Είναι πολλά τα 2 ευρώ το στρέμμα για τα βοσκοτόπια.

Τώρα που βρήκαμε Παππά ας τα θάψουμε όλα, αυτό είναι το αναπτυξιακό πνεύμα της κυβέρνησης.
Αυτοί εκεί στο μέγαρο Μαξίμου βλέπουν τον κήπο του Μαξίμου και νομίζουν ότι ο κάθε κτηνοτρόφος της Ελλάδος έχει έναν παρόμοιο βοσκότοπο στην ιδιοκτησία του, αλλιώς δεν εξηγούνται τα δύο Ευρώ φόρος ανά στρέμμα.
Όλοι τους έχουν το μυαλό του
Μπουτάρη και επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος.
Όπως ο Μπουτάρης ξαναδημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια νέα προβοκάτσια εκ μέρους των κακών Τούρκων, με το μουσείο Κεμάλ, η οποία θα βλάψει τα συμφέροντα και των καλών Τούρκων και των Ελλήνων, ομοίως η κυβέρνηση επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος αυξάνοντας τους φόρους και στα βοσκοτόπια, για να οδηγήσει και τους κτηνοτρόφους στην εξαφάνιση, όπως και όλα τα άλλα επαγγέλματα που τους αύξησε τους φόρους.
Η αύξηση φόρου καυσίμων οδήγησε σε μείωση εσόδων.
Το ίδιο έγινε στα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, στον ΦΠΑ της εστίασης, τα σπίτια έχουν χάσει εντελώς την αξία τους λόγο φόρων Κτλ Κτλ, όμως το σημαντικότερο, δεν υπάρχει ούτε φως στο τούνελ για ανάπτυξη.
Τώρα στην περίπτωση των βοσκοτόπων τα αποτελέσματα θα είναι χωρίς προηγούμενο, τραγικά.
Εδώ στην Κρήτη, όταν μιλάμε για βοσκοτόπια, μιλάμε για ξερές πέτρες χάλευρα και σπανά βουνά των οποίων το χορτάρι στην καλύτερη περίπτωση φτάνει μέχρι 5 πόντους ύψος, στα ενδιάμεσα στις πέτρες.
Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο και μετά το σύνολο των κτηνοτρόφων κουβαλά ζωοτροφές για να κρατηθούν στην ζωή τα κοπάδια μέχρι τον Οκτώβριο που θα πάνε στα χειμαδιά, όπου πάλι εξακολουθούν να τους βάζουν ζωοτροφές, αφού δεν υπάρχει χορτάρι.
Δύο Ευρώ το στρέμμα, είναι 2000 Ευρώ φόρος για έναν μέσο κτηνοτρόφο που έχει 1000 στρέμματα κατσιάβραχα, τα οποία ο Σαμαράς βλέπει ως κήπο του Μαξίμου.
Χωρίς αμφιβολία, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας κτηνοτρόφος στην Κρήτη μετά από δύο χρόνια.
Κανονικά θα έπρεπε να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές, όχι να φορολογούνται οι πέτρες ως να είναι κήποι των Μαξίμου.
Πολύ θα ήθελα κάποιος να μας πει πόσο πληρώνουν οι Γερμανοί κτηνοτρόφοι στα απέραντα πλούσια λιβάδια που έχουν ως βοσκοτόπια, τους οποίους καλούνται να ανταγωνιστούν οι κτηνοτρόφοι της Ελλάδος και Ιδικά των νησιών τα περισσότερα των οποίων δεν έχουν ούτε νερό.
Ούτε μισό ευρώ ανά στρέμμα δεν θα έπρεπε να είναι ο φόρος.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

18 σκέψεις σχετικά με το “Είναι πολλά τα 2 ευρώ το στρέμμα για τα βοσκοτόπια.

 1. varlik vergisi. Σε διώχνουν από τον τόπο σου. Σε αναγκάζουν να πουλήσεις την γη για την οποίά μάτωσαν οι πρόγονοί σου. Τι δεν καταλαβαίνεις;
  Να φορολογηθούμε για να βγούμε από το ευρώ και να ανασάνουμε. ΟΣΟ κι αν φορολογηθούμε, μέσα στο ευρώ θα περιμένουμε ελεημοσύνη για να εισάγουμε χαλσμενες γαλλικές πατάτες και κεφτεδάκια ικέα (και γερμανικό ληγμένο γάλα)

  Μου αρέσει!

 2. ..

  Εριξαν το astikosmythos, αλλά θα συνεχίσουμε ΕΔΩ…

  Posted on 13/09/2013 by astikosmythos

  Έριξαν το “astikosmythos.wordpress.com” αλλά θα συνεχίσουμε πιό ΣΚΛΗΡΑ από εδώ.

  Ευχαριστούμε όλους τους φίλους. Iδιαιτέρως ευχαριστούμε την κα Σουφλή και τα Αττικά Νέα για την υποστήριξη και τις ευχές:

  >http://attikanea.blogspot.gr/2013/09/blog_13.html

  Ευχαριστούμε την Εσχατη Γραμμή Ανασχέσεως.
  Κι εμείς θα σε διαβάζουμε πάντα Διηνέκη, διαχρονικώς.

  > http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2013/09/httpanoxhteloswordpresscom.html

  Dogs in Space, νά’σαι καλά! Θα τους γαυγίζουμε και θα τους δαγκώνουμε μεχρι να ψοφήσουν.
  > http://chaos-crisis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3684.html

  …together we stand,
  divided we fall…..

  astikosmythos

  astikosmythos@mail.com

  Μου αρέσει!

  1. Τελικα ..μηπως τους εχουμε ..υπερτιμησει?

   Ηλιθιοι μου…φαινονται…

   Δεν ειχα μπει σε αυτα τα μπλοκ…

   και απο σημερα ..μετα το κλεισιμο…τα εμαθα…ΘΑ ΜΠΑΙΝΩ!

   δεν μπορει…..κολλησε η μηχανη τους…..!

   Μου αρέσει!

 3. Μπα..; Όταν από αυτά έπεφταν… οι επιδότες… από την πασοκάρα και τη νουδούλα και οι χωριάταροι το… έπαιζαν… μπρούκληδες… με ευρωπαϊκό χρήμα ήταν καλά..; Για τις ίδιες εκτάσεις είναι δηλωμένα από τα ίδια άτομα διαφορετικά στοιχεία σε Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Γεωργίας. Εννοείται πως στο Υπουργείο Γεωργίας τα στρέμματα που έχουν δηλωθεί είναι περισσότερα. Μακάρι να πληρώσουν φόρο με τα στοιχεία που οι ίδιοι έδιναν στο δεύτερο Υπουργείο, έτσι για να δούνε και την άλλη πλευρά της τζάμπα μαγκιάς και του εύκολου… χρήματος. Μαλάκες ήταν οι Ευρωπαίοι που έστελαν χρήμα για δεκαετίες; Όχι βέβαια. Απλά ήξεραν τι σκατολαός είμαστε και πως τα λεφτά θα τα κάνουμε φρουφρού… και αρώματα… και τώρα θα μας γ/σουν. Το θέμα είναι πως θα γ/σουν τους πάντες και όχι αυτούς που τα… έφαγαν… με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

  Μου αρέσει!

   1. Όταν πήρα μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις κάποτε… και εγώ είχα πολλές ευκαιρίες να γίνω κόπρος δημόσιος υπάλληλος, καραβανάς για παράδειγμα, μπασκίνης, δάσκαλάκης (τότε τους διόριζαν πολύ πιο εύκολα σε σχέση με σήμερα), νηπιαγωγός, επόπι, συνορόμπατσος, δημοτικός υπάλληλος – καφενείο.., ατέ.., εθνική.., μουσεία, σταζ… και μετά μονιμος με υπογραφή Παυλόπουλου και πολλά άλλα που τα ξέρεις και εσύ και όλοι μας. Δεν έκανα τίποτε από όλα αυτά και έχω το δικαιωμα να τα κράζω… Αό τα 18 μου έως σήμερα, πάντα το ψωμάκι… μου ηταν και είναι από τον ιδιωτικό τομέα. Η μόνη μου π/στιά που την λέω δημόσια ήταν που έγινα δόκιμος για να μην μου πουλάει… τσαμπουκά ο κάθε αγράμματος και άξεστος καραβανάς δημόσιος υπάλληλος χωρίς λόγο (ή έστω να μου πουλάνε… λιγότεροι κόπροι). Σας ταΐζω και μόκο.., κηφήνες. Τα δύο πρώην κόμματα εξουσίας οι Δ.Υ. τα έβγαζαν… και τα ξαναέβγαζαν… πρώτα, μαζί με τις οικογένειές σας.

    Μου αρέσει!

   2. Oσοι κατσαν σαν μαλακες και διαβασαν και πηραν ενα πτυχιο ενω εσυ μαλλον κοπροσκυλιαζες και δεν μπορουσες να γραψεις μια φραση η βρηκες στρωμενη δουλεια απ την οικογενεια σου, και οι υπολοιποι ξαναδιαβαζαν σαν μαλακες και καναν και μεταπτυχιακα για να δουλεβουν για 1200 ευρα το μηνα, ενω εσυ ιδιωτικαρα μπορει να εβγαζες τριπλα και να μην δηλωνες τιποτα ήταν καλα .. Τωρα βριζεις ολους τους δημοσιους και ευχεσαι να χασουν ολοι την δουλεια τους γιατι το αγγουρι που το εβλεπες απο μακρια και τις καλες εποχες γελαγες με τους αλλους που παιρναν τρεις και εξηντα , τωρατο ενιωσες και εσυ ιδωτικαρα

    υγ. Το ιδιωτικαρα παει μονο στην μειοψηφια των κομπλεξικων που σκεπτονται σαν εσενα
    υγ2. Η πλειοψηφια των υπαλληλων, καραβαναδων, μπασκίνων, δάσκαλάκηδων (τότε τους διόριζαν πολύ πιο εύκολα σε σχέση με σήμερα), νηπιαγωγων, επόπι, συνορόμπατσων, δημοτικων υπάλληλων .. βγαζουν τιμια το ψωμι τους.. Επαγγελματα που λογω προσοντων και αγγραματοσυνης μαλλον δεν θα μπορουσες να τα αγγιξεις κομπλεξικε

    Μου αρέσει!

   3. Dragon με λάθος κόσμο τα βάζεις και κακώς!!!Πραγματικά δεν έχω δει ούτε ένα σχόλιο σου που να καταδικάζει την εξοντωτική πολιτική των κυβερνώντων μας,έναντι της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού,που ματώνει και πεθαίνει για τα σπασμένα της πλουτοκρατίας καθώς και για ιδιοτελή και σκοτεινά συμφέροντα!!

    Κοίτάς ένα μικρό και χαμηλό δεντράκι,μα χάνεις ένα πολύ μεγάλο δάσος ρε!!

    Μου αρέσει!

   4. Υγ Κάποτε σε είχα παραπέμψει σε άρθρο,στο ιστολόγιο ενός συνανθρώπου μας που σχολιάζει με το ψευδώνυμο «Αμετανόητος» !!!Του ριξες έστω μία ματιά,ή το «προσπέρασες» έτσι απλά;;

    Μου αρέσει!

   5. Φασολάδα φάε και έλα κλ/σε μου μία μάντρα, Ε.Μ.Π., επειδή μίλησες για προσόντα. Αν βάζεις ίσα… τα παιδαγωγικά που ο Ανδρέας τα έκανε δήθεν… Α.Ε.Ι. από διετούς, με τα πανεπιστήμια και τα πολυτεχνεία, είσαι μεγάλο σούργελο. Λες να μην μπορούσα να γίνω γιδόμπατσος ή χασομέρης καραβανάς;

    Ιωάννη, το είχα διαβάσει το άρθρο που μου έστειλες για τον ιδιωτικό τομέα, στερείται πολλών πραγματικών γεγονότων, αν και σε πολλά λέει αλήθειες. Τα περί πλουτοκρατίας ασ΄ τα, μου βγάζει… κάτι σε κουκουετζίδικο και φορτώνω… Η σπατάλη, η κλεψιά και η λάθος πολιτική έγιναν σε πολά επίπεδα και αν θες όχι με την ίδια ευθύνη για όλους. Κανένας δεν φταίει, εμείς φταίμε. Οι Ούγγροι και οι Τσέχοι για παράδειγμα, αν και είναι μικρότερες -θεωρητικά- οικονομίες (σε δυνατότητες) από εμάς, κάνουν πολλά περισσότερα από εμάς. Εγώ δεν θέλω να βάζω δεύτερο το γενικό συμφέρον για να μην χάσουν το βόλεμα τα ρουσφέτια των δύο πρώην μεγάλων… που είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Είναι σκληρό, αλλά ισχύει. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο το 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι (και οι οικογένειές τους) και τα 2.700.000 συνταξιούχοι, είναι και τα υπόλοιπα 6.000.000 λαού. Η κομματοκρατία κατέστρεψε τη χώρα. Συνέπεια αυτού είναι και ο μεγάλος αριθμός κρατικοδίαιτων αληταράδων – δήθεν ιδιωτικών ελεύθερων επαγγελματιών (ποτέ δεν είπα πως έχουμε σωστό ιδιωτικό τομέα). Δημόσιο που τρώει τις σάρκες όλων, ιδιωτικός τομέας του κ/λου, πως να υπάρξει ανάπτυξη; Φύγε από το παραμύθι της ψευτοαριστεράς πως για όλα φταίνε οι ξένοι. Οι ξένοι απλά κερδοσκοπούν (και καλά κάνουν) επειδή εμείς είμαστε γιούχου…

    Μου αρέσει!

   6. Οι κυβερνώντες Ιωάννη εφαρμόζουν όσα υπέγραψε το κωλοπασόκ του γαπ το 2010, το κωλοπασόκ που με μανία έβγαλαν… πρώτο με 43% οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Το κράτος έχει συνέχεια και οι υπογραφές μένουν. Αυτό το κωλοπασόκ που από το 1981 μας κατέστρεφε για 30 χρόναι και όλοι ήταν στη νιρβάνα της ζωάρας… με τα δάνεια. Η κλοπή του αιώνα με τους Ολυμπιακούς έγινε από αυτό το κωλοπασόκ και όμως το 2010 ξανά πρώτο από τους ΕΛΛΗΝΕΣ. απΌ ΤΑ 11 ΔΙς ΠΟΥ ΘΑ ΚΌΣΤΙΖΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ, φτάσαμε τα 45 και βάλε, το μισό δηλαδή σχεδόν από το πρώτο δάνει της τρόικας. Και εκεί, πασοκάρα, ε φάτε τα λοιπόν και σκάστε. Και τώρα όλοι αυτοί έγιναν σύριζα, αυτοί είανι οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Μου αρέσει!

   7. Απλά λυπάμαι που έχει καταντήσει το μετσόβιο, για να αποφοιτούν και δράκοντες από εκεί…

    ΕΜΠ = Έσφαλες Μαλ@@@@@@ Πλήρωνε (το τσμεδε σου)

    Μου αρέσει!

 4. 2….ευρω
  Σημερα ..ετσι!

  Γιατι η μεθοδος γνωστη…

  παντα ξεκινουν ενα νεο φορο με ..λιγα…

  αλλα λογω Εξαιρετικης Αναγκης του χρονου….θα διπλασιαστει…τριπλασιαστει…και Ν….εις την ν!

  ομορφη χωρασ….

  πληρωνουμε ακομα φορο..Φρειδερικης….!

  Μου αρέσει!

 5. Αν ρίξει κανεις μια ματιά στα στατιστικά του ΕΛΓΑ θα διαπιστώσει ότι η Κρήτη πέρνει τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις λόγω χιονιού από όλη την Ελλάδα η δε θεσσαλία λόγω χαλαζόπτωσις έρχεται δεύτερη ,εγώ γιατί να πληρώνω τον ΟΓΑ όταν εκκατομύρια έρεαν και ρέουν στις τσέπες των αγροτών απο αποζημειώσεις και επιδοτήσεις .μήπως γιατί δεν είμουν δήμαρχος ή κοινοτάρχης, μήπω; γιατί δεν είμουν βουλευτής. Να πληρώσουν άπαντες από τις αφορολόγητες επιδοτήσεις που παίρνουν Κατά θεσσαλία μεριά οι περισσότεροι αγρότες είναι με βίλες που τα βρήκαν.

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.