Ω Ελλάς το Χάος σου

Καλημέρα Κύριοι του Ολυμπία,

Ανεβάσατε ένα άρθρο Τίτλος –

Σκάνδαλο σε βάρος των Αποδήμων τα «δικαιολογητικά» για την Φορολογική Κατοικία

Ζώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Βουδαπέστη απο το 2002. Σας παραθέτω συνημμένα την προσπάθεια που έκανα (το 2013) να επικοινωνήσω με αρμόδια τμήματα και με υπηρεσίες οι οποίες λογικά με τον ένα ή αλλο τρόπο σχετίζονται . Έθεσα ένα απλό ερώτημα και απλά περίμενα μία απάντηση. Συγκεκριμένα κατα το χρονικό διάστημα χρησιμοποίησα τις παρακάτω επίσημες, και κρατικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, διευθύνσεις τις οποίες έλαβα απο το διαδίκτυο.

doykatex@1850.syzefxis.gov.gr
minister@minfin.gr
alternative.minister@glk.officegate.gr
Secr.dep@mofadm.gr
seedd@seedd.gr
eidikosgramseedd@seedd.gr
s.vathrakokili@seedd.gr
s.paniera@seedd.gr
m.gerontidou@seedd.gr
Cpejn1@otenet.gr

Καμία απάντηση μέχρι τώρα.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να διευκρινισω οτι η μόνη αρχή που απάντησε άμεσα – και η οποία δέν περιλαμβάνεται παραπάνω, είναι το Ελληνικό Προξενείο Βουδαπέστης – και τους ευχαριστώ για αυτό.

Κια ρωτώ :

Είναι ή δέν είναι υποχρεωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες να απαντάνε εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος?
Πληρώνει ή δέν πληρώνει ο πολίτης για την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων?

Με ετκίμηση

Παπαγεωργίου Δημήτριος

From – Papageorgiou, Dimitrios

To – ‘Cpejn1@otenet.gr’

Sat 24/08/2013 10:10

Subject – FW: Ερώτηση προς την ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού

Αξιότιμοι Κύριοι,

Δεν έχω λάβει καμία απάντηση και οφείλω να ομολογήσω ότι πραγματικά έχω μπερδευτεί. Οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν απάντηση ή όχι?

Σας παρακαλώ – σε περίπτωση που δεν υπάγεται στις αρμοδιότητές σας – να προωθήσετε στα αρμόδια τμήματα την συγκεκριμένη ερώτηση.

Σε αναμονή και με εκτίμηση

Δημήτριος Παπαγεωργίου

From: Papageorgiou, Dimitrios
Sent: 20 August 2013 11:49
To: ‘seedd@seedd.gr’; ‘eidikosgramseedd@seedd.gr’; ‘s.vathrakokili@seedd.gr’; ‘s.paniera@seedd.gr’; ‘m.gerontidou@seedd.gr’
Cc: ‘minister@minfin.gr’; ‘alternative.minister@glk.officegate.gr’; ‘Secr.dep@mofadm.gr’; ‘doykatex@1850.syzefxis.gov.gr’
Subject: FW: Ερώτηση προς την ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού
Importance: High

Αξιότιμοι Κύριοι,

Δεδομένου ότι δεν έχω λάβει μέχρι την δεδομένη χρονική στιγμή καμία απάντηση σας παρακαλώ όπως με ενημερώσετε :

 • Η εν λόγω ηλεκτρονική διεύθυνση της ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού, αναφέρεται σε επίσημες σελίδες μέσω μηχανών αναζήτησης. Επιβάλλεται ή όχι να υπάρχει απάντηση σε ερωτήματα πολιτών?
 • Εάν η επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, η οποία επικοινωνία είναι άμεση και «θεωρητικά« απρόσκοπτή, δεν είναι δυνατόν να περατωθεί, λόγω μη ανταπόκρισης, πώς είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί ο πολίτης ο οποίος βρίσκεται στην αλλοδαπή – ακόμη και εάν προσέλθει στο προξενείο προς συμπλήρωση επισήμων εγγράφων – σε περίπτωση του όποιου γραφειοκρατικού προβλήματος προκύψει?

Σε αναμονή και με εκτίμηση

ΔΠ

From: Papageorgiou, Dimitrios
Sent: 15 August 2013 11:39
To: ‘doykatex@1850.syzefxis.gov.gr’
Cc: ‘minister@minfin.gr’; ‘alternative.minister@glk.officegate.gr’; ‘Secr.dep@mofadm.gr’
Subject: Ερώτηση προς την ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού
Importance: High

Αξιότιμοι Κύριοι,

Δεν έχω λάβει επί του παρόντος καμία απάντηση. Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση ισχύει ή είναι εκτός λειτουργίας?

Με εκτίμηση

ΔΠ

From: Papageorgiou, Dimitrios
Sent: 13 August 2013 12:24
To: ‘doykatex@1850.syzefxis.gov.gr’
Subject: FW: Ερώτηση προς την ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού- Αρ Π. 100713
Importance: High

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού μηνύματος το οποίο σας απέστειλα στις 10 Ιουλίου και μετά την παρέλευση ενός και πλέον μήνα, παρακαλώ σημειώστε ότι δεν έχω λάβει κάποια απάντηση.

Σας παρακαλώ όπως ανταποκριθείτε.

Σε αναμονή και με εκτίμηση

Δημήτριος Παπαγεωργίου

From: Papageorgiou, Dimitrios
Sent: 10 July 2013 12:46
To: ‘doykatex@1850.syzefxis.gov.gr’
Subject: Ερώτηση προς την ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού- Αρ Π. 100713
Importance: High

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που δίνετε να επικοινωνήσω μαζί σας.

Είμαι κάτοικος εξωτερικού από την Ιούλιο του 2002 μέχρι και την σήμερον (Ουγγαρία – Βουδαπέστη).

Εργάζομαι κανονικά και αποδίδω τις όποιες φορολογικές μου υποχρεώσεις εις την αλλοδαπή. Δεν έχω εισόδημα από εργασία στην Ελλάδα πλήν όμως παρόλο που κατά περίπτωση είχα επικοινωνία με το Ελληνικό Προξενείο Βουδαπέστης για θέματα γραφειοκρατικής Φύσεως, δεν προχώρησα σε καμία περαιτέρω ενέργεια ή δήλωση ως κάτοικος εξωτερικού κλπ αλλά ούτε και ποτέ μου αναφέρθηκε ότι επιβάλλεται να κάνω κάποια σχετική ενέργεια.

Σας παρακαλώ όπως με ενημερώσετε σχετικά με τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να προχωρήσω προκειμένου να δηλώσω επίσημα το γεγονός ότι είμαι κάτοικος Εξωτερικού καθώς και ποιες είναι οι συμβατικές φορολογικές μου υποχρεώσεις.

Σε αναμονή και με εκτίμηση

Παπαγεωργίου Δημήτριος

15 σκέψεις σχετικά με το “Ω Ελλάς το Χάος σου

 1. κ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ,ΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΖΕΙΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ,ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ? ΔΗΜΟΣΙΟ .ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ,Η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ,Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΤΡΟΠΟΣ ΗΘΙΚΗ ΤΑΞΗ .

  Μου αρέσει!

 2. Αγαπητέ μου κυριε αφου δεν σας απαντανε οι αρμοδιες υπυρεσιες να σας απαντησω εγω.Δεν μπορουμε να ασχολουμαστε τωρα με Ελληνες πολιτες και ειδικα οταν εργαζεστε στο εξωτερικο.Εχουμε πολες σκοτουρες π.χ πως θα σωσουμε τις τραπεζες΄,πως θα δωσουμε λιμανια λιγνιτες και γενικα τα ασημικα της χωρας σε επιχειρήσεις που τοσα εχουν προσφερει στο κρατος.Και κατι ακομα πρπει να πηγαινουμε και στα γραφεια των πολιτικων γιατι με τις μεταταξεις εχουμε προβλημα .Σταματηστε λοιπον να μας ενοχλειτε,Με εκτιμηση ΤΑΚΗΣ ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.

  Μου αρέσει!

  1. mono otan ta skatosi i eliniki politiki ……tote traxi se elines tis amerikis ke ourliazi ke seliniazete ke afrizi… soste mas ke ke voithiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…. eno ehi fai ta podia tis na dosi eliniki ithagenia… stous pakides… arapides… zoulou.. pigemous… tarzan.. tsita.. maimoudes.. kafrous.. tam tam… aaapi… opos lei ke o zambetas.. ston skilo .. ston tamtam ..stosn ouga ouga… ton ..bouga bouga.. klp .. klp.. ala ta dolars apo tous omogenis…..ta theli… tha parte apo ta 3 to makritero… ton poulo.. ke tis aimoraides mou

   Μου αρέσει!

   1. giati re mouli tou kerata den dinte dikeoma na psifizoume?? xerete tin apandisi…… gia tha gini proto i hrisi avgi… elate tora.. min krivomaste piso apo to kolodaxtilo mas….axaxaxaxa ipomoni… ligo akoma .. ke tha gini to megaloooooooooooo bam egerthito

    Μου αρέσει!

 3. Oλη η δημοσια διοικηση της Ελλαδας ειναι τοσο ζαμανφουτιστες, ευθυνοφοβοι και τεμπεληδες που δεν προκειται να παρεις ποτε απαντηση απο κανεναν τους. Εδω δεν σηκωνουν ουτε τα τηλεφωνα, γραπτη απαντηση περιμενεις? Μακαρι να τους απελυαν ολους και οχι μονο 4-5 χιλιαδες απο τις 15000 που εχουν δεσμευτει και αυτες με τρομερες καθυστερησεις

  Μου αρέσει!

 4. Κύριε Παπαγεωργίου ματαιοπονείτε. Ο μόνος τρόπος για να λάβετε απάντηση στο ερώτημά σας απ’τα άχρηστα γομάρια που παριστάνουν τους δημοσίους υπαλλήλους είναι να πάρετε το αεροπλάνο, να έρθετε στο ελλάντα, να πάτε στην υπηρεσία που σας ενδιαφέρει και να τους γαμωσταυρίσετε.

  Μου αρέσει!

 5. Είμαι 20 χρόνια στη Γαλλία, δεν έχω δει ποτέ δημόσιο υπάλληλο. Όλοι μου απαντούν μέσω διαδικτύου με το όνομά τους.

  Μου αρέσει!

 6. Η μοναδική λύση είναι να απολυθούν ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  Να προσληφθούν νέοι με προσόντα, να τους κάνουν σεμινάρια συμπεριφοράς και να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

  Μου αρέσει!

 7. Υπάρχει νόμος – δεν νομίζω ότι έχει καταργηθεί – σύμφωνα με τον οποίο η υπηρεσίες του δημοσίου είναι υποχρεωμένες να απαντήσουν (είτε θετικά είτε αρνητικά) σε οποιαδήποτε αίτηση πολίτη μέσα στο χρονικό όριο των 30 ημερών. Αν δεν γίνει ο πολίτης μπορεί να αξιώσει αποζημίωση από την υπηρεσία. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επέχει θέση πρωτοκόλλου. Οι δικηγόροι γνωρίζουν καλά το ύψος της κάθε αποζημίωσης. Επομένως κ. Παπαγεωργίου μπορείτε να διεκδικήσετε, μετά από τόσες αιτήσεις, ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό.

  Μου αρέσει!

 8. Όλοι οι ….»γομάρια» – Δημόσιοι Υπάλληλοι στήν Ελλάδα, είναι …. Γερμανοί !
  Αλλοίμονο, αποκλείεται νά είναι από τό ευγενές, Θεόπνευστο, προνομιούχο, επιλεγμένο γιά μεγάλα πράμματα…… γένος τών ΝεοΕλλήνων.

  Νά απολυθούν πάραυτα 800.000 γερασμένα γομάρια,
  καί νά προσληφθούν αμέσως 800.000 νέα γομάρια.

  Ά, καί πούσαι, Κύριε από Βουδαπέστη,
  νά περιμένης νάρθη στήν εξουσία ο …Καμμένος, μέ τήν εγνωσμένη (κληρονομικώς απ’ τόν μπαμπά του),
  ΕΛΛΗΝΟΤΡΟΠΟ ΗΘΙΚΗ ΤΑΞΗ , καί μετά όόόόλλλλα θά πηγαίνουν ρολόϊ…..

  Άσε μας, ρέ κι’ εσύ, πού μούστειλες διαμαρτυρία στίς ….ΟΛΥΜΠΙΤΣΕΣ,
  (καί τίς αποκαλείς καί ……»Κύριοι», ),
  γιά νά πής τόν πόνο σου, πάς καλά άνθρωπέ μου ?

  Σκάστα χοντρά σέ κανάν ….Αδαμόπουλο, φορέα τού …..Νομικού μας Πολιτισμού (!),
  καί, πού ξέρεις, ΜΠΟΡΕΙ νά καταλάβης τί παναπή ΝεοΒαρβαρόΓυφτέλληνας.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.