Ανάρτηση απολυμένου δημοσιογράφου του ΔΟΛ.

20130903-183706.jpg

Ξημερώνει Δευτέρα. Δεν θα πάω για δουλειά…
Την Παρασκευή, κατά τις 11 το πρωί, δέχθηκα το τηλεφώνημα που περίμενα εδώ και καιρό από τον διευθυντή στην εφημερίδα. Με κάλεσε στο γραφείο του, όπου μου είπε ότι «βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση». Δε μου είπε σε ποια δυσάρεστη θέση βρίσκεται κι εγώ δεν μπήκα στον κόπο να τον βγάλω από αυτήν επισημαίνοντάς του εγώ σε ποια
δυσάρεστη θέση βρίσκεται. Επειτα μου είπε ότι αυτός δεν ήθελε καθόλου να φύγω από την εφημερίδα και ότι λυπάται πολύ. Τον παρηγόρησα άκεφα για το κακό που τον βρήκε και εκείνος μου σημείωσε ότι ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Συμφώνησα μαζί του ότι το μέλλον είναι για όλους άδηλο, του είπα ότι δεν υπογράφω την απόλυση και έφυγα από το γραφείο του με την ψευτοπερηφάνεια εκείνου που είπε την καλύτερη ατάκα σε μια αμήχανη κουβέντα.
Στο δικό μου γραφείο δεν πήγα. Δεν είχα προσωπικά αντικείμενα να μαζέψω, τα μάζεψα όλα τον Ιούνιο όταν μας ενημέρωσαν ότι επίκειται αναδιάρθρωση τμημάτων για μείωση του κόστους –δεν ήξερα που θα με έβρισκε η «αναδιάρθρωση» ούτε αν θα έχει μείνει κανείς πια να μαζέψει τα πράγματά μου, όπως είχαμε μαζέψει εμείς του Θοδωρή. Πήρα την κόρη μου και της είπα ότι θα τηρήσω την υπόσχεσή μου να μην πηγαίνω κάθε απόγευμα στη δουλειά. Στο γιο μου δε χρειάστηκε να πω κάτι, δεν καταλαβαίνει ακόμα: απλά του επιβεβαίωσα ότι για τα γενέθλιά του θα του πάρω έναν εκσκαφέα ή ένα ποδήλατο και βγήκα για τσιγάρο. Στο τσιγάρο άρχισαν να φτάνουν και τα επόμενα ονόματα της λίστας: Ο Κώστας… Η Αννα… Η Ηρώ…Ο Γιώργος… Η Πέννυ που την ενοχλούσε συνέχεια ο καπνός από το τσιγάρο μου και μου φώναζε να το σβήσω- ειρωνεία, κανείς από τους δύο δεν θα βρει την ησυχία του από την απόλυση του άλλου.
Τα τελευταία τρία χρόνια, οι αναδιαρθρώσεις στον ΔΟΛ μοιάζουν με πολεμικά ανακοινωθέντα από το Ιράκ. «Σήμερα Παρασκευή χάσαμε 32 καλούς στρατιώτες». Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είμαστε πάνω από 350 που πέσαμε. Αλλοι βρήκαν δουλειά, άλλοι παλεύουν ακόμα, μερικοί δουλεύουν απλήρωτοι, ο Κώστας πέθανε γιατί έσκασε το ανεύρυσμα…
Στην αρχή έδιωξαν τους διοικητικούς –πολλές δεκάδες διοικητικούς. Οι διοικητικοί είναι η πλέμπα των εφημερίδων, δεν βλέπουν το όνομά τους τυπωμένο πουθενά ούτε κι ελπίζουν να το δουν ποτέ, δε μιλάνε με υπουργούς, μεγαλογιατρούς και πρυτάνεις, δε μπορούν να καμαρώσουν στη μάνα τους. Το σωματείο έκανε απεργία και τότε είδαμε για πρώτη φορά πόσο αποφασισμένα είναι τα αφεντικά στην κρίση. Μας τραμπούκισαν, μας έβγαλαν πιστόλια κι έπειτα μας έβγαλαν και μια κάλπη για να καταδικάσουμε την απεργία αλλιώς θα έκλεινε η καθημερινή έκδοση και θα απολυόταν κόσμος. Και πήγαμε στην κάλπη και καταδικάσαμε την απεργία, όχι όλοι μας, αλλά οι περισσότεροι. Και έπειτα, ωστόσο, η καθημερινή έκδοση έκλεισε. Κι ο κόσμος απολύθηκε. 35 συνάδελφοι, που μια στιγμή ενωθήκαμε και τους φέραμε πίσω κι ύστερα τους έδιωξαν πάλι μια Παρασκευή μεσημέρι, μόλις έκλεισαν το κυριακάτικο φύλλο. Όχι πλέμπα πια. Δημοσιογράφους. Ναι, ύστερα έδιωξαν κι εμάς.
Οι δημοσιογράφοι είναι περίεργα ζώα. Σαν τους ξιπασμένους μπάτλερ, νομίζουν ότι έχουν κάτι από την ευγένεια των κυρίων τους, ότι αποκτούν κάτι από την αύρα εκείνων στους οποίους σερβίρουν το Ντραμπουί. Δεν αισθάνονται εργαζόμενοι, αισθάνονται κουκλοπαίχτες που κινούν νήματα. Αρέσκονται να υποτιμούν τον λογαριασμό τους, δεν είναι δα και ο μικρότερος, δεν νιώθουν εργαζόμενοι, αγαπάνε λένε αυτό που κάνουν, δεν είναι λειτούργημα είναι κάτι πιο έξυπνο. Συχνά βέβαια, καταλήγουν αλκοολικοί, φυλάνε μποτίλιες και αντικαταθλιπτικά στα γραφεία τους, πεθαίνουν από εμφράγματα από το καθισιό, την τρυφηλότητα, το κακό ωράριο και το άγχος της κακομοιριάς και του υπηρέτη, αλλά δε νιώθουν εργαζόμενοι –αυτοί ξέρουν, οι άλλοι δεν ξέρουν. Δεν ασχολούνται με τις παραγωγικές σχέσεις, αυτό είναι μπανάλ, νομίζουν πως ο κόσμος είναι ένας διαγωνισμός δύναμης κι επιρροής που υπάρχει από μόνη της. Στο μεταξύ το ποσοστό της υπεραξίας τους χάνεται στο σύμπαν αγνοημένο από όλους, σαν τα χτυπήματα τηλεφώνου σε ένα άδειο σπίτι. Πιστέψτε με, οι δημοσιογράφοι είμαστε πιο νάρκισσοι από τις μπαλαρίνες και σίγουρα πιο αφελείς από τους ανειδίκευτους εργάτες. Η ιδέα ότι ο κόσμος είναι κάτι άλλο από αυτό που λέμε εμείς, δεν μας περνάει από το μυαλό και καμιά φορά τη βρίσκουμε να υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις, γραμμένες σε διατυπώσεις που αποδεικνύουν την ανωτερότητα του είδους μας. Επειτα, μόλις μας πάρουν ένα ακόμα κομμάτι από το μισθό που τους δουλέψαμε, συζητάμε σοβαρά – σοβαρά για το «ντηλ».
Την Παρασκευή με τις απολύσεις, είδα ξανά μερικούς από εμάς να έχουν έναν αέρα της τάξης μας. Τα παιδιά του in.gr μαζεύτηκαν στις σκάλες και συζητούσαν τι θα κάνουν: συζητούσαν με αυτό το είδος της αλληλεγγύης που σε κάνει να πιστεύεις, κόντρα στις προκαταλήψεις, ότι οι εργάτες δε μπορούν μόνο να κάνουν τον κόσμο πιο δίκαιο, μπορούν να τον κάνουν και πιο όμορφο. Ο φωτογράφος από τον 4ο, ο πιο ήσυχος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ στη ζωή μου, που ήρθε συστημένος από το Μάριο να με βρει για να μου πει πως ούτε εκείνος υπέγραψε την ατομική σύμβαση και ήθελε να είναι σε επαφή μαζί μας, με την ηρεμία του ινδιάνου από τη Φωλιά του Κούκου, μου έλεγε πώς δεν έχει γυναίκα και παιδιά και θα τα καταφέρει για λίγο. Η Ηρώ με αγκάλιασε: τόσα χρόνια στη δουλειά, τσακωνόταν με όλους μα δεν κάρφωσε ποτέ κανέναν. Σε αντάλλαγμα δεν την έβαλαν ποτέ στο μισθολόγιο: έζησε και πέθανε μπλοκάκι κι ένας θεός ξέρει με ποιους όρους την απολύσανε. Η κοπέλα από τα βίντεο, η Στεφανία, είχε βουρκώσει κι όταν μας είδε όλους μαζί κατάπιε τα δάκρυά της και χαμογέλασε. Γύρισε πριν λίγους μήνες στη δουλειά από άδεια λοχείας. Μου είπαν μετά πως κι ο άνδρας της είναι άνεργος χρόνια, ότι τους ζήτησε κλαίγοντας να την κρατήσουν με λιγότερα και της το αρνήθηκαν –εύχομαι να στουκάρουν το καινούριο τους αμάξι σε κολώνα της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ και να ζήσουν για να δουν τα μεγάλα βαθουλώματα στις πόρτες του. Είμαι βέβαιος πως δεν έκλαιγε για την απόλυση, έκλαιγε γιατί κατηγορούσε τον εαυτό της που τους το ζήτησε. Αν την ξαναδώ, θα της πω να μην το σκέφτεται: έτσι κι αλλιώς είμαστε πάντα στην ανάγκη τους.
Πάει καιρός που χα να νιώσω εκεί μέσα πως ήμουν ανάμεσα σε ανθρώπους της τάξης μου, αυτούς που δουλεύουν για να ζήσουν και νικούν τον φόβο με την αξιοπρέπεια. Ημασταν 21, πριν από τρία χρόνια, που σηκώσαμε τα χέρια μας, μπροστά στους διευθυντές και ψηφίσαμε ξανά την απεργία κι ας κλείσει η εφημερίδα και τα κρατήσαμε σηκωμένα ώρα, γιατί δεν ξέραμε πότε θα έρθει ξανά η στιγμή να νιώσουμε πάλι τόσο περήφανοι. Από την Παρασκευή, μόνο τρεις από αυτούς είναι ακόμα στην εφημερίδα. Οι υπόλοιποι απολυθήκαμε μήνα το μήνα, ο ένας μετά τον άλλον ή σπρωχτήκανε στην έξοδο. Ο Δημήτρης ο Ζακχαίος. Ο Θοδωρής ο Βαρβάρης. Η Μαρινίκη η Αλεβιζοπούλου. Ο Τάσος ο Αναστασιάδης. Και οι υπόλοιποι. Στάθηκαν απέναντι στον Πρετεντέρη και τον Παντελή Καψή, που λίγες μέρες πριν κλαψούριζε ότι αν δεν κόψει τους μισθούς δεν θα χει να σπουδάσει το παιδί του κι έπειτα πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για να γίνει υπουργός και να απολύσει όλη την ΕΡΤ. Και τους θύμισαν τον βασικό νόμο της συνείδησης στον καπιταλιστικό κόσμο: το να καταλαβαίνεις πως είσαι εργάτης είναι η προϋπόθεση για να μην είσαι δούλος. Με καμάρι τρυπώνω στη λίστα τους.
Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι όλοι εκείνοι που σε κοιτάζουν συνωμοτικά την ώρα που ουρλιάζει ο προϊστάμενος. Αυτοί που δε γελάσανε στο κρύο αστείο του διευθυντή. Εκείνοι που πήγαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις λίγα λεπτά πριν τελειώσει η προθεσμία –κι ας το χαν αποφασίσει μέρες πριν- για να ανησυχήσει ο οικονομικός διευθυντής. Είναι οι άλλοι που δε μιλούν στις συνελεύσεις και σε αγαπάνε γιατί όταν μιλάς εσύ είναι το ίδιο –γιατί είστε το ίδιο. Είναι ο Κωστής, που αφού πέρασε ώρες πολλές με εμάς τους απολυμένους χωρίς να μας πει τίποτα, πήγε και άφησε ένα χαρτί και ζήτησε να συμπεριληφθεί στις απολύσεις, γιατί δε θέλει να ξαναπατήσει το πόδι του εκεί.
Είναι μια πελώρια δύναμη, σαρκαστική, κρυφή, πανίσχυρη, που όταν ενωθεί θα καταστρέψει έναν κόσμο που πάσχει από έλλειψη δικαιοσύνης κι από έλλειψη χιούμορ. Μα δεν έχει ενωθεί ακόμη.
***
Ξημερώνει Δευτέρα. Δεν θα πάω για δουλειά. Στις 12 έχουμε συνέλευση –δεν περιμένω πολλά. Οι πιο πολλοί ανάμεσά μας, φοβήθηκαν νωρίς, πάει καιρός που στις συνελεύσεις μας είμαστε οι λιγότεροι. Ολοένα και λιγότεροι. Αυτοί που απολύουν έχουν βρει έναν αλγόριθμο για να μειώνεται σταθερά το ιξώδες της γενναιότητας. Στις 3 θα είμαστε έξω από τον ΔΟΛ. Για 6 χρόνια κάθε μέρα, σήμερα ίσως τελευταία φορά. Θα είμαστε. Δεν ξέρω πόσοι, ξέρω ποιοι: οι πιο όμορφοι ανάμεσά μας, αυτοί που πουλάμε τη δουλειά μας για να ζήσουμε. Λίγο αδύναμοι και καμία φορά λίγο περίγελοι.
Μα γράφει ο Μπρεχτ:
«Όταν για την αδυναμία μας μας περιγελούν
Δεν πρέπει πια να χάνουμε καιρό
Πρέπει έτσι να το φροντίσουμε
Που όλοι οι αδύναμοι να βαδίσουμε μαζί
Και τότε κανείς πια δεν τολμά να μας περιγελάει»
Με λένε Γιάννη Ανδρουλιδάκη, είμαι δημοσιογράφος και κοστίζω περίπου 1500 ευρώ το μήνα μαζί με την ασφάλιση. Πριν δυο χρόνια φώναζα σε μια συνέλευση του Βήματος: «Κατεβήκαμε κάτω 140, θα ανεβούμε πάλι 140, ούτε ένας λιγότερος». Νομίζω πια, θα έχουν μείνει 70. Εγώ είμαι πάλι στη γύρα και σας πουλάω την εργατική μου δύναμη. Αλλά να ξέρετε ότι κάποτε, σύντομα, αυτό θα πάψει να γίνεται και τα δάκρυα της Στεφανίας θα τα πληρώσετε.
Γιατί, ξέχασα να σας το πω: Εμείς θα νικήσουμε.

Kalanemos

46 σκέψεις σχετικά με το “Ανάρτηση απολυμένου δημοσιογράφου του ΔΟΛ.

  1. ααα τοσο καιρο μας λεγατε τα μνημονια ειναι καλα για τον τοπο θα φερουν αναπτυξη νεες θεσεις εργασιας των 300ευρω το μηνα

    ρουφα το μπαλακι και εσυ και τα αφεντικα σου. πανε να κλαφθεις στο ΠΑΣΤΟΚ και να στηριξεις τΣΥΡΙΖΑ τωρα μην ξεχασεις

    Μου αρέσει!

    1. α ναι και που εισαι, πες στα παιδακια σου οτι θα βιωσουν αυτο που εσεις επιλεξατε ως διαμορφωτες της κοινης γνωμης, ετσι; οταν τα κοιτας να ντρεπεσαι.

      Μου αρέσει!

    2. Συμφωνώ. Αγωνιούν και πείνασαν κι άλλα παιδιά πριν το δικό του.
      Δε θα γίνω σαν την μάπα του, κλαψιάρης και γονυπετής.
      Να παλέψει όπως παλεύουμε όλοι μας, χωρίς να βλέπουμε την μάπα του τύπου με τα χρωματιστά γυαλάκια και τα μούσια.
      Ο καιρός της λύπης και της λύπησης τελείωσε. Ας διαλέξει στρατόπεδο έστω και τώρα. Με τους πουλημένους ή με τους ελεύθερους και αγέρωχους Έλληνες ;
      Ας μετατρέψει το χέρι του από αυτό του επαίτη σε γροθιά του πολεμιστή. Έστω και τώρα.
      Μεγάλη καρφιά έχουμε. Ηλίθιοι όμως δεν είμαστε. To βοήθα με φτωχέ μη γίνω σαν εσένα έπρεπε να το πει στον ψυχάρη και τον λάλα, όχι σε εμάς.

      Μου αρέσει!

      1. ασε ρε φιλε αυτοι ειναι αδιόρθωτοι.. προχτες έτυχε και πέτυχα εναν παλιο συμμαθητή που τώρα εργάζεται σε μια απο τις παλιοφυλλάδες αυτές του ΔΟΛ ως συντακτης ειδήσεων κλπ

        μου λεγε τι καλα που εγινε το μνημονιο και καθαρισε η αθηνα απο τους στουρανοβλαχους της επαρχιας και γυρισαν στα χωρια τους και τι καλα που ειναι που θα μπουνε ολα σε μια ταξη κλπ κλπ

        μετα το γύρισε στον κομμουνισμο και μαρξισμο, με διασκέδασε για κανενα 2ωρο δεν μπορώ να πω. μου εδειξε φωτογραφιες απο τις διακοπες του στην Ταυλάνδη και μπηκε στο Τζιπακι και εφυγε μετα

        αυτοι ειναι οι κυριοι του ΔΟΛ.. τα υπαλληλακια που χαιροντουσαν οταν πεινουσε ο κοσμος και πουλουσαν ειδησεις.

        Μου αρέσει!

  2. Εντιμο κείμενο …
    Θα μπορουσε να ονομαστει και φωτογραφία του 95% των ΜΜΕ
    Yπογραμμίζω ενα τμήμα του :

    Οι δημοσιογράφοι είναι περίεργα ζώα.
    Σαν τους ξιπασμένους μπάτλερ, νομίζουν ότι έχουν κάτι από την ευγένεια των κυρίων τους, ότι αποκτούν κάτι από την αύρα εκείνων στους οποίους σερβίρουν το Ντραμπουί.
    Δεν αισθάνονται εργαζόμενοι, αισθάνονται κουκλοπαίχτες που κινούν νήματα.
    Αρέσκονται να υποτιμούν τον λογαριασμό τους, δεν είναι δα και ο μικρότερος, δεν νιώθουν εργαζόμενοι, αγαπάνε λένε αυτό που κάνουν, δεν είναι λειτούργημα είναι κάτι πιο έξυπνο.
    Συχνά βέβαια, καταλήγουν αλκοολικοί, φυλάνε μποτίλιες και αντικαταθλιπτικά στα γραφεία τους, πεθαίνουν από εμφράγματα από το καθισιό, την τρυφηλότητα, το κακό ωράριο και το άγχος της κακομοιριάς και του υπηρέτη, αλλά δε νιώθουν εργαζόμενοι –αυτοί ξέρουν, οι άλλοι δεν ξέρουν.
    Δεν ασχολούνται με τις παραγωγικές σχέσεις, αυτό είναι μπανάλ, νομίζουν πως ο κόσμος είναι ένας διαγωνισμός δύναμης κι επιρροής που υπάρχει από μόνη της.
    Στο μεταξύ το ποσοστό της υπεραξίας τους χάνεται στο σύμπαν αγνοημένο από όλους, σαν τα χτυπήματα τηλεφώνου σε ένα άδειο σπίτι.
    Πιστέψτε με, οι δημοσιογράφοι είμαστε πιο νάρκισσοι από τις μπαλαρίνες και σίγουρα πιο αφελείς από τους ανειδίκευτους εργάτες.

    Μου αρέσει!

    1. μετα Χριστον προφητης δλδ; οταν αρπαζε τα φραγκα ηταν καλα ε; τωρα καταλαβε οτι δεν κινει τπτ ουτε νηματα ουτε μια βιδα;τι νομιζαν δλδ οτι κανουν; οτι θα αλλαξουν την Ελλαδα γραφοντας κειμενα;

      οι επαναστασεις ξεκιναν ως ιδεες, παιρναν απο το μαχαιρι και καταληγουν στα χαρτια – δες επανασταση 1821, ιδεα Ελευθερης Ελλαδος, Αγώνας, Σύνταγμα

      Μου αρέσει!

      1. κοίτα…
        ο Μαντουβαλος που εγραψε το κειμενο έχει δουλεψει σε ολα τα διαπλεκομενα μαγαζια
        Σκάι,Φλάς, ΔΟΛ…
        θα μπορουσε να κρατάει καβάτζα γιατί οι παιχτες στην πιάτσα ειναι πολυ λιγοι πια και η ανεργια δεν παλευεται εύκολα…
        προτιμησε να είναι εντιμος ενω θα μπορουσε να εμφανιστει σαν δακρυβρεχτος γυμνοσάλιαγκας όπως αυτος o άρουρας ας πουμε:

        h..p://bit.ly/17mLQZD

        Μου αρέσει!

      2. Миша

        Ειναι πραγματικα μια σπανια στιγμη αυτογνωσιας και αυτοκριτικης απο πλευρας του ή απλως λειτουργει καταλυτικα το ενστικτο της αυτοσυντηρησης του ;

        Προσωπικα απ’οτι βλεπω μπορω να πω ουτε οτι δεν ηταν ουτε»στο παρα πεντε εντιμος»….

        Δηλαδη αυριο αν βγει ο gapας ,ο μπενι ή ο σα(χλα)μαρας και «αναγνωρισουν τα λαθη τους και ζητησουν συγνωμη» εκ των υστερων, φτανει αυτο για να τους θεωρουμε εντιμους και πραγματικα μετανιωμενους ή απλως να θεωρησουμε οτι επειδη εφτασε η τσαπου επιτελους και στο δικο τους πισινο
        -παρα τις διαψευσεις που πιθανως ελαβαν- αρχισαν τα κλαψουρισματα μπας γυρισει η κατασταση ή κερδισουν τουλαχιστον το οποιο ηθικο υποβαθρο νομιζουν οτι θα βοηθησει τους ιδιους και τις οικογενειες τους να επιβιωσουν ;;

        Μου αρέσει!

      3. Nα σου πω Αρουρη μου…

        τα χωνει στη φαρα του , δεν αφηνει απέξω και τον εαυτο του και αυτό μου μοιαζει έντιμο…
        όταν ο άλλος ο συνάδελφος του , ο Γιατζόγλου ο οποίος έφυγε από τον Σπάι, γραφει ένα σιελοβριθές σεντονάκι με «ερωτικές» ατάκες προς τον Πορδοσάλτε , τύπου «Αρη, μπορει χωρίσαμε…αλλά δεν θα ξεχασω ποτέ τότε που μου έπιανες το…μικροφωνο»…
        ε, ο Μαντουβαλος φαντάζει γίγας (έστω της Κυψέλης 🙂 )

        Μου αρέσει!

    2. Και τους θύμισαν τον βασικό νόμο της συνείδησης στον καπιταλιστικό κόσμο: το να καταλαβαίνεις πως είσαι εργάτης είναι η προϋπόθεση για να μην είσαι δούλος

      Ας το εφάρμοζες ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ για να μην υπήρχε το σύνθημα ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΑΦΡΟΙ…

      Προτιμάμε τα μπλόγκ και σας έτσουξε η χασούρα (εσάς και τα αφεντικά σας ΕΙΔΙΚΑ) .
      Περαστικά και ΓΚΑΛΟ ΣΑΣ ΓΚΟΥΡΑΓΚΙΟ….
      Καλή τύχη στην ελεύθερη (ΑΣΥΔΟΤΗ) αγορά…

      Μου αρέσει!

  3. Oso pio ligoi apo sas toso to kalitero gia tin ipoloipi elada. Gia 1400 eixate apoblakosei olo to kosmo tosa xronia… me ta mnimonia …..toso kairo giati den antidrousate otan ta blepate? tora pou sas petaxane maw thimithikes?

    Μου αρέσει!

  4. «Πήρα την κόρη μου και της είπα ότι θα τηρήσω την υπόσχεσή μου να μην πηγαίνω κάθε απόγευμα στη δουλειά. Στο γιο μου δε χρειάστηκε να πω κάτι, δεν καταλαβαίνει ακόμα: απλά του επιβεβαίωσα ότι για τα γενέθλιά του θα του πάρω έναν εκσκαφέα ή ένα ποδήλατο και βγήκα για τσιγάρο. »
    Μεγαλειο ΑΑΑνθρωπου.Μπραβο ρε φιλε!

    Μου αρέσει!

    1. Στεργακι,τι βλεπω,κολλησε το δακτυλο στο πληκτρολογιο απο τη συγκινηση σου και κοπανησες τρια Α,εισαι πολυ ευαισθητος,ενα- ενα ξεδιπλωνεις τα χαρισματα σου,φυλαξου απο την παρακολουθηση αισθηματικων ταινιων,λιμνη,βρε,θα σχηματισεις απο τα δακρυα στο πατωμα,οριστε κατασταση,να τα ακουν οι κακοηθεις που λενε οτι ρευοσουν εκεινη την ωρα και εγινε η ζημια,τι περιμενεις τωρα,αχαριστια δερνει τους νεοελληνες,θα σε αντιμετωπιζαν αλλιως στην Αμερικη,το συνειδητοποιησα τελικα.

      Μου αρέσει!

  5. «Μου είπαν μετά πως κι ο άνδρας της είναι άνεργος χρόνια, ότι τους ζήτησε κλαίγοντας να την κρατήσουν με λιγότερα και της το αρνήθηκαν –εύχομαι να στουκάρουν το καινούριο τους αμάξι σε κολώνα της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ και να ζήσουν για να δουν τα μεγάλα βαθουλώματα στις πόρτες του»
    Η καλυτερη «ευχη» που εχω διαβασει ποτε.μακαρι να την ακουσει ο Υψιστος παρολο που εχω επιβεβαιωσει με στοιχεια την κουφοτητα Του.

    Μου αρέσει!

    1. …ξεχνώντας ότι στο leasing που σίγουρα θάχουν περασμένη τη κουρσάρα τους μη σου πω ότι θα βγάλουν και λ7 απ’ τη συμφωνία με τον μάστορα για την επισκευή.
      Μικτή από 0€,σιγά μη τους πονέσουν οι ογδόντα αερόσακοι που θάχει το τουτού….άσε που η κατάρα θα γυρίσει μπούμεραγκ από άνθρωπο που δεν γνωρίζει πως να την ξεστομίσει.Που ακόμα και να πιάσει τους τρέφει η απόγνωση κι πόνος τους αποδέκτες.

      Η χαρά η δικιά μου είναι ότι δεν βρέθηκε ένας να του δώσει δίκιο του δημοσιοκάφρου,ας τάβρισκε με τη πλέμπα του αυτές τις παπαριές.Παλιά,όταν μας έπιανε ένας πόνος στο στήθος για το ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΗΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΑΝ τους υποτονθορισμούς τους.Γιταί τους έταξαν εξαίρεση στη σύνταξη και στα μιστά,μέχρι να στρώσει η μαγιονέζα που ανακάτευαν με εντολές άνωθεν.
      Στον ίδιο βόθρο με τους μπάτσους και τους δικαστάδες κυλιούνται,οι ρουφιάνοι.

      Μου αρέσει!

    2. Εμ βεβαια Στεργακι,πως θα σ’ ακουσει ο Υψιστος,αφου εσυ,τον αντικατεστησες,τον εκθρονισες,τι διαμαρτυρεσαι για την μοναξια στις κορφες του ουρανου,δυο Θεοι δε χωρουν στο πανερι της πλασης,δεν πειραζει,εχεις το δικο σου αρχαγγελο,τον Κισσιγκερ,κατι ειναι και αυτο,θα του δινεις εντολες απο ψηλα και θα σου προσφερει τη συντροφια του για να μη νιωθεις μονος,παραμελημενος,υποχρεωμενος,κιολας,να νουθετεις τους αδιορθωτους Ελληνες,σπαει,κομματι,δηλαδη η μονοτονια του αχαρου ρολου σου.

      Μου αρέσει!

  6. Οι «δημοσιογράφοι»!! Οι «δημοσιογράφοι»!! Οι «δημοσιογράφοι»!! Ποιοί «δημοσιογράφοι»;; Τα στρατεύματα κατοχής στἀ σωθικά του Έθνους!!!
    Οδυσσέας Τηλιγάδας
    Έυριπίδου 57
    10554 Αθήνα
    Τηλ:210 3250220
    Ηλ. Ταχ.: elas@otenet.gr

    Μου αρέσει!

    1. Κυριε Οδυσσεα Τηλιγαδα
      Εχεις καταθεσει μηνυσεις κατα διαφορων πολιτικων του μνημονιου οπως και κατα του «ανιστασιακου» πετρου ευθυμιου μελους της «20η οχτωβρη» (μαζι με Μανιο,Τζιμα της ΕΥΠ,Λαλιωτη-δεν ξερω αν το ξερεις αυτο-,Τσεκουρα-καθηγητη στην θεσσαλονικη,κλπ αλλα μελη).Αυτο που δεν ξερεις και δεν ηξερες για να το χρησιμοποιησεις τοτε ητανε οτι αυτοι ειχανε διασυνδεσεις με Σταζυ αλλα και το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ SPD.Και φυσικα σιγονταρησαν τον ανδρεα παπανδρεου στο ΒΟΥΛΙΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και δια υπερδανιοδοτησεως και χορηγειων για αγορα ψηφων και εξουσιας αλλα και ηθικα.Οι συνεπειες ειναι η σημερινη κατασταση.

      Μου αρέσει!

      1. Αγαπητέ stergdoc ΟΥΔΕΙΣ από τους Ελληναράδες με βοήθησε στην προσπάθειά μου αυτή, όπως ΟΥΔΕΙΣ βοηθάει και σήμερα στο κάλεσμά μας να μας δώσουν τεκμηριωμένα στοιχεία γιά οποιονδήποτε έχει δράσει κατά του Έθνους, δυστυχώς, ακόμη και εσείς που αλληλογραφείτε ως stergdoc.
        Ακόμη και σήμερα η συμβολή σας μας είναι πολύτιμη.
        Χαιρετώ
        Οδυσσέας Τηλιγάδας

        Μου αρέσει!

  7. ΕΧΘΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ, ΦΙΛΟΙ….ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…..
    ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΑΝ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ!ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Μου αρέσει!

  8. Όχι και τον Ανδρουλιδάκη βρε παιδιά… Κατι τέτοιοι ΅σύντροφοι΅ φαγανε την Αριστερά. Πως γίνεται να είσαι στο κόκκινο το μεσημερι και να βρίζεις τον Πρετεντέρη και το απόγευμα να κάθεσαι στο διπλανό γραφείο;

    Ασε που δεν εχω διαβασει κείμενο του Ανδρουλιδάκη στο Βήμα. Πότε έγραφε; Εγραφε; Και τι άραγε;

    Μου αρέσει!

  9. διαλέξατε το επάγγελμα που εισαι η΄εκβιαστης η΄ρουφιανος του κάθε καναλάρχη.
    τώρα ειστε απολυμενοι , ρουφιανοι και μη επιτύχημενοι εκβιαστές και τώρα θές και συμπαράσταση ?
    ήσαστε η αιτία να πινάνε τα παιδιά μου έλπιζω τα δικἀ σου καθαρμα να τα δεις ψόφια.

    Μου αρέσει!

  10. Δυστυχώς δεν λυπάμαι καθόλου για αυτόν τον κύριο γιατί τόσα χρόνια ήξερε ότι ο ΔΟΛ συντηρείται με εκβιασμούς των αφεντικών του σε επιχειρηματίες πολιτικούς και άλλους για να τους στηρίξει αν μεν τα έπαιρνε ή να τους θάψει στην αντίθετη περίπτωση.Εύχομαι τα αφεντικά του να έχουν το τέλος που τους αξίζει και όσο για τον ίδιο άλλη φορά να είναι πιο δίκαιος και σωστός γιατί τόσα χρόνια συνωμοτουσε μαζί με τον ΨΥΧΑΡΗ ως ηθικούς αυτουργός σε διάφορα εγκλήματα…….σε πρόσωπα αλλά και στην ίδια του τη χώρα!!!!!!

    Μου αρέσει!

  11. Κυριε Τηλιγαδα μου,τολμησες,βλεπω,να αυθαδιασεις στο Μικροθεο της ιστοσελιδας,συγγνωμη,μονο που σ’ απαντησε,αρκει για να του φτιαξεις εικονισμα,δε φθανει ο φορτος των υποχρεωσεων του, τον ενοχλεις με δευτερευουσες υποθεσεις,στο καλο,τι τα’χει τα αστερια των κατορθωματων του στο σακακι του ο Στεργαρος,ο λεβεντης,αυτος ασχολειται με το εθνωφελες εργο της καθοδηγησης μας σε ασφαλτα μονοπατια της νεας,ελληνικης δοξας.

    Μου αρέσει!

    1. Ρε γιδι «ανδρεαδη’ αν δεν σου αρεσουν τα σχολια μου μη τα διαβαζεις και οχι πρωτα να τα ξεζουμιζεις (οπως εχεις πολλακις γραψει) και μετα να πετας την γιδια σου.Μη με διαβαζεις αν μπορεις…αν αντεξεις την …στερηση.Εθισμενο σε εχω να κυνηγας απο πισω τα σχολια μου και να γλυφεις τα ψιχουλα για να σου απαντησω διοτι ουδολως μπορεις να απαντησεις στο συνολο ενος σχολιου.Εχεις πολυ πλακα και με διασκεδαζεις σαν την λουλου που τραβα το παντελονι για να δειξει οτι υπαρχει και αυτη η κακομοιρη.

      Μου αρέσει!

      1. Διανα πετυχες Στεργακι και παλι,το ξερω,καταντησε κουραστικο και για σενα να σε επαινουν,συνεχως,οποτε,δε σου προκαλει αισθηση μια,επιπλεον,καλη κουβεντα της μετριοτητας μου,εδω γεμισες ολοκληρη αποθηκη με τιμητικες διακρισεις απο επιστημονες διεθνους φημης,ευχαριστω,παντως,την καταδεκτικοτητα σου και επειδη εισαι και παραγνωρισμενη αξια ,σπευδω να αποκαταστησω τα πραγματα,ομολογωντας πως οχι μονο ξεζουμιζω τα κειμενα σου,μα τα στελνω στα εργαστηρια,υψηλης αναλυσης μπας και καταστουν προσιτα,τετοια νοηματα της ουρανιας σοφιας σου,στους κοινους θνητους.Στριψε,τωρα,επιτοπου και γραμμη για το αποχωρητηριο,μιας και ταλαιπωρεισαι ακομη απο γαστρικες διαταραχες,ανακουφισου,τα αερια του στομαχου αρχισαν να εισδυουν στον εγκεφαλο,τραβα και το καζανακι,τα παιδια με σωστη ανατροφη,ετσι,πραττουν.

        Μου αρέσει!

  12. 1500!!!! ευρώ μισθό!!! Τι λες ρε μεγάλε?

    Τι παράγεις εσύ για να παίρνεις τόσα? Βρίσκεσαι μήπως μέσα σε κανένα εργοστάσιο και κινδυνέυει η ζωή σου από τις μηχανές του? Δουλέυεις μήπως σε καμμιά οικοδομή στον πέμπτο όροφο πάνω στην σκαλωσιά? Έβγαλες μήπως κάποια οικοδομική άδεια σαν μηχανικός ας πούμε και εάν πατήσει ένας εργάτης μια πρόκα θα βρεθείς σαν μηχανικός στην φυλακή? Κάνεις μήπως εγχειρήσεις σε αρρώστους και βγαίνεις από το χειρουργείο μούσκεμα στον ιδρώτα λόγω της πολυπλοκότητας της επέμβασης? Βρίσκεσαι μήπως σε καμμιά τάξη με 40 δεκαπεντάχρονα που πρέπει να τα φέρεις βόλτα 8 ώρες την ημέρα? Βρίσκεσαι μήπως στον δρόμο πάνω σε καμμιά μηχανή της αστυνομίας και παίζεις την ζωή σου κορόνα γράμματα για να σώσεις κάποιον πολίτη από κάποιον δολοφόνο, ή βιαστή, ή κακοποιό? Ή μηπως είσαι πυροσβέστης και κινδυνεύεις να σε καταπιεί ένα ξαφνικό ξέσπασμα της φωτιάς που σβήνεις?

    Αέρα κοπανιστό παράγεις. Γράφεις αρλούμπες και άρες μάρες κουκουνάρες σε κάτι πορνοφυλλάδες που βγάζει ο ΔΟΛ και έτρωγες και γλένταγες τόσα χρόνια από τους φόρους που με τον ιδρώτα μας πληρώναμε εμείς.
    Και μας έκανες μάλιστα και μάθημα περι μνημονίων, τι καλά που είναι, πως εάν δεν ψηφίσουμε τα σοσιαλιστικοκομουνιστικά σας κόμματα που στηρίζανε αλλά και στηρίζονταν από τον ΔΟΛ θα καταστραφεί η χώρα. Και ένα σωρό άλλες μπουρδες ανάλογες του συναδέλφου σου του Κώνστα!!!

    Τώρα εδώ όλα πληρώνονται. Στην ανεργία να βγεις και συ να δεις την γλύκα της. Γιατί άλλο να το γράφεις (και να γράφεις τους ανέργους στα παλαιότερα των υποδημάτων σου) και άλλο να το βιώνεις! Και μάλιστα απολυμένος από αυτούς που φύλαγες τις κατουρημένες ποδιές τους μέχρι πριν μερικές μέρες.

    Φίλε μου (ναι θα σε αποκαλέσω τώρα φίλε μου) εμείς γνωρίζουμε το δράμα σου. Το πρόβλημα είναι ότι εσύ τόσα χρόνια δεν ήθελες να καταλάβεις το δικό μας δράμα.
    Εσύ δεν μπορούσες να καταλάβεις ότι δεν έχουμε ούτε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ούτε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Ο ΔΟΛ σου ήταν ο θεός σου! Εμείς κάνουμε κουμάντο στην χώρα έλεγες. Εσείς είστε οι παρακατιανοί που δεν δουλέυετε, είστε τεμπέληδες μας έλεγες από την πορνοφυλλάδα σου.

    Τώρα θα καταλάβεις τι εστί βερύκοκο που είπε προημερόν αυτός που υποστήριζες μετά μανίας στην φυλλάδα σου και έπλεκες το εγκώμιό του.

    Βρισκόμαστε σε ένα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ καθεστός, που έχει ξεπεράσει ακόμη και το σταλινικό καθεστώς και που σαρώνει τα πάντα αυτήν την στιγμή στο πέρασμά του. Όταν το καταλάβεις και βγάλεις από το μυαλό σου την αριστερή κασσέτα που σου έχουν εμφυτεύσει και που συνεχίζει ακόμη να παίζει και να σου κάνει πλύση εγκεφάλου περί του κακού καπιταλισμού και των κακών καπιταλιστικών νόμων, έλα να τα ξαναπούμε. Κανένας καπιταλιστικός νόμος δεν λέει ότι πρέπει να κλείνουν οι επιχειρήσεις. Κανένας καπιταλιστικός νόμος δεν λέει ότι πρέπει να συρρικνώνετεαι μια οικονομία. Κανένας καπιταλιστικός νόμοες δεν λέει ότι πρέπει να απολύονται υπάλληλοι. ΟΛΟΙ οι καπιταλιστές θέλουν να μεγαλώνουν τις επιχειρήσεις τους. Αριστερές ιδέες είναι όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα. Αριστερός είναι και ο ΔΟΛ. Όταν το καταλάβεις αυτό εσύ και οι υπόλοιποι της παρέας σου, με το μικρό σου αριστερό κατευθυνόμενο μυαλουδάκι, τότε μπορεί και να πάμε μπροστά. Μέχρι τότε, απόλαυσε τα ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ που μας κυβερνούν, τα πρώην, τα νυν, τα επόμενα και γενικώς.

    «Στα τέσσερα», όπως κατά την αποκάλυψη Νικολόπουλου είπε ο αρχικομμουνίσταρος Σαχλαμαράς, με τον λενινιστή ΥΠΟΙΚ και τον ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ αντιπρόεδρο.

    Μου αρέσει!

  13. Απο Τακη Μιχα
    Στο Βήμα της περασμένης Κυριακής ο Νίκος Χριστοδουλάκης έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς την Άνγκελα Μερκελ στην οποία την κατηγορούσε ότι ενέδωσε στον «γερμανικό λαϊκισμό» επειδή η τελευταία υποστήριξε ότι ήταν λάθος να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Στην επιστολή του ο κ. Χριστοδουλάκης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είτε πληρούσε όλες τις τυπικές προϋποθέσεις ένταξης στην ευρωζώνη είτε -στον βαθμό που δεν τις πληρούσε- υπήρχαν και άλλα κράτη (συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας) που δεν τις πληρούσαν.

    Ο τ. υπουργός έχει δίκιο στα επιχειρήματά του. Πλην όμως τα επιχειρήματά του δεν έχουν νόημα. Διότι η κα Μέρκελ στη γνωστή ομιλία της ποτέ δεν έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα κριτήρια. Είπε απλά ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ήταν μέλος της ευρωζώνης. Παρεμπιπτόντως, ακριβώς την ίδια θέση έχουν υποστηρίξει παγκοσμίου φήμης συνάδελφοι του κ. Χριστοδουλάκη όπως, από τα Αριστερά, οι νομπελίστες Πολ Κρούγκμαν και Κένεθ Άροου και από τα Δεξιά οι Μίλτον Φρίντμαν (Νόμπελ), Τζέιμς Χάκμαν (Νόμπελ), Μάρτιν Φέλτνμαν και πολλοί άλλοι. Σε ποιον ακριβώς «λαϊκισμό» ενέδωσαν αυτοί οι οικονομολόγοι, κ. Χριστοδουλάκη, όταν υποστήριζαν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να μείνει έξω από την ευρωζώνη;

    Στην επιστολή του ο τ. υπουργός του Κώστα Σημίτη αποφεύγει να αναφέρει τους δύο βασικότερους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα θα έπρεπε να κρατηθεί έξω από την ευρωζώνη: Η διαφθορά και η χρόνια έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της ευρωζώνης και ταυτόχρονα η λιγότερο ανταγωνιστική. Αυτό τη διαφοροποιεί όχι απλά από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης αλλά επίσης και από τα άλλα «γουρουνάκια» με τα οποία υποτίθεται έχει ανάλογα προβλήματα.

    Ας δούμε ορισμένα στοιχεία: Το 2010 η Ελλάδα ήταν στη χειρότερη θέση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης όσον αφορά τις συνθήκες λειτουργίας μιας επιχείρησης, την ευκολία με την οποία γίνεται το διεθνές εμπόριο, την προστασία των ξένων επενδυτών, την προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, το θεσμικό περιβάλλον, την αποτελεσματικότητα της αγοράς αγαθών, την αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας, την τεχνολογική ετοιμότητα, την ποιότητα των επιχειρήσεων, τις τεχνολογικές καινοτομίες, την ελευθερία του επιχειρηματία, την ελευθερία των επενδύσεων, την αποτελεσματικότητα του κράτους, την αποτελεσματικότητα του ιδιωτικού τομέα, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τον αριθμό ατόμων που παρακολουθούν τη δια βίου μάθηση, τη χρήση «command economy» μεθόδων στην οικονομία κ.λπ. κ.λπ.

    Το 2010 η Ελλάδα ήταν επίσης πρώτη σε δύο τομείς στην ευρωζώνη: Tη διαφθορά και τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

    Παρ’ όλο που τα στοιχεία που παραθέτω προέρχονται από το 2010, εν τούτοις είναι προφανές το αποτέλεσμα διαχρονικών δομών, θεσμών και νοοτροπιών που ήσαν παρόντες όταν η Ελλάδα έκανε την αίτηση ένταξης στην ευρωζώνη. Κάτι που όλοι γνώριζαν – συμπεριλαμβανομένων των κυρίων Σρέντερ και Σημίτη. Ό,τι συνέβη μετά ήταν απλά το νομοτελειακό αποτέλεσμα σε σινεμασκόπ όλων των παραδοσιακών παθολογιών της χώρας – που προϋπήρχαν της ένταξης και θέριεψαν μετά. Το να παραγνωρίζουμε όλα αυτά τα δεδομένα και να επικεντρωνόμαστε σε ορισμένους λογιστικούς φορμαλισμούς, όπως κάνει ο κ. Χριστοδουλάκης, ισοδυναμεί με το να ενδίδουμε στον φαιοκόκκινο λαϊκισμό που κοιτάει το δένδρο και αρνείται να κοιτάξει το δάσος.
    h@@p://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=27309

    Μου αρέσει!

  14. ΠΡΟΣ ΣΤΕΡΓΑΚΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ!!!
    Τι πεδιο εκτεταμενης ορασης εχεις,βρε,Στεργακι που απο χιλιομετρο μακρυα με ειδες στο αναλογιο της εκκλησιας,πιο κοντα δεν την πλησιαζεις μετα το προσφατο ατυχημα με την πτωση των πολυελαιων,σεισμο προκαλεσε η παρουσια σου,με εκπλησσεις αφανταστα,ουτε λεοπαρδαλη να’ σουνα στη ματια,θα ξεσηκωσες την ικανοτητα των βιονικων ανθρωπων,ξερεις τι κανεις,παρακολουθωντας Αμερικανικες ταινιες φαντασιας,αποφυγε μονο το συνδυασμο απλης θεασης και ευχαριστησης,αλλου ειδους,ετσι,οπως σε κρυβεσαι στο σκοταδι,τα τρια θαυμαστικα δεν αρκουν στην επικεφαλιδα,παντα τετοια να μας προσφερεις,καλα το υποψιαστηκα,προσγειωθηκες ανωμαλα στον πλανητη γη.

    Μου αρέσει!

    1. 3η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ,για να μη ξεχνιεσαι
      ———————————-
      “Δικεροστεργιε η αλλεως “Κοινε Νου” (Μιχαηλ Ανδρεαδης είπε
      Σεπτεμβρίου 2, 2013 στις 7:09 μμ)

      3 σε ενα παρανοικε “ανδρεαδη” .Ουτε συσκευασια μπισκοτων να ητανε.Καλα το ειπα οτι ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.Θες και σχολια.Ρε ΠΑΡΑΝΟΙΑ εχεις.Πηγαινε να ρωτησεις ενα ψυχιατρο.Παραληρηματικες ιδεες της “Απλης Χρονιας παρανοιας” διοτι κατα τα αλλα η φαινομενολογια ειναι αυτη του φυσιολογικου ανθρωπου.Μονο η εμμονη παραληρητικη ιδεα σε ενα θεμα υπαρχει στην νοσο αυτη.Πηγαινε να βρεις την υγεια σου ανθρωπε μου.Παντως απο δικης μου μεριας τερμα πλεον οι απαντησεις σε εσενα ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ.Η απλη παρανοια αν σου εναντιωθω αναπτυσει ποικιλη συμπτωματολογια.Αντε περαστικα σου.Φιλικα.
      ΥΓ
      «ανδρεδη».Γραψε κατι και εσυ για να σχολιασωμε,μη φοβασαι.Βγες απο το παραβαν του βλακα και σχολιασε κατι απο ενα εστω απο τα γεγονοτα που τρεχουν και ειναι σοβαρα γεγονοτα.Εχεις γινει περιγελως κουτσομπολα.Που και που εμφανιζεται και ενας σαν του λογου σου ψυχοπαθης που χωρις να προσφερει τιποτα ο κομπλεξαρας προσπαθει να επιτεθει σε σχολια αλλων .Γραψε κατι ψυχω μου.ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ?Σχολιασε! Γιατι δισταζεις?Εγω δεν θα συνεχισω με την πατσαβουρια σου,αρκετα σε εκανα «γνωστο».Θα απαντησω μονο αν γραψεις ενα σχολιο που μπορει να απαντηθει.ΤΕΛΟΣ.απο εμενα πλεμπα.-

      Μου αρέσει!

      1. Σε ειπα,»Στεργακι»μου,να μην τρως το αυγοταραχο για πρωινο και με παρακουσες,ιδου,το αποτελεσμα,ακομη και την καλημερα τη λες με το γνωστο σου(ανευ εισαγωγικων,εσυ εχεις μανια μ’ αυτα,να τα χρησιμοποιουσες,τουλαχιστον,σωστα,καλα θα ηταν)τραυλισμα,ασε τις εξαψεις,θα τις χρειαστεις στην οξυδερκεστατη αναλυση σου των σοβαρων γεγονοτων,προσγειωθηκες που προσγειωθηκες με το κεφαλι κατω στον τοπο μας,μαθε τα στοιχειωδη της γλωσσας,αφου καταλαβες,βρε,το δεος που με κυριευει σαν αντικρυζω τα σχολια σου,τι παιδευεσαι,αδικα,ναι,μια αναμετρηση μεταξυ των δυο μας θα αποβει,εις βαρος μου,θα συντριβω,ανευ υπερβολης,αχ και να ‘ξερες τι κανω αυτη τη στιγμη,πιανομαι γερα στην καρεκλα,μη τυχον και πεσω,σκεπτομενος αυτο το ενδεχομενο,επαθα μεγαλη ζημια,σε διαβεβαιωνω,μετα την απαντηση σου,συγκρατουμαι να μην κατουρηθω απο το φοβο μου,χαλασες τη διαθεση μου και με κοβω κατατονικο κανα τριημερο,αντε σκληροκαρδε,δειξε λιγο ελεος.Προσεξε,παντως,θα τρυπωσω με σφυρι μεσα στον υπολογιστη σου και θα επιτεθω στα σχολια,θα τα καταστρεψω,λαβε μετρα προφυλαξης.

        Μου αρέσει!

      2. Αντε «μιχαλακη ανδρεαδη» πηδηξου .Εισαι μεγαλο ψωνιο και αντιπροσωπευτικη ΠΛΕΜΠΑ .Ας σε κρινει η Ολυμπια πλεον απο εδω και περα γιατι απο μεριας μου δεν εχω να χασω τιποτα .Αντε ξεκινα να σχολιαζεις και θα σε διαβαζω να ….»μαθαινω».Γιατι αν δεν σχολιαζεις θα παει το μυαλο μου οτι εισαι απλα ενα ρουφιανακι απο τα γνωστα εδω μεσα .Αντε καλη συνεχεια στους …»σχολιασμους» σου.χαχαχα.

        Μου αρέσει!

  15. ..μιας και μιλαμε για ΔΟΛ…

    ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ «ΒΗΜΑ» ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ… «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ» ΣΑΒΒΑ ΜΙΧΑΗΛ (ΣΑΜΠΕΘΑΪ ΜΑΤΣΑ) – ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
    03/09/2013

    79sabbas_mixahl

    Σήμερα δικάζεται ο γνωστός αριστεριστής Σαμπεθάϊ Μάτσας (ο οποίος κρύβει από το ευρύ κοινό το εβραϊκό όνομά του, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Σάββας Μιχαήλ»…), ύστερα από μήνυση που του υποβλήθηκε, διότι σε ανακοίνωση παράνομης αντισυγκέντρωσης σε νόμιμη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ζητούσε «κρεμάλα για τους φασίστες» κ.τ.λ.

    Στον ομόφυλό τους δήλωσαν συμπαράσταση οι σιωνιστές του ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο), ο ΣΥΡΙΖΑ, οι αναρχοκομμουνιστές, οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», αλλά και το καθεστωτικό «Βήμα»! Ιδού τι έγραψε υπέρ του Σαμπετάϊ:
    «Ο συγγραφέας και γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Σάββας Μιχαήλ πρόκειται να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Σάββα Μουτζούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου, μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής, που τους κατηγορεί για «συκοφαντική δυσφήμηση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια, αλλά και διατάραξη της κοινής ειρήνης».
    Εκ των μηνυτών και μαρτύρων είναι και η κατηγορουμένη για μαχαίρωμα Αφγανών προσφύγων Θέμις Σκορδέλλη, η οποία έχει πάρει πολλές φορές αναβολή στη δίκη της, κάποιες από τις οποίες οφείλονταν στο ότι η υποψήφια της Χρυσής Αυγής δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.
    Η μήνυση αφορά την ανάρτηση στο indymedia καλέσματος του ΕΕΚ στις 8 Μαΐου του 2009 σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
    Σύμφωνα με την κλήτευση, με το κάλεσμα αυτό ο Σάββας Μιχαήλ «διήγειρε τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους και σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διατάραξε την κοινή ειρήνη». Επιπλέον, ο Σάββας Μουτζούρης κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη λειτουργία του ιστότοπου του indymedia σε σέρβερ του Πολυτεχνείου, κατηγορία για την οποία έχει αθωωθεί δύο φορές στο παρελθόν.
    Ο Σαμπετάι Μάτσας, ευρύτατα γνωστός με το ψευδώνυμο Σάββας Μιχαήλ, σπούδασε γιατρός, ειδικεύτηκε στον καρκίνο και έχει εργαστεί σε μεγάλα νοσοκομεία. Ως τροτσκιστής, μέλος και στη συνέχεια γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (Ε.Ε.Κ.) έχει αναπτύξει διεθνή και ενεργό πολιτική δράση στον χώρο της Αριστεράς.
    Ο Σάββας Μιχαήλ έχει μεταφράσει σημαντικά έργα πολιτικού στοχασμού (Μαρξ, Ένγκελς, Νόαμ Τσόμσκι, Έντουαρντ Σαΐντ, Μπαντιού, Άλι κ.ά.), ενώ είναι και ο ίδιος συγγραφέας, ειδικός στην ιστορία και την κριτική της λογοτεχνίας».

    Αφελής απορία: γιατί άραγε η ναυαρχίδα (κι όχι όποια κι όποια φυλλάδα…) του σάπιου και καταρρέοντος μεταπολιτευτικού καθεστώτος υπερασπίζεται –και μάλιστα τόσο φανερά- έναν… επαναστάτη, που (υποτίθεται) πως θέλει να ανατρέψει το σύστημα, να κρατικοποιήσει τις ιδιωτικές περιουσίες, να κρεμάσει τους αστούς (στους οποίους σίγουρα θα συμπεριλαμβάνονται ο ιδιοκτήτης και οι δημοσιογράφοι του Βήματος…), να σκίσει… καπιταλιστικές γάτες κ.τ.λ., κ.τ.λ.; Μήπως γιατί όλα αυτά είναι παραμύθια για τους αφελείς και οι αναρχοκομμουνιστές είναι τυφλά όργανα του κατεστημένου και μακρύ χέρι του συστήματος εξουσίας για την αντιμετώπιση των πραγματικών του εχθρών, δηλαδή των εθνικιστών;

    Μου αρέσει!

  16. Γιαννακη…

    μαχαιραν εδινες απο εκει μεσα…

    μαχαιραν ελαβες…

    Ας ησουν …πιο…μελετηρος και ανθρωπινος …ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ!

    ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ!

    Εμαθες λοιπον την ΑΛΗΘΕΙΑ …ΑΛΛΑ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΑ!

    Χαρηκα για την …εξελιξη σου!

    Γιατι Γιαννακη μας…οταν εγω και αλλοι….

    ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΕΤΕ ΓΙΑ ΓΟΥΣΤΟ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ …ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ…

    ΕΣΥ…ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ…ΗΣΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

    ΤΡΩΓΑΜΕ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ….ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΑΤΕ!

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ…..ΜΑΣ ΒΡΩΜΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΨΕΜΑ!

    ΞΕΣΗΚΩΝΑΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ…ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

    ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ!

    Και περιμενατε ..να χυσουμε αιμα….για τη δικη σας επιτυχια!

    Για μια ..εικονα που θα σας ανεβαζε στον καθε ΔΟΛ….οροφο και χρημα…

    Καλως ηλθες στην ανεργια ..Γιαννακη!

    Καλως ηλθες στην ..απεναντι πλευρα..μαζι μας…

    Τωρα θα δεις ποσο ομορφα περασε η…ζωη σου..οταν κρυβοσουν πισω απο τα μΑΤ!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.