ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ: εταιρείες είχαν «αρπάξει» τα προσωπικά δεδομένα των μισών Ελλήνων! Βρε κύριε Θεοχάρη, δεν κατάλαβες τίποτα;

…σε τέτοιες εταιρείες υποδείγματα ηθικής από τις οποίες πληρωνόσουν δεν ήξερες ότι γίνονται και απάτες;

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει το θέμα της υποκλοπής «μαμούθ» από τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
Τα στοιχεία τουλάχιστον των μισών Ελλήνων φορολογούμενων φαίνεται πως κατέχουν στα χέρια τους επιτήδειοι, μέσω, μιας καλά οργανωμένης προσπάθειας υποκλοπής από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το θέμα ήρθε πρόσφατα στο φώς της δημοσιότητας (9/08/2013) μετά το πρόστιμο 150.000 ευρώ που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην ΓΓΠΣ, αλλά είχε ήδη ανοίξει από τις 21-11-2012 με δελτίο τύπου της Αρχής και τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε μια σειρά διοικητικών ελέγχων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν εντός του 2013 και σε άλλες εταιρείες.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» η μεγαλύτερη υποκλοπή φορολογικών και προσωπικών δεδομένων στη χώρα έγινε μέσα από το σύστημα της ΓΓΠΣ.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι πρώτες ενδείξεις για την υποκλοπή υπήρχαν από το 2010, ωστόσο, οι έρευνες άρχισαν να αποδίδουν καρπούς μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, ενώ οι έρευνες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρώσει η Αρχή τις έρευνές της και να συντάξει το πόρισμά της, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περί τους δύο μήνες για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες κατά «εταιριών εμπορίας προσωπικών δεδομένων», ώστε να δημοσιοποιηθούν οι ονομασίες τους.

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα. Ακόμα και μέχρι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, τα κυκλώματα να συνεχίζουν τη δράση τους και να υπεξαιρούν στοιχεία από τη ΓΓΠΣ.

Την αποκάλυψη αυτής της υποκλοπής έκανε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ωστόσο, το ανώτερο πρόστιμο προς την ΓΓΠΣ που προβλέπεται από το νόμο είναι ύψους 150.000 ευρώ.

Οι έρευνες της ΑΠΠΔ και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάλει στο στόχαστρο τουλάχιστον πέντε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς εμπορίας προσωπικών δεδομένων.

14 σκέψεις σχετικά με το “ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ: εταιρείες είχαν «αρπάξει» τα προσωπικά δεδομένα των μισών Ελλήνων! Βρε κύριε Θεοχάρη, δεν κατάλαβες τίποτα;

 1. Αν μπορούσαμε να ελέξγουμε τους off shore λογαριασμούς του θα σας λέγαμε αν κατάλαβε ή όχι…
  Εγώ λέω ότι αυτός και το ψοφοστουρνάκι έχουν καταλάβει μια χαρούλα.

  Μου αρέσει!

 2. Τό Ελληνικό Δημόσιο έβαλε πρόστιμο στον εαυτό του 150.000 ευρώ
  και τα λεφτά του προστίμου θα πάνε από το ένα ταμείο του στό άλλο. Μάς δουλεύουνε?
  Ετοιμάζουν και περιουσιολόγιο, που θα διαρρεύσει και αυτό στίς συμμορίες, όχι μόνον των κοινών ληστών αλλά και των τοκογλύφων δανειστών της χώρας μας. Τυχαία? Δεν νομίζω.

  Μου αρέσει!

 3. Το πρόγραμμα για σύνταξη φορολογικής δήλωσης που κατέβασα από την ιστοσελίδα του ΔΟΛ…IN.GR είχε την εξής ιδιομορφία: Όταν έβαζα το ΑΦΜ μου(ή ΑΦΜ οικογενείας) δεν μου έβγαζε μήνυμα σφάλματος, όταν όμως έβαζα άσχετο (από το μυαλό μου) ΑΦΜ, δεν μπορούσα να σώσω.
  Συμπέρασμα; Είχε στον κώδικά του περασμένα τα στοιχεία των φορολογουμένων, άρα αν δεν ήταν τυχαίο, και η εταιρεία που το δημιούργησε συμμετείχε στην υποκλοπή στοιχείων… Και τολμούν να μας ζητούν όλα να γίνονται ηλεκτρονικά.

  Μου αρέσει!

  1. Το ΑΦΜ δεν είναι τυχαίος αριθμός. Προκύπτει από μια συνάρτηση, του τύπου το τρίτι ψηφίο είναι 6πλάσιο του 2ου και άλλα μαθημαντικάντικα. Η συνάρτηση αυτή είναι γνωστήγ και δημόσια, επομένως κάθε προγραμματιστής μπορεί να φτιάξει μια μικρή ρουτίνα που ελέγχει την ορθότητα ενός ΑΦΜ. Καμια συνομωσία στο πρόγραμμα του in.gr. Αλλόύ είναι οι συνομωσίες εκεί μέσα. Με όλο τον σεβασμό, ένας ερασθτέχνης προγραμματιστής.

   Μου αρέσει!

  2. » ….υποκλοπή στοιχείων… Και τολμούν να μας ζητούν όλα να γίνονται ηλεκτρονικά…»

   Μετά τό …..μάθημα, θά ζητήσης ΣΥΓΓΝΩΜΗ, Κύριε ? Λίγο τσίπα ?

   Όχι γιά τήν ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ σου, αυτή είναι πασίφανής.

   Γιά τό ξεχειλίζον μίσος, ΜΙΣΟΣ σου, εναντίον «τους», χωρίς νά ξέρεις τί σού γίνεται……., αλλοίμονο μας., μέ κάτι σάν καί σένα.
   καί, είσαστε καί πολλοί..

   Μου αρέσει!

 4. ρε μλκες,αφού οι ΔΥ σε ολα τα υπουργεία και λοιπές υπηρεσίες,πουλάνε τα προσωπικά στοιχεία του καθενός,ΑΒΕΡΤΑ!!!!!
  Οχι τώρα,απο το 2007 τουλάχιστον!

  Μου αρέσει!

  1. Ετσι εξηγειται η εμφανιση σου με ψευδωνυμο,τωρα λυθηκε η απορια μου,πως,δηλαδη,τετοιο λεβεντοπαιδο κρυβεται πισω απο το δακτυλο του,τελικως,η στρουθοκαμηλος φαινεται λιγοτερο,ωραια,ησυχασα,σε ειχα παρεξηγησει ο κακοηθης,ελαφρυνε η συνειδηση μου,κοιτα κατι περιπλοκες στη ζωη.

   Μου αρέσει!

 5. Χαρις Θεοχάρης The best ! Il milgliore !!!
  Τώρα τον πλησιάζει ο Σταυρίδης !
  ……κι εμείς τις διακοπές μας..
  Αξιοι της τύχης μας . γεμάτα είναι τα clubs στις παραλίες σ΄όλη την Ελλάδα. Εστω εναν καφέ μονον, των 5.50 Ε φυσσικά, αλλά αν παρατηρήσεται όλοι είναι αμέριμνοι. Φραπεδάκι κι εχει ο Θεός !
  Και καλά βαστούν οι περιοδίες ..υπερήλικων τραγουδιστών , – γειά σου ρε Λε-πά, πάτησες τα 65 και δεν σου φαίνεται με το photoshop ..
  Ενα χαρούμενο, δημιουργικό καλοκαίρι !!!

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.