Αποκαλυπτικό Video: Η Κομισιόν καταρρίπτει το πλεόνασμα της κυβέρνησης, και τις «παροχές» της

imagesΣτο κεντρικό δελτίο του Star μίλησε, ο ανταποκριτής της Realnews και του Realfm στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί εκεί καθώς και τις σκέψεις της Κομισιον για το πρωτογενές πλεόνασμα, που έρχονται να διαψεύσουν θριαμβευτικά τα λεγόμενα Σαμαρά.
Η Κομισιόν είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι συνδεδεμένο με την βιωσιμότητα του χρέους. Η Κομισιόν λέει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος πρέπει να ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, το 2015 και το 2016…….
Ο Θάνος Αθανασίου, αναφέρει ότι όταν μιλάμε για έλλειμμα μιλάμε μόνο για την Γενική Κυβέρνηση, και όχι την Κεντρική κυβέρνηση, για την οποία έδωσε προσφάτως στοιχεία το Υπουργείο Οικονομικών για να μας «»παρουσιάσει» πλεόνασμα. Το πλεόνασμα, που έχουν βάλει ως στόχο αφορά και την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και τους ΟΤΑ, και τα νοσοκομεία που πάντα, παραδοσιακά εμφανίζουν μεγάλα ελλείμματα.
Για τις παροχές η Κομισιόν είναι συγκεκριμένη….Από το 2016 μέχρι το 2022 αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι 12 δις (ούτε στα πιο τρελά όνειρα μας), όλα θα πηγαίνουν για αποπληρωμή του χρέους. Αν έχουμε παραπάνω από 12 δις πλεόνασμα την χρονιά, τότε μπορούμε να δώσουμε κάτι σε λαό. Αλλά η τρόικα θα έρθει για να οριστούν τα νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2015 και το 2016…….Επίσης η τρόικα είναι έτοιμη, να αθετήσει την συμφωνία της με την κυβέρνηση, για «1 πρόσληψη για 1 απόλυση», διατάζοντας λιγότερες προσλήψεις, λόγω απόκλισης στα δημοσιονομικά.

Να μην τα ξαναλέμε, τέτοια κοροϊδία δεν υπήρξε στο παρελθον, που να σερβίρεται τόσο απροκάλυπτα στον Ελληνικό λαό. Πρέπει να φύγουν, και επειδή από μόνοι τους δεν του κόβουμε, ας τους διώξουμε!

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

10 σκέψεις σχετικά με το “Αποκαλυπτικό Video: Η Κομισιόν καταρρίπτει το πλεόνασμα της κυβέρνησης, και τις «παροχές» της

 1. Αλήτη σε ζητάει ο χάρος γιατι δεν πας;
  Πάρε όλη συγκυβέρνηση και τις εφεδρείες της και στα τσακίδια, σκουλήκι. ΨΟΦΑ, 0%. Συντηλεβόα του Πασοκ.
  Ό,τι κι αν λένε οι πληρωμένοι κράχτες σου είσαι 0%

  Μου αρέσει!

 2. σαμαρά

  χθες βράδυ 12 :00 μμ έμαθα ότι υπάρχει και ΝΕΣΑΡΑ LAW INTERNATIONAL

  οι ποινές είναι τσουχτερές

  ή τράβα να πάρεις τα 600 δις $ και να καθαρίσουμε την Ελλάδα και την ΕΕ από τις συμμορίες που μας ρουφάνε το αίμα

  ή κάτσε εκεί που κάθεσε και παίξε το κεφάλι σου κορόνα γράμματα

  Μου αρέσει!

 3. ασχολήθηκε η Κομισιόν με το πρωτογενές πλεόνασμα του σαμαρά

  γιατί δεν ρώταγε εμάς που δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τις παπαριές του σαμαρά;;;;

  χάνει τον χρόνο της η Κομισιόν

  Μου αρέσει!

 4. Γίνεται διάκριση σε έλλειμμα κεντρικής κυβέρνησης και έλλειμμα γενικής κυβέρνησης, ανάλογα ποιοι ακριβώς τομείς του δημοσίου περιλαμβάνονται.
  Ο τομέας της γενικής κυβέρνησης περιλαμβάνει τους υποτομείς: κεντρική διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, εξαιρουμένων των εμπορικών πράξεων, όπως ορίζονται στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ολοκληρωμένων Οικονομικών Λογαριασμών (ΕΣΟΛ).

  Ο όρος «δημόσιος τομέας» καλύπτει τον τομέα της γενικής κυβέρνησης, που χωρίζεται στους υποτομείς: κεντρική διοίκηση , τοπική αυτοδιοίκηση και οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης ,

  Το δημόσιο έλλειμμα (πλεόνασμα) είναι ο καθαρός δανεισμός (παροχή δανείων) της γενικής κυβέρνησης , όπως ορίζεται στο ΕΣΟΛ. Οι τόκοι που περιλαμβάνονται στο δημόσιο έλλειμμα είναι οι τόκοι , όπως ορίζονται στο ΕΣΟΛ

  Το δημόσιο χρέος είναι η ονομαστική αξία όλων των υφιστάμενων ακαθάριστων υποχρεώσεων του τομέα της γενικής κυβέρνησης (S60), στο τέλος του έτους, εξαιρουμένων των υποχρεώσεων των οποίων τα αντίστοιχα χρηματοοικονομικά στοιχεία του ενεργητικού βρίσκονται στην κατοχή του τομέα της γενικής κυβέρνησης.

  Το δημόσιο χρέος αποτελείται από τις υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης στις ακόλουθες κατηγορίες:
  -νομισματική κυκλοφορία και καταθέσεις,
  -βραχυπρόθεσμοι τίτλοι ,
  -ομολογίες,
  -λοιπά βραχυπρόθεσμα δάνεια, καθώς και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια , σύμφωνα με τους ορισμούς του ΕΣΟΛ

  ΠΗΓΗ: h**p://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31993R3605:EL:HTML

  Μου αρέσει!

 5. Ο Χαρδαβέλας έλεγε να μην βγει ο κόσμος στους δρόμους και να κάνουμε υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο γιατί μετά τις γερμανικές εκλογές θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

  Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική…
  Στην πράξη, προέκυψε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα:
  «Μην βγείτε στους δρόμους μέχρι τις γερμανικές εκλογές γιατί μόνο εκείνη την περίοδο θα έχετε την δύναμη της ασκούμενης πίεσης».

  Δεν ξέρω λοιπόν γιατί η κοινωνία έπεσε στην παγίδα, αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές το τρένο …σφυράει και άντε να το πιάσεις.

  Τ Ω Ρ Α θα τους προβληματίσουν οι κινητοποιήσεις, όπως έγιναν το καλοκαίρι του 2011στο Σύνταγμα, όταν λέμε τώρα, εννοούμε ΤΩΡΑ!
  Μετά …το τρένο θα σφυρίξει κλέφτικα.

  Ή βγαίνουμε τώρα στους δρόμους ή μας σφαγιάζουν οριστικά και πλημμυρίζουμε στο αίμα…

  Μου αρέσει!

 6. Τι κρίμα που δεν κάναμε το μόνο που περιήχε ελπίδες….να σταθούμε στα πόδια μας. Τι κρίμα που ως βαριά ανάπηροι περιμέναμε αδρανείς τη σωτηρία μας από τους δανειστές, παρότι από την αρχή ήταν ξεκάθαρες οι προθέσεις τους. Από το 2010 κουράστηκα να γράφω και να υποστηρίζω, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ότι η μόνη διέξοδος είναι η στάση πληρωμών στο εξωτερικό, και η επιστροφή/απόκτηση εθνικού μας νομίσματος….ΤΙ ΚΡΙΜΑ που ανάλογες λύσεις που προτάθηκαν, επίσης, από σοβαρούς οικονομολόγους Έλληνες και ξένους δεν εισακούστηκαν. Φυσικά, θα μας πάνε -σηκωτούς- στη δραχμή, ήταν και το αρχικό τους σχέδιο-…..αλλά αφού θα έχουμε χάσει τα πάντα, θα έχουμε εξαθλιωθεί πλήρως, ο δημόσιος τομέας θα έχει καταστραφεί, η ανεργία θα έχει ξεπεράσει το 35%, οι μισθοί και οι συντάξεις θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 360Ε.
  Το ότι υποστήριξα με απόλυτη συνέπεια και από την αρχή τις μοναδικές λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη μοίρα μας δεν με απαλλάσσει από ευθύνες…γιατί, όφειλα ίσως να φωνάξω περισσότερο. Ωστόσο, ποιός άκουε, αλλά και τώρα που πέσανε οι μάσκες, ποιός ακούει;;;

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.