπόμνημα στην Εισαγγελία Εφετών.
Ως συνημμένο στην Δήλωση Παράστασης Πολιτικής Αγωγής στις 5 Αυγούστου υπέβαλα Υπόμνημα – Επισημάνσεις υπογεγραμμένο από εμένα και από τον κο. Λογοθέτη, πρώην Αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Π. ΣΟΥΦΛΗ: Πώς αξιολογείτε την στάση της ανακρίτριας ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗ, κυρία ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ;

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Εκτιμώ ότι η κα Πεδιαδίτη προέβη σε άστοχες ενέργειες που βλάπτουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, το Ελληνικό Κράτος και τον Ελληνικό λαό.

Π. ΣΟΥΦΛΗ: Τί πιστεύετε ότι ώθησε την ανακρίτρια ΕΛΕΝΗ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗ σ’ αυτή την προκλητική αναφορά – πόρισμα, που δεν αποτελεί μόνο πρόκληση στην οργή του ελληνικού λαού, αλλά στην ουσία, ακυρώνει και το πόρισμα των δυο ΕΝΤΙΜΩΝ και ΗΡΩΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ κ.κ. ΠΕΠΟΝΗ και ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ, τους οποίους ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ο ελληνικός λαός;

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Δεν νομίζω κυρία Σουφλή, ότι το πόρισμα των Οικονομικών Εισαγγελέων, μπορεί να ακυρωθεί με μια πρόχειρη όπως φαίνεται αναφο5ρά – πόρισμα σαν της κας Πεδιαδίτη.
Όσον αφορά στο γιατί η κα Πεδιαδίτη, προέβη σε μια τέτοια ενέργεια, διερωτώμαι:
Ήταν τρομοκρατικές πιέσεις (ας μη ξεχνάμε ότι την ημέρα που κατέθεσα, τον Μάρτιο 2013, κάποιοι διέρρηξαν το αυτοκίνητό της και πήραν την κατάθεσή μου και η κα Πεδιαδίτη με ειδοποίησε να ξανακαταθέσω), ήταν προσδοκίες ανέλιξης, ήταν αδυναμία κατανόησης των μαθηματικών και της Λογιστικής, της μεθοδολογίας ΕΣΑ95, ήταν ανυπομονησία εν όψει Αυγουστιάτικων διακοπών που όλοι τόσο πολύ χρειαζόμαστε μετά από όσα έχουμε περάσει και θα περάσουμε;

Ας μην ξεχνάμε ότι το θέμα του υπολογισμού του δημοσίου χρέους και ελλείμματος είναι πολύ εξειδικευμένο και ασφαλώς κάποιος που δεν συμπαθεί τα Οικονομικά, την Στατιστική, τα Μαθηματικά και την Λογιστική ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κατανοήσει παρά μόνον με πολλή επιμονή, μελέτη και βοήθεια από εμπειρογνώμονες.
Πάντως, εκτιμώ πως ένα είναι σίγουρο:
Η αναφορά-πόρισμα της κας Πεδιαδίτη είναι ακατανόητη.Ίσως αποτελεί μια προσπάθεια παραπλάνησης, ιδιαίτερα όταν με κριτικάρει για την μεθοδολογία και μάλιστα παραθέτει και μερικά νούμερα..
http://attikanea.blogspot.gr/

12 σκέψεις σχετικά με το “Σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ: Όταν ανθρωπάκια φτύνουν στον τάφο του Φαλκόνε…

 1. ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΑΛΕΥΩΝΤΑΙ ΑΙ ΗΘΙΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ
  ΑΡΔΗΝ ΚΑΙ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΑΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!!

  Μου αρέσει!

 2. Είναι, θα έλεγα, πολύ κρίμα που η τύχη του σκανδάλου ΕΛΣΤΑΤ «κακοφόρμησε», ενόσω δικαιολογημένα ο τόσο οικτρά ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός ανέμενε κάποιο είδος δικαίωσης. ΚΡΙΜΑ! Αλλά, βέβαια, καθώς πρόκειται για υπόθεση μεγατόνων, θα ήταν αφελής η εκδοχή ότι θα αφηνόταν στην τύχη της. Ενδεικτική του κλίματος, πέριξ αυτού του σκανδάλου, θεωρώ και την προκλητική διατήρηση στη θέση του του διευθυντή του ΕΛΣΤΑΤ, παρότι εδιώκετο για κακούργημα. Ωστόσο, συμφωνώ με τη συνάδελφό μου Ζωή Γεωργαντά, ότι αυτό το πόρισμα δεν μπορεί, σε καμιά περίπτωση, να είναι το τέλος αυτής της υπόθεσης. Αντιθέτως, θα υπάρξει και επιβάλλεται να υπάρξει συνέχεια, προς την κατεύθυνση βέβαια της απόδειξης της αλήθειας.

  Μου αρέσει!

  1. Εδραία ή θέση σας,υπάρχει ή θέληση τού ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥ Ελληνικού λαού,παρά τίς όποιες ιμιτασιόν αθωωτικές
   αποφάσεις ,γιά απόδοση δικαιοσύνης καί τιμωρίας ΟΛΩΝ τών ενόχων…

   Μου αρέσει!

 3. Nα τολμησω μια προβλεψη. Η κοπελλα ανακριτρια στο μελλον θα την δουμε (τουλαχιστον)ενα απο τα εξης
  1 Μελος ανωτατου δικαστηριου
  2 Μελος η προεδρος ανεξαρτητης αρχης.
  3 Ευρωβουλευτινα
  4 Υπουργο η και προεδρο δημοκρατιας.

  Μου αρέσει!

  1. Ετσι ειναι, το συστημα ανταμοιβει τους προστατες του…
   Γ@μας το Εθνος?? Ανταμοιβεσαι…
   Γ@μας το συστημα?? Τη γ@μησες..

   Μου αρέσει!

 4. ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!!!!!!
  ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ…….(ΑΝ)ΗΣΥΧΗ!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 5. βλάκες δικαστικοί πάντα υπήρχαν, ειδικότερα στην περιοχή γενέτειρα του Δικαίου, Ελλάδα και Ρώμη, διότι είχε ετοιμαστεί απο δεκαετίες το πνευματικό υπόβαθρο για κάτι τέτοιο …. τέτοιοι Δικαστές προδότες σπανίζουν βέβαια, σπανίζουν τέτοια ανθρωπόμορφα κτήνη που ντυμένα με την Δικαστική τήβεννο (με ότι αυτή η τήβεννος συμβολίζει) φτύνουν ξεδιάντροπα έναντι ενός εκ των ιερότερων όρκων όπου ύπαρξης ανθρώπινης κοινωνίας, όπως είναι ο όρκος να σε ευλογήσει ο Δημιουργός να υπερβείς έστω και στιγμιαία την ανθρώπινη φύση με όποια ελαττώματα την διακρίνουν, ώστε να επιβλέψεις μια δίκαια Δίκη με αντίστοιχες ποινές …. έχουμε οπωσδήποτε την Δικαιοσύνη που αναλογεί στην νοητική και πνευματική μας υπόσταση … εμείς την υποβαθμίσαμε διότι αντί να τιμούμε έναν σοφό και εγκρατή Δικαστή, εμείς χειροκροτούσαμε τον κάθε αγράμματο πολιτικάντη δημαγωγό …. τώρα απλά λουζόμαστε τις επιλογές μας …..

  αθώοι λοιπόν όλοι …. ποιος περίμενε διαφορετική ετυμηγορία ….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.