ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ 121 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

20130914-115300.jpg

Το 1974 εν μέσω διαβουλεύσεων για το νέο σύνταγμα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το άρθρο 121, που σύμφωνα με ειδικούς θα μπορούσε να αλλάξει την μοίρα της χώρας.
Τι έλεγε λοιπόν το άρθρο αυτό?
Άρθρο 121
1. Αναδρομικότητα νόμων και φόρων απαγορεύεται στον ελλαδικό χώρο.
2. Το μέγιστο ετήσιων φόρων στην περιουσία του πολίτη δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1% της αντικειμενικής
της τιμής και στο ετήσιο εισόδημα το 25% αυτού.
3. Για κάθε δίκη που δεν τελεσιδικεί εντός 3 ετών από την πρώτη κατάθεση δικογράφου, ο πολίτης αποζημιώνεται για κάθε εβδομάδα καθυστέρησης με τον μισθό ανειδίκευτου εργάτη.
4. Η μέγιστη ετήσια αποζημίωση δημοσίου υπαλλήλου θα ισούται με το οκταπλάσιο αυτής ανειδίκευτου εργάτη.
5. Ιδρύεται στην Ελλάδα συνταγματικό δικαστήριο. Ειδικότερος νόμος θα ορίσει τα σχετικά με την σύνθεση του δικαστηρίου.
6. Ο προϋπολογισμός του κράτους καθώς και κάθε άλλου δημοσίου φορέα δημοσιεύεται κάθε χρόνο πριν την εκτέλεση του. Παρεκκλίσεις άνω του 10% από την εκτέλεση του προϋπολογισμού ελέγχονται αυτεπάγγελτα δικαστικά.
7. Για κάθε νέο νόμο ο γενικός γραμματέας του αντίστοιχου υπουργείου υποχρεώνεται να προτείνει την αντίστοιχη κατάργηση των αντίστοιχων παλιών νόμων ή την ενσωμάτωσή τους στο κείμενο του νέου νόμου.
Μια φανταστική ιστορία φυσικά, που όμως αποδεικνύει ότι η πρόοδος είναι μικρές ουσιώδεις αλλαγές και όχι το να ζητιανεύει η χώρα δόσεις μνημονίων περιμένοντας το τίποτα….

15 σκέψεις σχετικά με το “ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ 121 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 1. Μόνο αυτό…και την κρεμάλα για τους πολιτικούς της πωλητικής μας σκηνής έπρεπε…αλλά αυτοϊ σκοπό μόνο να φάνε είχαν από τότε…

  Μου αρέσει!

 2. οι απατεωνες εφευρησκουν για να εξαπατουν τον λαο .ο απατεωνας απατεωνας θα παραμηνη οτι και να κανης ας το καταλαβουμε .οι δηκαιοσηνη που εχει παει διακοπες και αργη τοσοσ πολλη να επηστρεψη να τους μαζεψη επητελους να ξελασποση ο τοπος ,και ας χτησουμε και αλλες φυλακες ,αρκη να ξεσαβουριαση ο τοπος …

  Μου αρέσει!

 3. Είχαμε Κράτος Ελλήνων αξιοπρεπές που λειτουργούσε άψογα δημοκρατικά αλλά φεύ ήρθαν οι πολιτικάντηδες υπηρέτες των λαμογιών κοτζαμπάσηδων και έφτιαξαν μια κοινωνία χαχόλων ραγιάδων ….
  Μια αποικία Γερμανών κυρίως προδομένοι από την αργυρώνητη μεταπολιτευτική αριστεράτζα…..

  Μου αρέσει!

 4. Ρε Ολυμπια;; …που το βρικες γραμμενο;;
  Δεν ειμαι γνωστης του «αντικειμενου», ομως ο «ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟΣ» χαρακτηρας του Αρθρου 120 ειναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ.
  …. χωρει ουδεν κατόπιν αυτου…

  Ισως, αν υπηρχε τετοιο αρθρο να ειχε άλλον αυξοντα. Το 121 τρολλαρει !!! 😉

  Μου αρέσει!

 5. Μια φανταστική ιστορία φυσικά, που όμως αποδεικνύει ότι η πρόοδος είναι μικρές ουσιώδεις αλλαγές και όχι το να ζητιανεύει η χώρα δόσεις μνημονίων περιμένοντας το τίποτα….

  Μου αρέσει!

 6. Έψαξα τα Συντάγματα της Ελλάδος που υπάρχουν στην σελίδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ και δεν βρήκα ΠΟΥΘΕΝΑ το συγκεκριμένο άρθρο 121. Έψαξα και το Σύνταγμα του 1968 και 1973 της Δικτατορίας όπου υπάρχει το άρθρο 121 με άλλο όμως περιεχόμενο. Μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε αν αναφέρεσθε σε άλλο άρθρο ή τέλος πάντων σε ποιο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (έτος)…

  Μου αρέσει!

 7. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΑΡΘΡΟ 121, ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ?
  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΜΕΣΟ.

  Μου αρέσει!

 8. Η 7η παράγραφος εφαρμόζεται σε κάθε Νόμο…η 6η εφαρμόζεται ως προς το πρώτο μισό σκέλος…οι υπόλοιπες φυσικά δεν τηρούνται στο σύνολό τους…τα καλά και συμφέροντα υμών…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.