Μαραθώνος Βανδαλισμός

Vivlio

Η Μάχη τού Μαραθώνος

Marathon battle

Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε την επέτοιο της μάχης των μαχών. Πέρασαν 2503 χρόνια από την 13 Σεπτεμβρίου του 490 π.χ. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε ένα αφιέρωμα για την μάχη.

Φέτος θα θέλαμε να σας θυμήσουμε ένα βιβλίο πού έκδόθηκε πρίν λίγο καιρό με τίτλο«Μαραθῶνος Βανδαλισμὸς» και αναφέρεται στην καταστροφή της ιστορικής μνήμης του πεδίου της μάχης του Μαραθώνος, από τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη, τον τότε υπουργό πολιτισμού Βενιζέλο , τον τότε υπουργό χωροταξίας & περιβάλλοντος Λαλιώτη και τους (δημοσίους λειτουργούς)αρχαιολόγους του υπουργείου πολιτισμού που με τις υπογραφές τους συναίνεσαν στην καταστροφή αυτή.

Το μεγάλο πολεμικό κατόρθωμα της νίκης των Αθηναίων εις τον Μαραθώνα εξύμνησε ο ποιητής Σιμωνίδης με το γνωστό επίγραμμα:

HELLENΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ

ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙ,

ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝ ΜΗΔΩΝ

ΕΣΤΟΡΕΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΝ

(Πρόμαχοι τῶν Ἑλλήνων οἱ Ἀθηναῖοι

στὸν Μαραθῶνα συνέτριψαν τὴν δύναμιν

τῶν χρυσοφορεμένων Μήδων)

Στον ιερώτερο χώρο των Ελλήνων , στον χώρο όπου είναι θαμένοι όσοι σκοτώθηκαν, για να είσαι εσύ ελέυθερος κ. Σημίτη, κ. Βενιζέλε, κ. Λαλιώτη και λοιποί “αρμόδιοι” που ξεπουλήσατε για μία χούφτα αργύρια, κάποιοι Συνέλληνες τοποθέτησαν μία μαρμάρινη πλάκα με το ακόλουθο επίγραμμα , για να το διαβάζουν οι επερχόμενες γενεές των Ελλήνων καί να ενθυμούνται ποιοί κατέστρεψαν την ιστορική μνήμη του πεδίου της μάχης του Μαραθώνος:

ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝ «ΜΗΔΩΝ»ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ

ΚΑΙ ΛΟΠΟΙ «ΑΡΜΟΔΙΟΙ»

ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ HELLENΩΝ

ΕΣΤΟΡΕΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΝ

(Πρόμαχοι τῶν χρυσοφορεμένων Μήδων

ἡ Σοσιαλιστικὴ Κυβέρνησις καὶ λοιποὶ “ἁρμόδιοι”

συνέτριψαν τὴν δύναμιν τῶν Μαραθωνομάχων Ἑλλήνων)

Αξίζει να διαβάσετε το παράνω βιβλίο και θα το βρήτε στο βιβλιοπωλείο Ιανός ή Νέα Θέσις τηλ. 3634932

marathon1

πηγή:http://griechenwitz.bloog.it/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.html

8 σκέψεις σχετικά με το “Μαραθώνος Βανδαλισμός

  1. Βρίσκω εξαιρετικά ασήμαντους τους αναφερόμενους στην ανάρτηση σημερινούς πολιτικούς, για να κατανομάζονται εγγράφως έστω και επιτιμητικά, πάνω σ΄ένα μνημείο ανυπέρβλητης Ανδρείας και Ηρωισμού.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.