Μας τάραξαν στους φόρους και έχασαν τον στόχο για τα έσοδα στο 7μηνο!

lefta katasxeseisΑπόκλιση 4% στα φορολογικά έσοδα το πρώτο επτάμηνο του έτους, σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί. Και να φανταστεί κανείς, ότι οι στόχοι του πρώτου εξαμήνου ήταν και μειωμένοι και μικρότεροι από τα προηγούμενα έτη, καθώς έχουν μεταθέσει όλα τα φορολογικά βάρη για το δεύτερο μισό του 2013.

Ο κόσμος έχει γονατίσει στους φόρους και πλέον τα στοιχεία γίνονται οι αδιάψευστοι μάρτυρες. Σε επίπεδο επταμήνου 2013 οι Δ.Ο.Υ. εισέπραξαν 14,80 δισ. ευρώ, έναντι στοχοθεσίας 15,42 δισ. ευρώ ήτοι σημειώθηκε απόκλιση 4% σε σχέση με το στόχο. Με βάση τα οριστικά στοιχεία για το μήνα Ιούλιο 2013 οι Δ.Ο.Υ. εισέπραξαν 2,94 δισ. ευρώ, έναντι στοχοθεσίας 2,91 δισ. Ευρώ, ήτοι σημειώθηκε υπέρβαση του στόχου κατά 1,1%.

Που οφείλεται αυτή η αύξηση τον Ιούλιο; Όχι σε μια μόνιμη και σταθερή – λογική φορολογία, αλλά στα χαράτσια που έχουν βάλει στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ, ΦΑΠ). 

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την πρώτη δόση τριών φόρων: φορολογία εισοδήματος, ΦΑΠ 2011, ΦΑΠ 2012). Όσοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικά θα πρέπει να τα εκτυπώσουν οι ίδιοι και να πάνε να τα πληρώσουν σήμερα, αλλιώς θα έχουν προσαύξηση. 

Αυτοί οι τρεις φόροι θα φέρουν έσοδα 700 εκατ ευρώ, αν τελικά εισπραχθούν στο σύνολό τους. Στο Υπουργείο Οικονομικών περιμένουν τη Δευτέρα για να κρίνουν αν η πορεία των εσόδων πάει καλά, με άλλα λόγια αν ο κόσμος έχει ακόμα λεφτά και πληρώνει τους φόρους του!

 

18 σκέψεις σχετικά με το “Μας τάραξαν στους φόρους και έχασαν τον στόχο για τα έσοδα στο 7μηνο!

 1. Από μένα πάντως θα πάρουν από τα τρία το μακρύτερο (όπως και πέρσι φυσικά μέχρι και σήμερα), σήμερα λήγει η πρώτη δόση του φόρου.

  Μου αρέσει!

 2. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΧΑΣΩ 400 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΡΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ . ΜΑΣΑ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ

  Μου αρέσει!

   1. Αυτό το νούμερο αν δεν κάνω λάθος ήταν μέχρι προχθές, οπότε από χθες μέχρι και την Δευτέρα το πρωί που θα λήξει ουσιαστικά γιατί τυπικά λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, το νούμερο θα μικρύνει αρκετά, δεν θα τείνει όμως προς το μηδέν, όποτε βλέπω να δίνουν μία ακόμη παράταση.

    Μου αρέσει!

   2. Ναι , οι ίδιοι ανακοίνωσαν αυτό το νούμερο επίσημα προχθές, όπως πιστεύω ότι θα κάνουν το παν για να κρύψουν τον αληθινό αριθμό.
    Κάτι δηλαδή ίδιο στην πρακτική του πρωτογενούς πλεονάσματος που έσπευσαν να ανακοινώσουν χωρίς δήμους και ασφαλιστικά ταμεία και τοκοχρεωλύσια
    Γενικά, προσπαθούν να κρατηθούν όσο περισσότερο μπορούν κάνοντας το μαύρο -άσπρο

    Μου αρέσει!

 3. ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ, ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΑΔΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

  ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΗΝΑ!…

  Μου αρέσει!

 4. Αυτό το ζήτημα με τους υπέρογκους φόρους μας παραπέμπει στο «όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα.» Πέστε τους. και στο «ούκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος».

  Μου αρέσει!

 5. Μην νομίζετε πως εκει θα σταματήσουν. Ξέρουν τι κάνουν. Ειδικά με τους φορους ακίνητης περιουσίας. Κάποια στιγμή δεν θα μπορεις να τους πληρώσεις. Πιο συγκεκριμένα και πιο παλιά, ξάδελφός μου δεν είχε πληρώσει το ετακ του 2009 που ήταν γυρω στα 400 ευρώ. Του έστειλαν κατασχετήρια ειδοποίηση για το σπιτι του και τον ανάγκασαν να το πληρώσει. Και αυτό ηταν πριν μερικά χρόνια. Τώρα, θα σου κατασχέσουν το σπιτι για 1000 ευρώ και θα το περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ-> Γερμαναράδες.
  Οταν ξυπνησει ο Ελληνάκος θα πλέον αργά.

  Μου αρέσει!

 6. ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ; ΠΛΗΡΩΣΩ 660 εισοδημα 150 φαπ 340 δεη . ενα στα τρια λοιπον ΜΟΝΟ ΔΕΗ γιατι αλλιως κοψιμο για τεταρτη φορα. τααλλα ο στουρναρας θα τα περιμενει πολυ ακομα. η δευτερα θα ειναι μαυρη για αυτον ταπαπαριαμας θα βρει .

  Μου αρέσει!

 7. Κοτσαμπάσηδες τών τοκογλύφων…ΔΕΝ πληρώνουμε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ,φόρους,χαράτσια,δόσεις τραπεζών…τά μαγαζάκια εφορίες καί τράπεζες γρήγορα ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ….

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.