Πατριωτική τάση στον ΣΥΡΙΖΑ από Κουρουπλή, Μητρόπουλο, Μιχελογιαννάκη

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Τάση που θα εκφράζει τον πατριωτικό σοσιαλισμό εντός του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν τέσσερα στελέχη του κόμματος που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να εκφράσουν πολιτικά και ιδεολογικά τους πολίτες που αναζητούν ένα σύγχρονο, ακέραιο και δυναμικό φορέα έκφρασης στην Κεντροαριστερά.

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι οι βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αλέξης Μητρόπουλος, οι οποίοι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας παρουσιάζοντας τους αντικειμενικούς σκοπούς αυτής της τάσης.
Το εγχείρημα υποστηρίζουν στελέχη με πολυετή πορεία στο χώρο του σοσιαλισμού και δράση στους αγώνες της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται για τους κ.κ. Τάσο Βουτσά, Χρήστο Κλαδευτήρα, Αντώνης Κοτσακάς, Έφη Κοτσάκη, Στάθη Πανταζή, Μαρία Πετράκη, Αδάμ Στάμο, Ράνια Σταυροπούλου, Δημήτρη Τσουκαλά, Κώστα Τσουκαλά και Κώστα Χρυσόγονο.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η ιδέα για τη δημιουργία και την παρουσίαση αυτής της τάσης βρήκε σύμφωνο από την πρώτη στιγμή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. «Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει την ανάπτυξη τάσεων, οι οποίες προωθούν, επιτρέπουν και προάγουν την πολυφωνία σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς που έρχεται να απαντήσει ουσιαστικά στα διλήμματα και στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία», δήλωσε στο “Newsbomb.gr” ο κ. Κουρουπλής.

Πολλά από τα στελέχη που συμμετέχουν στην τάση προέρχονται στο ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησαν καταγγέλλοντας το σημερινό πρόεδρό του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για «αλλοίωση του ανοικτού και πολυφωνικού χαρακτήρα του σοσιαλιστικού Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Το Κίνημα τεμαχίστηκε σε βιλαέτια

Κάποιοι μάλιστα δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την ανοχή αλλά και την εμπλοκή που είχαν τόσο ο κ. Κώστας Σημίτης, όσο και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε φαινόμενα μετατροπής του ΠΑΣΟΚ από σοσιαλιστικό Κίνημα σε κόμμα παραγόντων που το απαξίωσαν στην προσπάθειά τους να το αλλοιώσουν σε βιλαέτια διαχείρισης της εξουσίας. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πάντως, ότι η δημιουργία αυτής της τάσης στο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες αντιπαραθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ενώ δεν αποκλείουν και εισδοχή μελών της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» που αναζητούν δυναμική πολιτική στέγη σήμερα.

Άλλωστε η δέσμευση των βουλευτών που συμμετέχουν στην τάση για σύγχρονη πατριωτική σοσιαλιστική έκφραση, αλλά και η παρουσία προσώπων -όπως ο κ. Κοτσακάς- με αγωνιστικό παρελθόν εκτιμάται ότι θα ενεργοποιήσει δυνάμεις που απείχαν συνειδητά από τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις.

newsbomb.gr

55 σκέψεις σχετικά με το “Πατριωτική τάση στον ΣΥΡΙΖΑ από Κουρουπλή, Μητρόπουλο, Μιχελογιαννάκη

  1. ……KAI MONO ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΠΛΕΡΕΖΕΣ ΓΙΑΤΙ ….ΧΑΛΑΣΕ Ο ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟ …..ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ…… ΑΛΛΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ. ΘΕΕ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ?

    Μου αρέσει!

  2. Δεν πάνε καλά. Αν αυτοί είναι «πατριώτες», οι υπόλοιποι τι είναι;
    Πήξαμε από «πατριωτισμό», τελευταία. Βαλλόμεθα «πατριωτικώς», πανταχόθεν και δεν ξέρουμε από πού να φυλαχτούμε.
    (Aστέρια του τσοχατζοπουλισμού. Ε, Κοτσακά και λοιποί; Δεν γνωρίζατε, δεν καταλάβατε. Ε; Και συνεχίζετε να θέλετε να μας σώσετε)

    Μου αρέσει!

  3. ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!
    24/08/2013

    Την ερχόμενη Τρίτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ιδρύεται νέα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ από τους Αλέξη Μητρόπουλο, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντώνη Κοτσακά, Κώστα Χρυσόγονο και άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η νέα συνιστώσα θα ονομάζεται σύμφωνα με πληροφορίες- «Σοσιαλιστικό Ρεύμα», σε αντιδιαστολή με το «Αριστερό Ρεύμα» των Λαφαζαναίων σταλινοκομμουνιστών.

    Επικεφαλής του νέου ρεύματος, λέγεται πως θα αναλάβει ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τα στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ που έχει εκλεγεί στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
    Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί αρκετοί συνδικαλιστές που ανήκαν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τώρα τελευταία έχουν… μετακομίσει στο νέο ΠΑΣΟΚ (τον ΣΥΡΙΖΑ), όπως ο Θέμης Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κωνσταντίνος Τσικρικάς, ο νυν πρόεδρος Οδυσσέας Ντριβαλάς κ.α.
    Αυτός είναι ο δήθεν «αντισυστημικός» ΣΥΡΙΖΑ! Το τελευταίο καταφύγιο των πρασινοφρουρών, που πρώτα ρήμαξαν και στη συνέχεια διέλυσαν την Ελλάδα!

    Μου αρέσει!

  4. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ… ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΑΝ… ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    Μου αρέσει!

    1. Αχ βρε Καμμένε… τι κι αν εκφραζεις τον πατριοτισμό, τι κι αν ξεσκεπάζεις τα λαμόγια, τι κι αν προσφεύγεις στη Δικαιοσύνη και δικαιώνεσαι!…Τι κι αν ο Αρειος Πάγος χάριν σε εσένα εξετάζει και επισημαίνει τα λαμόγια, τι κι αν παλεύεις σαν Ανεξάρτητος Έλληνας χωρις τα Κανάλια να παρουσιάζουν τα όσα καταγγέλεις αλλά ασχολούνται με…το μπλουζάκι της Ραχήλ!!!
      Ό μως εμεις μη φοβάσαι, απο αυτό το μετερίζι αρκούμαστε να ασχολούμαστε με….τους μετανοούσες Μγδαληνούς…

      Μου αρέσει!

  5. Νέο σενάριο παρουσιάσθηκε… Νέες θεατρικές παραστάσεις θ’ ακολουθήσουν… Αλλά, έτσι από περιέργεια… τώρα που την βουλιάξαμε θυμηθήκαμε την έρμη πατρίδα; Τόσον καιρό τι κάναμε; Δεν βλέπαμε; Δεν ακούγαμε;

    Μου αρέσει!

    1. Καλημερα
      προσπαθουν ολοι να σταματησουν τις διαροες που εχουν προς την ΧΑ,και αρχισαν τις πατριωτικες κορωνες.

      Μου αρέσει!

    2. Οταν έγιναν ομάδα ειπώθηκε ότι φοβήθηκαν ότι δεν του υπολογίζει ο Τσίπρας ……και άλλα . Γίνονται συνιστώσα , και τι συνιστώσα ; πατριωτική …άρα ο κάθε δυσαρεστημένος πατριώτης θα πάει εκεί …έτσι αυξάνονται και τα ποσοστά και ο ψηφοφόρος -μπε, μπε – είναι ευχαριστημένος δεν ψήφισε σφύριζα αλλά την πατριωτική ομάδα ……τελικά είμαστε για ….γέλια εφ΄όσον δεν βλάπτετε κανένας, αλλά για κλάματα όταν γινόμαστε συνεργοί στο ξεπούλημα του Έθνους από απατεώνες .

      Μου αρέσει!

      1. Αγαπητό μου Μυρμήγκι, γεια σου.

        Φαντάζομαι και θέλω να πιστεύω, ότι έτσι είναι, όπως τα λες, αλλά οι μπε-μπε ψηφοφόροι, όσο πάνε λιγοστεύουν… και ήδη οι περισσότεροι, σταματήσανε να βελάζουν. Κατά την γνώμη μου, είναι τρεις οι ομάδες στο μαντρί: εκείνοι, που τρώνε με δέκα μασέλες, οι άλλοι, που μαζεύουν τα ψίχουλα και ικανοποιούνται και εκείνοι, που την βγάζουν με το κουτόχορτο, που τους προσφέρουν αφειδώς οι άλλες δύο, που είναι και οι περισσότεροι. Οι δυο πρώτες είναι σταθερές, εφ’ όσον υπάρχει φαγητό. Η τρίτη έχει σημασία να δούμε πότε θα αφυπνισθεί. Δεν μπορεί όμως, θα έχει καταλάβει κι αυτή, ότι κάτι δεν πάει καλά…

        Μου αρέσει!

  6. Στελέχη Σύριζα: Ψηφίστε ΝΔ για να μην πάρει όλους τους δήμους η Χρυσή Αυγή!

    Έτοιμος ο πολιτικός γάμος Τσίπρα – Σαμαρά με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές

    Τον πανικό τους από την ραγδαία άνοδο και την εδραίωση της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία με δυσθεώρητα ποσοστά εξέφρασαν για ακόμη μια φορά οι υπηρέτες του «συνταγματικού τόξου». Έχοντας δει πια ξεκάθαρα τον… χάρο με τα μάτια τους στην Συγγρού και στην Κουμουνδούρου, απαλλάσσονται και από τα τελευταία προσχήματα και προχωρούν με γοργά βήματα σε πολιτικό γάμο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την συγκυβέρνηση ΝΔ – Σύριζα.

    Ο «αρραβώνας» θα γίνει με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το ορατό ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να σαρώσει στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ρεπορτάζ της «εφημερίδας των Συντακτών» από την Κουμουνδούρου δίνουν ήδη γραμμή υπέρ του υποψηφίου της ΝΔ, για να μην πάρουν οποιοδήποτε δήμο οι… νεοναζί.

    Γράφει χαρακτηριστικά ο Νίκος Σβέρκος: «Κατά τα άλλα, επιδίωξη των κορυφαίων στελεχών είναι οι υποψήφιοι να διαθέτουν «κινηματικό προφίλ», να τυγχάνουν αναγνωρισιμότητας και να είναι διατεθειμένοι να «αφιερωθούν» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το προφίλ αυτό θα χρησιμεύσει και για την «απόκρουση» της ακροδεξιάς ρητορικής, ιδιαίτερα για τον Δήμο της Αθήνας, που εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή. Υπό αυτή την έννοια τίθεται και το ερώτημα τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν προκύψει «πολιτική ήττα» και περάσουν στον δεύτερο γύρο υποψήφιοι της Ν.Δ. και της Χρυσής Αυγής. «Θα κάνουμε το παν για να μην πάρουν οποιοδήποτε δήμο οι νεοναζί» λένε χαρακτηριστικά κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου.»

    Μου αρέσει!

  7. Ξαφνικα θυμηθηκαν τον πατρωτισμο…
    στον πολυπολιτισμικο και προδοτικο Ζυριζα του Πασοκ… και του Sορος….

    Πολλοι πατριωτες ξαφνικα…
    Που κρυβονταν τοσο καιρο

    Σιγα ρε παιδια… ενας ενας…
    Μη συνωστιζεστε…

    Εκλογες και μασα εν οψει, εεεεεεεε?

    Μου αρέσει!

  8. Την ερχόμενη Τρίτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ιδρύεται νέα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ από τους Αλέξη Μητρόπουλο, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντώνη Κοτσακά, Κώστα Χρυσόγονο και άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η νέα συνιστώσα θα ονομάζεται σύμφωνα με πληροφορίες- «Σοσιαλιστικό Ρεύμα», σε αντιδιαστολή με το «Αριστερό Ρεύμα» των Λαφαζαναίων σταλινοκομμουνιστών.

    Στημμενη δουλεια (inside job) απο τον τσιπρα για να χτυπησει το Λαφαζανη μεσα στο κομμα
    Τα λεφτα ειναι πολλα και ο ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΣ τσιπρας θα κανει τα παντα για να τον βγαλει απο την μεση

    Μου αρέσει!

  9. Η μονη πατριωτικη σταση εντος συριζα στο θεμα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ εκφραζεται απο το Λαφαζανη
    Απο την αρχη ξεκαθαρισε την θεση του υπερ της Δραχμης και δεν αλλαξε αποψη
    Ο τσιπρας ως ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΣ εχει προσκυνησει ΜΕΡΚΕΛ και ΜΝΗΜΟΝΙΑ

    Μου αρέσει!

    1. Ο Λαφαζανης οτι και να ειναι παραμενει πιστος σε αυτα που πιστευει.
      Απο εναν που απεχει απο οτι αριστερο μερικα ετη φωτος, βλεπω τον συγκεκριμενο να μην εχει αλλαξει τα λογια του/θεσεις του με οτι ειχε δηλωσει προ πολλου. Αυτο τον τιμα.

      Μου αρέσει!

  10. Παρακολουθώντας σήμερα τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ, διαπίστωσα προς μεγάλη μου έκπληξη την ύπαρξη ενός πανό τεραστίων διαστάσεων, πίσω από τη μία εστία το οποίο ανέγραφε: “Το μόνο που δε χωράει κάτω από τη σημαία μας είναι ο ρατσισμός”.
    Θα μου πείτε, εδώ στην καμπάνια (των πολλών εκατομμυρίων) της UEFA, δίδονται ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά για να μας βάζουνε πρώτη μούρη το: “united against racism”. Βέβαια γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτά τα ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ των διεθνών υπηρετών της παγκοσμιοποίησης, της “πολυπολιτισμικότητας”, της αχταρμοποίησης και της πολιτισμικής ισοπέδωσης των πάντων, εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της συνεχούς κι εντατικής προπαγάνδας τους. Πολλώ δε μάλλον στην περίπτωση ενός αθλητικού γεγονότος παγκόσμιας προβολής και φήμης (champions league) όπου τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα συνεχώς, εκεί είναι το ιδανικό πεδίο άσκησης της παγκοσμιοποητικής – “αντιρατσιστικής” προπαγάνδας τους.
    Αποτελεί όμως σημαντικό και άξιο απορίας γεγονός, το ότι ένας επαρχιακός ποδοσφαιρικός σύλλογος που μετά βίας συγκεντρώνει 1.000 – 1.500 θεατές σε κάθε του αγώνα, αποφάσισε να γίνει μιμητής των πολυεκατομμυριούχων που σπονσοράρουν τον “πολυπολιτισμικό χυλό” στα γήπεδα της Ευρώπης.
    Η απάντηση στο εύλογο αυτό ερώτημα βρίσκεται στο πρόσωπο του προέδρου της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτη Κωστούλα, ο οποίος σε πολλές συνεντεύξεις του αποκαλύπτει τόσο τις “ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ” ιδεολογικές του καταβολές, όσο και το γεγονός ότι στις επιχειρήσεις του αποσχολεί κατά προτεραιότητα ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ. Επίσης αποκαλύπτει εντελώς ανερυθρίαστα ότι σε τόσο δύσκολους καιρούς “πέταξε” 10 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του (κάποιοι θα μπορούσαν να το πούνε και ξέπλυμα χρημάτων). Τέλος δεν αποκλείει και το γεγονός να…πολιτευθεί, και μην αναρωτιέστε με ΠΟΙΟΥΣ.

    Μου αρέσει!

    1. Βασιλική,

      Ούτε ταμπέλες, ούτε αλλαγές στην νομοθεσία, είναι δυνατόν να επιβάλουν σε οιονδήποτε ελεύθερο άτομο, να επιλέξει ποιοι άνθρωποι του αρέσουν και ποιοι όχι. Αυτό είναι δικός του λογαριασμός κι αυτός αποφασίζει. Αυτού του είδους οι προσπάθειες επιβολής, δεν δείχνουν παρά την απόλυτη ακαταλληλότητα των ανθρώπων, που συνέλαβαν και προσπαθούν με διαφόρους παρατρεχάμενους, να εφαρμόσουν και να επιβάλουν πράγματα, που δεν γίνονται. Το πείσμα, η προσποιητή, τις περισσότερες φορές, μεγάλη ευαισθησία, η οποία επιδιώκει να μας παρουσιάσει ένα απλό καθημερινό γεγονός, σαν τεράστιο πρόβλημα, οι υπερβολές, οι σοφιστείες κι όλα όσα γίνονται, για να επιτευχθεί ο σκοπός της λεγομένης παγκοσμιοποιήσεως, αντί να επιλύουν, περιπλέκουν τα πράγματα και μάλλον φέρνουν αντίθετα των επιδιωκομένων αποτελέσματα.

      Μου αρέσει!

  11. Sunday, August 25, 2013
    Ο Τατσόπουλος όταν υπερασπίζοταν τον Ελγαντούρ που βάζει το Κοράνι πάνω απ’ τη Δημοκρατία

    Μου αρέσει!

  12. Ο Μητρόπουλος ο μαιντανός των τηλε-παράθυρων και των καναλαρχών, και ο Μιχελογιαννάκης της σιωνιστικής ΔΗΜΑΡ θα αποτελέσουν ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ συνιστώσα ;;;; Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους σε αυτή τη χώρα. Και αυτοί οι … όψιμοι «πατριώτες» θα είναι «σύντροφοι» στον ΣΥΡΙΖΑ με τον …. γνωστο ρουφιάνο των Τούρκων Νάσο Θεοδωρίδη;;; Μας περνάνε για ηλίθιους;;;

    Και μετά αναρωτιέται όλο το «συνταγματικό ρουφιανολόι» γιατί καλπάζει η Χρυσή Αυγή;;;;
    Θα φάνε φόλα σε όλες τις επόμενες εκλογές που θα ξεφτυλιστούν τελείως….

    Οσον αφορά των … βαθυστόχαστο αρθρογράφο τι αρλούμπα είναι αυτή που γράφει για «πολυφωνικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα». Είμαι σε θέση να γνωρίζω από τα μέσα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και την «πολυφωνία» του. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ήταν μια light μορφή του καθεστώτος του Καντάφι.

    Μου αρέσει!

  13. ο πατριωτισμός πουλάει και θα πουλάει στην Ελλάδα: Βάλε πέντε Αλβανούς στην Πρεμετή και τρεις μουσουλμάνους στη Θράκη να κάνουν καμία προβοκάτσια, βγες μετά και κατήγγειλέ τους κι εξασφάλισες μια θέση στη Βουλή. Αν ρίξεις κιόλας μερικές καρπαζιές σε τίποτα σκουρόχρωμους χτυπάς και κυβερνητικά πόστα……….Δυστυχώς, ο πατριωτισμός στην κατάσταση που έχουμε περιέλθει λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Πρέπει πρώτα να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τους Έλληνες προδότες που κατέκλεψαν το βιός μας και μετά αφου τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας, σώσουμε την οικονομία και τους ανέργους, βάζουμε στη θέση τους κλεφτοκοτάδες γείτονες που την είδαν κάπως…Δεν είναι αυτοί το μείζον πρόβλημα, Εχουμε σαράκι στο κορμί κι αυτό πρέπει να θεραπεύσουμε πρώτα

    Μου αρέσει!

  14. «Πατριωτική τάση στον ΣΥΡΙΖΑ από Κουρουπλή, Μητρόπουλο, Μιχελογιαννάκη»

    Aν μεχρι και τα ανθελληνικά σκουλήκια του ΤΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να το παίξουν πατριώτες, φαντάζομαι που έχουν φτάσει τα ποσοστά της Χ.Α. Αν συνεχίσει να ανεβάζει τα ποσοστά της με αυτό το ρυθμό, τα λιγούρια του ΤΣΥΡΙΖΑ είναι ικανά να δημιουργήσουν μεχρι και εθνικιστική τάση και να γράφουν ύμνους για τον Μεταξά. Έτοιμο τον βλέπω τον Τσιπρανδρέου να αρχίσει να λέει στις ομιλίες του «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» και τους Τσυριζαίους από κάτω να φωνάζουν «ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και «ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΣΥΡΙΖΑΥΓΗ».

    Μου αρέσει!

  15. Παντοπωλειο » ο ΣΥΡΙΖΑ»…
    ……..ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!………………
    Στα κατω ραφια της εξωτερικης πολιτικης, στο τμημα Εθνοδιαλυσης,
    ακριβως αναμεσα απο τη συνιστωσα της Τουρκικης Μειονοτητας Δυτικης Θρακης και
    τη συνιστωσα της MACEDONIA,
    θα βρειτε προιοντα πατριωτισμου!!!!!
    Για τους πλεον απαιτητικους πελατες!!

    Μου αρέσει!

  16. Μονο γελια προκαλει αυτη η ‘ειδηση’.

    Μια ‘ταση’ πολιτικης αλληλοεσωκομματικης φαγωμαρας απο τους ‘παλιους’ καλους πασοκους ενανατια στους ‘νεους’ κακους πασοκους, με την μονη διαφορα πως οι ‘παλαιοι’ ειναι τωρα στον τσιριζα και ο ‘νεοι’ μπατσοκοι ανηκουν στον ανανεωμενο ηλιο του μπατσοκ. Για γελια και για κλαματα οι καρακιοζηδες.
    Ρε αντε απ’δω χαφιεδες αλλαζει ο λυκος ρε;; Βγαλατε την παλια σας ενδυμασια και τωρα ολα μελι γαλα;;
    Με μια σφαιρα πισω απ’το κρανιο, ειναι το ΜΟΝΟ που σας αξιζει, προδοτες και χαφιεδες, ανθελληνικα σκυβαλα.

    Οσο για μια ‘πατριωτικη’ ταση απ’τον τσιριζα, ειναι σαν να λεμε ο Jack the Ripper, εγινε mother Teresa Ποιον θελετε ρε να κοροϊδεψετε;; Ενδεχομενως οσους μλκες βρειτε προθυμους. ΟΥΣΤ ΡΕΕ ΚΟΠΡΙΑ!!

    Μου αρέσει!

  17. ………….ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ……………….

    ……ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ……..

    Το πατριωτικο προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναγκες των εκλογων, θα ξεκινησει μετα το περας των εργασιων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη Δυτικη Θρακη περι αποκαταστασης των Οθωμανικων συνορων.

    Μου αρέσει!

  18. ΘΡΑΚΗ – ΤΟΥΡΚΙΑ 0-1
    Ευγενικη χορηγια Ελληνικου Κυνοβουλιου…

    Μη μας ποτιζετε αλλο πατριδα, γιατι μας τελειωνει…

    Μου αρέσει!

  19. Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 18 αστυνομικοί πληρώνονται από το ελληνικό κράτος για να φυλάνε τον κ. Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που κάποιοι συνάδελφοί τους χάνουν τη ζωή τους για να προστατεύουν τους απλούς πολίτες.

    Μάλιστα ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί έναν από τους 18 προσωπικούς φρουρούς του ως «μπάτλερ» προκειμένου να του κρατάει την ομπρέλα για να προστατευτεί από τη βροχή. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Τσίπρα, σχεδόν όλοι παρακολούθησαν τις δηλώσεις του προέδρου του Συνασπισμού όταν βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Λίγοι ήταν όμως εκείνοι που αντελήφθησαν πως ο κ. Τσίπρας, εκτός από τους συνεργάτες του που τον συνόδευαν, είχε «χρεώσει» και σε έναν από τους αστυνομικούς του όχι μόνο τη φύλαξή του αλλά και την… ομπρέλα του! Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Τσίπρα σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις του, κρατούσε την ομπρέλα πάνω από το κεφάλι του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μη βραχεί μέχρι να φτάσει στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και αργότερα στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

    Είναι λογικό βέβαια να αναρωτιέται κανείς πώς ο κ. Τσίπρας άλλαξε τόσο πολύ μέσα σε λίγα χρόνια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός τον είχε απαθανατίσει να πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε άλλες συναντήσεις, με τη μηχανή του και ένα τελείως διαφορετικό στυλ, που απέκλειε σχεδόν το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα Ρουσόπουλου, ο οποίος άλλωστε ήταν ο… πρώτος διδάξας που είχε εισάγει τη νέα ιδιότητα των αστυνομικών στα ελληνικά δεδομένα: αστυνομικοί-μπάτλερ, ταγμένοι στο πλευρό πολιτικών προσώπων για να τους κρατάνε την ομπρέλα!

    Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Στο πιο χειμωνιάτικο απόγευμα του Μάρτη και ενώ όλοι οι εργαζόμενοι -για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ… μάχεται- γίνονται μούσκεμα από τη βροχή περιμένοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα, εκείνος συντονίζει τον βηματισμό του με τον αστυνομικό του για να μη βγει το κεφάλι του έξω από την ομπρέλα…

    Μου αρέσει!

    1. Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι, τι θέλεις να γίνει δηλαδή; Να του αφαιρεθεί η αστυνομική φρουρά;

      Ούτε το κράτημα της ομπρέλας είναι αποκλειστικότητα του Τσίπρα.

      Η μετατροπή των αστυνομικών σε… οικιακές βοηθούς είναι φαινόμενο ενδημικό σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους φυλασσόμενους. Κακώς, διότι τη δική τους ασφάλεια υποβαθμίζουν, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

      Μου αρέσει!

      1. Για τους γνωστούς τραμπουκισμούς. Δεν τους αφαίρεσα εγώ, πάντως, οπότε για λεπτομέρειες πρέπει να απευθυνθείς αλλού.

        Τι λογική είναι αυτή, όμως; «Χολιάσαμε» που απομακρύνθηκαν οι αστυνομικοί από την ΧΑ και για να μας περάσει ζητάμε το ίδιο να συμβεί και στους υπόλοιπους;

        Μου αρέσει!

      2. Bασιλική ,
        όταν δεν χρειάζεται να σε φυλάνε σημαίνει ότι δεν έχεις να φοβηθείς . Οσο για τους υπόλοιπους είναι πολλοί οι λόγοι που τους ήθελαν….τώρα είναι ένας ο ΦΟΒΟΣ . Ποιος μπορεί να κυκλοφορήσει χαλαρά απ΄όλους αυτούς ; πες μου έναν;

        Μου αρέσει!

      3. Με συγχωρείτε πολύ, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, Αστυνομία καλείται η δημοσία δύναμις η επιφορτισμένη με την εφαρμογή του συνόλου των τεθειμένων προς τήρησιν της τάξεως, της κοινής ησυχίας και της δημοσίας ασφαλείας νόμων, εκ της οποίας η άμεσος δράσις είναι το μηχανοκίνητο τμήμα της, το δε 100 το τμήμα εκείνο, το οποίο επιλαμβάνεται επί τόπου των επειγουσών περιστάσεων.

        Η φύλαξις προσώπων γενικώς, συμπεριλαμβανομένων και των υψηλά ισταμένων, καλείται Σωματοφυλακή και όχι Αστυνομία. Δηλαδή, η Αστυνομία έχει μετατραπεί σε σωματοφυλακή και γι’ αυτό παρουσιάζει αυτές τις αδυναμίες. Εάν ήθελαν όμως την φύλαξή τους τα πρόσωπα αυτά, θα έπρεπε να έχει ιδρυθεί σώμα σωματοφυλάκων και όχι να χρησιμοποιείται η αστυνομία γι’ αυτή την δουλειά, της οποίας οι υποχρεώσεις είναι τελείως διαφορετικές.

        Μου αρέσει!

  20. Τρεις φράσεις που χρηζουν συζήτησης:
    1-Πετροβολούν το δέντρο που έχει καρπούς (ΣΥΡΙΖΑ)
    2-Προπαγάνδα (Γκέμπελ). Μαζευόμαστε από ένα χώρο και αποφασίζουμε τι να γράψει ο καθένας και με ταχύ ρυθμό το γράφει σε αυτή τη στήλη, αρκεί το γραπτό του να συνάδει με εκείνα των άλλων. Όποιοι το διαβάζουν συλλογούνται : Βλέπεις τι λένε οι ψηφόροι; Χμμ!!! Δεν το βλέπω καλά τον ΣΥΡΙΖΑ!!!
    3- Το διέρει και Βασίλευε!!!! Ο απόηχος και η δύναμη της Προπαγάνδας δηλαδή!!!

    Μου αρέσει!

    1. Το σωστό είναι το διαίρει και ‘οχι το…διέρει και το σοφό κοίτα στα μάτια τα παιδια σου πριν κανεις αυτό που σου επιβάλει ο Δοσίλογος…Θα ήθελα να σε έβλεπα πως να εκφράζεσαι βλέποντας τους περηφανους Έλληνες όταν ψάχνουν στα σκουπήδια…

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.