Σκόπια: «Η αλλαγή ονόματος αντιστοιχεί με νέα συνθήκη Βουκουρεστίου!»

Σκόπια: «Η αλλαγή ονόματος αντιστοιχεί με νέα συνθήκη Βουκουρεστίου!»

Αναλυτές του νοτιοσλαβικού κράτους (FYROM) συνιστούν ότι οποιαδήποτε αναθεώρηση της Συνθήκης του Βουκουρεστίου θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

Αυτό σημαίνει πλήρη αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων και το άνοιγμα πολλών
θεμάτων που τώρα έχουν μπει στο ψυγείο. Προτείνουν να πεισθεί η ΕΕ για την ένταξη όλων των Δυτικών Βαλκανίων για να διορθωθεί η αδικία που έγινε πριν από έναν αιώνα. (όπως γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα).

«Τα εκατό χρόνια της αδικίας που έγιναν στο νοτιοσλαβικό κράτος με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 (σημ. που τότε δήλωναν Βούλγαροι και πολέμησαν κατά των Ελλήνων) σήμερα η ομάδα των Σκοπιανών με μανιφέστο απαιτεί την ενότητα των νοτιοσλάβων για την διαπραγμάτευση μιας νέας συνθήκης Βουκουρεστίου με το όνομα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις.

Μέλη της Ομάδας αυτής των Σκοπιανών που την απαρτίζουν 50 καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ΕΚΑΨΑΝ αντίγραφα της Συνθήκης του Βουκουρεστίου που υπογράφηκε μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, δηλώνοντας έτσι την ακύρωση της Συνθήκης (που δεν …προέβλεψε τη γέννηση μετά από μισό αιώνα ενός νέου … «έθνους»), το οποίο … διαιρέθηκε μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, ενώ δεν …υπήρχε στη διάρκειά τους…

Ωστόσο, (συνεχίζει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα) η Ομάδα του Μανιφέστο επισημαίνει ότι μια λύση στη διαφωνία του ονόματος δεν είναι δυνατή γιατί ο στόχος είναι να σβήσουν εδώ και 20 χρόνια το «μακεδονικό» λαό και η μεσολάβηση του ΟΗΕ εδώ και 20 χρόνια δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Με το μανιφέστο ζητούν την αναστολή των διαπραγματεύσεων και την αποκατάσταση της ονομασίας στον ΟΗΕ με το συνταγματικό όνομα του κράτους.

«Η συνθήκη του Βουκουρεστίου που υπογράφηκε στις 10 Αυγούστου του 1913 μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, χώρισε τη Μακεδονία σε τέσσερα τμήματα και ο λαός της υποβλήθηκε στην τρομοκρατία και την αφομοίωση. Η γεωγραφική διαίρεση και η εθνοτική ενότητα του νοτιοσλαβικού λαού είναι μία από τις πιο τραγικές περιπτώσεις και δεν συγκρίνεται, ακόμη, και με τους πέντε αιώνες δουλείας υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία», αναφέρει το μανιφέστο των Σκοπιανών.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της Παγκόσμιας Σλαβικής Διασποράς , Τοντόρ Πετρόφ ο οποίος θα τονίσει ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 δεν ισχύει πλέον και ζήτησε την …αποζημίωση των Σλάβων από τις συνέπειες του Βαλκανικού πολέμου.

Επίσης, ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος ( Αγκαταγκέλ) της μητρόπολης Βαρδαρίου κατά τη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα που είναι προστάτης της πόλης Βέλες, δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις στο όνομα.

αποδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο

8 σκέψεις σχετικά με το “Σκόπια: «Η αλλαγή ονόματος αντιστοιχεί με νέα συνθήκη Βουκουρεστίου!»

 1. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ :

  Η διένεξη της Ελλάδος για το Μακεδονικό ξεκίνησε με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου τον Μάρτιο του {1878}, που η νικήτρια Ρωσία στον ρωσοτουρκικό πόλεμο δημιούργησε τη Μεγάλη Βουλγαρία. Κατόπιν όμως της ελληνικής διαμαρτυρίας , οι άλλες μεγάλες δυνάμεις αντέδρασαν και με την εν συνεχεία -κατόπιν τριών περίπου μηνών το ίδιο έτος- έγινε νέα Συνθήκη στο Βερολίνο και η Βουλγαρία περιωρίστηκε στις φυσιολογικές της διαστάσεις μεταξύ Αίμου και Δούναβη, με έκταση {{64.390 τ.χ.}.

  Δυστυχώς με αυτή τη Συνθήκη δόθηκε αυτονομία στη Βόρεια Θράκη με την ονομασία «Ανατολική Ρωμυλία» την οποίαν οι Βούλγαροι παραβιάζοντας τη Συνθήκη την προσάρτησαν βιαίως στο νεοπαγές κράτος τους στις 27 Απριλίου του 1885 με την ανοχή και τη βοήθεια της Ρωσίας . Το πώς μπήκαν οι Σέρβοι στο Μακεδονικό, που ήταν η απώτατη μειοψηφία στην περιοχή, είναι κάτι που θα το αναλύσουμε σε άλλο σχόλιο. {Β. Βαλκανικός Πόλεμος 1913}.

  Απογραφή του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Τουρκίας , υπό την εποπτείαν της Ρωσίας και της Αυστρουγγαρίας, δημοσιευθείσα στο υπ.αριθ.{994} στις 23 Ιανουαρίου 1905, στο φύλλο της οθωμανικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης «ΑΣΡ». Με αυτήν αποδεικνύεται η υπεροχή του ελληνικού στοιχείου έναντι των Βουλγάρων, καθώς και η ελάχιστη παρουσία των Σλάβων – Σέρβων στην περιοχή αυτή :

  Επί συνολικού πληθυσμού {4.192.570}: Μουσουλμάνοι {1.823.500}- Ελληνες {1.619.300}- Βούλγαροι {455.000} – Εβραίοι {151.235} – Αρμένιοι {95.350} Σέρβοι {25.550} – Κουτσόβλαχοι {13.750} – Τσιγγάνοι {8.890}.

  Σύμφωνα δε με την απογραφή του 1904 που διενεργήθη από τον Γενικό Επιθεωρητή των περιφερειών Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Κοσσυφοπεδίου «Χουσεΐν Χιλμή Πασά», το βιλαέτι του Μοναστηρίου παρουσίαζε την ακόλουθη εθνολογική σύνθεση :

  Ελληνες : {280.000}- Μουσουλμάνοι {223.000}- Βούλγαροι {143.000}- Σέρβοι {15.150}- Κουτσόβλαχοι {6.150}- Εβραίοι {4.950}.

  Στατιστική Μακεδονικού πληθυσμού με τις απογραφές {1951-52-53}. Επί συνολικού πληθυσμού {3.286.835} κατοίκων :

  {1951} Ελληνική Μακεδονία : {1.700.835}, Ελληνες {1.700.835}.

  {1953}, Γιουγκοσλαβική Μακεδονία : {1.305.000}: Ελληνες {13.000} – Γιουγκοσλάβοι {842.000} – Βούλγαροι {80.000} – Αλβανοί {200.000}- Τούρκοι {104.000} – διάφοροι {66.000} .

  Βουλγαρική Μακεδονία : {281.000} Βούλγαροι {281.000}. Αυτά αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία και όχι το ράδιο αρβύλα των διαφόρων εθνικοσοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των Σκοπιανών πρακτόρων που προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς και τους μη γνωρίζοντες περί της δήθεν ύπαρξης , αλλά και συγγένειας με τους Ελληνες Μακεδόνες , των Σλάβων που εμφανισθησαν στην περιοχή χίλια και πλέον έτη, μετά από τον δήθεν Γενάρχη τους Αλέξανδρο τον Μέγα !… Απλώς είναι τεράστια η ευθύνη αρχικώς του Ε.Α.Μ. που συνέπραξε με τη Βουλγαρία για την ίδρυση του ΣΝΟΦ {Σλαβικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου} κατ’ εντολή της «Κόμιντερν» {Κομμουνιστική Διεθνής}. Εν συνεχεία του Δ.Σ.Ε. που κατόπιν συμφωνίας με τον Τίτο επανέφερε με την ονομασία Ν.Ο.Φ., αυτούς που είχεν εντάξει ως ΣΝΟΦ αρχικώς και κατόπιν εξεδίωξεν ο ΕΛΑΣ , λόγω των δολφονιών των Ελλήνων για τον αφελληνισμό της Μακεδονίας , {14.000} Σλάβους στις δυνάμεις του, για την αυτονόμηση της ελληνικής Μακεδονίας και την ένταξή της στην υπό τον Τίτο Β.Κ.Ο. {Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία } η οποία θα περιελάμβανε τις έξι Ομόσπονδες Γιουγκοσλαβικές Δημοκρατίες καθώς και τη Μακεδονία του Πιρίν {βουλγαρικής} και του Αιγαίου {ελληνικής}.

  Αυτοί είναι οι νυν εμφανιζόμενοι ως δήθεν Αιγαιάτες Μακεδόνες και διεκδικούν και την Θεσσαλονίκη, που ήταν ανέκαθεν το όνειρο των Σλάβων, γιά την κάθοδό τους στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο ! {Και επί Τσάρων και επί Μπολσεβίκων}. Τεράστια είναι επίσης και η ευθύνη όλων των μεταπελευθερωτικών ελληνικών κυβερνήσεων μέχρι σήμερα !… 13-8-2013 Φ.Π.

  Μου αρέσει!

 2. Ας μην ειχε η ελλάδα τετοιες κοπριές πολιτικούς και δημοσιους λειτουργους και θα σου λέγα αν υπηρχαν Fyrom και αλλα ευτραπελλα κρατιδια με εχθρική διαθεση στους έλληνες. θα τρεμαν απο σεβασμο ολες οι γειτονικες ανεκαθεν δυαλιμενες βαλκανικές χώρες – της θρασυδειλιας απο ενα πραγματικό ελληνικό κρατος δικαιου.

  Μου αρέσει!

 3. Έχουμε πει και ξαναπεί ότι, ουδεμία σχέση με τους Μακεδόνες και την Μακεδονία έχουν οι Σκοπιανοί, οι οποίοι είναι απόγονοι Σλάβων, που κατέλαβαν ειρηνικά την περιοχή, ως βοηθοί των Αβάρων και όχι ως πολεμιστές καθώς επίσης και των λεγομένων Βαρδαριωρτών Τούρκων, τους οποίους εγκατέστησε εκεί η βυζαντινή αυτοκρατορία, όπως συνήθιζε, για εκείνους τους ξένους, οι οποίοι την είχαν υπηρετήσει στρατιωτικά και πιστά. Η περιοχή είχε ερημωθεί προηγουμένως, λόγω του ότι από την εποχή του αυτοκράτορος Κλαυδίου Β’ οι Δάρδανοι επανδρώνανε τις ρωμαϊκές λεγεώνες αφ’ ενός, οπότε υπήρξε η σχετική λειψανδρία. Αργότερα ακολούθησαν οι βαρβαρικές επιδρομές, οι οποίες υπεχρέωσαν τον εναπομείναντα θρακικό πληθυσμό, να αποζητήσει και να καταφύγει σε απρόσιτα ορεινά σημεία.

  Αλλά και γλωσσικά, η σκοπιανή διάλεκτος είναι σλαβικής προελεύσεως. Δεν έχει σχέση με τις ελληνικές διαλέκτους, ενώ η μακεδονική είναι παρακλάδι της δωρικής και όπως αποδεικνύει ο Γ. Χατζιδάκις, στον πρώτο τόμο των «Γλωσσικών Μελετών» του (σελ. 33 – 116). Πέραν αυτών, από το 1979 υπάρχουν τα ευρήματα του Μανόλη Ανδρόνικου και της Μεγάλης Τούμπας της Βεργίνας, αλλά και το αρχαίο μακεδονικό ημερολόγιο, το οποίο βραχυκυκλώνει τους Σκοπιανούς. Δεν χρειάζεται λοιπόν, κάθε λίγο και λιγάκι, να ξαναγράφουμε τα ίδια… Η πολιτεία θα πρέπει να κάνει τους αναλόγους χειρισμούς, για να επιλυθεί αυτό το ψευδοπρόβλημα.

  Μου αρέσει!

 4. >>>ΜΟΛΏΝ ΛΑΒΈΤΕ , ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΟΒΟΥΓΑΡΟΤΟΥΡΚΟΜΠΑΣΤΑΡΔΌΓΥΦΤΟΙ . ->>>>>>>>>>

  >>>ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΝΙΑΊΑ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ !

  Οι Λοκατζήδες τραγουδούν το ¨Μακεδονία ξακουστή¨

  Παρέλαση 2012 Θεσσαλονίκη – Μακεδονία Ξακουστή

  Παραταξη Ευζωνων Κυριακη 5-2-12 «Μακεδονια Ξακουστη»

  >>>ελάτε ρε τηγάνια ,
  ελάτε να νιωσετε κι εσείς αυτό που σας λείπει ,
  το ΘΕΡΜΌΤΑΤΟΝ ΠΡΟΣ υμάς,

  {{{τα ΣΚΟΥΛΊΚΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ &
  ΠΆΝΤΟΤΕ τα ΤΣΙΡΆΚΙΑ ΤΩΝ «ΙΣΧΥΡΏΝ»}}}

  συναίσθημα του ΈΛΛΗΝΟΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥ . – >>>>>>>>>>>

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s