Νέα Ομιλία

nea-omiliaΞεκινάμε απ’ τα βασικά: η Αμυγδαλέζα δεν είναι «κέντρο κλειστής φιλοξενίας», μεταναστών, δεν είναι σταθμός συγκέντρωσης, δεν είναι κέντρο προσωρινής κράτησης, είναι το ελληνικό Γκουαντάναμο.
Οι άνθρωποι που μένουν εκεί (από φήμες μόνο υπολογίζονται ανάμεσα σε 1.380 και 1.600, αφού το ελληνικό κράτος αρνείται να δώσει το παραμικρό στοιχείο, προφανώς για να είναι ευκολότερη η “εξαφάνιση” τους αν χρειαστεί), στοιβαγμένοι σε κοντέινερ κάτω από τον καυτό ήλιο του Αυγούστου τόλμησαν να άναψαν κλιματιστικό για να δροσιστούν. Οι ανθρωποφύλακες τους έκοψαν τελείως το ρεύμα για τρεις μέρες. Οι άνθρωποι εξεγέρθηκαν ρισκάροντας τη ζωή και την υγεία τους, αφού στο κολαστήριο που τους πέταξαν δεν είχαν πλέον τίποτα να χάσουν. Είχαν προηγηθεί ξυλοδαρμοίβασανιστήρια, εν ψυχρώ δολοφονίες.
Πολλοί παρατηρούν ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια τα στελέχη της κυβέρνησης, ψεύτικη, αφαιρετική, κατακρεουργημένη από κάθε ίχνος ηθικής υπόστασης και εμπειρικών δεδομένων, θυμίζει τη Νέα Ομιλία του Όργουελ.
Εμένα περισσότερο μου θυμίζει τη γλώσσα του ιδεολογικού τους προγόνου Γιόζεφ Γκαίμπελς και των υφισταμένων του.
Μερικά χρόνια πριν ο Τζωρτζ Όργουελ επινοήσει τη Νέα Ομιλία στο 1984, οι δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την Πολωνία χρησιμοποιούσαν ήδη μια άτυπη διοικητική γλώσσα που έμοιαζε πολύ με τη Νέα Ομιλία, και ήταν απαλλαγμένη από ηθικά νοήματα. Ο Michel Borwicz στο βιβλίο του Γραφτά των Μελλοθανάτων από τη Ναζιστική Κατοχή 1939-1945 (Εκδόσεις Μπουκουμάνη, Αθήνα, 1997) μελετάει την τεχνητή διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν οι Ες-Ες με σκοπό να ξεγελάσουν τα θύματα τους, που ήταν παράλληλα κι ένα λεξιλόγιο διοικητικό, απαλλαγμένο από συναισθηματικό περιεχόμενο, ώστε να μπορούν να κάνουν τη «δουλειά» τους χωρίς ενοχές. Με τον τρόπο αυτό, οι δολοφόνοι έχαναν την ηθική τους φυσιογνωμία, οι δολοφονημένοι το ανθρώπινο πρόσωπο τους, και τα βασανιστήρια τη συγκινησιακή τους όψη.
Το γνωστότερο παράδειγμα ήταν οι πινακίδες έξω από τα στρατόπεδα εξόντωσης (καθόλου στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στρατόπεδα εργασίας, αφού μοναδικός τους σκοπός ήταν εξαρχής η δολοφονία των αιχμαλώτων):
«Η εργασία απελευθερώνει», «Η τιμιότητα εξασφαλίζει την επιτυχία», «Ο καθένας με την αξία του» κ.τλ. Τα σλόγκαν αυτά δεν είχαν κανένα ειρμό, περισσότερο θα έλεγε κανείς ότι έμοιαζαν με προσωπικό καλαμπούρι ανάμεσα στους Ες-Ες, όπως εξάλλου και οι ονομασίες που έχει δώσει μέχρι τώρα το ελληνικό κράτος για την εξόντωση των κοινωνικά αποκλεισμένων («Επιχείρηση Θέτις» για τους τοξικοεξαρτώμενους, «Επιχείρηση Ξένιος Ζευς» για τους μετανάστες και τις ιερόδουλες, υποθέτω ότι στο άμεσο μέλλον θα προκύψουν και νέα ευφυολογήματα για να διασκεδάζουν τα ΜΑΤ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, στοιχηματίζω ας πούμε στο «Επιχείρηση Ήφαιστος» για τα ΑμεΑ, «Επιχείρηση Ποσειδώνας» για την βύθιση καραβιών με πρόσφυγες, «Επιχείρηση Εστία» για τους άστεγους, «Επιχείρηση Κάστωρ και Πολυδεύκης» για τους τσιγγάνους, «Επιχείρηση Γανυμήδης» για τους ομοφυλόφιλους). Είναι γνωστό εξάλλου ότι σε όλους τους δικτάτορες αυτής της χώρας άρεσαν τα αρχαιοελληνικά, ακόμα και αν δεν τα πολυκαταλάβαιναν. Κανένας ευφημισμός πάντως δεν φτάνει σε θράσος τον τίτλο “Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη”.
Σκοπός της Νέας Ομιλίας ήταν να απαλλάξει τη γλώσσα από κάθε είδους νόημα, αφήνοντας απλές έννοιες που εξυπηρετούν τους σκοπούς του κράτους και ενισχύουν τη συνολική του κυριαρχία. Με αυτόν τον τρόπο, αφαιρέθηκαν όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις από τη γλώσσα. Η θεωρία πίσω από τη Νέα Ομιλία είναι ότι, εάν κάτι δεν μπορεί να ειπωθεί, τότε δεν μπορεί να γίνει και αντικείμενο σκέψης. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε την ανάγκη μας για ελευθερία ή να οργανώσουμε μία εξέγερση, εάν δεν διαθέτουμε καν τις λέξεις. Αν και το 1984 γράφτηκε λίγα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Όργουελ εμπνεύστηκε τη Νέα Ομιλία από τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι Ες-Ες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πιθανότερο είναι ότι εμπνεύστηκε από την διεθνή τεχνητή γλώσσα εσπεράντο.
Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης λοιπόν, οι δήμιοι δημιούργησαν ένα νέο, ανώδυνο και άνευ νοήματος λεξιλόγιοΤα ρήματα δολοφονώ, σκοτώνω, στραγγαλίζω αντικαταστάθηκαν από άλλα, απονευρωμένα από οποιαδήποτε συναισθηματική φόρτιση, όπως για παράδειγμα ακυρώνω, αποσύρω, αποστέλλω, διαγράφω, μεταθέτω, καταργώ, παραμερίζω, σβήνω, τακτοποιώ, απομακρύνω, τελειώνω κ.τλ. Ανάμεσα στα ντοκουμέντα που διασώθηκαν στο Άουσβιτς, βρέθηκε ένα βιβλίο που περιείχε 17.000 ονόματα με την ένδειξη δίπλα «αναπαύεται». Πρόκειται για ονόματα Εβραίων που κανείς τους δεν αναπαύτηκε: όλοι δολοφονήθηκαν. Στο στρατόπεδο Μαουτχάουζεν, η δολοφονία των αιχμαλώτων πολέμου ονομάστηκε «επιχείρηση σφαίρα».
Αυτές οι μεταφορές του λόγου συναντιόνται σε πολλά γερμανικά υπηρεσιακά έγγραφα. Για παράδειγμα, η λέξη «οδοντογιατρός» δεν σήμαινε καθόλου κάποιο ιατρείο, αλλά για μια υπηρεσία εγκατεστημένη στα στρατόπεδα, που έχει σαν σκοπό να βγάζει τα χρυσά δόντια των σκοτωμένων. Επίσης, οι ληστείες και οι λεηλασίες σε σπίτια Εβραίων από τους Ες-Ες αντικαταστάθηκαν με λέξεις όπως δήμευση, εξασφάλιση, ομάδα προάσπισης αγαθών.

Νύχτα και ομίχλη για το λεξιλόγιο των Ες-Ες σήμαινε την κατηγορία των ανθρώπων που θα σκότωναν επί τόπου ή θα μετέφεραν σε στρατόπεδα εξόντωσης. Εκεί, όλα τέλειωναν πραγματικά, μέσα στην κόλαση ενός φούρνου του κρεματορίου κι ο καπνός ήταν ίδιος με την ομίχλη που διαλύεται μέσα στη νύχτα.
«Δίνουμε στη γλώσσα την τελική της μορφή, τη μορφή που θα έχει όταν κανείς δε θα μιλάει άλλη γλώσσα. Οταν τελειώσουμε, οι άνθρωποι σαν εσένα θα πρέπει να τη μάθουν απ’ αρχής. Πιστεύεις, φαντάζομαι, ότι η κύρια δουλειά μας είναι να εφεύρουμε νέες λέξεις. Αλλά δε συμβαίνει καθόλου κάτι τέτοιο! Καταστρέφουμε λέξεις – εικοσάδες, εκατοντάδες κάθε μέρα. Πετσοκόβουμε τη γλώσσα ως το κόκαλο»
Τζωρτζ Όργουελ, 1984.
Το κυνήγι του κουνελιού για τους «παιχνιδιάρηδες» Ες-Ες σήμαινε τον πυροβολισμό των θυμάτων που προσπαθούσαν να αποδράσουν από το τραίνο του θανάτου. Στο Άουσβιτς γινόταν ένα παιχνίδι οργανωμένο από τους Ες-Ες: χτυπώντας μια ομάδα φυλακισμένων με κλομπ και κάτω από την απειλή του πιστολιού, τους κυνηγούσαν ως τα συρματοπλέγματα. Εκεί μια ομάδα φρουρών έριχνε πάνω τους για διασκέδαση. Όχι για να τους σκοτώσει, μόνο για να τραυματίσει χέρια ή πόδια. Ανάμεσα στα πυρά, πανικόβλητοι οι κρατούμενοι ρίχνονταν εδώ κι εκεί, κι αυτό προκαλούσε στις καρδιές των δήμιων μια ιδιόμορφη αγαλλίαση.
Ένας προσφιλής όρος στα στρατόπεδα εξόντωσης ήταν η λέξη «ουρανός». Οι Ες-Ες στη Μπιάλα Ποντολάσκα αποκαλούσαν τις επιχειρήσεις ως «ανάληψη». Στο Μπίρκεναου, ο θάλαμος των μελλοθανάτων βαφτίστηκε από τους Ες-Ες «θάλαμος για εκείνους που θα ανέβουν στον ουρανό». Στο Κόλο, το απόσπασμα των Ες-Ες που εκτελούσε τις επιχειρήσεις, είχε το ωραίο όνομα «τάγμα αναλήψεως».
Ακόμα, στο στρατόπεδο του Οράνιενμπουργκ, η πλατεία των εκτελέσεων λεγόταν «προαύλιο βιομηχανίας». Στο Μαουτχάουζεν μια αποστολή Ες-Ες εξέταζε κάθε άρρωστο κρατούμενο χωριστά, για να αποφασίσει αν θα έπρεπε να τον οδηγήσει στο «σταθμό». Έτσι λεγόταν το κελί των μελλοθάνατων, γιατί βρισκόταν «στον τελευταίο σταθμό, ανάμεσα γη και ουρανό». Στο στρατόπεδο Πβοφ, υπήρχε ένας θάλαμος γεμάτος ξύλα, όπου-ελλείψει κρεματορίων-έκαιγαν τα πτώματα. Οι κρατούμενοι εκεί, απομονωμένοι, ονομάζονταν «είδωλα» («να κάνει το είδωλο», «δέκα είδωλα βγέστε έξω» κ.τλ.)
«Δε βλέπεις ότι ο σκοπός της Νέας Ομιλίας είναι να στενέψει τα όρια της σκέψης; Στο τέλος θα κάνουμε κυριολεκτικά αδύνατο το έγκλημα της σκέψης, γιατί δε θα υπάρχουν λέξεις για να το εκφράσει κανείς. Κάθε γενική έννοια που μπορεί ποτέ να εκφραστεί θα καλύπτεται με μια μόνο λέξη, που το νόημά της θα είναι αυστηρά καθορισμένο και όλες οι παραπλήσιες έννοιές της θα έχουν εκλείψει και ξεχαστεί. Η Παλαιά Ομιλία θα εκτοπιστεί μια για πάντα και θα σπάσει και ο τελευταίος κρίκος με το παρελθόν»
Τζωρτζ Όργουελ, 1984.
Στα περισσότερα στρατόπεδα υπήρχαν «κοπάδια άγριων σκύλων»Ο σκύλος λεγόταν «άνθρωπος»Οι κρατούμενοι, αντίθετα, ήταν οι «σκύλοι»Ο Γερμανός Ες-Ες απευθυνόμενος στο σκύλο του, δείχνοντας του έναν κρατούμενο, έλεγε: «Άνθρωπε! Ξέσκισε αυτόν τον σκύλο!». Ο κρατούμενος εξάλλου ήταν υποχρεωμένος να απευθύνεται στο σκύλο στον πληθυντικό: «Κύριε σκύλε».
Η λέξη σκατά καταλάμβανε περίοπτη θέση στο λεξιλόγιο των Ες-Ες, και συνήθως σήμαινε τα πτώματα των δολοφονημένων ανθρώπων«παραμέρισε αυτό το σκατό…». Ιδιαίτερα συχνά, ο όρος σκατά αναφερόταν στα σκοτωμένα παιδιά. Έριχναν τα σκοτωμένα παιδιά μέσα στο λάκκο και τα σκέπαζαν με πτώματα. Ο Γερμανός κράταγε το παιδί απ’ τον λαιμό και φώναζε: «πάρε αυτό το σκατό και ρίξτο μέσα».
Περισσότερα για το λεξιλόγιο των ναζί εδώ.
Και για τους γαλλόφωνους ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τίτλο La langue ne Ment Pas (Η Γλώσσα δεν Λέει Ψέματα) βασισμένο στο βιβλίο του Victor Klemperer, The Language of the Third Reich: A Philologist’s Notebook.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

50 σκέψεις σχετικά με το “Νέα Ομιλία

 1. Δεν υπαρχει λογος να υπαρχουν εδω στην Ελλαδα λαθρομεταναστες…το ενα κακο φερνει το αλλο…γιατι να επιβαρυνομαι εγω και ο καθε ταλαιπωρος ελληνας με τα εξοδα και τους κινδυνους που επιφερει η κατασταση αυτη… με τα στρατοπεδα και την συντηρηση τους???Να φυγουν…να πανε πισω στην χωρα τους…να πανε οπου τους φωτισει ο Θεος οχι εκει που τους οδηγησε η σκοπιμοτητα των δολιων μυαλων της παγκοσμιοποιησης.Η Ελλας δεν ηταν ποτε και δεν προκειτε να γινει «πολυπολιτισμικη»επειδη το θελουν καπιοι ανωμαλοι….

  Μου αρέσει!

  1. Καλημέρα,

   Συμφωνώ απόλυτα.

   Προτείνω επίσης, να «παραμερίσουμε» όσους πολιτικούς ευθύνονται για την άθλια κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και να τους στείλουμε τον «οδοντίατρο».

   Μου αρέσει!

   1. σωστα… να παρουμε πισω τα κλεμενα…και να τους βαλουμε ολους αυτους στα στρατοπεδα αυτα,ταριχευμενους,να τους βλεπουν οι επομενες γενιες και να ειναι παραδειγμα προς αποφυγην.

    Μου αρέσει!

   1. Τελικά, όπως αποδεικνύεται, φαίνεται να είναι η μόνη λύση. Ακόμη και ο βλάκας ο Τσίπρας κωλοτούμπαρε και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το scuμαρά προκειμένου να συνεχιστεί η καταστροφή της χώρας.

    Μου αρέσει!

   2. Z Ή Τ Ω Η Ε Υ Λ Ο Γ Η Μ Έ Ν Η Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ή Γ Ή Τ Ή Σ Μ Α Κ Ρ Ο Ν Ή Σ Ο Υ Κ Α Ί Τ Η Σ Ν Ή Σ Ο Υ Γ Υ Ά Ρ Ο Υ .

    Μου αρέσει!

  2. Αυτό το άρθρο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια ακομα να κατεβάσει τα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδος στο τερατώδες επίπεδο τον Ναζί γερμανών…
   ..βέβαια ξέρουμε πόσο σάπιο είναι το Ελληνικό σύστημα αλλα αυτη η σύγκριση δεν ειναι μόνο λανθασμένη, ανυπόφορη άλλα ειναι και πλαστοποίηση.
   Η Ελλάδα δεν εισέβαλε πουθενά το αντίθετο γίνεται ναι γίνονται λάθη μα τους Λαθρομετανάστες αλλα δεν υπάρχει τέτοιου είδους Ιδεολογία. Το Newspeak γίνεται οταν η γειτονιά σου πλημμυρίζει παράνομους οικονομικούς μετανάστες, η εγκληματικότητα αυξάνεται απίστευτα κατο απο απαθής στάση του ελληνικού κράτους ώστε ο απλός Έλληνας πολίτης να αναγκάζετε να προστατεύει ο ίδιος την οικογένεια του και τον εαυτό του, και ματα τον φωνάζουν αφιλόξενο ρατσιστή και φασίστα…

   ο πολέμος ειναι ειρήνη και ειρήνη ειναι πολέμος
   George Orwell 1984

   Μου αρέσει!

   1. Jason, γεια σου.

    Ουδεμία αντίρρησις σ’ αυτά, τα οποία γράφεις. Θα συνεπλήρωνα μονάχα τα εξής:

    Ο μετανάστης γενικώς μεταναστεύει για οικονομικούς λόγους, οπότε η προσθήκη «οικονομικός» πριν απ’ την λέξη αυτή είναι πλεονασμός, διότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Δεν υπάρχει δηλαδή, κανενός άλλου είδους μετανάστευσις. Η προσθήκη αποτελεί σοφιστικό εφεύρημα και δείχνει, ότι όλα όσα γίνανε μέχρι τώρα, με την εισροή όλων αυτών, οι οποίοι ήλθαν εδώ απρόσκλητοι, βρήκαν την χώρα ξέφραγη, διότι κάποιοι αυτό ακριβώς επεδίωκαν. Δημιουργήσανε πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει λόγος και μάλιστα δέχθηκαν ανθρώπους, οι οποίοι διεθνώς θεωρούνται ως ελθόντες απ’ το υπερπέραν, αφού δεν έχουν τα απαραίτητα κρατικά έγγραφα, τα οποία να προσδιορίζουν την εθνότητα. Απ’ την άλλη, εκτός των προβλημάτων, τα οποία δημιουργήθηκαν, αποτελούν ξένους μέσα στην χώρα μας, η οποία μάλιστα περιβάλλεται από εχθρούς, που παριστάνουν τους φίλους.

    Εάν ανατρέξουμε μερικές δεκαετίες πριν και πάμε στους Τσάμηδες, επί παραδείγματι, οι οποίοι, Τουρκαλβανοί όντες, παρέμειναν στην Θεσπρωτία, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών και το τι διέπραξαν προσπαθούντες να την προσαρτήσουν στην Αλβανία, πώς μετεβλήθησαν από υποτιθέμενοι συμπατριώτες μας, σε φανατισμένους εχθρούς, οι οποίοι βοήθησαν τους Ιταλούς αρχικά και αργότερα τους Γερμανούς, σε ορισμένες δε περιπτώσεις έβαλαν τους στρατιώτες μας εκ των νώτων, θα κατανοήσει την τρέλα στην οποία βρισκόμαστε, για ν’ αφήσουμε τον Άγιο Παντελεήμονα και το τι αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών της πρωτευούσης εξ αιτίας όλων αυτών των αγνώστων, θα καταλάβουμε, ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε φυλετικό, ούτε ρατσιστικό, όπως προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε οι διάφοροι αβανταδόροι, αλλά καθαρά εθνικό, το οποίο χρήζει αμέσου επιλύσεως.

    Η πολιτεία δείχνει να αδιαφορεί όμως και πασχίζει να εξακολουθήσει αυτή η απαράδεκτη κατάστασις. Είναι περισσότερο από βέβαιον, ότι αυτές οι περίεργες επιλογές, θα καταλήξουν σε αιματοκύλισμα. Άρα οι προθέσεις είναι εμφανώς προδιαγεγραμμένες κι είναι απορίας άξιον, πώς δεν αντιδρούν όσοι έχουν κοινή λογική…

    Μου αρέσει!

 2. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι κάνουν τέτοιες σκέψεις, μάλλον θα πρέπει να πάνε να τους κοιτάξει κανένας γιατρός. Δόξα τω θεώ, υπάρχουν ιδρύματα, στα ποία δύνανται να φιλοξενηθούν, όπου ενδέχεται να επέλθει και η θεραπεία τους δια της σωστής ψυχιατρικής αγωγής…

  Μου αρέσει!

  1. >>>ΕΠΊΤΗΔΕΣ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΝΕ , ΦΊΛΤΑΤΕ ΓΕΏΡΓΙΕ.
   ΟΙ ΑΙΏΝΙΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΊ ΣΙΩΝΙΣΤΟΤΑΛΜΟΥΔΟΜΠΆΣΤΆΡΔΟΙ,
   ΚΑΤΩ-ΘΡΏΣΚΩΝΤΕΣ ΔΊΠΟΔΟΙ,
   ΕΡΏΜΕΝΟΙ -SERVANTS- ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΚΆΚΟΥ ΔΡΆΚΟΝΤΟΣ.
   ΑΥΤΉΝE ΕΊΝΑΙ KAI Η «ΕΡΓΑΣΊΑ» ΤΩΝ,
   KATΆ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΚΑΊ ΤΉΣ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΟΣ
   ΕΔΏ ΚΑΙ 8500 ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΧΡΌΝΙΑ -ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ.->>>>>>>

   >>>ΠΡΟΣΔΟΚΟΎΝΕ ΔΙΑΚΑΏΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΙΜΑΤΟΧΥΣΊΑΝ.->>>>>>>

   >>>ΤΡΈΦΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΑΥΤΌ.->>>>>>>

   >>>ΕΊΝΑΙ Η ¨ΡΆΤΣΑ¨ ΤΟΥΣ {ΤΟ D.N.A.} ΠΟΥ ΤΌ ΠΡΟΚΑΛΕΊ,,, ΤΊΠΟΤΑ ΤΌ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ.->>>>>>>

   >>>ΖΗΤΏ ΣΥΓΓΝΏΜΙΝ, ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΜΑΣ ΣΥΝΈΛΛΗΝΕΣ,
   ΔΙΑ ΤΟ «ΤΡΑΧΎΝ» ΤΟΥ «ΛΌΓΟΥ», ΠΟΥ, ΕΝΔΕΧΟΜΈΝΩΣ, ΕΚφΦΈΡΕΤΑΙ ΕΞ ΕΜΟΎ.->>>>>>>

   Μου αρέσει!

 3. Άμεση μεταφορά «των παιδιών» στο Hilton, για να ηρεμήσει ο μαλάκας.

  Να μας δώσει μόνο λεφτά για προκαταβολή, γιατί εμείς έχουμε να θρέψουμε τις οικογένειες μας.

  Μου αρέσει!

 4. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ
  Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ
  ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΕΔΩ ΠΕΡΑ
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΧΕ 1.5 ΧΡΟΝΟ ΣΧΕΔΟΝ
  ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΗΤΑΝ
  ΤΩΡΑ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΑ
  ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ
  ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  ΞΙΔΑΚΙ

  Μου αρέσει!

   1. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ
    ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΘΕΛΩ
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

    Μου αρέσει!

   2. Χααχαχ «διαγραφή» στη νέα ομιλία σημαίνει ακριβώς αυτό που θέλεις (και εγώ επίσης).
    Διάβασε λίγο προσεκτικότερα το άρθρο.

    Μου αρέσει!

   3. Δεν είναι αθώοι για να τους «διαγράψει» κανείς. Είναι ένοχοι που πρέπει να κρεμαστούν αφού πρώτα βασανιστούν.

    Μου αρέσει!

   4. «Τα ρήματα δολοφονώ, σκοτώνω, στραγγαλίζω αντικαταστάθηκαν από άλλα, απονευρωμένα από οποιαδήποτε συναισθηματική φόρτιση, όπως για παράδειγμα ακυρώνω, αποσύρω, αποστέλλω, διαγράφω, μεταθέτω, καταργώ, παραμερίζω, σβήνω, τακτοποιώ, απομακρύνω, τελειώνω κ.τλ»

    Μου αρέσει!

 5. Εξω όλοι τους.
  Είμαστε μικρή χώρα για να έχουμε λαθρο-μετανάστες.
  Α, ναι, μαζί τους να φύγει και ο ΓΑΠ, κυριολεκτικά λαθρο – μετανάστης είναι !!

  Μου αρέσει!

 6. Ενα πληρες ταγμα ας πουμε….
  Ειχαν και σπιτι τους… κλιματιστικα….
  Αν δεν ηταν τα κλιματιστικα….
  θα ηταν γιατι δεν τους παρεχουν…. γυναικες….
  Καταφεραν ομως να δειξουν στην οικουμενη…,
  ποσο ρατσιστικα! τους φερομαστε!!!
  Κανενας ομως δεν μιλα
  οτι ειναι παρεισακτοι λαθροεισβολεις στη χωρα μας!!!
  Την αφαιμαξαν, την ρημαξαν και εφεραν το πολιτισμο της εγκληματικοτητας
  χωρις να τους καλεσουμε!
  Και το ονομαζουμε… φιλοξενια!

  Μου αρέσει!

 7. ενα ειδος γκαιμπελς εισαι και συ στρατευμενη γραφιδα!
  γιατι στο κοσμο αυτο υπαρχετε και σεις! ειτε ως εθελοντες ειτε ως σκληρα εργαζομενοι!
  Παντα στρατολογημενοι ομως!
  Το αληθινο γεγονος οτι υπηρξαν και δημιουργηθηκαν τα κεντρα κρατησης και μαλιστα απο τον γνωστο «εφαψια» της πρεσβειας, κυρ ΧρυσοΓκολντενιδη, που μαζι με τα αλλα χρησιμεψαν ως αλλοθι επιλυσης του μεταναστευτικου αλλα και ως συγκεντρωση «κρισιμης θερμης υλης» προς χρησιν κατα βουλησιν των Εργοδοτων -εθελοντων και μισθωτων- γινεται ο πυρηνας που κανει την ηλιθιοτητα και την ρηχη πολιτικη επιλογη, … Γκουανταναμο!
  Με ολες τις «παπαπαπαριες» να συνθετουν το μεγαλουργημα!
  Τα σκατα φιλε δεν εχουν εθνικη καταγωγη ουτε εξαρτωνται απ αυτην! προυποθετουν απλως την υπαρξη… κωλων!

  Και μερικες φορες ως τετοιοι-κωλοι δηλαδη!- μια χαρα εξεμονται απο το στομα και πλειστες τα υλοποιουν γραφιδες! οποτε μεταλλασονται σε «σκκατα» ζωγραφιστα!

  Μου αρέσει!

 8. Νέα ομιλία ή νιου σπηκ:

  — «Μετανάστες». Ορδές ισλαμιστών αναλφάβητων και σε αγρία κατάσταση φερμένων επί τούτου με συνεργασία μαφίας, μκο και αρμοδίων φορέων με σκοπό: Τον εποικισμό, τη στελέχωση μαφιόζικων συμμοριών, την τσάμπα μαύρη εργασία, τη χρήση τους ως ιδιωτικού στρατού των πλουσίων, ως άτυπων βασανιστών και δημίων του γηγενούς φτωχού πληθυσμού ώστε να λουφάζει, τη χρήση τους επίσης ως πρότυπων μοντέλων για την τριτοκοσμικοποίηση, λουμπενοποίηση, εξαχρείωση και αποκτήνωση της κοινωνίας.
  Εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για παντός είδους πειράματα.

  — «Ρατσισμός». Το ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης, κάθε αυτονόητη αντίδραση απέναντι στις εισβολές στα σπίτια και τις άγριες σφαγές των ενοίκων, κάθε λειτουργία κριτικής σκέψης, κάθε απορία γιατί φέρνουν αυτά τα ισλαμικά στίφη σε μια φαλιρισμένη χώρα, κάθε έκφραση δυσφορίας για τη χαβουζοποίηση των πόλεων, για το τράφικιγκ, το παιδεμπόριο, το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, τη μαστρωπεία, τη μηδενική αξία της ανθρώπινης ζωής, τη διάχυτη φρίκη που έγινε ρουτίνα.

  «Γειτονιές». Άτυπα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κολαστήρια, σοφρωνιστήρια, του φτωχού γηγενούς πληθυσμού. Επίσης έξυπνοι τόποι εξορίας κι εκτοπισμού διότι αντί να ξοδεύουμε λεφτά να στέλνουμε τους προγραμμένους στα ξερονήσια, φέρνουμε στις γειτονιές τους το κτηνώδες ισλαμολούμπεν οπότε αμέσως ο χώρος μετατρέπεται σε άγνωστο εφιάλτη.

  Θέλει κι άλλα ο κύριος ανεπίκαιρος; Θέλει να του πούμε και το νόημα του «αντιρατσιστή», «αντίφα’ κλπ;
  Ο ναζισμός σήμερα έχει αντιναζιστική μορφή και στη Συρία το ζούνε αυτό στο έπακρον. Ν’ αφήσει λοιπόν τις εξυπνάδες κι αυτά τα γλοιώδη δακρύβρεχτα για τους δήθεν μετανάστες που δήθεν εξοντώνονται με δήθεν ναζιστικές μεθόδους. Αν θέλει να συγκινηθεί και να κάνει αντίσταση υπάρχουν τρόποι αληθινοί. Τα υπόλοιπα είναι (χρυσοπληρωμένο) θέατρο για σκοπούς πιο σκοτεινούς απ’ το κατασκότεινο λατρευτό σας Ισλάμ.

  Μου αρέσει!

 9. Ρέ, μιά αξιο-Θαυμαστή ομοψυχία τών «νοημόνων» Πατριωτών σχολιαστών,
  γιά νά φύγουν, νά τούς διώξουν τούς φουκαρο-μαυρούληδες, πού μιά μέρα, θά τούς πάρουν τίς δουλειές ………. ΚΑΙ τίς κόρες τους.

  Αλλά, φεύ, οι μαυρούληδες…., ΑΚΟΥΝΗΤΟΙ, εδώ, ανοίγουν καί μαγαζιά.

  ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : (ακόμα καί γιά τόν πλέον ηλίθιο) :

  Ρέ κουτοπόνηροι, ανίκανοι, διεφθαρμένοι, εκφυλισμένοι ελληνο- δήθεν-«Πατριώτες»,
  είσαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ νά διώξετε τούς λάθρο από τό χωριό σας.

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, Ρέέέέέέέέέ !
  ΚΑΙ, ΙΣΩΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ :

  Φωνασκείτε κουτοπονήρως, ……..ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ.

  Μου αρέσει!

  1. AnyparktOs

   Ὅταν πρόκειται γιὰ Ἕλληνες,μὴν ὁρκίζεσαι γιὰ τίποτα φίλε μου.
   Ἄκου ποὺ σοῦ λέω!
   Ὄχι τίποτε ἄλλο,ἀλλά γιὰ νὰ μὴ διαψευθῆς καὶ γίνεις ρεζίλι.

   Μου αρέσει!

  2. AnyparktOs ΄

   ‘Η/ΚΑΙ ΚΩΛΥΏΜΕΝΟΣ ~>

   Ή/ΚΑΙ ΑΣΎΝΕΤΟΣ ~~>

   Ή/ΚΑΙ ΜΙΧΑΉΛ ~~~>

   >>>Ή/ΚΑΙ ΤΌ Μ*ΥΝΊ ΤΉΣ ΜΆΝΑΣ ΣΟΥ,,,

   Ή/ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΆΣ ΣΟΥ,,,,,

   ΠΆΛΙ ΕΔΏ ΡΕ Π*ΥΣΤΌΠΑΙΔΟ ?,,,

   ΠΆΛΙ ΕΔΏ ΡΕ Π*ΥΤΑΝΌΠΑΙΔΟ ?,,,,,

   ΠΆΛΙ ΕΔΏ ΡΕ Μ*ΥΝΌΠΑΝΟ ΤΗΣ ΣΑΡΑΜΑΡΑΚΟΥΚΟΥΝΆΡΑΣ ?… … .. .. .. ..>>>>>>

   >>>ΤΈΛΟΣ ΠΆΝΤΩΝ … .. … ..
   ξξξΑΝΑ~ΜΑΝΑ~Γ*ΜΟΎΜΕ {ΕΜΕΊΣ ΡΈΈΈ,,,ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ}
   ΤΗΝ ΜΠ*ΣΤ*ΡΔΟΡΆΤΣΑΝ ΣΟΥ-ΣΑΣ,
   ΜΑΖΊ ΜΕΤΆ ΚΙΠΆΆ ΣΟΥ-ΣΑΣ
   ΚΑΊ ΜΕ ΤΟ ΚΩΛ*ΤΑΛΜΟΥΔΌΣΚΑΑΑΤΌΝ ΣΟΥ-ΣΑΣ …
   ΤΟ ΧΙΛΙΆΚΙΣ ΠΑΤΗΜΈΝΟΝ ΣΥΝΆΜΑ ΤΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑΣΜΈΝΟΝ.

   ΤΟ ΟΠΟΊΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ-ΣΑΣ ΤΟ ΔΏΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΆΆΣ-ΦΆΆΤΕ,
   ΟΜΟΎ ΜΕ ΤΌ Κ*ΛΆΝΤΕΡΌΝ ΣΟΥ-ΣΑΣ.

   ΑΙΏΝΙΟΝ ΣΊΧχΧΑΜΜΑ ΤΉΣ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΟΣ. ΑΡΧΑΊΕ-ΟΙ, ΥΠΗΡΈΤΗ-ΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΆΆΆ.

   Ο ΔΙΆΒΟΛΟΣ ΚΑΤΈΒΗΚΕ ΚΙ ΕΠΉΡΕ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑΑΑ. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ-ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ-ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ-ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΧΧΑχΧΧΧΟΎΟΎΟΎΧΧΑΑΑΧΑΟΥΆΧΑΧΑΧΧΌξξξΩΟΥΡΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΕ΄΄ΕΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΕΈΈ΄΄ΕΈΕΈΈΈΈΕΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΕΈΈΕΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΈΕΈΕΈΕ

   ΤΡΙΠΠΑΛΑΙΌΠΟΥΣΤΑΑΑ.->>>>>>>>>

   >>>O Διάβολος κατέβηκε κάτω στο Χολαργό
   και πρόλαβε το Lada μου που ήτανε αργό
   χτυπάει το τζαμάκι απ’ την πλευρά του Μιθριδάτη
   που σα τον είδε να πετά του έφυγε το μάτι.
   Μια ώρα μας κυνήγαγε πάνω στη Μεσογείων
   κι απόψε θα γινότανε η νύχτα των οργίων.
   Το κέρατο του έβαλε πάνω στη στροφή
   και άρχισε να ομιλεί με σουβλερή φωνή :

   Ελάτε εδώ ημισκούμπρια, ελάτε εδώ σκουμπριά
   σε μένα δε θα πιάσει η πάραπλολαλια
   θα πάμε μια κόντρα στον ημισκουμπρισμό
   εδώ θα σας πατήσω μέχρι απάνω στο λαιμό
   θα βάλουμε ένα στοίχημα μα θα κερδίσω εγώ
   γιατί άλλα ημισκούμπρια εγώ δεν τα μπορώ
   μα κι άμα εσείς κερδίσετε, οι σκουμπρισμοί οι δυο
   αμέσως σας χαρίζω χρυσό ΜΚδυο
   να τα δαχτυλίδια, τα δόντια τα χρυσα
   θα δώσω και στον Πρύτανη μυτάκι που φυσά
   Αν όμως εγώ γίνω το κέρδισμα το ίδιο
   σας ρίχνω στο μαρμίτισμο που πήρα απ’ το Δρουίδιο

   ‘Ακουσε να δείς φίλε μου διαβολάκι
   πολλά μας τα ‘πες τώρα, θα τα πώ κι εγώ λιγάκι
   Το παίζεις ημισκούμπριο μα είσαι απομίμα
   απέδειξε λοιπόν οτι δεν είσαι θύμα
   Δεχόμαστε το στοίχημα κι ας είναι αμαρτία
   γιατι ‘μαστε οι καλύτεροι σ’ ολη την κοινωνία
   Άρχισε λοιπόν τους στίχους να ρημάρεις
   κι αμα είσαι μεκερμάγκας να ραγκαμαφάρεις

   Είμαι ο Σατάνιστερ και ο Δαιμονιστής
   κρύβω και τα κέρατα κάτω απ’ το ποστίς
   είμαι εγώ ο Διάβολος ο νεκερδιαβολέας
   έχω κατοικίδιο το Λέων της Νεμέας
   είχα και ένα σκύλοτα καλό σαν τη Λασι
   γι’ αυτό και τον επέταξα μες το λεβητοστάσι
   μου τη δώσατε στα νεύρα, με ‘πιασε το πείσμα
   έγινα Dr Dreez και σας κάνω κλίσμα
   Με ξέρουνε σα Λούσιφερ αλλά και Βελζεβούλη
   και τραγουδώ νησιώτικα οσα το Μ. Γιαννούλη
   και μη με πείτε μπούλη μικρά σκουμπριλικάκια
   γιατί άμα γουστάρω σας κάνω μπουρεκάκια
   γιατί ‘μαι ο μάγειρας, της κόλασης ο σέφης
   έκλεψα τις συνταγές της θείας μου της Έυης
   και κάτω είμαι ο μέτρ με άρκετα καζάνια
   βράζω τους αμαρτωλούς σα λεκερελαζάνια
   φωνάζουν και ουρλίαζουν γιατί τους ψήνω ωραία
   μόνος ή με άλλους διάβολους παρέα
   τους κόβω σα το κρόμμιο και τους τσιτσιρίζω
   μα πρίν να φαγωθούν στα αυτιά τους τους τσιρίζω
   Τόσα χρόνια φούρναρης εεέχω ψήσει
   και βάζω και τη γέμιση με τρόπο παραφύση
   χα χα χα νομίζετε δε ξέρω από λάδι;
   σας κάνω τηγανιά που είναι αλα άδη
   Ποτέ μου δε μου άρεσε το κρέας το ωμό
   και πάντα βάζω λίγο στο ζέκερεζωμο
   γι’ αυτό να μη με πείτε ποτέ σας κουτεμπέ
   γιατί έχω τις γνώσεις του Τσελεμεντέ
   Μα τώρα πια βαρέθηκα να φτιάχνω την κοτόσουπα
   καιρός να δοκιμάσω να κάνω την ψαρόσουπα
   και να η ευκαιρία που ‘χω μες τα χεράκια
   ελάτε πιο κοντά μικρά ημισκουμπράκια

   Καλά μας τά πες φίλε μα άκουσε και μας
   τώρα θα δείς πως γίνεται ο πεκερπαστουρμάς (x2)

   Ημίσκουμπρες! ο κόσμος έτσι λέει
   η καυτερή η πίτσα εμένα δε με καίει
   με κεϊκ σοκολάτα τη βγάζω στη σοφίτα
   που θέλω να στρουμφίσω τη γκόμενα στρουμφίτα
   στρουμφάκια εγώ δεν τρώω οσα το Δρακουμέλ
   μόνο το παστίτσιο μ’ ολίγη μπεσαμέλ
   μπέσα εσύ δεν έχεις μα εγώ δε σου θυμώνω
   μπορεί να είμαι ψάρι και όμως δε ψαρώνω
   μα εκείνος δε με άκουσε, με έστησε στον τοίχο
   μου έδωσε σιρόπι να πάψω πια να βήχω
   Βήχα εγώ εκόλλησα σε μέρος κυριλέ
   στο ξενοδοχείο το Γεντί Κουλέ
   Κουλός είσαι και φαίνεσαι εγώ είμαι ο τιραμόλα
   γιατί απο απόσταση εγώ τα πιάνω όλα
   ολόασπρα σεντόνια οπου ‘χα κατι νουγια
   μου τα ‘κανες κομμάτια εσύ παλιοπετούγια
   Πατούσα εις τα σύννεφα, τον έβδομο ουρανόν
   και έβλεπα πως είμαι ο Κορλεόνε, Δον
   Κιχώτης, Σάντσο Πάντσα να κυνηγώ τους μύλους
   γιατί το αλογό μου είχε γεμίσει ψίλους
   Ψηλούς, λιγνούς και άχαρους εμείς δεν τους γουστάρω
   θα πάρω τον ορό μου να φύγω για την Πάρο
   παρωπίδες δε φορω, δεν είμαι εγώ γαϊδούρι
   κι άμα λάχει παίζω και τρομερώ σαντούρι
   Σαντουρίνη το νησί που πάω εδώ και χρόνια
   κι όλο χλαπακιάζω πιατέλες καννελόνια
   κανέλλες και μπαχάρια πουλάω στην Ομόνεια
   έχω κι άμα θέλεις και ακριβή κολώνια
   κολώνεις βρε παράτημα να δώσεις το συκώτι
   γιατί όλοι το ‘ξέραν πως σε λέγαν πότη
   ποτήρια κολωνάτα στα απορρυπαντικά
   Πρύτανη για πράξ’ τα επαναστατικά

   Νομίζετε μ’αυτά εμένα θα με πείσετε
   θα πρέπει να σφιχτείτε για να με νικήσετε
   μα ώσπου να αποτύχετε και την ψυχή σας πάρω
   δώσε Μεντζελάκι τσιγάρο να φουμάρω

   ʼσε τα τσιγά και τον αναπτή
   εγώ τους τρακαδό τους πιάνω απ’ τα αυτί
   εγώ είμαι ο Μιθριδά και πριν είναι ο Μεντζέ
   κι έφτασε η ώ να σφίξω τον κορσέ
   εγώ τα δυο σου κέρα δε θα τα φε κερ φο
   θα πάρω το πριό να ‘ρθώ και να στα κό
   τον αστακό τον έφα μ’ολίγη μαγιονε
   γιατι πάντα γουστά καταστάσεις κυριλέ
   Αν είσαι εσύ ο Δίαβολος εγώ είμαι ημισκού
   και είμαι εραστής σα το μέγα το Γκουσγκού
   σαν βλέπω τέτοια έργα εμένα μου τη δίνει
   θα δω εγώ στο βίντε ταινία με Φιλλλινί;
   θα δω ‘ομως το δελφ’ι το Williτα τον free
   θα δώ ‘ομως και την ό τη δόλοφονο φά
   γιατί ‘μαι νιτζακό κι η θεία μου η Νί
   θα μου δώσει τώρα το πράσινο σκαμνί
   Αννί Αννί Αννί δώς μου το πανί
   να καθαρίζω τζά κάτω στην εθνική
   η εθνικη κουζίνα πολλά έχει να πεί
   από την κατασαρό μέχρι το ταψί
   μα εγώ με καλαμά θα πίνω το φραπέ
   και θα παίρνω μά την κυριά την απέ
   Απέλια λοιπόν μες στη βροχή θα πιού
   κι άμα θα πουντίασω ευθύς θα πώ αψού!

   Κι αφού λοιπόν σε κάναμε λαχουρένια ρόμπα
   πάρε λοιπόν τον μπού και γύρισε στη σόμπα (x2)

   Καλώς τα καταστρώσατε κερδίσατε το στοίχη
   τέτοιοι ψυχοστίχοι, δε μου ‘χουν ξανατύχει
   Τώρα εγώ την κάνω μα θα με ξαναδείτε
   μπροστά σας πριν προλάβετε τη νίκη να χαρείτε.->>>

   >>>ΜΕΤΡΕΊΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΆΣΕΣ ΣΑΣ ΤΑΛΜΟΥΔΌΠΟΥΣΤΕΣΣ,
   ΟΎΤΩΣ Ή ΆΛΛΩΣ, ΕΊΝΑΙ, ΕΠΑΚΡΙΒΕΣΤΆΤΩΣ ΜΕΤΡΗΜΈΝΕΣ.->>>>>>>

   Μου αρέσει!

  3. {ΑΝΎΠΑΡΚΤΕΣ-ΚΩΛΥΌΜΜΕΝΕΣ-ΑΣΎΝΕΤΕΣ-ΜΙΧΑΉΛΕΣΣ-Ή/ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΊ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΉΣ ΤΗΣ}
   Ο Διαβολος ξαναχτυπα
   {ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΆΆΆΝΥΕΙ -ΑΙΩΝΊΩΣ- Τ’ΑΡΡΡΧΊΔΙΑ}

   >>>ΚΩΛΌΦΑΡΑΑΑ ΤΟΥ ΚΙΕΡΑΤΟΎΚΛΙΗ,
   ΠΟΥ ΧΎΝΕΙΣ ΣΤΉΝ ΙΔΈΑ ΤΉΣ ΕΛΛΗΝΟΑΙΜΑΤΟΧΥΣΊΑΣ
   ΚΑΊ ΤΉΝ ΕΠΙΔΙΏΚΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΊΣ
   ΕΠΙΜΕΛΏΣ-ΔΙΑΚΑΏΣ-ΕΥΣΕΒΏΣ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΏΣ-ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΏΣ,
   ΕΔΏ ΚΑΙ ΜΥΡΙΑ -ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ- ΈΤΗ .. . . ->>>>>>>

   Μου αρέσει!

 10. Ο aunanizomenos έχει πολλά συνώνυμα στο newspeak! Και κάθε τόσο εμφανίζονται και νέα.. Σε πολλές περιπτώσεις όταν αμοίβεται κιόλας λέγεται και anyparktos.

  Μου αρέσει!

 11. The only «Newspeak» is directed against the natives by their «government» in an attempt to show that the government is doing something to solve the problem. In other words it’s used against patriots.
  I am tired of your lies and newspeak. I want the problem solved. And there is only ONE acceptable solution. Their removal – forcibly – from the country.

  Μου αρέσει!

 12. «….. τόλμησαν να άναψαν κλιματιστικό για να δροσιστούν»

  Απορία
  Τα κλιματιστικά φύονται;
  Ρώτησα και με κοίταξαν με … συγκατάβαση
  Μήπως είναι πουλιά πετούμενα;
  Πάλι με κοίταξαν με ….λύπη
  Ε πως βρέθηκαν εκεί;
  Αααα κάποιος τα εγκατέστησε
  Μμμμάλιστα
  Ποιός και γιατί;

  άναψαν για να δροσιστούν
  ανήκει κι αυτό στην νέα γλώσσα υποθέτω
  την γλώσσα του δόλου

  τόλμησαν να θέσουν σε λειτουργία το κλιματιστικό
  γλώσσα της εικόνας και της σκέψης

  Μου αρέσει!

 13. Με ιδιες θεμοκρασιες παντος,με λιγες μερες διαφορα μες στον Αυγουστο, αλλοι λαθρο αναβουν κλιματιστικα για να δροσιστουν στην Αμυγδαλεζα κι αλλοι λαθρο αναβουν φωτιες για να ζεσταθουν στη Σαμο!!!
  ……………….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.