Οικουμενισμός: η σύγχρονη μάστιγα.

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Η όποια αναφορά γίνεται στον οικουμενισμό και στην παγκοσμιοποίηση, μας δημιουργεί άκρως αρνητική στάση και μάλιστα δικαιολογημένα αφού έχουμε γίνει αποδέκτες των ενεργειών και των αποτελεσμάτων τους. Θα ήθελα, να εστιάσω στο θέμα του οικουμενισμού και να παρουσιάσω κάποιες πτυχές του προβλήματος, για την πληρέστερη κατανόησή του.

Αίρεση: μία προσπάθεια διαστρέβλωσης των δεδομένων που η Εκκλησία έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν και έχει απαντήσει με την ανάλογη σοβαρότητα, κινητοποιώντας τους αμυντικούς μηχανισμούς της. Σήμερα, πρέπει να ενταχθεί σαν αίρεση και ο οικουμενισμός και μάλιστα υπό την μορφή της «παναιρέσεως», αφού στόχος είναι η ίδια η Εκκλησία και όχι κάποιο επί μέρους ζήτημα. Παρουσιάζεται κατά τα τέλη του 19ου αιώνα και προβάλλει την ανάγκη προσεγγίσεως των Εκκλησιών και του διαλόγου για την επανένωση.

Το παράδοξο είναι, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την αρχή του ζητήματος τηρεί μία στάση, η οποία δεν συνάδει με τους Ιερούς Κανόνες, τους Πατέρες αλλά και την ίδια την Ορθόδοξη Πίστη, επιδιώκοντας τον διάλογο αυτό. Και για να εξηγηθεί το γεγονός, ο διάλογος δεν είναι άσχημο πράγμα, όμως οι βάσεις υπό τις οποίες θα διεξαχθεί, είναι άσχημες. Ας αναφερθεί χαρακτηριστικά, ότι εν προκειμένω και αφού η Ορθοδοξία κινείται στον δρόμο της αληθείας, δεν κάνεις διάλογο αλλά προσπάθεια νουθεσίας. Δεν κάνεις διάλογο, με κάποιον που σε διαβάλλει και κάνει προσπάθεια προσηλυτισμού εις βάρος σου. Δεν κάνεις διάλογο, αν δεν έχεις όρο την επιστροφή όλων στην Ορθοδοξία.

Η παγκοσμιοποίηση των πάντων εντάσσει στις τάξεις της και τον οικουμενισμό. Και εδώ επιδιώκεται η δημιουργία μίας νέας τάξης πραγμάτων υπό μία παγκόσμια διακυβέρνηση με την ενοποίηση σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό επίπεδο. Η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και η έως σήμερα στάση που εκεί έχει τηρηθεί, έχει υποβαθμίσει την ορθή πίστη μας και έχει ταυτοχρόνως φέρει σε, τουλάχιστον, ισότιμη θέση τις αιρέσεις, μέσω των λοιπών Εκκλησιών.

Το πιο περίεργο όλων είναι η στάση που τηρεί, σε συνέχεια των προηγουμένων και ο νυν Πατριάρχης. Θυμόμαστε τον Νοέμβριο του 2006 την επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι, την υποδοχή του από τον Πατριάρχη, τον ασπασμό τους, την απαγγελία του «Πάτερ ημών» και την … ευλογία μας. Από ποιόν; Από τον αιρετικό! Ας θυμηθούμε και άλλη μία Πατριαρχική δήλωση, «η μετάνοια ημών δια το παρελθόν είναι απαραίτητος. Δεν πρέπει να σπαταλήσωμεν χρόνον εις αναζήτησιν ευθυνών. Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεος … οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων». Δηλαδή όλοι οι Άγιοι είναι θύματα και όργανα του διαβόλου! Και γιατί το Πατριαρχείο τους τιμά ως Αγίους; Γιατί τους εορτάζει; Γιατί πανηγυρίζει την μνήμη τους; Κατά τον Πατριάρχη, πρέπει να κάνουμε τρισάγια και να ζητούμε να συγχωρεθούν από τον Θεό για την ζωή και την πλάνη τους.

Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και θα επανέλθω επ’ αυτού, με αναφορά στην στάση και της Αρχιεπισκοπής. Είναι όμως και πολύ σοβαρό, αφού άπτεται της πίστης μας και των παραδόσεών μας. Σίγουρα, η στάση του Πατριάρχη είναι άκρως περίεργη και ο δρόμος που μας οδηγεί, με ενέργειες που δεν ενημερωνόμαστε σωστά από τα ΜΜΕ, θα μας βρει σε πολλά απέναντι.

Όλα αυτά σε συνδυασμό και πάλι, με τις δηλώσεις Ρεπούση περί θρησκευτικών, δεν μπορεί παρά να προβληματίζουν περισσότερο, αφού ευλόγως διερωτάται κάποιος, αν οι ¨συμμετέχοντες¨ είναι τελικά συμπαίκτες και όχι αντίπαλοι!

http://dialogoi.gr/index.php/epikairotita/1282-oikoumenismos-i-sygxroni-mastiga

18 σκέψεις σχετικά με το “Οικουμενισμός: η σύγχρονη μάστιγα.

 1. Ἦχον πλ. β’

  Μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός, γνῶτε ἔθνη καὶ ἡττᾶσθε. Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός. Ἐπακούσατε ἕως ἐσχάτου τῆς γῆς, Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός. Ἰσχυκότες ἡττᾶσθε. Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός. Ἐὰν γὰρ πάλιν ἰσχύσητε, καὶ πάλιν ἡττηθήσεσθε. Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός. Καὶ ἣν ἂν βουλὴν βουλεύσησθε, διασκεδάσει Κύριος. Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός, Καὶ λόγον, ὃν ἐὰν λαλήσητε, οὐ μὴ ἐμμείνῃ ἐν ὑμῖν, Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός. Τὸν δὲ φόβον ὑμῶν οὐ μὴ φοβηθῶμεν, ουδ’ οὐ μὴ ταραχθῶμεν.

  Ὅτι μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός.

  Μου αρέσει!

 2. Το παράδοξο είναι, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την αρχή του ζητήματος τηρεί μία στάση, η οποία δεν συνάδει με τους Ιερούς Κανόνες, τους Πατέρες αλλά και την ίδια την Ορθόδοξη Πίστη, επιδιώκοντας τον διάλογο αυτό. Και για να εξηγηθεί το γεγονός, ο διάλογος δεν είναι άσχημο πράγμα, όμως οι βάσεις υπό τις οποίες θα διεξαχθεί, είναι άσχημες. Ας αναφερθεί χαρακτηριστικά, ότι εν προκειμένω και αφού η Ορθοδοξία κινείται στον δρόμο της αληθείας, δεν κάνεις διάλογο αλλά προσπάθεια νουθεσίας. Δεν κάνεις διάλογο, με κάποιον που σε διαβάλλει και κάνει προσπάθεια προσηλυτισμού εις βάρος σου. Δεν κάνεις διάλογο, αν δεν έχεις όρο την επιστροφή όλων στην Ορθοδοξία.
  Σίγουρα, η στάση του Πατριάρχη είναι άκρως περίεργη και ο δρόμος που μας οδηγεί, με ενέργειες που δεν ενημερωνόμαστε σωστά από τα ΜΜΕ, θα μας βρει σε πολλά απέναντι.

  Αυτο το παρτσακλο θυμιζει τον Keri που δηλωνε στο κογκρεσο οτι η αλ καιντα δεν πολεμαει κατα του ασαντ
  Βιος και πολιτεια του ΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ βαρθολαμαιου ειναι τοσο γνωστη , οπως στην ερωτηση που κανεις σε ενα παιδακι να σου απαντησει τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια

  Πως συναυδει μια θρησκεια να κατεχει την ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και να θες την επιβαλλεις σε αλλους χωρις ΔΙΑΛΟΓΟ- ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ αλλα και να τους κατηγορεις απο πανω για ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟ
  Μονο ενας φανατικος ηλιθιος θρησκοληπτος θα εκανε τετοια διαπυστωση , ποιοι ειναι αυτοι οι ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ που δεν επιτρεπουν διαλογο με τους ομοθρησκους τους (πρωτεσταντες , καθολικους ) μπορει να μας τους αναφερει?
  Το τουρκοφιλο πατριαρχειο και το βατικανο πρωωθουν με τα χιλια την πανθρησκεια , τα πιο πιστα και πειθηνια οργανα της παγκοσμιοποιησης ειναι

  Μου αρέσει!

 3. Saturday, September 7, 2013
  ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ: ΕΙΣΤΕ ΜΑΣΟΝΟΣ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

  Έχει πανικοβληθεί τόσο πολύ με την προχωρημένη σήψη της ΝΔ και την ομαδική φυγή των τιμίων Ελλήνων και Χριστιανών πατριωτών προς την Χρυσή Αυγή ο (φον) Αντωνάκης, που έριξε στο… καναβάτσο μέχρι και τον φίλο του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για να καταφερθεί κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών!

  Ιδού τι είπε στο ραδιόφωνο του Άλφα, ο φίλος του (φον) Αντωνάκη:

  «Δεν μπορεί η Εκκλησία να αποδεχθεί καταστάσεις τέτοιες που καλλιεργούν τη βία, καταστάσεις τέτοιες που οδηγούν σε κοινωνική διάσπαση, απόψεις και αντιλήψεις οι οποίες δημιουργούν ακραίες εκδηλώσεις και βέβαια ποτέ η Εκκλησία δε μπορεί να στηρίξει αντιλήψεις ρατσισμού.
  Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν πρόσωπα της Εκκλησίας αλλά και διάφορες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις για να δείξει την άμεση και ουσιαστική του σχέση που στην ουσία ούτε στην ιδεολογία του δεν έχει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που είναι δηλωμένο πλέον ότι πρεσβεύει και αποδέχεται τις αρχές του δωδεκαθεϊσμού. Οι τοποθετήσεις ορισμένων ιεραρχών εναντίον της Χρυσής Αυγής δεν είναι πολιτικές, αλλά προσπαθούν να αφυπνίσουν τους πιστούς, καθώς το ακροδεξιό κόμμα προσπαθεί να αντλήσει ψηφοφόρους από την Εκκλησία».
  c5fd9db3493aabb25f95cf295b62d101_L
  Αν και «χείλη Αρχιερέως ου ψεύδονται», ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος ψεύδεται σκοπίμως και ασυστόλως (δυστυχώς κατ’ επανάληψη), λέγοντας ότι δήθεν η Χρυσή Αυγή «πρεσβεύει και αποδέχεται τις αρχές του δωδεκαθεϊσμού», ενώ πολλάκις, ευθαρσώς και δημοσίως, η Χρυσή Αυγή έχει διακηρύξει ότι η Ορθοδοξία είναι ο πυλώνας του Ελληνισμού!!!

  Από κει και πέρα, είναι εντελώς ακατάλληλος να μιλάει για τέτοια ο Μεσσηνίας! Διότι έχει δημοσίως καταγγελθεί ότι έχει εκλεκτικές σχέσεις με… παγανιστές, χωρίς να το διαψεύσει: «…Μετά από λίγο δηλαδή, 28/11/10, ο Μεσσηνίας, κατά την Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου, συμπροσευχήθηκε με τον κ. Ρόουαν Ουίλιαμς, ο οποίος έχει τους παρακάτω αξιοζήλευτους τίτλους: είναι ο αρχιεπίσκοπος Καντέμπουρυ (των αιρετικών Αγγλικανών), είναι νεοπαγανιστής Δρυΐδης (ειδωλολάτρης), αποδέχεται τις χειροτονίες ομοφυλόφιλων επισκόπων, και όπως φαίνεται είναι και εξέχον στέλεχος της αντίχριστης παναίρεσης της Νέας Εποχής» (ιστοσελίδα ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ, σχετικό άρθρο «Πειραιώς, Μασωνία και Μεσσηνίας Χρυσόστομος).

  Και πέραν από τις σχέσεις του με τον αιρετικό (σύμφωνα με τις αρχές της Εκκλησίας μας) αρχιεπίσκοπο Καντέμπουρυ, ο Μεσσηνίας έχει σχέσεις και με (τους επίσης αιρετικούς, κατά την Εκκλησία μας) παπικούς και με τον ίδιο τον Πάπα , όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε!
  kolaz mesinias
  Επίσης, ήταν ομιλητής -και μάλιστα κεντρικός!!!- σε σύναξη της γνωστής παραμασονικής οργάνωσης «Ρόταρυ». Αντιγράφουμε από την «Ελευθερία» της Καλαμάτας: «Με ομιλητή το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο οι Ροταριανοί τιμούν τη Βίκυ Καρέλια. Τιμητική εκδήλωση για το παράρτημα Καλαμάτας του Λυκείου Ελληνίδων διοργανώνει σήμερα στις 9 μ. μ. ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμάτας “Φαραί”, στο ξενοδοχείο “Φιλοξένια”. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος».
  messinias
  Αφού, όμως, ο Μεσσηνίας ενδιαφέρεται «να αφυπνίσει τους πιστούς» για όσες πολιτικές δυνάμεις «προσπαθούν να αντλήσουν ψήφους από την Εκκλησία», κι είναι και φίλος με τον (φον) Αντωνάκη (προ ημερών έπιναν μαζί καφέ στην κεντρική πλατεία της Πύλου), γιατί δεν τον ρωτάει για τις συνεδριάσεις της σατανιστικής λέσχης Μπίλντενμπεργκ, στις οποίες έχει συμμετάσχει; Αλλά και πως γίνεται να εικονίζεται σε σχετικώς πρόσφατη φωτογραφία του με ηγετικά στελέχη της Ε.Ε., να χαιρετιέται μαζί τους με την κλασσικά μασονική περίπτυξη των χειρών;

  Τέλος, επειδή πολλά λέγονται, ένα προσωπικό ερώτημα προς τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο: δέσποτα ξεκάθαρα πράγματα, είστε μασόνος ναι ή όχι;
  (ΥΓ): Η τυχόν σιωπή σας θα εκληφθεί ως απάντησή μας…

  απο το ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

  Μου αρέσει!

 4. Πολύ καλό άθρο. Και όπως έλεγε και αξέχαστος Ιεροκήρυκας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος εκ Λαρίσης, η παρακμή των Χριστιανικών λαών, τεχνητή απο άλλους…ή μή, οικονομική ή όποια άλλη, κρύβει κυρίως πνευματική παρακμή και «εκκοσμίκευση» του έθνους και των ηγετών του…
  Μιλήσανε πολλοί, χύθηκε άφθονο μελάνι και κατασπαταλήθηκε άφθονος σίελος για αναλύσεις επι αναλύσεων! για την πρόσφατη οικονομική επίθεση στην Κύπρο με το γνωστό κούρεμα.

  Κανείς δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ για τον ξεπεσμό του Αρχι-οικουμενιστού και προδότη των όρκων που έδωσε (κατα την χειροτονία του), για τον Χρυσόστομο ΚΥΠΡΟΥ, που πρίν λίγα μόλις χρόνια πίσω, είχε προσκαλέσει με τιμές, τον σφαγέα των Ορθοδόξων, τον ξεπεσμένο Πάππα Ρώμης τον τότε, τον Βενέδικτο…αυτόν δηλαδή που έδωσε το «ΟΚ» για το κούρεμα που υπέστησαν οι Κύπριοι κατα το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας!!

  Μου αρέσει!

  1. Toν θεσμό του Βατικανού εννοώ που πολεμά με λύσα ότι Ελληνικό εδώ και αιώνες (και όχι τα εκάστοτε πρόσωπα που αλληλοδιαδέχονται τον εκεί θρόνο)

   Μου αρέσει!

  2. Ναι αλλά ο θεός όλων των χριστιανικών δογμάτων,των μουσουλμανικών δογμάτων και των εβραίων,ήτοι όλων των αβρααμικών πίστεων,είναι ο ίδιος,με την διαφορά ότι η προσπάθεια ερμήνευσης του θείου και θεικού,είναι διαφορετική από πίστη σε πίστη!!

   Δεν λέω ότι είμαι και οικουμενιστής,αλλά είναι η αλήθεια!!

   Μου αρέσει!

   1. Φιλε Ιωαννη, μονο αυτο ισχυει τιποτα αλλο. ΔΕΝ υπαρχουν πολλες ‘αληθειες’ ουτε πολλοι ‘δρομοι’.

    «Ο Ιησούς του απάντησε: ¨Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή…¨
    κατά Ιωάννη ευαγγέλιο κεφάλαιο 14 στίχος 6»

    «¨…θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.¨
    κατά Ιωάννη ευαγγέλιο κεφάλαιο 8 στίχος 32»

    «»Καὶ ἡμεῖς τεθεάμεθα καὶ μαρτυροῦμεν ὅτι ὁ πατὴρ ἀπέσταλκε τὸν υἱὸν σωτῆρα τοῦ κόσμου. ὃς ἂν ὁμολογήσῃ ὅτι ᾿Ιησοῦς ἐστιν ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ, ὁ Θεὸς ἐν αὐτῷ μένει καὶ αὐτὸς ἐν τῷ Θεῷ.». «(Α΄ Ιωάννου 2, 24-25)

    Μου αρέσει!

 5. Μπραβο στην δημοσιογραφο…..αριστη.

  «η μετάνοια ημών δια το παρελθόν είναι απαραίτητος. Δεν πρέπει να σπαταλήσωμεν χρόνον εις αναζήτησιν ευθυνών. Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεος … οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων». Δηλαδή όλοι οι Άγιοι είναι θύματα και όργανα του διαβόλου! Και γιατί το Πατριαρχείο τους τιμά ως Αγίους; Γιατί τους εορτάζει; Γιατί πανηγυρίζει την μνήμη τους; Κατά τον Πατριάρχη, πρέπει να κάνουμε τρισάγια και να ζητούμε να συγχωρεθούν από τον Θεό για την ζωή και την πλάνη τους.

  Πολυ ευστοχες ερωτησεις κατα την γνωμη μου. Να προσθεσω και δικη μου.
  Γραφει, «…Οφείλομεν ενώπιον Αυτού οπως…». Σε ποιον αναφερεται οταν η μονη αναφορα σε δυναμεις σε ολο το διαγγελμα του Πατριαρχη ειναι προς τον οφεα;; Σε ποιον αναφερεται ο Πατριαρχης. Οικουμενισμος στην θρησκεια ειναι ο πολυποθητος σκοπος αυτων που σιγα σιγα επιδιωκουν την παγοσμιοποιηση.

  Μου αρέσει!

 6. Παραθετω απαντηση προς την κυρια(;;) ρεπουσιαδα. Απο τον Σεβασμιοτατο Αρχιεπισκοπο Πειραιως και αγαπητο, Σεραφειμ, ο Θεος να τον ευλογει.
  Λοιπον διαναβστε το ηθος και υφος γραφης στην απαντηση του Μητροπολιτη, σε συγκριση με μερικους αλλους οικουμενικους σε οικουμενικους ιερεις. Σχετη απολαυση:

  «Ἡ πλήρης ταύτισις τῶν ἐκπροσώπων τῆς ΔΗΜΑΡ καί τοῦ ΣΥΡΙΖΑ μέ τίς δηλώσεις τῆς κ. Μ. Ρεπούση, Βουλευτοῦ τῆς Α΄ ἐκλογικῆς Περιφερείας Πειραιῶς μᾶς ὑποχρεώνει νά ἐνημερώσωμε μέ τά κάτωθι:
  1. Οἱ κατά καιρούς δηλώσεις τῆς κ. Μ. Ρεπούση, πού βάλλουν κατά τῆς ἐθνικῆς καί θρησκευτικῆς ἰδιοπροσωπείας τοῦ Ἔθνους ἐπιδιώκουν τήν ἀρνητική διαφήμιση, ἐφ’ ὅσον ἡ συγκεκριμένη ἔχει τό «ἰλλιγγιῶδες» ἐκλογικό ἐκτόπισμα τῶν 1700 ψήφων ἐπί συνόλου 220.000 ψηφοφόρων τῆς Α’ ἐκλογικῆς Περιφερείας Πειραιῶς καί ὀφείλει τήν παρουσία της στά πολιτικά δρώμενα στόν ἐπαίσχυντο Νόμο Παυλόπουλου τήν στιγμή πού συνυποψήφιοί της στήν ἐκλογική της περιφέρεια ἔμειναν στό σπίτι τους μέ χιλιάδες ψήφους περισσοτέρους τῶν δικῶν της.
  2. Ἡ κ. Μ. Ρεπούση καί οἱ συνοδοιπόροι της στή ΔΗΜΑΡ καί τόν ΣΥΡΙΖΑ ἐμφανίζονται ὡς παλαιοημερολογίται τοῦ «Διαφωτισμοῦ» καί δέν ἔχουν «πάρει εἴδηση» ὅτι ὁ Διαφωτισμός στήν Εὐρώπη γκρεμοτσακίστηκε στά ἔργα του, δηλ. στό ἐφιαλτικό Ὁλοκαύτωμα τοῦ ψυχανώμαλου Χίλτερ καί στίς ἑκατόμβες τῶν δολοφονημένων καί κατακρεουργημένων στά στρατόπεδα τῆς Σιβηρίας καί στά Γκουλάγκς τοῦ «συντρόφου» Στάλιν. Δέν ἔχουν πάρει εἴδηση ὅτι τό ἑβδομηντάχρονο Ἐργοστάσιο τοῦ Κομμουνισμοῦ-Ἀθεϊσμοῦ κατέρρευσε μετά τρομακτικοῦ πατάγου στίς πρώην δύστυχες χῶρες τοῦ λεγόμενου ὑπαρκτοῦ σοσιαλισμοῦ καί αὐτοί οἱ «παλαιομοδίτες» «Κουάκεροι καί Μενωνίτες» τοῦ κομμουνιστικοῦ ψευδοϊδεολογήματος ἀγωνίζονται νά κρατήσουν τίς ἀντιπροσωπεῖες, μέ πατέντες, χωρίς ἀνταλλακτικά ἀπό τό ἐργοστάσιο πού διαλύθηκε.
  3. Ἡ κ. Μ. Ρεπούση καί οἱ συνοδοιπόροι της στή ΔΗΜΑΡ καί τόν ΣΥΡΙΖΑ ἀποδεικνύουν τήν περιφρόνησή τους στό Σύνταγμα τῆς Χώρας, δηλ. στόν Ἑλληνικό λαό πού τό ψήφισε ἐφ’ ὅσον μέ τίς δηλώσεις τους ποδοπατοῦν τά ἄρθρα τοῦ Συντάγματος πού ἀναγνωρίζουν, σεβόμενα ἀσφαλῶς τήν ἀρχή τῆς ἀνεξιθρησκείας Ἐπικρατοῦσα Θρησκεία στήν Ἑλλάδα καί ὑποχρέωση τῆς Πολιτείας γιά τήν ἀνάπτυξη ἐθνικῆς καί θρησκευτικῆς ὀρθοδόξου συνειδήσεως τῶν πολιτῶν καί εἰδικώτερα τῶν νέων ἀνθρώπων καθώς καί τήν ὑποχρέωση διατηρήσεως τῆς ἐννοίας τοῦ Ἔθνους, δομικό στοιχεῖο τῆς ὁποίας εἶναι ἡ Ὀρθόδοξη αὐτοσυνειδησία. Ἡ Ἑλληνική Πολιτεία ἐκ τοῦ Συντάγματός της δέν εἶναι οὐδετερόθρησκο ἤ λαϊκό κράτος καί τό Σύνταγμα μας ἄρχεται μέ τήν ἐπίκληση τοῦ Παναγίου Ὀνόματος τοῦ Τρισυποστάτου Θεοῦ κατά τοῦ ὁποίου ἀβυσσαλέο μῖσος τρέφουν μόνον οἱ δαιμονιῶντες μέτοχοι τοῦ δαιμονικοῦ περιπαίγματος πού ὅπως ἀποδεικνύεται εἶναι οἱ ἀνωτέρω.

  Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
  + ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»

  Μου αρέσει!

 7. Eπίσης προς χρυσαυγίτες!:

  Όποτε σας τρίβουν στην μούρη,τις αντιχριστιανικές τοποθετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της οργάνωσης σας[γιατί η ΧΑ είναι ναζιστική οργάνωση],να απαντάτε και να μην προβαίνεται σε λογοκρισία,δηλαδή να ακολουθείτε το πανεύκολο μονοπάτι της υπεκφυγής και δειλίας,ελλείψει επιχειρημάτων!!

  Επίσης είστε και αντίχριστοι,σατανιστές και παγανιστές, συνεπώς δεν δικαιούστε να εμφανίζεστε σαν προστάτες της πίστεως της πλειονότητας των ελλήνων!!Ούτε να κομπάζετε ότι είστε κάποιοι γιατί η πρόσκαιρη άνοδός σας οφείλεται αποκλειστικά στην απόγνωση πολλών συνανθρώπων μας που δεν έχουν συναίσθηση της συνέπειες των πράξεών τους!!Όταν σας πάρουν χαμπάρι και οι πέτρες,θα βρεθείτε ξανά στο 0,5 επι τις εκατό των ψηφοφόρων και αυτό σας τρομάζει!!

  Μου αρέσει!

  1. Εαν αναφερεσαι προς εμενα.

   Να σε ενημερωσω πως εχεις πεσει εξω περι χρυση αυγη.

   Παντως, θεωρω ως δειγμα ‘δημοκρατιας’ να θεωρεις πως χιλιαδες ψηφοφοροι, ειναι ανοητοι. Για εσενα προφανως, αυτοι οι χιλιαδες Ελληνες ψηφοφοροι, εχουν ελλειψη κρισης και ευθυνης, οχι γιατι τους ξερεις απο κοντα και συγγενικα, αλλα επειδη διαφωνεις με την επιλογη τους !!!

   Μπραβο ‘δημοκρατη’ μου εσυ, να σε χαιρονται.

   Μου αρέσει!

   1. Παντώς ειίναι ενδιαφέρον ότι κάποιοι θυμήθηκαν τον οικουμενισμό ¨»σημέρα» όταν ο Πατριάρχης ανακοινωσε ότι θα συμετάσχει στην νυστεία και προσευχή του Πάπα για αποτροπή του πολέμου στην Συρία…Ελπίζω να ειναι μια απλή «συμπτωσις» καο χο τίποτα άλλο….
    το εξοθέν ειναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ατόμο που έχει δίκαιώμα να κουνά το δάχτύλο για δημοκράτια καθώς οπώς εγράψε χθές σε μια άλλη αναρτήση βρισκεί «λογικό»¨μια μερίδα πληθύσμου να είναι σε κατώτερη θέση επειδή έχουν την ΄»΄λάθος» θρήσκεια και τις «΄λάθος» προτιμήσεις σε συγκρίση με την πλειοψηφία του πληθύσμου…Αληθεία έχουν πει στο εξοθέν ότι η ισονομία (απεναντι στους νόμους ανεξάρτήτα από θρησκεύτικες και άλλες διαφορές) ειναι από τα ΘΕΜΕΛΙΑ του κράτους ΔΙΚΑΙΟΥ και κατ΄επεκτάση της Δημοκράτιας;Πόσοθ «τύχεροι» είμαστε που υπάρχουν «δημοκράτες» σαν το εξοθέν,,,, Πρέπει να τους χαιρομάστε…Eγώ πάντως μένω με την απορία: από την στιγμή που το εξοθέν δεν είνσι χρυσαυγιτής λέει γιατί εμφάνως ενοχλήθηκε με την ανάφορα του Ιωάννη για την χ.α. ;Eλπίζω η ειλικρίνια του εξοθέν να μην ττης ιδιας αριθμητικής τάξης με τον αρθμο των τόνων που βάζει δηλαδή μηδενική…
    ΥΓ το πνεύμα του Βασιλία της Αγγλιας Eρρικού Η!/Herny VIII ευχαριστεί το εξωθεν που τον έχρισε βασιλιά της Σκώτιας, τίτλο που δεν είχε ΠΟΤΕ στην ζώη του και το παρακαλεί να του δώσει 3-4 βασιλεία ακόμα μια που τα έχει προχείρα ,,,,θα ανταμοιφθει για τον κόπο του…

    Μου αρέσει!

   2. Σε «δημοκρατικό» φιλικά προσκείμενο[ουσιαστικά χρυσαυγίτικο] στην «χρυσή αυγή» ιστολόγιο αναφέρομαι,όταν εκεί έγραψα σχόλιο σε «αναρτημένο» τους άρθρο,που κατηγορούσαν τον Τσίπρα και το σύριζα για … την αποδόμηση των θρησκευτικών συμβόλων της Ελλάδας!!!Ποίοι παρακαλώ;;Αυτοί που έχουν στις τάξεις τους άτομα όπως τον σατανολάτρη Γερμενή,που έχει στο πράσφατο παρελθόν καταφερθεί άσχημα ενάντιον της Ορθοδοξίας;;Και αρκετά ήδη γνωστά και αντιχριστιανικά!!
    Δεν είναι οξύμωρο να μιλάνε τώρα για περιφρούρηση της ορθοδοξίας;;

    ΥΓ Το σχόλιο μου εκεί, πήγε άπατο!!

    Μου αρέσει!

  2. ΥΓ Ένας άνθρωπος απάνω στην απόγνωση του,συνήθως οδηγείται σε λάθος επιλογές,που αργότερα ίσως τον κάνουν να μετανιώσει!!

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.